Почивка в Мексико и екскурзия в Гватемала

Почивка в Мексико и екскурзия в Гватемала

В цената са включени:

 • Самолетни билети за полетите: София – Мексико – Гватемала - Мексико – София
 • Вътрешен полет Мексико сити - Канкун
 • Всички летищни такси за международни и вътрешни полети
 • 5 нощувки на база all inclusive в хотел 4* в Канкун
 • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Антигуа
 • 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Панахачел
 • 1 нощувки със закуска в хотел 5* в Гватемала сити
 • 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Мексико сити
 • Обиколка с корабче на езерото Атитлан и крайбрежните селища
 • Туристическа обиколна на Мексико сити
 • Екскурзоводска програма Мексико сити, Антигуа, Панахачел
 • Екскурзоводска програма на български език
 • Медицински зaстраховки

В цената не са включени:

 • Входно - изходна такса за Мексико /55 евро/, билети за градски и междуградски транспорт
 • Допълнителни екскурзии
 • Трансфер Гватемала сити - Антигуа - Панахачел - Гватемала сити
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Лични разходи

Дати:
10.12.2020 – 22.12.2020 – 2 750 евро

Екскурзия Мексико
Мексико е страната на Маите, белите плажове и синята вода. Страната на сомбрерото, текилата и пончото.
Със своята невероятна история Мексико остава най-красивата загадъчна страна и най-загадъчната красива страна. Колкото повече слизаме надолу към Щата Юкатан започваме да се влюбваме все повече в Мексико. От тук започват райските плажове и всички руини на Маите. Тук имате чувството, че сте намирате в една живописна рисунка с много история.

Гватемала
Гватемала е едно от най-магичните места в Централна Америка. Докоснете ли се веднъж до сърцето на тази живописна страна, няма да имате търпение отново и отново да се връщате при нея. Страната предлага безброй интересни места за посещение и дори най-краткото пътуване, ще ви изправи пред куп предизвикателства и изненади.
Страната пленява с интиргуваща история и загадъчно културно минало. Уникалните археологични останки в страната ни отвеждат назад към цивилизацията на легендарните Маи, които са обитавали земите й в продължение на векове. Наследството от индианските племена е навсякъде. Изключително напреднали, те са създавали огромни палати и градове, уникални пирамиди и обсерватории.

ДЕН 1: София - Канкун
Полет София – Канкун. Пристигане в 20:00 ч. местно време. Трансфер и настаняване в хотел.
Нощувка в Канкун.

ДЕН 2: Канкун
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане - 80 евро на човек/ - целодневна екскурзия до древния град Чичен Ица - едно от новите седем чудеса на света /с включен обяд/.
Сред най-внушителните постройки е 15-вековната Пирамида на Кукулкан. Със своята височина и перфектна геометрична форма, тя доминира над целия комплекс. Посветена е на Кукулкан - перната змия, чийто култ е основен за Чичен Ица. Със своите 24 метра височина, това е най-високата сграда в метрополиса. Пирамидата е четиристенна и е изцяло ориентирана астрономически. На всяка една стена стъпалата са точно 91. Като се добавят и тези на върха на храма, сборът прави 365 – по едно стъпало за всеки един ден от годината.


Ще видим също Храмът на войните, Свещения кладенец и легендарната Обсерватория, в която маите са създали изключително прецизния си календар.
Нощувка в Канкун.

ДЕН 3: Канкун
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане - 105 евро на човек/ - целодневна екскурзия до най-големия мексикански остров Козумел. Буйна зелена растителност, топъл и влажен климат, бели плажове и невероятни лагуни – всичко това е Козумел. Рифовете обикалящи острова са втората по големина екосистема в света.


Дори вниманието на легендарния морски изследовател Жак Кусто е привлечено от резерватите природния морски риф на Козумел и природния парк Чанканаб, създадени да защитават живот под вода. Ще имате възможност за гмуркане.
Нощувка в Канкун.

ДЕН 4: Канкун
Закуска. Свободно време за плаж и забавление. Нощувка в Канкун.

ДЕН 5: Канкун
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане - 145 евро на човек/ - целодневна екскурзия до тематичния парк Ксарет, наричан още свещен природен рай. Ксарет е сред най-известните в света екологични паркове, дом на много видове местни птици и застрашени животни. За цивилизацията на маите това място е било важно пристанище и търговски център. Тук все още може да видите архелогически останки от този „безсмъртен“ народ.
Ще посетим истинско мексиканско гробище с весели надгробни камъни. Ще имаме уникалната възможност да се спуснеме по настояща подземна река, да се качим на въртяща се обзорна площадка и да гледаме конното шоу, където мексиканци ще демонстрират майсторството си да въртят ласо. Няма да пропуснем и знаменитото двучасово театрално представление, разказващо за историята на Мексико от древни времена до наши дни.
Нощувка в Канкун.

ДЕН 6: Канкун - Антигуа
Закуска. Днес ще отпътуваме за Антигуа, Гватемала. Някогашната столица на Гватемала е живописно градче сгушено в подножието на притихнали вулкани.


За съжаление, опустошително земетресение разрушава повечето исторически сгради в града. Антигуа запленява с многобройните си църкви, музеи, приказни руини и зелени паркове. Днес градът е част от Световното културно наследство на ЮНЕСКО и е една от най-красивите и интересни туристически дестинации в Централна Америка. Ще разглеждаме археологическата зона на града.
Нощувка в Антигуа.

ДЕН 7: Антигуа
Закуска. Днес ще имате свободно време в този невероятен исторически град. Може да се насладите на красивите пейзажи, които се откриват към двата вулкана. Ще усетите удоволствието от местната храна и може да опитате едно от най-качествените кафета в света.
Нощувка в Антигуа.

ДЕН 8: Антигуа - Панахачел
Закуска. Днес ще отпътуваме към Панахачел, където е разположено високопланинското без отточно езеро Атитлан. Едно от най-красивите в света! Намира се в планинската част на страната и е заобиколено от три вулкана, разположени в южната му част. Името му се превежда от езика на маите като “място, където дъгата добива цветове”.


Езерото е свързано от древни времена с историята и културата на маите и до днес е известно като "вълшебното шаманско езеро". Атитлан, представлява невероятна гледка от всеки ъгъл - независимо дали сме в ресторант на брега, в малка рибарска лодка или в индианското селце в планината. През последните години езерото започна да сменя цвета си от тъмносин на синьо-зелен. Това се дължи на виреещите там водорасли, които цъфтят през цялата година.
Нощувка в Панахачел.

ДЕН 9: Панахачел
Закуска. Днес ще разгледаме Сан Педро и Сантяго - две от 12-те селища около езерото.
Нощувка в Панахачел.
ДЕН 10: Панахачел - Гватемала сити
Закуска. Предстои ни отпътуваме за столицата на Гватемала - Гватемала Сити. Настаняване в хотел. Градът е разположен в подножието на вулканите Пакая и Фуего. Градът запълва цялата долина, а по близките склонове се изкачват и спускат множество улици. Днес това е един от най-големите градове на Централна Америка. Шумен и хаотичен, където бедните квартали са в съседство с луксозните имения. Тук е университетът Сан Карлос - един от първите в Централна Америка.
Ще се отправим към зона Вива - както местните наричат тази част на столицата. Района е разположен източно от Реформа Авенида и северно от Булевар де Лос Прусерес, като това е финансовият и развлекателен център на Гватемала сити. Тук ще бъдем изкушени от висок клас ресторанти където се предлага от традиционна гватемалска кухня, до всякакъв вид интернационални деликатеси. Може да се насладим на релаксиращата обстановка на някоя терасата или да отидем да слушаме маримба на живо. Това е най-пъстрото, най-живото и най-луксозно място на Гватемала сити.
Нощувка в Гватемала сити.

ДЕН 11: Гватемала сити - Мексико Сити
Закуска. Трансфер и полет за Мексико Сити. Предстои ни туристическа обиколка на историческия център на града, известен също като "Сентро" или "Сентро Историко". Този квартал е фокусиран върху централния площад Зокало - най-големият площад в Латинска Америка и вторият по големина в света. На това място са били руините на завладения от испанците град Теночтитлан, столица на империята на ацтеките. Тук са разположени много от най-красивите сгради от колониалния период - Катедралата, Националния дворец и Дворецът на изящните изкуства.


Нощувка в Мексико сити.

ДЕН 12: Мексико Сити - София
Закуска. Трансфер и полет за София.

ДЕН 13: София
Пристигане на летище София.

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

ДАТИ И ЦЕНИ:

10.12.2020 – 22.12.2020 - 2 850 евро

ХОТЕЛИ:

Цени на човек в евро на база настаняване в двойна стая

Настаняване в единична стая се доплаща.

Допълнителна информация:

 • Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за първият и последният ден.

 • Категоризацията на хотелите в Нова Зеландия не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа. Някои хотели може да имат изискване при настаняване да се направи депозит за покриване на потенциални разходи, като румсървис или мини бар за продължителността на престоя. Заплащането на депозита се извършва в брой или с кредитна карта. При напускане на хотела депозита ще бъде върнат. Депозита обикновено е в рамките на 100 новозеландски долара.

 • При промяна на летищните такси от страна на авиокомпанията, ще доведе до промяна съответно и на цената на екскурзията. В такъв случай разликата трябва да бъде доплатена от клиента.

 • При записване се внася депозит 50% от цената, пълно плащане до 30 дни преди тръгване.


Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител /оригинал и 1 копие/. За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 • Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.


Визов режим:

 • Няма специални визови изисквания.

 • Няма задължителни медицински и здравни изисквания. • Целодневна екскурзия до Чичен Ица – 80 евро

 • Целодневна екскурзия до остров Козумел – 105 евро

 • Целодневна екскурзия до парка Ксарет – 145 евро


Почивка в Мексико и екскурзия в Гватемала Почивка в Мексико и екскурзия в Гватемала Почивка в Мексико и екскурзия в Гватемала Почивка в Мексико и екскурзия в Гватемала Почивка в Мексико и екскурзия в Гватемала Почивка в Мексико и екскурзия в Гватемала Почивка в Мексико и екскурзия в Гватемала Почивка в Мексико и екскурзия в Гватемала Почивка в Мексико и екскурзия в Гватемала

В цената са включени:

 • Самолетни билети за полетите: София – Мексико – Гватемала - Мексико – София
 • Вътрешен полет Мексико сити - Канкун
 • Всички летищни такси за международни и вътрешни полети
 • 5 нощувки на база all inclusive в хотел 4* в Канкун
 • 2 нощувки със закуски в хотел 4* в Антигуа
 • 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Панахачел
 • 1 нощувки със закуска в хотел 5* в Гватемала сити
 • 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Мексико сити
 • Обиколка с корабче на езерото Атитлан и крайбрежните селища
 • Туристическа обиколна на Мексико сити
 • Екскурзоводска програма Мексико сити, Антигуа, Панахачел
 • Екскурзоводска програма на български език
 • Медицински зaстраховки

В цената не са включени:

 • Входно - изходна такса за Мексико /55 евро/, билети за градски и междуградски транспорт
 • Допълнителни екскурзии
 • Трансфер Гватемала сити - Антигуа - Панахачел - Гватемала сити
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Лични разходи

Разгледайте още

5 дни / 4 нощувки

Дати: 26.11.2020, 23.05.2021, 30.05.2021, 04.09.2021 и 26.11.2021

от 1 350 евро
4 5

6 дни / 5 нощувки

Дати: Заминаване всяка седмица

от 599 евро
5 6