Почивки в Турция – Бодрум 2020 – Автобус. Ранни записвания. 5 нощувки

Почивки в Турция – Бодрум 2020 – Автобус. Ранни записвания. 5 нощувки

Ранни записвания за почивка в Бодрум с автобус.

Посочените цени са за тръгване от София. Възможност за тръгване от Варна, Бургас, Велико Търново, Русе, Стара Загора.

Кой курорт предпочитате

Какъв тип хотел предпочитате

Плаж

Транспорт

Колко човeка ще пътувате

Възрастни
Деца
Възраст на децата

Кога желаете да пътувате и за колко нощувки

Между
и
Брой нощувки

Ориентировъчен бюджет в лева

Предпочитани хотели

Предпочитано изхранване

Клиентски данни

Форма за запитване

Бодрум – любимото място на богатите

За курорта накратко:


Бодрум е град в Югозападна Турция, област Мугла. Той е важно пристанище и една от най-известните туристически дестинации в Егейския регион. Разположен е на около 180 км на юг от Кушадасъ и на около 270 км от най-големия град в региона – Измир, на едноименния полуостров, срещуположно на гръцкия остров Кос. Днес градът е важен туристически и яхтен- център с много интересна архитектура, с кристално чисто море, добри плажове и мек климат.

Миналото на Бодрум – гмурнете се смело


Ослепително синият залив се охранява от впечатляващ средновековен замък, построен от рицарите от остров Родос. Тук Средиземно море прелива в Егейско. Любителите на гмуркането могат да изследват многобройните рифове, пещери и невероятни скални образувания. Водата е пълна с пъстри морски гъби във всякакви цветове и огромно разнообразие от морски обитатели, включително октоподи. Още през античността Бодрум бил известен със своите корабостроители. Днес местните занаятчии продължават да строят традиционните лодки тирхандил (със заострена кърма и нос) и гулети (с широка палуба и заоблен нос).

Гулетите са предпочитаният вид лодки за екскурзии и за ежегодната регата в Бодрум през октомври.
Известен в древността като Халикарнас, това е родното място на Херодот. Тук е гробницата на цар Мавзол (IV в. пр. Хр.), смятана за едно от Седемте чудеса на древния свят. От нея идва и думата мавзолей. Средновековният Замък на св. Петър до пристанището е отличен образец за кръстоносна архитектура. Спиращата дъха панорамна гледка от хълма Гьоктепе е любимо място за снимки от туристите. С множеството малки галерии и жизнерадостна, приятелска и бохемска атмосфера, този курорт се смята за център на турския артистичен елит.
Почивки в Турция – Бодрум 2020 – Автобус. Ранни записвания. 5 нощувки Почивки в Турция – Бодрум 2020 – Автобус. Ранни записвания. 5 нощувки


Разгледайте още хотели и курорти