Загадките на Мексико

Загадките на Мексико

В цената са включени:

 • Самолетни билети София - Истанбул - Мексико Сити с включени 23 кг. чекиран багаж и 8 кг . ръчен багаж
 • Самолетни билети Канкун - Истанбул - София с включени 23 кг. чекиран багаж и 8 кг . ръчен багаж
 • Самолетен билет Мексико Сити - Туксла Гутиерес с включени 25 кг. чекиран багаж и 5 кг . ръчен багаж
 • Всички летищни такси по програмата
 • Трансфери летище - хотел в Мексико Сити и Туксла Гутиерес
 • Трансфери хотел - летище в Мексико Сити и Канкун
 • Транспорт с лицензиран автобус/микробус по програмата
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4* Мексико Сити
 • 1 нощувка със закуска в хотел 4* Сан Кристобал де Лас Касас
 • 1 нощувка със закуска в хотел 4* във Вияермоса
 • 1 нощувка със закуска в хотел в 4* Паленке
 • 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Кампече
 • 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Мерида
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* във Валядолид
 • 3 нощувки на база all inclusive в хотел 4* в Плая дел Кармен
 • Всички входове в туристически обекти по маршрута
 • Водач на български език по целия маршрут
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие на COVID 19 за 50 000 евро

В цената не са включени:

 • Такса обслужване на летището в Канкун
 • Входове в сеноти в хода на програмата
 • Обеди и други хранения, непредвидени в програмата
 • Бакшиш за носене на куфарите в хотелите
 • Бакшиш за шофьор и местен водач /мин. 5 USD на ден на човек/
 • Застраховка "Отмяна на пътуване“
 • Туристическа такса в Плая дел Кармен /плаща се лично директно на рецепция/
 • Туристическа такса за щата Кинтана Ро /224 MXN към 30.12.2021/

Дати:
29.03.2022 – 13.04.2022 – 5 490 лева
12.04.2022 – 27.04.2022 – 5 490 лева

Екскурзия Мексико
Мексико е страната на Маите, белите плажове и чудно синята вода. Страната на сомбрерото, текилата и пончото.
Има много места, които си заслужава да се видят в Мексико. Столицата Мексико Сити е огромен, космополитен и много интересен град. Широките булеварди, центърът на града с площад Ел Сокало, Дворецът на изящните изкуства, Чапултепек, храмът Темпло Майор, Катедралата и Базиликата на Девата от Гуаделупе са само част от местата, които задължително трябва да се видят в столицата. А на около час от града се намира комплексът ТеотиуакМексиан или Обиталището на боговете. Пирамидата на Слънцето дълго време е била най-голямата сграда в Новият свят, а градът е процъфтявал в продължение на седем века.

ДЕН 1: София - Истанбул - Мексико Сити
Полет до Мексико сити през Истанбул с Turkish Airlines.
София - Истанбул: 21:25 – 22:55

ден 2: Мексико Сити
Истанбул - Мексико Сити : 02:30 – 07:35
Пристигане в Мексико. Трансфер до хотела. Оставяне на багажите в хотела и пешеходен тур в централната част на мексиканската столица с посещение на централния площад Сокало, Катедралата и останките от някогашния Централен храм на Теночтитлан. Настаняване в хотела. Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 3: Мексико – Национален Музей по Антропология, Сочимилко
Закуска. Посещение на Националния музей по антропология и история, където са събрани най-ценните артефакти от доколумбова Мезоамерика. Следобед – посещение на Сочимилко, квартал в южната част на столицата, съхранен в автентичния вид с изкуствено създадени в езерото острови /чинампас/ и който разглеждаме от своеобразните салове, с които се придвижват местните – трахиннера. Тук земеделието продължава да съществува като по времето на коренните обитатели, които строили „чинампас“ – насипана пръст върху камъни на дъното на езерото, като по този начин образуват своеобразни острови, където се отглеждат цветя и зеленчуци. Тур по мрежата от канали, където можете да си купите всичко направо от направения с подръчни средства сал. Маршрутът ни минава и покрай призрачния остров на куклите, където по дърветата страховито висят различни кукли. Защо ли? Ще разберете когато стигнете там.
Нощувка.

ДЕН 4: Теотиуакан и базиликата "Девата от Гуделупе"
Закуска. Посещение на базиликата "Девата от Гуделупе" – едно от най- почитаните места в католическия свят и единственото, което съперничи по посещаемост на Ватикана в Рим по брой поклонници за година. На това място Богородица се появява на местния Хуан Диего и го изпраща със заръка при епископа да построи храм. След истинско чудо, което се случва, на това място е построен храм, който може да се посети до днес и се смята, че мястото е чудодейно и сбъдва желания.
Продължаваме с посещение на Теотиуакан. /50 км. от столицата/ Пирамидата на Слънцето и Пирамидата на Луната са един от символите на Мексико, известни дори на най- незапознатите с тази страна. Заедно с храма на пернатата змия, Кецалкоатл, където се извършват множество човешки жертвоприношения, това е един от най-значимите археологически комплекси на Мексико. Завръщане в столицата и свободно време.
Нощувка

ДЕН 5: Мексико Сити - Туксла Гутиерес - Сан Кристобал Де Лас Касас
Закуска. Свободно време в Мексико Сити. 12.00 ч. Освобождаване на хотела. Трансфер до летището и полет до до Туксла Гутиерес, столицата на щата Чиапас.
Полет Мексико Сити - Туксла Гутиерес.
Трансфер до Сан Кристобал де Лас Касас - малко градче, макар и някога столица на щата, запазил колониалното си очарование с пъстроцветни къщи и своеобразен стил, характерен с особен уют и автентичност.
Настаняване в хотел в Сан Кристобал де Лас Касас. Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 6: Сан Кристобал Де Лас Касас - Синакантан - Каноьона Сумидеро - Вияермоса
Закуска. Време за кафе в Сан Кристобал де Лас Касас, по чиито улици ще срещнете представители на маите цоцил, стигнали до града със своята селскостопанска продукция, произвеждана в планините и докарана до тук с магарета и собственоръчно изплетени кошници.
Посещение на Синакантан, селище на маите цоцил, запазили своите традиции и самобитност, където за кратко ще се потопим в техния ритъм на живот.
Продължаваме пътуването към Чиапа де Корсо. Градчето е разположено по брега на р. Грихалва и не впечатлява с размери или особена значимост, но това е първия град, основан от испанците по тези земи. Местното население дало сериозен отпор на завоевателите, но виждайки, че силите са неравни достойно намира смъртта си малко по-надолу в каньона на реката, където скалите се издигат отвесно на височина от 1000 м. над нивото на водата.
Следобед отпътуване за Вияермоса. Пристигане вечерта. Настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 7: Вияермоса - Водопади Роберто Бариос - Паленке
Закуска. Посещение на невероятния археологически парк Ла Вента, в който са събрани експонати, открити във влажните тропически гори и принадлежащи на епохата на олмеките. В парка е обособен зоокът, в който можете да се срещнете очи в очи в представители на местната фауна и да се удивлявате на огромните каменни глави и мистични олтари, скрити в зеленината на джунглата в съпровод на смразяващия рев на ягуар или под закачливите погледи на маймуните-паяк. Отпътуване към водопадите Роберто Бариос и възможност да се потопите в прохладните води на серия от водопади в сърцето на джунглата. Настаняване в хотел в околностите на археологическата зона на Паленке.
Нощувка.

ДЕН 8: Паленке - Кампече
Закуска. Посещение на археологическата зона на Паленке. Паленке е една от най-удивителните находки от епохата на маите. След упадъка на цивилизацията им джунглата е погълнала всичко построено и едва в края на XVIII в. случайно излиза отново на бял свят. Посещението е вълнуващо приключение в стил "Индиана Джоунс", което ще ви предложи срещи с огромни игуани, разходка сред екзотични растения и лиани, между които изникват каменни постройки. За разлика от други внушителни пирамиди, основната на Паленке не впечатлява с размери, но се оказва гробница на един от великите владетели - Пакал. Във вътрешността на пирамидата е открит саркофаг с тялото на владетеля, покрит с ритуална посмъртна маска от нефрит. По-малката пирамида до него се оказва също гробница, в която е открито тяло на жена, чиито кости, както и стените на погребалната камера са оцветени в ярко червено. Въпреки че все още няма яснота коя е тя, археолозите я наричат "Червената царица".
По обед отпътуване към Кампече, където ще се влеем в пасторалния живот на местното население, свързан предимно със земеделие и животновъдство. Ще минем през живописни селища и обширни пасища със стада местни говеда преди да се озовем на брега на Мексиканския залив. Попътно ще спрем за почивка с възможност за обяд. Пристигане в Кампече вечерта.
Кампече е крайбрежен град, някога често нападан от пирати, поради което е опасан със здрава крепостна стена, която да го защитава от набезите им. Стената има две порти – откъм морето и откъм сушата, а между тях се простира пешеходна улица с множество заведения. Настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 9: Кампече – Ушмал – Мерида
Закуска. Посещение на селището Бекал, където традиционният занаят е плетене на шапки от специфично палмово листо "хипихапа", което е по-популярно като "панама".
Продължаване към Ушмал - древен град на маите, който в превод означава "Строен три пъти". Легендата разказва, че внушителната пирамида е построена от джудже, родено от яйце. Целият комплекс е прекрасен пример на късната архитектура на маите.
Отпътуване за Мерида – Белият град /85 км/. По пътя има възможност за обяд в крайпътен ресторант, където сервират местния специалитет – кучинита пибил /месо, печено в каменни пещи, зарити в земята и завито в бананови листа / и тестват издръжливостта на гостите на "Кукарача".
Пристигане привечер в Белият град, наречен така заради внушителните богаташки къщи в европейски стил, строени през XVIII – XIX в., когато местните производители на сезал и търговци се замогват чрез търговски контакти с Европа. Настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 10: Мерида - Исамал - Рио Лагартос - Валядолид
Закуска. Панорамна обиколка по бул. "Монтехо", където са разположени богаташките резиденции, голяма част, от които днес пустеят.
Отпътуване за Исамал – Градът на три култури.Нарича се така, защото в самият център на днешния град се намират останки от мащабно строителство от времето на маите, върху които е построен бенедиктински манастир, около който е разположен съвременния град. При посещение на папа Йоан Павел II в негова чест градът е оцветен в жълто – всички сгради, къщи, манастир и черкви са в искрящо жълт цвят, което му придава особена приветливост и настроение.
Отпътуване към Рио Лагартос – биосферен резерват, където гнезди розово карибско фламинго. Целият северен бряг на Юкатан е характерен с пусти плажове с фин бял пясък, където излизат да снасят яйца огромни костенурки. Вечерта настаняване в хотел във Валядолид.
Нощувка.

ДЕН 11: Чичен Ица - Сенот- Чичен Ица
Ранна закуска и посещение на пирамидата на Кукулкан. Пирамидата на Кукулкан е едно от новите 7 чудеса на света. Построена е в късния период на цивилизацията на маите и всъщност, това което виждаме е трета пирамида една върху друга. Във вътрешността съществуват още две постройки. Пирамидата е храм на слънчевият бог Кукулкан /пернатата змия/. На 21 март и 22 септември, при пролетно и есенно равноденствие се образува зрителна измама, която наподобява движението на змия, която се спуска по ръбовете на пирамидата.
Разглеждат се астрономическа обсерватория, Храмът на воините, игрището за игра на топка и платформите, на които са извършвани човешки жертвоприношения. Посещението трае около 3 часа. На цялата територия на комплекса има амбулантни търговци, от където могат да се вземат сувенири. Свободно време на територията на комплекса.
Следобед възможност за посещение на сенот. Сенотите са естествени езера в карстовата структура на полуостров Юкатан. Тъй като маите били изключително зависими от реколтата царевица, която била основния им поминък, водата е високо ценена и сенотите са смятани за свещени. Също така, местните смятали, че това е вратата съм друг свят. На дъното на някои сеноти са открити ритуални предмети, както и следи от жертвоприношения. Сенотите са три вида – закрити, полуоткрити и открити, някои от които се намират на сериозна дълбочина.
Завръщане в хотела и вечерта посещение на светлинен спектакъл на пирамидата „Звук и светлина“ /при подходящи атмосферни условия/.
Нощувка.

ДЕН 12: Валядолит - Плая Дел Кармен
Закуска. Отпътуване към Плая дел Кармен. Настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 13: Плая Дел Кармен
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Нощувка.

ДЕН 14: Плая Дел Кармен
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Нощувка.

ДЕН 15: Плая Дел Кармен – Канкун - Истанбул
Напускане на хотела и трансфер на летището в Канкун. Полет до Истанбул.

ДЕН 16: Истанбул София

Застраховка "Отмяна на пътуване":
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая
29.03.2022 - 13.04.2022 5 490 лева 6 190 лева
12.04.2022 - 27.04.2022 5 490 лева 6 190 лева

ИНФОРМАЦИЯ:

 • Програмата не е подходяща за хора със затруднения в придвиждането! Обектите по програмата са в естествени условия и не са адаптирани за придвижване с помощни средства.

 • Предвид динамиката на пътуването и продължителността му, не препоръчваме участие на деца под 14 години.


СРОКОВЕ И НАЧИНИ НА ПЛАЩАНЕ:

 • При записване 50% от стойността на пакета

 • 30 дни преди датата на пътуване - пълната сума
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: • Данни по лична карта, задграничен паспорт с валидност 6 месеца след датата на приключване на пътуването и  2 свободни страници;

 • За деца под 18 г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие).

 • За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.


ВИЗОВ РЕЖИМ:

 • Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Мексико като туристи без визи за срок до 180 дни.


ВИД ТРАНСПОРТ:

 • самолет

 • автобус / микробус


В цената са включени:

 • Самолетни билети София - Истанбул - Мексико Сити с включени 23 кг. чекиран багаж и 8 кг . ръчен багаж
 • Самолетни билети Канкун - Истанбул - София с включени 23 кг. чекиран багаж и 8 кг . ръчен багаж
 • Самолетен билет Мексико Сити - Туксла Гутиерес с включени 25 кг. чекиран багаж и 5 кг . ръчен багаж
 • Всички летищни такси по програмата
 • Трансфери летище - хотел в Мексико Сити и Туксла Гутиерес
 • Трансфери хотел - летище в Мексико Сити и Канкун
 • Транспорт с лицензиран автобус/микробус по програмата
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4* Мексико Сити
 • 1 нощувка със закуска в хотел 4* Сан Кристобал де Лас Касас
 • 1 нощувка със закуска в хотел 4* във Вияермоса
 • 1 нощувка със закуска в хотел в 4* Паленке
 • 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Кампече
 • 1 нощувка със закуска в хотел 4* в Мерида
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* във Валядолид
 • 3 нощувки на база all inclusive в хотел 4* в Плая дел Кармен
 • Всички входове в туристически обекти по маршрута
 • Водач на български език по целия маршрут
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие на COVID 19 за 50 000 евро

В цената не са включени:

 • Такса обслужване на летището в Канкун
 • Входове в сеноти в хода на програмата
 • Обеди и други хранения, непредвидени в програмата
 • Бакшиш за носене на куфарите в хотелите
 • Бакшиш за шофьор и местен водач /мин. 5 USD на ден на човек/
 • Застраховка "Отмяна на пътуване“
 • Туристическа такса в Плая дел Кармен /плаща се лично директно на рецепция/
 • Туристическа такса за щата Кинтана Ро /224 MXN към 30.12.2021/

Разгледайте още

8 дни / 7 нощувки

Дати: Заминаване всеки понеделник, вторник, сряда, петък, събота и неделя

от 790 евро
7 8

8 дни / 7 нощувки

Дати: Заминаваме с много дати от март до ноември 2022 г.

от 690 лева
7 8