Почивки в Турция – Алания 2020 – Автобус от София

Почивки в Турция – Алания 2020 – Автобус от София

Ранни записвания за почивка в Турция – Анталия – Алания с Автобус.
Полети в петък и сряда. Възможност за полет в събота. 5, 7 или повече нощувки. За повече информация се свържете с нас на посочените телефони.

Кой курорт предпочитате

Какъв тип хотел предпочитате

Плаж

Транспорт

Колко човeка ще пътувате

Възрастни
Деца
Възраст на децата

Кога желаете да пътувате и за колко нощувки

Между
и
Брой нощувки

Ориентировъчен бюджет в лева

Предпочитани хотели

Предпочитано изхранване

Клиентски данни

Форма за запитване

Алания – история, плажове и слънце 300 дни в годината.

За курорта накратко:


Алания е турски курорт на средиземноморския бряг, радващ туристите със смарагдови пясъчни плажове, тихи заливи с чисти води, бурен нощен живот и евтини но комфортни хотели от различни категории. Алания е място за отдих за туристите, които предпочитат икономичната форма за отдих и почивка, както и за младите хора.
Разположен е подножието на Тороските планини, на 120 км. от летището в Анталия, Алания им богата история, като в миналото е била база за пиратски кораби, по-късно става основна крепост, пазеща южното средиземноморие на Османската империя.
Активният сезон тук продължава от началото на април, до края на ноември.

Миналото на Алания – пирати, търговци и пещери


До днес добре са се запазили много исторически паметници от древни времена, стражеви кули, крепостни стени, църкви.
Основната атракция на Алания е византийската крепост на върха на планината, извисяващ се над града. Селджукската крепост (XIII в.) е една от най-известните забележителности. 150 кули са успешно вписани в архитектурата на двойните стени на крепостта. Зад външните стени се намират руините на джамията, кервансарая и закрития базар. Зад вътрешните стени се виждат останките от воден резервоар и от византийска църква. В близост до крепостта туристите могат да видят уникалните корабостроителница и осмоъгълна Червена кула.
Друга атракция на Алания е сталактитовата пещера Дамлаташ, която е добре известна в областта.Тя се намира в дълбините на хълм, на който е издигната цитадела. През цялото време в пещерата се поддържа постоянна температура от 22 С, а влажността на въздуха достига до 90-98%. Въздухът е много богат на карбонат, което създава благоприятни условия за лечение на астма и други респираторни заболявания.
Красивата Алания, с широките улици и пристанището, с луксозните хотели и чудесни ресторанти, със спокойните и незабързани дни и завладяващи нощи, заслужено се разглежда като един от най-популярните турски градове за отдих и забавление.
Относно цените и общите условия

 • За почивка в Турция не се изисква виза.

 • Пътува се с международен транспорт валиден минимум 3 месеца след датата на връщане

 • Обявените цени са с включена отстъпка за ранно записване и са валидни при резервация и плащане до обявената за всеки хотел дата.

 • При промяна или анулация на резервация, направена и потвърдена по промоционалните цени за ранни записвания, се прилагат обявените от конкретния хотел условия.


Условия за пътуване и настаняване в хотелите:

 • Настаняването в хотелите е след 14:00 ч., а освобождаването на стаите – най-късно до 12:00 ч.

 • При настаняване на трима възрастни в двойна стая, третото легло е от тип "допълнително", като обикновено представлява разтегателен диван, поради което третият възрастен заплаща по-ниска цена, както е по оферта

 • При настаняване на двама възрастни с едно или две деца, третото и четвъртото легло в почти всички случаи са от тип разтегателен диван. Децата ползват намаление само при настаняване с двама пълноплащащи възрастни!

 • Медицинските застраховки са с лимит до 5000 евро на лице, като всеки турист има право да се застрахова на по-висока сума срещу доплащане

 • Туроператорът не носи отговорност при загубен, откраднат или забравен багаж по време на пътуването или престоя в съответния хотел;

 • PROMO и ECONOMY стаите в хотелите представляват стаи, обявени на по-ниска цена поради някакъв недостатък спрямо стандартните стаи – често са по-тесни, с крайно местоположение, на приземен етаж, без балкон или тераса, с по-малка баня, по-старо обзавеждане или някакъв друг проблем

 • Цените на допълнителните екскурзии на място в Турция се определят от местния туроператор. Събирането и организиране на екскурзиите на място зависи само и единствено от местния туроператор!

 • При необходимост от ползване на медицинската застраховка е задължително първо да се свържете с компанията, която обслужва застраховката на посочените на застрахователната полица телефони. В случай че пропуснете тази стъпка, Вашата застраховка няма да бъде приложена, като застрахователят няма да възстанови направените от Вас разходи за медицински услуги в пълната им стойност.


Бази на изхранване:

 • HB – закускa и вечеря, като напитки са включени само по време на закуска (чай, кафе, вода, сок)

 • ALL – закускa, обяд, вечеря и междинни хранения с включени местни алкохолни и безалкохолни напитки

 • MAXX ALL – в повечето случаи представлява 24 часова All Inclusive програма

 • UALL – закуска, обяд, вечеря и междинни хранения с включени местни алкохолни и безалкохолни напитки. При повечето хотели UALL базата включва и някои вносни напитки, но при някои хотели това е 24 All Inclusive
Разгледайте още хотели и курорти