Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро

Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро

В цената са включени:

 • Самолетен билет София – Хавана – София
 • Виза за Куба
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* в Хавана
 • 1 нощувки със закуски в хотел 3* в Сиенфуегос
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Тринидад
 • 3 нощувки със закуски в хотел 3* във Варадеро
 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
 • Всички трансфери по програмата
 • Водач на български език

В цената не са включени:

 • Допълнителни екскурзии /по желание/
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Входни такси за музеи и атракциони
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Целодневна екскурзия до долината Винялес – 67 евро
 • Посещение на спектакъл в бар Тропикана – 103 евро

ДАТИ И ЦЕНИ:
03.02.2020 – 14.02.2020 – 1 990 евро

Куба не е просто сън, тя е истинска! Куба не е само море и слънце. Тя е една прекрасна любовна история от музика, танци и страсти! Да посетите точно в този момент “Островът на свободата” е особено вълнуващо, защото ще усетите както романтичната колониална атмосфера на миналото, така и днешния ден на Куба – с лика на Фидел и музея на Че Гевара. Най-големият карибски остров е един носталгичен спомен за Хемингуей, изживял последните си години тук и сътворил своя най-голям шедьовър – “Старецът и морето”. Виждайки Куба за първи път, Христофор Колумб възкликва: “Това е най-прекрасната земя, която някога е виждало човешкото око“.

ДЕН 1: София - Хавана
Полет София – Хавана. Пристигане в Хавана. Трансфер и настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 2: Хавана
Закуска. Разходка из най-известния някога пристанищен карибски град Хавана – днес град на контрастите: пищни дворци от отминалите колониални епохи, красиви алеи, аристократични хасиенди и…небостъргачите на новия център на града. Ще започнем обиколката на историческата част на града с посещение крепостта Ел Моро, Гран Театро, Катедрала Сан Кристобал де ла Хавана,Двореца Лос Маркизес де Агуас Кларас, сградата на Едифисио Бакарди, за да стигнем до Капитолио.  Продължаваме обиколката ни с посещение на Музея на Рома, Музея за колониално изкуство, Площад Плаза де Армас със статуята на Мануел де Кеспедес и Площада на Революцията.
Нощувка.

ДЕН 3: Хавана
Закуска. Днес ще разгледаме квартал Ведадо, Сладоледената къща Копелия, легендариния Хотел Насионал и Клуб-кабаре Парисиен.Ще продължим разходката си по емблематичния за всички кубинци Булевард Малекон, ще преминем през квартал Мирамар, където се намират повечето именията и посолства, за да стигнем до къщата музей на Хемингуей. Вечерта възможност за посещение на спектакъл в бар Тропикана /срещу допълнително заплащане/. В цената се включва: трансфер от/до Тропикана, вход, коктейл за добре дошли, вечеря, четвърт бутилка ром Havana Club Especial.
Нощувка.

ДЕН 4: Хавана – Долината Винялес – Хавана
Закуска. Свободно време или целодневна екскурзия до долината Винялес /срещу допълнително заплащане/Националния парк Винялес /ЮНЕСКО/ e разположен в провинция Пинар дел Рио, където ще се запознаеm с една красива и автентична част на острова. Нейната притегателна сила за туристите се дължи на прекрасните гледки към долината Винялес и мащабните насаждения от най-качествен тютюн в светa.
Ще посетим фабрика за пури в град Пинар дел Рио. След като обядваме ще посетим  Скалната рисунка на праисторията /Mural de la Prehistoria/ и известната пещера на индианеца Cueva del Indio, с опция за разходка с лодка в подземната река. Връщане в Хавана.
Нощувка.

ДЕН 5: Хавана – Сиенфуегос
Закуска. Днес ще се отпвавим към град Сиенфуегос /250 км, около 3 часа/. Настаняване в хотел.Ще започнем разходката си от най-важната улица в града - Пасео дел Прадо, която разделя града и стига до края на полуострова. Продължаваме с площада Парк Хосе Марти, заобиколен от пъстроцветни сгради, Театър Томас Тери, ще се изкачим на кулата на популярната Касаде ла Култура Бенджамин Дуарте, от където се открива прекрасна гледка към залива. Ще видим също Palacio Del Valle и известния хотел Palacio Azul. Ще имаме възможност да се качим на борда на катамаран за обиколка из залива Сиенфуегос /срещу допълнително заплащане/.
Нощувка.

ДЕН 6: Сиенфуегос - Тринидад
Закуска. Днес ще отпътуваме за град Тринидад /90 км, около 1,30 часа/, наричан „перлата в короната” на кубинските колониални градове. Градът е основат от богат земевладелец през 1514 година и е част от историческото културно наследство на ЮНЕСКО. Ще разгледаме Casa de la Trova, Лас Руинас, Театро де Брюне и Артекс. Разходката ни из колониалния център на Тринидад ще продължи с централният площад Плаза Майор, където е разположена Катедралата, заобиколена от красиви исторически сгради датиращи 19-ти век.Продължаваме с посещение на музея на Войната срещу бандитите - бивш манастир в близост до катедралата, Дворецът Кантеро. В една от най-старите сгради в Тринидад се намира известният бар Канчанчара, където ще опитаме специалния коктейл от региона.
Нощувка.

ДЕН 7: Тринидад
Закуска. В непосредствена близост до града се намира националния парк Ел Кубано.Това е едно невероятнп место изпълнено с водопади, пещери, еко-пътеки и люлеещи се мостове. След като разгледаме парка ще отидем на красивия плаж на полуостров Анкон. Ще се отдадем на заслужена почивка наслаждавайки се на обкръжаващото ни спокойствие.
Нощувка.

ДЕН 8: Тринидад - Санта Клара - Варадеро
Закуска. Днес ще отпътуваме към Варадеро. На път за там ще направим спирка в Санта Клара, известна като мястото на последната битка в Кубинската Революция и дома на статуята на Ернесто Че Гевара.Ще посетим мавзолея, в който се съхраняват останките на Че Гевара и Музея на Революцията. Именно тук е издигната статуя на Че Гевара  в чест на 20-годишнината от убийството на революционния герой в Боливия. Продължаваме към Варадеро.
Нощувка.

ДЕН 9: Варадеро
Свободен ден за плаж, гмуркане, шнорхелинг, коктейли и танци.

ДЕН 10: Варадеро
Свободен ден за плаж, гмуркане, шнорхелинг, коктейли и танци.ДЕН 11: Варадеро - Хавана - София
Трансфер от Варадеро до летището в Хавана. Полет до София.

ДЕН 12: София
Пристигане на летище София.

ДАТИ И ЦЕНИ:

03.02.2020 - 14.02.2020 – 1 990 евро

ХОТЕЛИ:

 • Хотел 3* в Хавана
 • Хотел 3* в Сиенфуегос
 • Хотел 3* в Тринидад
 • Хотел 3* във Варадеро

Забележка

 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

 • При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана

 • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания

 • Цената на хотелите е на база човек в двойна стая. Самостоятелно настаняване в стая се доплаща

 • Категоризацията на хотелите се различава от тази в Европа

 • Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки

 • Зрепоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми

 • Цената е за определен брой пътуващи • Целодневна екскурзия до долината Винялес – 67 евро

 • Посещение на спектакъл в бар Тропикана – 103 евро


Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро Екскурзия Куба обиколна и почивка на Варадеро

Разгледайте още

15 дни / 13 нощувки

Дати: 25.04.2020

от 3 090 евро
13 15

13 дни / 10 нощувки

Дати: 07.04.2020

от 2 450 2 350 евро
10 13