от 595 лева
от 7 от 8

Почивка в Алания с директен чартърен полет от София и Варна

Почивка в Алания с директен чартърен полет от София и Варна

Забележка: Посочени са само част от предлаганите хотели. Ако не можете да изберете хотел, или не намирате търсената от вас дата, се свържете с нас на посочените телефони.

Кой курорт предпочитате

Какъв тип хотел предпочитате

Плаж

Транспорт

Колко човeка ще пътувате

Възрастни
Деца
Възраст на децата

Кога желаете да пътувате и за колко нощувки

Между
и
Брой нощувки

Ориентировъчен бюджет в лева

Предпочитани хотели

Предпочитано изхранване

Клиентски данни

Форма за запитване

Алания – история, плажове и слънце 300 дни в годината.

За курорта накратко:
Алания е турски курорт на средиземноморския бряг, радващ туристите със смарагдови пясъчни плажове, тихи заливи с чисти води, бурен нощен живот и евтини но комфортни хотели от различни категории. Алания е място за отдих за туристите, които предпочитат икономичната форма за отдих и почивка, както и за младите хора.
Разположен е подножието на Тороските планини, на 120 км. от летището в Анталия, Алания им богата история, като в миналото е била база за пиратски кораби, по-късно става основна крепост, пазеща южното средиземноморие на Османската империя.
Активният сезон тук продължава от началото на април, до края на ноември.

Миналото на Алания – пирати, търговци и пещери
До днес добре са се запазили много исторически паметници от древни времена, стражеви кули, крепостни стени, църкви.
Основната атракция на Алания е византийската крепост на върха на планината, извисяващ се над града. Селджукската крепост /XIII в./ е една от най-известните забележителности. 150 кули са успешно вписани в архитектурата на двойните стени на крепостта. Зад външните стени се намират руините на джамията, кервансарая и закрития базар. Зад вътрешните стени се виждат останките от воден резервоар и от византийска църква. В близост до крепостта туристите могат да видят уникалните корабостроителница и осмоъгълна Червена кула.
Друга атракция на Алания е сталактитовата пещера Дамлаташ, която е добре известна в областта.Тя се намира в дълбините на хълм, на който е издигната цитадела. През цялото време в пещерата се поддържа постоянна температура от 22 С, а влажността на въздуха достига до 90-98%. Въздухът е много богат на карбонат, което създава благоприятни условия за лечение на астма и други респираторни заболявания.
Красивата Алания, с широките улици и пристанището, с луксозните хотели и чудесни ресторанти, със спокойните и незабързани дни и завладяващи нощи, заслужено се разглежда като един от най-популярните турски градове за отдих и забавление.
Почивка в Алания с директен чартърен полет от София и Варна Почивка в Алания с директен чартърен полет от София и Варна


Разгледайте още хотели и курорти