от 321 лева
от 4 от 5

Почивки в Турция – Кушадасъ 2020 – Комбиниран транспорт – Самолет и автобус. Ранни записвания

Почивки в Турция – Кушадасъ 2020 – Комбиниран транспорт – Самолет и автобус. Ранни записвания

Ранни записвания за почивка в Кушадасъ отиване с автобус, връщане със самолет.

5 дни/4 нощувки; 7 дни/6 нощувки; 8 дни/7 нощувки; 10 дни/9 нощувки; 12 дни/11 нощувки
Тръгвания от: София

Кой курорт предпочитате

Какъв тип хотел предпочитате

Плаж

Транспорт

Колко човeка ще пътувате

Възрастни
Деца
Възраст на децата

Кога желаете да пътувате и за колко нощувки

Между
и
Брой нощувки

Ориентировъчен бюджет в лева

Предпочитани хотели

Предпочитано изхранване

Клиентски данни

Форма за запитване

За историята на Кушадасъ


Градът е основан през 16 в. като Венецианска колония. През Средновековието е бил част от Републиките Венеция и Генуа и по това време се е наричал Скала Нова. Градът е бил заобиколен от крепостни стени, за да се защитава от пиратите.
Смята се, че през 16 в. крепостта Кючюкада Калеси, намираща се на малък остров, свързана чрез път с централната част на курорта, е приютявала пирата Хаир ад Дин, по-известен като Барбароса. Името на пирата се свързва с щурмове и набези към брега на Егейско море при Северна Африка. Те основали малко кралство в Алжир, което служило за отправна точка на по-големи завоевания в Средиземноморието. След превземането на Тунис (1533) турският султан Сюлейман го изпратил със заповед на Османската флота срещу Чарлз V и морските републики Венеция и Генуа, които той успял да задържи на сушата, спечелвайки по този начин голям престиж и огромно богатство.

Интересен факт е, че Кушадасъ заедно с Ефес, Самос, Милет, Колосан, Приен, Лезбос и Смирна са основали конфедерация. Счита се, че това е най-старото обединение на нации в света. В този период местните жители са били поклонници на бога на моретата Посейдон. Те обединили усилията си в развитието на науката, изкуството, търговията, селското стопанство в името на обща цел – разцвет на островите, които обитават.

Съвремения курорт


Днес в Кушадасъ постоянни жители са около 37 000 души, но по време на туристическия сезон достигат до 150 000. Интерес за гостите представляват както намиращите се в околността на Кушадасъ исторически забележителности, така и 3-те плажни ивици. Това са: Лейдис Бийч, Лонг Бийч и Централен плаж. Гостите на хотелите, които нямат собствен плаж могат да се зъзползват от тях.

Mорският курорт Кушадасъ е един от най-прочутите в Турция. Ежегодно той е избор на многобройни туристи от цял свят, които търсят идеалното място за отдих. Името на града-курорт Кушадасъ, в превод от турски език означава Птичия остров, заради намиращия се в близост каменен остров с формата на лава на птица. Той се свързва със сушата чрез мост. Курортният град се намира на около 650 км от Истанбул и на около 100 км от Измир. Разстоянието между него и София е към 1000 км.

Местоположението на Кушадасъ е изключително благоприятно – с изглед към едноименния залив на Егейско море. Той е ограден на север от полуостров, който го отделя от залива на Измир. В южната му част, носът се простира почти до гръцкия остров Самос.

Кушадасъ привлича гости заради мекия средиземноморски климат, който е предпоставка за дълъг туристически сезон – от началото на април до края на октомври, и пясъчните плажове, поддържани в отлично състояние. Всичко това, првръща бедното рибарско селище в популярен курорт с изобилие от първокласни хотели.


Разгледайте още хотели и курорти