Почивки в Турция – Бодрум 2020 – Собствен транспорт. Ранни записвания

Почивки в Турция – Бодрум 2020 – Собствен транспорт. Ранни записвания

Ранни записвания за почивка в Бодрум със собствен транспорт.

Кой курорт предпочитате

Какъв тип хотел предпочитате

Плаж

Транспорт

Колко човeка ще пътувате

Възрастни
Деца
Възраст на децата

Кога желаете да пътувате и за колко нощувки

Между
и
Брой нощувки

Ориентировъчен бюджет в лева

Предпочитани хотели

Предпочитано изхранване

Клиентски данни

Форма за запитване

Бодрум – любимото място на богатите

За курорта накратко:


Бодрум е град в Югозападна Турция, област Мугла. Той е важно пристанище и една от най-известните туристически дестинации в Егейския регион. Разположен е на около 180 км на юг от Кушадасъ и на около 270 км от най-големия град в региона – Измир, на едноименния полуостров, срещуположно на гръцкия остров Кос. Днес градът е важен туристически и яхтен- център с много интересна архитектура, с кристално чисто море, добри плажове и мек климат.

Миналото на Бодрум – гмурнете се смело


Ослепително синият залив се охранява от впечатляващ средновековен замък, построен от рицарите от остров Родос. Тук Средиземно море прелива в Егейско. Любителите на гмуркането могат да изследват многобройните рифове, пещери и невероятни скални образувания. Водата е пълна с пъстри морски гъби във всякакви цветове и огромно разнообразие от морски обитатели, включително октоподи. Още през античността Бодрум бил известен със своите корабостроители. Днес местните занаятчии продължават да строят традиционните лодки тирхандил (със заострена кърма и нос) и гулети (с широка палуба и заоблен нос).

Гулетите са предпочитаният вид лодки за екскурзии и за ежегодната регата в Бодрум през октомври.
Известен в древността като Халикарнас, това е родното място на Херодот. Тук е гробницата на цар Мавзол (IV в. пр. Хр.), смятана за едно от Седемте чудеса на древния свят. От нея идва и думата мавзолей. Средновековният Замък на св. Петър до пристанището е отличен образец за кръстоносна архитектура. Спиращата дъха панорамна гледка от хълма Гьоктепе е любимо място за снимки от туристите. С множеството малки галерии и жизнерадостна, приятелска и бохемска атмосфера, този курорт се смята за център на турския артистичен елит.
Почивки в Турция – Бодрум 2020 – Собствен транспорт. Ранни записвания Почивки в Турция – Бодрум 2020 – Собствен транспорт. Ранни записвания


Разгледайте още хотели и курорти