Седемте чудеса на Перу

Седемте чудеса на Перу

В цената са включени:

 • Самолетен билет София – Лима – София с вкл. летищни такси и 23 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Лима – Куско с вкл. летищни такси и 20 кг чекиран багаж
 • 2 нощувки със закуски в Лима
 • 2 нощувки със закуски в Куско
 • 2 нощувки със закуски в Олантайтамбо
 • 2 нощувки със закуски в Пуно
 • 2 нощувки със закуски в Арекипа
 • 1 нощувка със закуска в Наска
 • 2 нощувки със закуски в Паракас
 • Билет за влак Олантайтанбо - Мачу Пукчу - Олантайтанбо
 • Билет за посещение на Мачу Пукчу
 • Екскурзия до Балестовите острови
 • Екскурзия до Езерото Титикака и плаващите острови Урос и Такиле
 • Всички трансфери и автобусни преходи
 • Всички описани в програмата екскурзии с местни екскурзоводи
 • Здравна застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 15 000 евро
 • Водач на български език

В цената не са включени:

 • Допълнителни мероприятия и екскурзии, за които изрично е упоменато, че са по желание и не са включени в пакетната цена
 • Разходи от личен характер
 • Бакшиши за шофьори и водачи - около 50 USD
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка

ДАТИ:

04.09.2024 – 18.09.2024 – 3 490 евро – няма места
09.09.2024 – 23.09.2024 – 3 590 евро – няма места

15.05.2025 – 29.05.2025 – 3 590 евро
25.05.2025 – 08.06.2025 – 3 590 евро

 

ДЕН 1: София - Лима
Среща на летище София и полет за Лима. Пристигане в Лима. Трансфер и настаняване в хотел.
Нощувка.


ДЕН 2: Лима - Градът на кралете
Закуска. Днес ще направим полудневна обиколка на столицата на Перу - Лима. Градът на кралете е основан през 1535 г. от Франсиско Писаро - испанският авантюрист и конкистадор, завладял империята на инките.
Ще се отправим към историческия център на града - площад Плаза де Армас, около който са разположени най-важните исторически и административни сгради, с изключителна архитектурна стойност. Ще разгледаме отвън Правителственият дворец, в който днес се помещава кабинета на президента на Перу и Катедралата на Лима, с мавзолея на Франсиско Писаро.
Въпреки че Катедралата е била засегната от земетресения цели четири пъти, тя все още пази първоначалното си величие. Ще посетим църквата и манастира на Свети Франциск с митичните си катакомби. Ще продължим пешеходната разходка покрай сградата на Кметството, бившият дом на колониалните магистрати Каса дел Ойдор, Дворецът Торе Тагле и Архиепископският дворец – архитектурни шедьоври от 17 век и началото на 20 век, след което ще се отправим към площад Сан Мартин. Тук се издига сградата на Театро Колон и паметника на генерал Хосе Сан Мартин.
Свободно време за обяд.
След историческият център, турът продължава с обиколка на някои от най-известните жилищни райони на града, като Баранко и Мирафлорес. Ще направим кратка спирка в най-живописният и артистичен квартал на Лима – Баранко. Някога дом на буржоазните фамилии в Лима и много от най-известните перуански художници, артисти и дизайнери, мястото е известно с красивите си цветни улични графити и колониални имения, с гледка към морето, превърнати в музеи, арт галерии, бутици и най-добрите заведения в града. И до днес Баранко е запазил своя бохемски дух и колоритен нощен живот. Ще преминем през Мостa на въздишките – любимо място за романтични срещи на местните младежи, а в миналото, на най-известните философи и поети в града.
Ще продължим към модерният и шикозен квартал Мирафлорес, със своята популярна 10-километрова променада - Малекон, виеща се по ръба на стръмните скали на крайбрежието Costa Verde. От тук се откриват невероятни гледки към Тихия океан и се организират туристически полети с парапланер. Ще направим спирки на Парка на любовта и панорамните тераси на Larcomar Shopping Center, откъдето ще се насладим на роматичната гледка.
Връщане в хотела. Свободен време за разходка и почивка.
Нощувка.


ДЕН 3: Лима - Куско 

Закуска. Трансфер до международното летище Хорхе Чавес в Лима, за кратък полет до Куско. Пристигане, настаняване в хотела и свободен ден за климатизиране и самостоятелно опознаване на Куско /3400 м.н.в./.


Куско е бившата столица на инките и най-старият постоянно обитаван град в Америките, обект на ЮНЕСКО. Руините на древният град служат за основа на испанската архитектура, която виждаме днес, но много от каменните стени, които очертават улиците, са построени преди няколко века от инките. Повечето атракции са съсредоточени около главният площад Плаза де Армас, съществувал още от времето на Империята на инките, където ще намерите ресторанти, кафенета и магазинчета за сувенири. Посетете Катедралата на Куско, красивата йезуитска църква Ла Кампания, следвайте тесните улички с древните каменни стени на инките, които са като разходка из музей на открито; вижте прецизно издяланият и вграден 12-ъгълен камък в една от алеите, изкачете се до квартал Сан Блас с прекрасна гледка отвисоко към целия град.


или посетете местният пазар Сан Педро и площад Сан Франсиско.
Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 4: Перлите на Свещената долина:  Писак - Марас - Морай - Олантайтанбо
Закуска. Рано сутринта напускаме Куско и потегляме по живописен път към Свещената долина на инките Урубамба, сгушена между величествените върхове на Андите.


Тази плодородна земя с мек и влажен климат, напоявана от течащата през нея река Урубамба, била считана за Рая на Земята. Долината била основен селскостопански район за отглеждане на култури и център на Ипмерията на инките в продължение на хиляди години. Тук те изградили уникална пътна мрежа от високопланински пътища, свързващи столицата Куско с крепостните градове Писак и Олантайтамбо, чак до цитаделата на Мачу Пикчу. В древните легенди на кечуа народа, река Урубамба е свързвана с Млечния път. Затова те издигнали много храмове и светилища, за да наблюдават и отдават почит на съзвездията. Свещената долина е осеяна с руини на древни крепости, храмове и царски имения, както и пъстри селища, в които живота сякаш е спрял, а местните все още живеят с обичаите и традициите на предците си.
Първата ни спирка ще бъде планинското селце Писак, разположено на 35 км /1 час/ от Куско, известно със занаятчийския си пазар, предлагащ ръчно изработени сувенири, изделия и облекла от вълна на лама и алпака, красиво изрисувана керамика и др. От тук ще продължим към солниците Марас, с над 3000 солни басейна, разположени на терасовиден терен, от които местните жители в долината добиват ръчно сол от древни времена, а след това земеделските кръгли тераси в Морай, създадени от инките с невероятно напреднали за времето си техники.


Някои от тях достигат дълбочина до 30 метра, с подпорни стени, свързани чрез напоителна система от акведукти. Следобед пристигаме в очарователното селце Олантайтамбо, което отбелязва края на Свещената долина. Разположен на 2 750 м.н.в., Олантайтамбо била една от най-силните и непревземаеми крепости на инките, охраняваща северният край на долината със стени, фортове и наблюдателни постове.
Настаняване в хотел.
Нощувка.


ДЕН 5: Изгубеният град на инките Мачу Пикчу - връщане в Олантайтанбо
Закуска. Днес ще се качим на влак, за да посетим изгубеният град на инките Мачу Пикчу /на езика кечуа "стар връх"/. Отпътуваме от Олантайтамбо до градчето Агуас Калиентес - отправна точка за всички покорители на Мачу Пикчу. Пристигане и свободно време за разходка в центъра на Агуас Калиентес, известен с горещите си извори, през който преминава река Урубамба. От тук до върха Мачу Пикчу ще вземем миниван, с който ще изминем отсечка от 8 км, по стръмен и зигзагообразен път, който ще ни отведе до вратите на комплекса /30 мин. в посока/.
Мачу Пикчу е разположен на 112 км от Куско, на левия бряг на река Урубамба и около 2400 м.н.в. Считан е за най-силният енергиен център в Южна Америка и е сред 7-те нови чудеса на света!


Мачу Пикчу е открит от д-р Хирам Бингам през 1911 г., по време на второто му пътуване до Перу. Истинско чудо е как селището е било изградено на отдалечения планински хребет, на територията на което има над 200 строителни съоръжения – храмове, жилища, работилници, пътища, кули, фонтани… В голямата си част те са изработени от добре обработени камъни, плътно прилепнали един в друг. Предполага се, че в града са живеели до 1 200 души, които се прекланяли пред бога на Слънцето /Инти/ и отглеждали селскостопански култури на терасите. Ще разгледаме руините на прочутата цитадела, възникнала през 15 век - Главният площад, Кралските жилищни помещения, Храмът на трите прозореца, Храмът на слънцето, Храмът на Кондора, Кръглите кули, Портата на Слънцето Intipunku,  Мостът на инките, Слънчевият часовник, селскостопанската зона с красивите й платформи и др. Какъв е бил в действителност Мачу Пикчу – последно убежище, храмово селище или мястото, откъдето произхождат инките? Благодарение на факта, че испанските завоевателите не са знаели за неговото съществуване, Мачу Пикчу е добре запазен и до днес, и не е повлиян от големи природни катаклизми. След обиколният тур с местен гид, свободно време за самостоятелно разглеждане.
Следобед връщане в Агуас Калиентес и свободно време за покупки на сувенири от вечерния пазар и вечеря в някое от кокетните ресторантчета на площада. Отпътуване с влака за Олантайтанбо в 20:50-22:20.
Пристигане на гарата в Олантайтанбо.
Трансфер и настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 6: Олантайтанбо - Куско  
След закуска ще разгледаме крепостта Олантайтанбо и се отправяме към Куско през Свещената долина /около 2 часа/. Днес ще посетим най-големите архитектурни комплекси в бившата столица на инките - масивната крепост Саксайуаман, която поразява със своя размер, големината на камъните, от които е построена и сложността на каменната конструкция. Смята се, че е имала както военно, така и религиозно значение. Куско е проектиран във формата на пума, а Саксайуаман като нейна глава. Три зигзагообразни отбранителни стени се простират на почти 300 метра, образувайки зъбите на пумата. В близост до крепостта се издига Статуята на Христос - Christo Blanco. 8-метровата статуя от бял камък с разперени длани, е поставена на върха на свещения хълм Пукамоко. Древна легенда гласи, че почвата на хълма е донесена и натрупана от 4-те краища на великата Империя на инките и се счита от тях за духовно място.  В централната част на Куско ще разгледаме руините на Храмът на слънцето Кориаканча, върху които днес е построена Църквата Санто Доминго. Някога облицован с листове чисто злато и украсен със златни статуи, храмът бил разграбен, а златото свалено и разтопено от испанските конкистадори. Всичко, което е останало от славния храм Кориаканча, е изящната каменна конструкция на инките, служеща за основа на църквата.
Настаняване в хотела. Свободно време в града.
Нощувка.

ДЕН 7: Куско – Пуно
Ранен трансфер за отпътуване в 06:40 часа с туристически автобус за Пуно. По пътя ще спрем да посетим бароковата църква на Свети Петър и Павел от 17 век при Андауайлияс. Заради приказната си позлатена украса и красивите стенописи по стените, тя често е наричана "Сикстинската капела на Америка“. Ще разглеждаме руините Ракчи, разположени на около 118 км. от Куско с храмът на Виракоча, построен в чест на върховния бог на инките. Пътят ни минава през живописни села и местности в Андите, с високи и красиви върхове, виещи се реки и спокойно пасящи перуански лами, алпаки и викуни. Ще направим спирка в най-високата точка от маршрута - проходът Ла Рая /4338 м.н.в./. Той маркира границата между регионите Куско и Пуно и от него се открива красива гледка към ледника Чимбоя. Ще посетим музеят в Пукара с експонати на монолити и каменни скулптури на културата Пукара, намерени в близкия археологически комплекс - първото свидетелство за цивилизация на перуанското плато Алтиплано, както и за вкусен обяд  в местен ресторант. Около 17:00ч пристигане в Пуно – най-големият град на езерото Титикака – най-високото в света плавателно езеро.
Настаняване в хотел.
Нощувка.


ДЕН 8: Езерото Титикака - плаващите острови Урос и остров Такиле
Закуска. Днес ще се отправим на вълнуващо приключение с корабче по езерото Титикака – свещеното езеро на Инките. Това е най-високото плавателно езеро в света, разположено на 3 800 м.н.в., с дължина 176 км и ширина около 50 км. На места дълбочината му достига до 300 метра. Ще поемем към плаващите острови Урос, където живеят потомците на древната етническа група Урос, известни като "езерните хора".


Те са изградили своите жилища върху платформи от тръстика и прекарват целия си живот в езерото. Ще спрем на някой от островите, за да им гостуваме и да се повозим на местния Мерцедес Бенц - голяма тръстикова лодка, направена от "тотора". Плаващите острови Урос са разположени на около 4 км от бреговете на Пуно или на 20 минути път с моторна лодка. Те са направени от слоеве тръстика, която расте в изобилие в езерото. В миналото уросите били отхвърлени от инките, при навлизането им в района, и нямали друг избор, освен да живеят като изолирани общности в друга част на региона. Те живеят в крайна бедност и основният им поминък е риболов, отглеждането на няколко вида зеленчуци и добива на Тотора - вид тръстика, от която изграждат къщите и лодките си. Семействата оцеляват, продавайки ръчно изработени украшения, сувенири и плетива, на туристите.
От тук се отправяме към остров Такиле, обект на ЮНЕСКО. Това е най-големият остров, в сърцето на езерото Титикака. Красотата на мястото и плодородието на земята са достатъчни аргументи кралят на Испания да го провъзгласи за Колониална Хасиенда. Островът е населен с общност, наречена такиленьос, друга индианска народност, говорещи езика кечуа и също запазили древните си обичаи. Те ще ни посрещнат на порта пременени в традиционните си пъстри облекла. Виеща се пътека отвежда до градчето, разположено на върха на остров Такиле. Ще направим 45-минутно изкачване по каменни стъпала, на места украсени с красиви каменни арки. Веднъж изкачили се, усилията ви ще се отплатят многократно с невероятните панорамни гледки към езерото, ще се насладим на спокойствието и вкусната храна на Такиле. Ще се запознаем с живота и поминъка на местните островитяни, а за обяд ще опитаме прясна риба на грил, уловена във водите на Титикака.  Връщане на кея и отплаване за Пуно.
Нощувка.

ДЕН 9: Пуно - Арекипа  
Закуска. Рано сутринта потегляме към Арекипа с луксозен автобус, с други туристически групи, предлагащ удобства за дълги преходи и включена закуска-сандвич и напитка. Арекипа /2300 м.н.в./ е най-красивият и запазен колониален град в Перу. Автобусният преход ще е с продължителност 6 часа / 300 км. Пристигане в Арекипа, посрещане от местния партньор,  смяна на автобусите и трансфер за настаняване в хотела. Свободен следобед за почивка и самостоятелно опознаване на града.
Нощувка.

ЕН 10: Арекипа – Каньонът Колка – Кондор Крос – Арекипа
Днес ще тръгнем преди изгрев за целодневен тур до величественият каньон Колка – перуанският еквивалент на Гранд Каньон в САЩ и един от най-дълбоките в света, за наблюдаване полета на кондорите.


Тръгваме рано сутринта в 3:30-4:00часа, за да преминем 160км/3.5ч. до градчето Чивай за закуска. От там потегляме към наблюдателните площадки Кръста на Кондора - най-добрата точка, откъдето се вижда целия каньон и грандиозния полет на величествения кондор, който гнезди по назъбените скали. След това се насочваме към селището Пинчоло, с 1500-годишни земеделски тераси, построени от пре-инка народа калагуас, селцата Мака и Янке, където ще имате възможност да се снимате с лама и купите сувенири, изработени ръчно от местните жители. Връщане в Чивай за обяд. Към 13:30 часа потегляме обратно към Арекипа – по пътя ще спрем на наблюдателната площадка Пата Пампа, на 4900м височина, около която терена наподобява лунната повърхност. От тук се открива гледка към най-големите перуански върхове и вулкани Ampato, Sabancaya, Hualca-Hualca и Mismi, от който извира река Амазонка. Ще пресечем националният резерват Pampa Cañahuas, в който живеят викуни – един от четирите вида южноамерикански лами.
Връщане в Арекипа.
Нощувка.

ДЕН 11: Арекипа - Наска
Закуска. Напускаме стаите до обяд и оставяме багажа на съхранение. Днес ще направим полудневен тур на Арекипа, известен като Белия град заради многобройните и великолепни храмове, манастири, колониални къщи и дворци, построени от бял дялан камък. Арекипа е набраздена от реката Чили и се намира в склоновете на вулкана Мисти, в непосредствена близост до вулканите Чачани и Пичу–Пичу. Ще се разходим из лабиринта от улички в красивия, построен от бял камък квартал Сан Лазаро – мястото, където е основан града. Ще се насладим на гледката от арковидната тераса Янахуара, от която вулкана Мисти се открива в цялата си прелест, ще разгледаме екстравагантното имение в бароков стил Casa Moral и най-внушителният централен площад в Перу - Плаза де Армас, заобиколен от палмови дървета, йезуитската църква Ла Компания и Катедралата. Една от най-впечатляващите забележителности на Арекипа е манастира Санта Каталина - град в града, с цветни пасажи, ярко боядисани стени и арки, градини, параклиси, спални помещения и кухни, които дават поглед върху живота на католическите монахини през 16 век.
Свободен следобед.
Вечерта потегляме на дълъг преход с луксозен автобус и други туристически групи, предлагащ удобства за дълги пътувания и включена вечеря-сандвич и напитка. Ще пътуваме по Панамериканската магистрала, в посока Наска /570 км, около 9 часа/.

ДЕН 12: Линиите Наска - от въздух и земя - Паракас
Пристигане в Наска в 6:30 ч сутринта, посрещане от местният партньор, смяна на автобусите и трансфер до хотела за освежаване и почивка преди тура.
Днес денят ни ще е посветен на една от най-големите археологически загадки в света - линиите Наска, датиращи от 2000-3000 години. Открити през 1926г. те представляват древни геоглифи /рисунки/ на гигантски животни, птици, растения и геометрични фигури - прави линии, триъгълници и спирали, начертани на земната повърхност в пустинята Наска.


Линиите се простират до 350км. и могат да бъдат напълно оценени само от въздуха. Сред най-известните са фигурите на 119-метров кондор, 82-метрова маймуна, 164-метров гущер, колибри, паяк, кит, дърво, куче, пеликан, астронавт.... Съществуват много теории как и защо са били създадени, но и до днес остават мистерия. Предполага се, че са дело на древните цивилизации Паракас и Наска.
Възможност за полет над платото Наска /срещу допълнително заплащане - 115 евро/. Полетът се изпълнява с малък самолет Чесна, с продължителност около 35-40 минути.

Преди обяд напускане на хотела на цялата група и посещение на Акведуктите Cantayoc - верига от спираловидни кладенци, дело на напредналата култура Наска. Този шедьовър на хидротехниката продължава да се използва и до днес. Намира се на 4 км източно от град Наска. След това ще направим обиколен тур на някои от известните линии Наска, за да ги видим отблизо така, както малцина туристически групи успяват. Ще бъдете само на крачка разстояние от чудо, оцеляло с векове! Ще почувствате невероятната енергия на това вълшебно място и ще останете смаяни от мащаба на древните тайнствени рисунки!

От тук ще се насочим на север, към курортния град Паракас /172км, около 4 часа/.
Настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 13: Паракас - Ика - Уакачина - Паракас
Закуска. Очаква ни незабравимо приключение с моторна лодка /8:00-10:00/ до Балестовите острови, известни още като "Мини Галапагос" – дом на стотици морски лъвове, хумболтови пингвини, делфини и морски птици - албатроси, корморани, чайки, пеликани...Тук се събира и прочутото гуано! Полуостров Паракас, заедно с Балестовите острови, съставляват Национален парк Паракас - най-големият в Перу, известен с невероятното си биоразнообразие, чиито живот се развива без намесата на човека.Името на парка идва от названието на бурните ветровете Паракас – силно вилнеещи пясъчни бури, които буквално могат да пометат крайбрежието. Скалните формации на Балестовите острови са ерозирали в множество арки и пещери, с цветове, вариращи от червено до бяло. По време на пътуването ще можем да видим знаменитият Канделабър – гигантски праисторически геоглиф от 200 г. пр.Хр., с формата на огромен свещник. Произходът му все още остава неразгадан, предполага се, че е служил за ориентир на плаващите.

След като се завърнем от морското приключение ще имаме време за разходка по крайбрежната алея и центъра на Паракас, а около обяд ще потеглим за близкия оазис Уакачина /вкл. в цената - 72км, около 1,5 часа/ - на езика кечуа "скрита лагуна". Повечето хора свързват Южна Америка с разнообразна природа и буйна зелена растителност. Но дори и на местата, които са пусти, човек може да открие живот и красота. Оазис Уакачина е изграден като курортно градче около малко естествено езеро, заобиколено от палмови дървета и огромни пясъчни дюни. Ще имаме свободно време за обяд и разходка из оазиса.


По желание - бъги сафари и сендбординг по 300-метровите пясъчни дюни на оазис Уакачина /срещу допълнително заплащане - 40 евро/.


ДЕН 14: Паракас - Лима
Закуска. Днес се разделяме с Паракас и живописното тихоокеанско крайбрежие на Перу, и потегляме обратно за международното летище Хорхе Чавес в Лима, за полет до България /около 3,5 - 4 часа/.
Пристигане на летището и чекиране за полета.


ДЕН 15: София
Кацане на летище София.


Застраховка "Отмяна на пътуване"
Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.
Стойността на застраховката е между 3% и 7% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри.
Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

Какво покрива застраховката:
Разходи за отмяна на пътуване - възстановяват се разходи в случай на отмяна на пътуване поради някоя от следните причини:

 • Внезапно заболяване, злополука или смърт на застрахованото лице;

 • Внезапно заболяване или злополука, налагащи стационарен или домашен режим на лечение, или смърт на близък роднина на застрахованото лице;

 • Увреждане на жилището на застрахованото лице в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага присъствието на застрахования;

 • Стачка в транспорта, която не е била очаквана при сключването на застраховката;

 • Положителен PCR тест /ако се налага правенето на такъв преди тръгване/ - ако полицата има покритие за Ковид;

 • Лимитът на отговорност не може да надвишава платената обща сума за пътуването.


Не се дължи обезщетение, ако пътуването бъде отменено поради някоя от следните причини:

 • Покритието важи само ако пътуването бъде отменено преди застрахованото лице да отпътува за дестинацията;

 • Земетресение, екологична катастрофа или друго събитие с масови последици;

 • Невъзможност за навременно снабдяване с необходими за пътуването документи /международен паспорт, виза, задължителни ваксини и др./, включително поради административни пречки;

 • Самоубийство или опит за самоубийство.


При настъпило застрахователно събитие, застрахователя изисква официални документи, доказващи всички детайли от съответната институция /в оригинал/.

ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая Наличности
04.09.2024 – 18.09.2024 3 490 евро 3 890 евро няма места
09.09.2024 – 23.09.2024 3 590 евро 3 990 евро няма места
15.05.2025 – 29.05.2025 3 590 евро 3 990 евро има места
25.05.2025 – 08.06.2025 3 590 евро 3 990 евро има места

ХОТЕЛИ:


 • Заради промяната в надморската височина, след кацане в Куско, понякога може да се появи леко главоболие и чувство на отпадналост, което бързо отминава. Препоръчително е да се пие големи количества чай от листа на кока, който подобрява тонуса и се предлага във всеки хотел, местните магазини и заведения.

 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!

 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

 • Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:

 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa

 • Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност


Застраховка "Отмяна на пътуване"

Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.

Стойността на застраховката е между 6% и 8% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри

Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

Какво покрива застраховката:

Разходи за отмяна на пътуване - възстановяват се разходи в случай на отмяна на пътуване поради някоя от следните причини:

 • Внезапно заболяване, злополука или смърт на застрахованото лице;

 • Внезапно заболяване или злополука, налагащи стационарен или домашен режим на лечение, или смърт на близък роднина на застрахованото лице;

 • Увреждане на жилището на застрахованото лице в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага присъствието на застрахования;

 • Стачка в транспорта, която не е била очаквана при сключването на застраховката.

 • Положителен PCR тест /ако се налага правенето на такъв преди тръгване/ - ако полицата има покритие за Ковид

 • Лимитът на отговорност не може да надвишава платената обща сума за пътуването


Не се дължи обезщетение, ако пътуването бъде отменено поради някоя от следните причини:

 • Покритието важи само ако пътуването бъде отменено преди застрахованото лице да
  отпътува за дестинацията.

 • Земетресение, екологична катастрофа или друго събитие с масови последици;

 • Невъзможност за навременно снабдяване с необходими за пътуването документи
  /международен паспорт, виза, задължителни ваксини и др./, включително поради административни пречки.

 • Самоубийство или опит за самоубийство


При настъпило застрахователно събитие, застрахователя изисква официални документи, доказващи всички детайли от съответната институция /в оригинал/.

 • Полет над платото Наска. Полетът се изпълнява с малък самолет Чесна, с продължителност около 35-40 минути - 125 евро

 • Бъги сафари и сендбординг по 300-метровите пясъчни дюни на оазис Уакачина - 45 евро


Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу Седемте чудеса на Перу

В цената са включени:

 • Самолетен билет София – Лима – София с вкл. летищни такси и 23 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Лима – Куско с вкл. летищни такси и 20 кг чекиран багаж
 • 2 нощувки със закуски в Лима
 • 2 нощувки със закуски в Куско
 • 2 нощувки със закуски в Олантайтамбо
 • 2 нощувки със закуски в Пуно
 • 2 нощувки със закуски в Арекипа
 • 1 нощувка със закуска в Наска
 • 2 нощувки със закуски в Паракас
 • Билет за влак Олантайтанбо - Мачу Пукчу - Олантайтанбо
 • Билет за посещение на Мачу Пукчу
 • Екскурзия до Балестовите острови
 • Екскурзия до Езерото Титикака и плаващите острови Урос и Такиле
 • Всички трансфери и автобусни преходи
 • Всички описани в програмата екскурзии с местни екскурзоводи
 • Здравна застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 15 000 евро
 • Водач на български език

В цената не са включени:

 • Допълнителни мероприятия и екскурзии, за които изрично е упоменато, че са по желание и не са включени в пакетната цена
 • Разходи от личен характер
 • Бакшиши за шофьори и водачи - около 50 USD
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка

Разгледайте още

8 дни / 7 нощувки

Дати: 21.07.2024, 04.08.2024, 18.08.2024, 01.09.2024 и 22.09.2024

от 900 810 евро
7 8

13 дни / 10 нощувки

Дати: 01.09.2024, 06.09.2024, 14.03.2025, 09.04.2025 и 15.04.2025

от 3 490 3 340 евро
10 13

15 дни / 13 нощувки

Дати: 29.08.2024, 05.09.2024, 19.09.2024, 27.09.2024, 03.10.2024, 15.10.2024, 08.03.2025, 11.03.2025, 13.03.2025, 22.03.2025, 25.03.2025, 28.03.2025, 03.04.2025, 05.04.2025, 11.04.2025 и 16.04.2025

от 3 990 3 890 евро
13 15