0894 57 92 29
info@karta-holiday.com
София, бул. „Цар Борис III“ 85

адрес на офертата https://karta-holiday.com/?p=1898
цената е актуална към: 2022-06-27 и 08:06 ч. и подлежи на потвърждение в деня на заявката.

Почивка в Кемер с директен чартърен полет от София и Варна

Отпечатай

Цени

Програма

Това е турски курорт на средиземноморския бряг, на 40 км западно от Анталия, в залива Анталия, има 53 км крайбрежна ивица и е разположен в полите на планината Торос. Името на града идва от турската дума за “колан” заради формата на протичащата през него река. Слави се с красивата си природа - море, планина и борова гора - абсолютна хармония. В околността има няколко девствени плажа, но повечето от тях са каменисти или смесица от пясък и ситен чакъл. Плажовете на града са два. - градският е каменист, предлага избор от водни спортове и круизи с яхта, а другият - “Лунна светлина”, е с пясък и чакъл.

Забележителности
Природни забележителности са каньонът Гьойнюк, заливът Адрасан, Юч Адалар (трите острова) - са известни сред гмурканите, с многото си пещери. Интересни исторически забележителности са древните градове Фаселис и Олимпос, византийската църква и др.
Оборудвана с всичко необходимо, марината в Кемер е добра отправна точка за яхтсмените да изследват чистите заливи и плажове южно от града. Любителите на пазарите ще намерят богат избор от интересни сувенири. Северно от марината, пешеходната крайморска алея свързва кафенетата и магазините с плажа на Кемер /Син флаг/.
В тематичния парк Йорюк /Номад/ може да наблюдавате занаятчии, работещи по традиционни методи.

През април се провежда пъстроцветният карнавал в Кемер. Също през пролетта са яхтените регати между Кемер и Гирне, в Северен Кипър.

Още малко за Кемер
Къзълтепе, Гьойнюк, Белдиби на север, Чамюва и Текирова на юг, са туристически центрове около курорта. Като в Текирова се намира и най-луксозния хотел в Турция - MAXX ROYAL KEMER, където плажа е насипан с белия пясък на Малдивите.
На 15 км южно, в полите на планината Тахталъ /Олимп/, 2575 м, 3-те пристанища на Фаселис някога били важни търговски центрове. Руините на акведукти, агора, бани, театър, Портата на Адриан и акропола разкриват историческото значение на града.