Почивка в Сиде с директни чартърни полети от София, Пловдив, Варна и Бургас

Почивка в Сиде с директни чартърни полети от София, Пловдив, Варна и Бургас

Сиде – регион Анталия – древно минало и невероятни хотелски комплекси

Забележка: Посочени са само част от предлаганите хотели. Ако не можете да изберете хотел, или не намирате търсената от вас дата, се свържете с нас на посочените телефони.

Кой курорт предпочитате

Какъв тип хотел предпочитате

Плаж

Транспорт

Колко човeка ще пътувате

Възрастни
Деца
Възраст на децата

Кога желаете да пътувате и за колко нощувки

Между
и
Брой нощувки

Ориентировъчен бюджет в лева

Предпочитани хотели

Предпочитано изхранване

Клиентски данни

Форма за запитване

Историята
Гръцките колонисти първи са се заселили тук през 7-ми век пр.Хр. Но названието на града не е гръцко, а анатолийско и означава “гранат” - символ на плодородието. Сиде достига зенита на своя разцвет през втори век, при римляните, когато става оживен търговски център, който дължи разцвета си не само на пиратството, а и на търговията с роби, но след завоюването му от арабите, постепенно губи значението си. Заобиколен от съвременни туристически комплекси, Сиде днес е един от най-оживените курорти в турския юг.

Самият град
Това е очарователно и живописно градче, едно от най- старите на анталийското крайбрежие. От древни времена са прекрасният античен театър за 20 000 зрители, градската стена, древноримските терми - сега музей, руините на храма на богинята Фортуна. Сиде е процъфтявал чак до IX век а след това е бил разграбен от арабските завоеватели и повече никога не възвръща предишното си величие. Едва през 70-те години на миналия век, с развитието на туризма, този слънчев рибарски град се превръща в популярен курорт. Но неговият център така и не се е променил и сега. Сергии, рибни ресторанчета и кафенета под открито небе се гушат между древните стени, увити с бръшлян и цветя. Нощният живот е оживен, работят много барове и дискотеки, най-известната от които е Оксид, в която може както да танцувате, така и да се къпете в басейните.

Хотелите
В центъра на Сиде няма хотели, всички те са разположени в покрайнините на града. А близкият залив Кумкьой е предпочитано място от туристи с деца. Морето тук е плитко и с пясъчно дъно. Местните хотели са построени отдавна и затова парковете им са големи, поддържани и с много зеленина.
На 14 км на запад е разположена курортната зона Чолаклъ, където край глинено-пясъчните плажове са построени съвременни 4-5* хотели, но зеленината тук е малко.
На изток е разположена курортната зона Соргун, любима на туристите заради боровата гора, която обгражда отличните клубни хотели с големи територии и просторни, пясъчно-чакълени плажове. Още по на изток е Титренгьол - оживен, весел и многообразен курорт. А най-отдалечената местност Кизилагач предлага уютни клубни комплекси сред красив пясъчен плаж и хвойнова гора.
Почивка в Сиде с директни чартърни полети от София, Пловдив, Варна и Бургас Почивка в Сиде с директни чартърни полети от София, Пловдив, Варна и Бургас


Разгледайте още хотели и курорти