от 265 лева
от 5 от 7

Почивки в Турция – Мармарис 2020 – Автобус. Ранни записвания

Почивки в Турция – Мармарис 2020 – Автобус. Ранни записвания

Ранни записвания за почивка в Мармарис с автобус.

Посочените цени са за тръгване от София. Възможност за тръгване от Варна, Бургас, Велико Търново, Русе, Стара Загора.

Кой курорт предпочитате

Какъв тип хотел предпочитате

Плаж

Транспорт

Колко човeка ще пътувате

Възрастни
Деца
Възраст на децата

Кога желаете да пътувате и за колко нощувки

Между
и
Брой нощувки

Ориентировъчен бюджет в лева

Предпочитани хотели

Предпочитано изхранване

Клиентски данни

Форма за запитване

Мармарис – курорта където спокойствието и забавленията вървят ръка за ръка

За курорта


Мармарис е един от най-оживените градове и важен курортен и пристанищен град на егейското и средиземноморското крайбрежие на Турция, където целият живот протича не само между стените на прекрасните хотели, а и на улиците, на красивата крайбрежна ивица, в кафенетата на открито, в ресторантите, баровете и дискотеките. Най-знаменитите от тях се намират на улица Бар с повече от 40 дискотеки и барове един до друг. Тук глъчката не стихва до 5 часа сутринта. В Мармарис има възможност за много водни спортове и 3 аквапарка.

Ичмелер


Един от най-приятните за почивка квартали на Мармарис е Ичмелер, намиращ се на 8 км от центъра на града. Характерно за него е живописното сливане на планина с море и страхотни гледки. Той е богат на магазини, екзотична природа (бял и розов зокум), различни видове палми, портокалови дръвчета. В превод името му означава “изгубен рай” и това като че ли е истина. Тук има широки пясъчни плажове, зелени планински хълмове, вода чиято кристална чистота се дължи на вливащите се в морето планински извори. Атмосферата в Ичмелер може да се определи най-точно като “вилна”. Навсякъде е пълно с цветя, малки кафенца и симпатични хотелчета.

Разположен на залив, обграден от стръмни, залесени с борови горички планини, Мармарис е една от най-привлекателните крайморски части, идеална за водни спортове и яхти.

Костенурките-символ на курорта


В пълен контрaст с оживения нощен живот на крайбрежната улица, в Мармарис е „Плажът на костенурките“, където всяка година снасят яйцата си костенурките от вида Caretta, които са един от символите на града, а плажът е защитена зона.
Той е отлично начало за “Синия воаяж” по брега на Егейско море. Всеки май можете да се срещнете с капитаните и екипажите на яхтите, които се събират за ежегодното яхтено изложение Мармарис.
От тук можете да опънете платната на добре заредена с храна и напитки яхта и да поемете на бавно пътешествие из забележителните красоти на южна Турция. Може да отидете на някоя интересна екскурзия, да посетите най-близкия остров Родос.

В Мармарис опитайте традиционна турска кухня, докато отпивате от местната анасонова ракия по турски маниер – разредена с вода и с лед. След това се разходете по променадата, край която растат палми, и спрете при някой от многобройните продавачи на сладолед. Идеалният ви ден може да завърши в оживен бар или с танци до зори в дискотеките.

В бутиците и пъстрите базари на Мармарис има много възможности за пазаруване. В тях ще откриете висококачествени изделия от кожа и велур, мед и пиринч, злато и оникс. Турските килими, платове и бродерии винаги са приятни сувенири. Не забравяйте да купите и чамбалъ, местния боров мед.
Почивки в Турция – Мармарис 2020 – Автобус. Ранни записвания Почивки в Турция – Мармарис 2020 – Автобус. Ранни записвания


Разгледайте още хотели и курорти