Почивка в Самана, Доминиканска република

Почивка в Самана, Доминиканска република

В цената са включени:

 • Директен чартърен полет Мадрид – Самана– Мадрид
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • Летищни такси
 • 7 нощувки в избрания от Вас хотел на база all inclusive
 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина“

В цената не са включени:

 • Полети София – Мадрид – София
 • Държавна такса от 20 долара, която се заплаща при напускане на Доминиканска република
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Лични разходи
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Допълнителни екскурзии /по желание/

Почивка Доминикана – Самана

Дати:
01.10.2019 – 30.04.2020 /заминаване всяка неделя/

Кътче от рая, пренесено на земята, Карибски пирати, латино музика. Всичко тук е като един вълшебен микс от прекрасни ястия. Такава е и кухнята. Ориз и боб, месо, риба и разнообразие от тропически плодове… Ако комбинацията от карибска храна с латино нотки, прекрасни гледки и многообразия от флора и фауна ви се струва изкушаваща, заповядайте в Доминикана!

Самана
Самана е една от онези екзотични дестинации, за които просто мечтаем. Безкрайни плажове, гледащи или към безбрежния океан или към тъмносините води на Карибско море, интересни и усмихнати хора, които въпреки нелекия си живот, си подсвиркват рано сутрин в някой от местните ритми…Топъл и влажен въздух, изненадващи и краткотрайни дъждове, ярко зелена растителност, игуани и други екзотични животинчета. На плажа пред хотела няма чадъри, тази роля изпълняват и то много по-естетично, финиковите палми. Градините около хотелите изглеждат просто като гигантски оранжерии за холандски цветя. Кротони, калатеи, фикуси и всички други екзотични растения, които сме свикнали да виждаме само по цветарските магазини, тук си виреят най-свободно и естествено. Меренге и бачата звучат по цял ден и тази музика остава натрапчиво в съзнанието и вместо към танцови стъпки, повече предразполага към мързел както никоя друга музика.

ДЕН 1: София - Мадрид - Самана
Полет София – Мадрид /по запитване/. Чартърен полет Мадрид – Самана /14:30 – 19:20/. Трансфер и настаняване до избрания от Вас хотел в Самана в /на база all inclusive за целия престой в хотела/. Нощувка.

ДЕН 2: Самана
Закуска. Свободно време за плаж и забавление. Нощувка.

ДЕН 3: Самана
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане/ целодневна екскурзия до Лас Галерас - най-източната част на полуостров Самана. Район на райски плажове, откъдето ще започнем нашето пътуване до плаж Ринкон - един от десетте най-красиви плажа в Карибите.Почти девствен плаж с бели пясъци и тюркоазени води. На плажа може да се насладите на конна езда и шнорхелинг в залива. Следва обяд /включен в цената/. Връщаме се към Лас Галерас, където сме ви подготвили малка изненада, преди да се върнем в хотелите, за да направим този ден незабравим. Нощувка.

ДЕН 4: Самана
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане/ целодневна екскурзия до национален парк Лос Хаитисес. Ще отплаваме с катамаран, снабден с напитки /вкл. бира и национален ром/, който ще ни отведе до един от четирите национални парка на страната с несравнима красота. Ще се насладим на разходка по брегове му населени с мангрови гори.Уникалната растителност, родена на бреговете на реките ще ни обгърне в магически зелени и сини тонове. Ще посетим пещерите на парка, където древните жители на острова, индианците Таино, са живяли. И ние ще направим изненадваща визита, която ще остане завинаги в нашите спомени. Следва обяд /вкл. в цената/ преди да започнем завръщането си в Самана. Нощувка.

ДЕН 5: Самана
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане/ целодневна екскурзия до Водопада Лимон. Ще се отправим към Ранчо Лимон, където можем да опитаме препечено и сварено по специален начин кафе. След това ще се качим на коне, които ще ни преведат през буйната растителност на района, докато не стигнем до нероятно красивия водопад Лимон.

Ще се къпем и ще преминем водната завеса, за да се скрием в задните пещери. Предстои ни връщане в Ранчо Лимон, където ще обядваме /вкл. в цената/. Връщане в Самана. Нощувка.

ДЕН 6: Самана
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане/ целодневна екскурзия до остров Кайо Левантадо.

Ще отплаваме с катамаран и ще се наславим на красивия залив. Предстои ни шнорхелинг /повърхностно гмуркане/, за да се насладите на морското дъно в Кайо Фарола. Ще имаме свободно време за плаж на известния остров Кайо Левантадо, с неговите бели пясъчни плажове и тюркоазено синя вода. Следва обяд с национални напитки /вкл. в цената/ на плажа в Пунта Лирио. Предстои последна спирка в Кайо Вигия. Връщане в Самана. Нощувка.

ДЕН 7: Самана
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане/ полудневно вълнуващо пътуване на борда на извънбордови лодки в залива Самана. Ще спрем за шнорхелинг, където ще се възхитите на изключително красивото морско дъно на Самана. Нощувка.

ДЕН 8: Самана - Мадрид
Закуска в хотела. Свободно време за плаж и забавление. Трансфер и полет за Мадрид.

ДЕН 9: Мадрид - София Пристигане в Мадрид /13:00/. Полет за София /по запитване/.

ДАТИ:

01.10.2019 – 30.04.2020 /заминаване всяка неделя/

ЦЕНИ ОТ: 1 190 евро

Цени на човек в евро на база настаняване в двойна стая

Настаняване в единична стая се доплаща.

ПРИМЕРНИ ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана

 • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания

 • Цената на хотелите е на база човек в двойна стая. Самостоятелно настаняване в стая се доплаща

 • Категоризацията на хотелите се различава от тази в Европа

 • Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки

 • Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми


Забележка – При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

 • Лас Галерас и плаж Ринкон

 • Национален парк Лос Хаитисес

 • Водопада Лимон

 • Остров Кайо Левантадо с катамаран

 • Скоростни лодки


Почивка в Самана, Доминиканска република Почивка в Самана, Доминиканска република Почивка в Самана, Доминиканска република Почивка в Самана, Доминиканска република

Разгледайте още

13 дни / 11 нощувки

Дати: 16.12.2019, 12.01.2020, 31.01.2020 и 10.03.2020

от 1 890 евро
11 13

5 дни / 4 нощувки

Дати: 23.05.2020; 30;05;2020; 04.09.2020; 26.11.2020

от 1 350 евро
4 5