от 277 лева
от 5 от 7

Почивка в Турция – Айвалък 2020 – Автобус. Ранни записвания

Почивка в Турция – Айвалък 2020 – Автобус. Ранни записвания

За курорта

Малкото градче е разположено в залив в Егейско море, срещуположно на гръцкия остров Лесбос. Името му означава “Мястото на дюлята”, но въпреки това курорта е заобиколен от сякаш безкрайни градини с маслинови дървета. Градът има едни от най-добре запазените къщи от османската епоха в цялата страна. Този турски курорт е най-близо разположения до България – 600 км.

Историята

Айвалък е разположен в исторически регион, известен с античното си име Еолида. Руините на три важни древни града се намират съвсем близко оттук – Асос и Троя са на север, Пергамон е на изток. Планината Ида, която има важно значение в древногръцката митология, също е разположена наблизо и може да бъде видяна от центъра на градчето.

В днешно време Айвалък и многобройните островчета, разпръснати в залива, са популярна туристическа дестинация. Районът на Айвалък е бил населен още от най- древни времена. Заради постоянната заплаха от пиратство, селищата на съседните островчета останали малки, с изключение на това на о.Джунда, който бил най-големият и близко разположен до сушата остров. След византийския период Айвалък скоро става част от Османската империя. Тогава той придобива важно търговско значение. Получава определена автономия и дори редица европейски сили създават тук свои консулства. До 1922 г. населението на града е съставено почти изцяло от гърци, които тогава са разменени с турци от Крит в резултат на междудържавно споразумение между Турция и Гърция.

Кой курорт предпочитате

Какъв тип хотел предпочитате

Плаж

Транспорт

Колко човeка ще пътувате

Възрастни
Деца
Възраст на децата

Кога желаете да пътувате и за колко нощувки

Между
и
Брой нощувки

Ориентировъчен бюджет в лева

Предпочитани хотели

Предпочитано изхранване

Клиентски данни

Форма за запитване

Предлагаме и варианти с 5 10, 11 и 12 нощувки. За повече информация се свържете с нас на посочениете телефони или на е-мейл

Почивка в Турция – Айвалък 2020 – Автобус. Ранни записвания Почивка в Турция – Айвалък 2020 – Автобус. Ранни записвания Почивка в Турция – Айвалък 2020 – Автобус. Ранни записвания


Разгледайте още хотели и курорти