от 555 лева
от 8 от 7

Почивка в Мармарис с директен чартърен полет от София и Варна

Почивка в Мармарис с директен чартърен полет от София и Варна

Забележка: Посочени са само част от предлаганите хотели. Ако не можете да изберете хотел, или не намирате търсената от вас дата, се свържете с нас на посочените телефони.Кой курорт предпочитате

Какъв тип хотел предпочитате

Плаж

Транспорт

Колко човeка ще пътувате

Възрастни
Деца
Възраст на децата

Кога желаете да пътувате и за колко нощувки

Между
и
Брой нощувки

Ориентировъчен бюджет в лева

Предпочитани хотели

Предпочитано изхранване

Клиентски данни

Форма за запитване
Мармарис – курорта където спокойствието и забавленията вървят ръка за ръка

Мармарис е един от най-оживените градове и важен курортен и пристанищен град на егейското и средиземноморското крайбрежие на Турция, където целият живот протича не само между стените на прекрасните хотели, а и на улиците, на красивата крайбрежна ивица, в кафенетата на открито, в ресторантите, баровете и дискотеките. Най-знаменитите от тях се намират на улица Бар с повече от 40 дискотеки и барове един до друг. Тук глъчката не стихва до 5 часа сутринта. В Мармарис има възможност за много водни спортове и 3 аквапарка.

Ичмелер
Един от най-приятните за почивка квартали на Мармарис е Ичмелер, намиращ се на 8 км от центъра на града. Характерно за него е живописното сливане на планина с море и страхотни гледки. Той е богат на магазини, екзотична природа (бял и розов зокум), различни видове палми, портокалови дръвчета. В превод името му означава “изгубен рай” и това като че ли е истина. Тук има широки пясъчни плажове, зелени планински хълмове, вода чиято кристална чистота се дължи на вливащите се в морето планински извори. Атмосферата в Ичмелер може да се определи най-точно като “вилна”. Навсякъде е пълно с цветя, малки кафенца и симпатични хотелчета.
Разположен на залив, обграден от стръмни, залесени с борови горички планини, Мармарис е една от най-привлекателните крайморски части, идеална за водни спортове и яхти.

Костенурките-символ на курорта
В пълен контрaст с оживения нощен живот на крайбрежната улица, в Мармарис е „Плажът на костенурките“, където всяка година снасят яйцата си костенурките от вида Caretta, които са един от символите на града, а плажът е защитена зона.
Той е отлично начало за “Синия воаяж” по брега на Егейско море. Всеки май можете да се срещнете с капитаните и екипажите на яхтите, които се събират за ежегодното яхтено изложение Мармарис.
От тук можете да опънете платната на добре заредена с храна и напитки яхта и да поемете на бавно пътешествие из забележителните красоти на южна Турция. Може да отидете на някоя интересна екскурзия, да посетите най-близкия остров Родос.

В Мармарис опитайте традиционна турска кухня, докато отпивате от местната анасонова ракия по турски маниер – разредена с вода и с лед. След това се разходете по променадата, край която растат палми, и спрете при някой от многобройните продавачи на сладолед. Идеалният ви ден може да завърши в оживен бар или с танци до зори в дискотеките.

В бутиците и пъстрите базари на Мармарис има много възможности за пазаруване. В тях ще откриете висококачествени изделия от кожа и велур, мед и пиринч, злато и оникс. Турските килими, платове и бродерии винаги са приятни сувенири. Не забравяйте да купите и чамбалъ, местния боров мед.
Почивка в Мармарис с директен чартърен полет от София и Варна Почивка в Мармарис с директен чартърен полет от София и Варна


Разгледайте още хотели и курорти