Екскурзия Еквадор и островите Галапагос

Екскурзия Еквадор и островите Галапагос

В цената са включени:

 • Самолетни билети София – Кито – София
 • Самолетни билети до острови Галапагос
 • Трансфери летище – хотел – летище
 • 1 нощувка и вечеря в Отавало
 • 1 нощувка и вечеря в Кито
 • 1 нощувка и вечеря в Котопакси
 • 2 нощувки и вечери в Тена
 • 1 нощувка и вечеря в Баньос
 • 1 нощувка и вечеря в Алауси
 • 1 нощувка и вечеря в Гуаякил
 • 3 нощувки и обяди на островите Галапагос
 • Частен транспорт само за групата по време на цялата програма
 • Местен екскурзовод по време на цялото пътуване
 • Водач от агенцията
 • Полудневна екскурзия в град Отавало
 • Полудневна екскурзия до Средата на света /Митад дел Мундо/
 • Панорамна обиколка на Кито
 • Посещение на Национален Парк „Котопакси“
 • Разходка с моторно кану по река Арахуно /Амазония/
 • Сутрешна разходка с кану за посещение на папагалите в Амазония
 • Пешеходна разходка за да се насладим на флората и фауната на Амазония
 • Посещение на селище в Амазонската общност
 • Посещение на Баньос де Агуа Санта /Баните на святата вода/
 • Посещение на Ел пайлон дел диабло /Кръга на дявола/
 • Посещение на Каса дел Арбол /Къщата на дървото/, където се намира седемметровия Ел Колумпио дел фин дел мундо /Люлката на края на света/
 • Посещение на Чимборасо, най-високата планина в Еквадор.
 • Пътуване с влака „Нарис дел диабло“ (Носът на дявола) с включен билет
 • Посещение на руините на Ингапирка и храма на инките „Ел Темпло дел Сол“ /Храма на слънцето/
 • Екскурзия на остров Санта Круз, със сертифициран гид и обяд
 • Екскурзия с кораб до остров Бартоломе със сертифициран гид, обяд и екипировка за шнорхел
 • Екскурзия с кораб до остров Санта Фе със сертифициран гид, обяд и екипировка за шнорхел
 • Медицинска застраховка за застрахователна сума 20 000 евро и покрити основни рискове

В цената не са включени:

 • Неопренен екип /може да се вземе под наем/
 • Безалкохолни и алкохолни напитки
 • Храна, която не е описана в програмата
 • Вход за Националния Парк на Галапагос /USD $ 100/
 • Транзитна контролна карта /USD $ 20/
 • Други услуги, неспоменати в раздела „Цената включва“
 • Лични разходи

Ескурзия Еквадор и островите Галапагос

Дати:
15.02.2020 – 28.02.2020 – 4 290 евро

Знаеш ли, че едно амазоново дърво може да приюти повече видове мравки, отколкото всички британски острови заедно? Или че в един хектар от Амазонската гора живеят толкова видове жаби колкото на цялата територия на Северна Америка? Тук е възможно да се намери толкова малка маймунка, че да може да седи на върха на пръста, жаба, която тежи до четири килограма, паяк, който се храни с птици, и най-голямата змия в света, анакондата, която може да достигне до 9 метра.

Какво е едно пътуване до Еквадор без да посетиш безстрашните островите, Галапагос?
Галапагоските острови не са просто дестинация: от там започва всичко. Морски лъвове, делфини, игуани, костенурки, морски кончета, пеликани и дори акули, са на една ръка ръстояние.

Това пътуване ще ни сблъска не просто с непознатото. Това пътуване ще ни накара да преживеем различното толкова дълбоко, че след него със сигурност, самите ние ще бъдем различни.

ДЕН 1: София – Кито – Отавало
Отпътуване от летище София с полет за Кито. Добре дошли в Еквадор!
Пристигаме в Кито, където ще ни посрещне местен гид. Трансфер до хотела в Отавало /около 1 час и половина път/.
Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕН 2: Отавало – Средата на света – Кито
След закуска в хотела отиваме на лов за местни съкровища в огромния пазар на площад Плаза дел Пончо. Занаятчиите от околните селца продават тук своите произведения – одеяла, хамаци, покривки, бижута от сребро и растителна слонова кост, музикални инструменти, кожени изделия и какво ли още не.
Следобед, ще попътуваме около 45 минути, за да стъпим на Средата на света /Митад дел Мундо/.Още през 18 век, преди съвременните GPS системи, група френски учени установяват, че точно оттук минава Екваторът. И са прави! Тук ще разгледаме специалният паметник Средата на света, много изложби и документални центрове. Ще посетим и музея Интинан, построен точно върху екваториалната линия, и ще участваме в интерактивни експерименти, които да ни докажат къде точно сме.
Ще се върнем за вечеря и нощувка в хотела в центъра на Кито.

ДЕН 3: Кито – Национален Парк Котопакси
Закусваме в хотела и потегляме да разгледаме изумителния град, основан от испанския конкистадор Себастиан Беналкасар още в далечната 1 534 г.
Сутринта ще изучаваме прекрасните цветни улички на старата част на града, в която все още са запазени сгради от 16 век. Всеки камък, всяка врата, всеки прозорец, който ще видим, помнят истории от 500 години! И нашият водач ще ни разкаже част от тях. Това е най-големият и най-добре запазеният исторически център в цяла Латинска Америка и е световно наследство на ЮНЕСКО. Ще се изкачим и на хълма Ел Панесило, откъдето ще видим Кито и всичките му прелести като на длан.
След обяд, ще отпътуваме към южната част на държавата, близо до парка Котопакси, където ще пренощуваме.

ДЕН 4: Национален Парк Котопакси – Тена
След закуска, ще пътуваме около 2 часа да стигнем до вулкана Котопакси, който се намира на 5 897 метра надморска височина.Той е най-високият активен вулкан в света. По пътя ще спрем на лагуната на Лимпиопунго, откъдето ще се насалдим на прекрасни гледки към вулканите Котопакси, Синчолагуа и Руминяхуи. Ще продължим с разходка до заслона Хосе Рибас, където ще се затоплим с чаша ароматно кафе или чай. Безстрашните ще могат да се изкачат и до ледника.
Следобед ще отпътуваме към Амазонската екваториална зона, за да се потопим в древните джунгли. Започваме разходката си с моста на Арахуно, където ще се качим на моторно кану и ще пътуваме нагоре по реката около 20 минути. Ще преживеем плавните, бавни завои на великата Амазонка и ще изчезнем в необятната ѝ зеленина. По избор ще направим и нощна разходка с фенерче и фотоапарат. Ще слушаме нощните звуци на прилепи, бухали, насекоми, тарантули, жаби и змии и дори ще открием някои от тях. А ако имаме късмет небето да е ясно, ще можем да видим как светят звездите в средата на света от милиони години насам.
Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕН 5: Амазония
В този ден ставаме рано, за да посетим… папагалите! Ако времето го позволява, между 05:45 и 6:00 часа ще плаваме с кану 15 минути нагоре по течението, за да посетим мястото, на което живеят различни видове цветни папагали. Стотици папагали ще се приближат до върховете на дърветата, за да похапнат плодове и семена. Важно е да имаме бинокли, за да можем да наблюдаваме спектакъла отблизо. А между 07:00 и 08:30 часа самите ние също ще закусим.
След това потегляме на дълга разходка през основната и вторичната гора с гид, експерт по местната флора и фауна. Той ще ни разкаже всички интересни факти за района, както и за разнообразните насекоми и птици, които ще видим наоколо. С малко късмет може да се натъкнем на местни влечуги и маймуни. Разходката ще ни отнеме около 3 часа, а после ще се върнем за обяд и заслужена почивка.
След толкова време, прекарано с животни и растения, в следобедните часове ще се срещнем с местните хора. Една амазонска общност ще ни посрещне в селцето си, ще ни покаже своята култура и съжителството си с гората. Ще опитаме и от тяхната традиционна чича – ферментирала напитка от маниока. „Официалната” част ще завърши с традиционен танц, който ще ни подарят децата на общността, а след това ще имаме малко време да се разходим и да си купим сувенири от местните занаятчии, за да им помогнем да осигурят прехраната си.
Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕН 6: Тена – Баньос
След закуска ще отпътуваме до едно съвсем различно чудо – Баньос де Агуа Санта /Баните на святата вода/. Това е малък град, известен с термалните си води, за които се говори, че имат магически лечебни сили. По пътя ще посетим някои от водопадите в околността - 80-метровия Ел пайлон дел диабло /Кръга на дявола/, който се счита за един от най-високите в Еквадор.Ще видим също и Каса дел Арбол /Къщата на дървото/, където се намира седемметровия Ел Колумпио дел фин дел мундо /Люлката на края на света/. Той е част от структурата на станцията за сеизмичен мониторинг на местния активен вулкан Тунгурауа. Разбира се, ще огледаме и кратера, конуса, полите, дефилето и поведението на самия вулкан Тунгурауа.
Вечеря и нощувка в хотела.

ДЕН 7: Баньос – Чимборасо – Алауси
След закуска в хотела ще се отправим нависоко, към следващото природно предизвикателство. Чимборасо е най-високата планина в Еквадор - цели 6 197 метра. В природния резерват тук ще можем да видим много лами викуня, а с малко късмет – местните кулпеос /познати също като лисици или Андски вълк/ и дори кондори. Ще се разходим до приюта за около 45 минути, а след това продължаваме към Алауси, където ще вечеряме и ще прекараме нощта.

ДЕН 8: Влак „Носът на дявола“ – Ингапирка – Гуаякил
След закуска се качваме на влака, който ще ни поведе по известния високопланински железопътен маршрут Нарис дел диабло /Носът на дявола/, построен през 1 902 година.Да пътуваш на покрива на влака, докато той се изкачва и слиза по наклонените ръбове на урвите, е било специално, но рисковано приключение. Затова ние ще се насладим на разходката в панорамни вагони през историческите зигзагообразни железопътни линии. Пътуването ще продължи около 2 часа и половина в двете посоки.
След това ще се върнем чак до времето на инките. Ще посетим руините на Ингапирка и храма на инките Ел Темпло дел Сол /Храма на слънцето/. Археолозите все още не могат да разберат защо точно е построена тази внушителна конструкция, но са сигурни, че индианците Канярис са имали подобна крепост за укрепление.
Последната ни спирка за деня ще е Гуаякил на тихоокеанското крайбрежие, където ще вечеряме и ще нощуваме.

ДЕН 9: Галапагоски острови – Санта Круз
Отново ден за дива природа. След закуска летим до уникалните острови Галапагос. На летището Балтра ще ни очаква гид, който ще ни разведе из горната част на острова.Санта Крус, естественото местообитание на приблизително 8 000 гигантски костенурки. Те предпочитат по-високите части на острова, където климатът е по-хладен и влажен, защото тук намират повече храна и достатъчно вода. Тук ще имаме възможност да преминем през тунели от лава!
Ще обядваме в ресторанта на ранчото, а след това ще се придвижим до Пуерто Айора, където ще отседнем.

ДЕН 10: Плавателен тур към необитаем остров
Мечтали ли сте да попаднете на необитаем екваториален остров? В този ден мечтата ви ще се сбъдне. Ще пътуваме с лодка до малкия, див остров Бартоломе.Той е разположен в центъра на архипелага и в ясен ден от върха му могат да се видят повече от десет други острова. Богатството на това място е свързано с явлението ъпуелинг – студената вода от дъното се издига на повърхността край брега и осигурява храна за много морски видове като пингвини, морски лъвове, костенурки. Във водите живеят белопери рифови акули. Ще обядваме на острова.
Връщане в на брега и свбодно време.
Нощувка.

ДЕН 11: Втори плавателен тур към необитаем остров
Понеже на Бартоломе ще ни хареса, в този ден ще повторим преживяването, но по малко по-различен начин. След закуската в хотела ще пътуваме с лодка до друг необитаем остров – Санта Фе. Той се намира в центъра на Галапагос и има площ само 24 квадратни километра. Геологически е един от най-старите острови тук и е дом на един ендемичен вид животно, сухоземната игуана Барингтън. Ще видим най-голямата гора от кактуси Оpuntia, а на плажовете на залива – голям брой морски лъвове. Ще обядваме на място на острова.
Връщане в на брега и свбодно време.
Нощувка.ДЕН 12: Балтра – София
След като разхождахме из средата на света, след като разгледахме растенията и животните, вулканите и островите, древните и новите градове, след като се сприятелихме с местните хора и си взехме от техните произведения за спомен, време е да се завърнем вкъщи.
В този ден ни очаква закуска и трансфер до летището Балтра, за да отлетим обратно към София.

ДЕН 13: София
Връщане в София.

 

ДАТИ И ЦЕНИ:

15.02.2020 - 28.02.2020 - 4 290 евроХОТЕЛИ:

Цената е на човек в евро на база настаняване в двойна стая.

Настаняване в единична стая се доплаща.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след датата на връщане от пътуването.НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ:

 • Депозит в размер на 30% от пакетната цена при записване за екскурзията

 • Доплащането на цялата сума става 40 дни преди датата на тръгване. Плащането може да бъде в лева или евро


УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИИ И НЕУСТОЙКИ:

 • До 60 дни преди датата на пътуването - глоба за самолетните билети, определена от авиокомпанията

 • До 41 дни преди датата на пътуването - 70% от пакетната цена

 • До 40 дни преди пътуването - 100% от ценатаЕкскурзия Еквадор и островите Галапагос Екскурзия Еквадор и островите Галапагос Екскурзия Еквадор и островите Галапагос Екскурзия Еквадор и островите Галапагос Екскурзия Еквадор и островите Галапагос Екскурзия Еквадор и островите Галапагос Екскурзия Еквадор и островите Галапагос Екскурзия Еквадор и островите Галапагос Екскурзия Еквадор и островите Галапагос Екскурзия Еквадор и островите Галапагос Екскурзия Еквадор и островите Галапагос

Разгледайте още

15 дни / 13 нощувки

Дати: 25.04.2020

от 3 090 евро
13 15

13 дни / 10 нощувки

Дати: 07.04.2020

от 2 450 2 350 евро
10 13