Пакистан – пътешествие до покрива на света

Пакистан – пътешествие до покрива на света

В цената са включени:

 • Самолетeн билет София - Истанбул - Лахор с вкл 7 кг ръчен багаж и 25 кг чекиран багаж
 • Самолетeн билет Исламабад - Истанбул - София с вкл 7 кг ръчен багаж и 25 кг чекиран багаж
 • Вътрешен полет Скарду - Исламабад
 • Всички летищни такси
 • Всички трансфери в програмата
 • 3 нощувки със закуски в Лахор
 • 2 нощувки със закуски в Исламабад
 • 1 нощувка със закуска в Чилас
 • 2 нощувки със закуски в Хунза
 • 1 нощувка със закуска в Гилгит
 • 1 нощувки със закуски в Скарду
 • Всички описани в програмата екскурзии, за които е посочено, че са вкл. пакетната цена
 • Транспорт с луксозен и климатизиран бус
 • Здравна застраховка "Пътуване в чужбина" с покритие 10 000 евро
 • Водач на български език

В цената не са включени:

 • Допълнителни мероприятия и екскурзии, за които изрично е упоменато, че са по желание и не са включени в пакетната цена
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 40 евро

Дати и цени:
02.06.2024 – 13.06.2024 – 2 925 евро – ранни записвания

ДЕН 1: София - Лахор
Среща на летище София и полет за Лахор, Пакистан.

ДЕН 2: Лахор
Ранно пристигане на летището в Лахор. Трансфер, настаняване в хотел и време за почивка.
Закуска. Ще направим полудневна обиколка на Лахор - вторият по големина град в Пакистан след Карачи. Цялата история на града е ключова за събитията и историята на страната и поради тази причина е наричан "културната столица на Пакистан". Именно тук се изработва декларацията за независимост на страната, и именно в Лахор е роден Шах Джахан - владетелят, построил неповторимия Тадж Махал.
Започва със великолепните градини Shalimar Garden - често убежище на кралската фамилия и интерпретиращи представата на исляма за рая.
Следващата ни спирка е най-старият и голям музей в Пакистан. Във величествената сграда построена от червени тухлички е изложена, може би, най-реалистичната скулптура на Буда в края на 40 дневния му пост. Отправяме се към Wagh Border. Всеки ден по залез слънце в пищна церемония се свалят бойните знамена и се заключват граничните врати между Индия и Пакистан. Превърнала се празник, стотици техни граждани демонстрират националната си гордост с песни и танци в боливудски и хинди стил. Обещаваме ви паметно преживяване.
Нощувка.

ДЕН 3: Лахор
Закуска. Днес започваме със старата част на града и построената през 1635 г. Shahi Hammam - единствената останала подобна баня на континента и представя централноазиатската иранска /турска/ традиция за горещи бани. Входната порта и главната зала са изящно украсени със стенописи, пана с ангели, животни, цветя и птици, Продължаваме със джамията Wazir Khan. Често е наричана "поезия" застинала във цветове и форми от гланцирани плочки и носи магичната неповторимост на персийската архитектура. Една магичната неповторимост на персийските приказки. По стените е разстлан килим и определено е поредното бижу от колекцията сгради,  построени по времето на могулския император Шах Джахан.
Отправяме се към Lahore Fort. Смята се, че Акбар Велики, от династията на "Великите моголи" издига крепостта в ислямски стил и индуски мотиви, а наследника му Шах Джахан щедро я допълва с луксозния мрамор инкрустиран флорални мотиви. Безспорно най-голямата и ярка забележителност на Лахор е джамията Badshahi. Устояла през вековете, тя е почти копие на червената джамия Джама Масджид в Делхи, тя е последното върхово постижение от периода на "Великите моголи".
Нощувка.

ДЕН 4: Лахор - Исламабад
Рано отпътуваме за Исламабад, като по път ще посетим Salt Range - поредица от хълмове и ниски планини между долините на реките Инд и Джелум, които образуват едно от най-богатите солни полета в света. Името му произлиза от обширните находища на каменна сол. В района ще посетим и действаща джамия, построена от тухли направени от сол.
Преди да стигнем Исламабад ще посетим и музеят Таксила, считан за едно от значимите археологически места в света. Често музеят е считам за "пазител" на древната цивилизация Гандара, тъй като съхранява голяма колекция от изкуството на този изчезнам народ. Може би най-важния монумент е статуя на медитиращия Буда от 4-ти век.
Пристигаме в Исламабад и настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 5: Исламабад - Чилас /пътешествие от друга планета/
Закуска. Днес ни предстои пътешествие от друга планета. Ще се насочим към един от величествените и живописни пътища на планетата - магистралата Каракорам. Построена съвместно от Пакистан и Китай, тя следва един от най-древните маршрути по Пътя на коприната - Памир, Кaракорaм, Хималаи и Хиндукуш. Магистралата Каракорам e известна още като N35, Черната скала или Осмото чудо на света. Ще преминем през прохода Кунджераб /4 693 метра н.в./ - един от най-красивите в света. Тук са разположени повече от 60 седемхилядника и четири от общо 14-те осемхилядника - Броуд Пик, К2, Нанга Парбат и Гашербрум.
Нощувка.

ДЕН 6: Чилас - Хунза
Закуска. Днес продължаваме да с величествените гледки. Отправяме се към долината Хунза. В този отдалечен район на северен Пакистан се срещат трите най-високи планински вериги в света - Хималаи, Хиндокуш и Каракорам. Ще спрем на най-известната и със сигурност най-красивата наблюдателна площадка по този маршрут - Rakaposhi View Point. А защо е най-красивата? Предпочитаме да се убедите сами в това :)
Жителите на долината Хунза се славят с изключителното си здраве и дълголетие. Градът е известен със своето културно наследство и най-вече с крепостите Алтит и Балтит, които ще посетим на следващия ден.
Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 7: Чилас - Хунза
Закуска. Днес ще посетим крепостите Алтит и Балтит. Алтит /известна още като резиденция Хабаси/ е архитектурно чудо, което стои високо повече от 1000 години в лицето на много вражески атаки и природни бедствия. Думата алтит има своите корени в тибетския език и означава "страната надолу". Говори се, че кулата е била използвана не само за наблюдение на вражески атаки, но и за изхвърляне на затворниците, които са били осъдени на смърт. Около 400 години след построяването си, крепостта попада в семеен спор между принц Шах Абас /Шабос/ и принц Али Хан. След този спор принц Шах Абас се мести в другата известна в района крепост - Балтит. Крепостта Балтит е стратегически разположена, за да осигури панорамна гледка към Хунза за оценка на заплахите отвън и вътре в държавата. Това е най-доброто място за посещение, тъй като крепостта е разположена на изкуствено изравнена повърхност точно под ледника Ултар.
Отправяме се към Каримабадския базар /Karimabad Bazar/ - най-популярното място за разходки и пазар в долината Хунза. Разхождайки се по тесните калдаръмени улички, всеки от нас ще може да закупи традиционни бродирани шапки, ръчно изработени килими, ръчно тъкан плат /paffu/, шалове, както и скъпоценни и полускъпоценни камъни, особено рубин.
Нощувка.

ДЕН 8: Хунза - Гилгит
Закуска. Отправяме се към Пасу - малко село в северен Пакистан. Една от най-зрелищните гледки по магистрала Каракорум са "конусите" Пасу. Издигащи се на 6 106 метра надморска височина, право нагоре, със стръмни склонове, гледката е наистина впечатляваща. Наричат ги ​​още "горещи планини", тъй като снегът не се задържа дълго на върха на тяхната конусна структура. Продължаваме към  Гулмит - вековен исторически град с планини, върхове и ледници. Разположено на едва 2 500 метра надморска височина и с плодородна почва, градът е известен с отглеждането на царевица, пшеница, картофи и...орхидеи. Ще имаме свободно време да се разходим по улиците на това китно градче.
Пристигане в Гилгит и настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 9: Гилгит - Скарду
Закуска. Отправяме се към Скарду. Скарду заедно с Гилгит са едни от туристическите центрове в Северен Пакистан. По-голяма част от населението са шиити и говоря балти - древна форма на тибетски език.
В планините на региона са разположени четири от четиринадесет осемхилядници в света, привличащи вниманието на туристите, пътуващи и катерачи от цял свят. Недалеч от Скарду са заснежените върхове на К2, Гашербрум, Транго Тауър, както и огромните ледници Балторо и Биафо. Това прави Скарду главният туристически и алпинистки център в района.
На път за горното езеро Качура ще преминем покрай селището Асколе, което е последното селище в района за всички проходи до Конкордия - мястото на което са разположени ледниците Балторо и Годуин Остин. Езерото Качура е известно с топлите и сладки зелени води. Неописуемата красота е почти неизследвана поради грубия му и недостъпен терен. Районът е характерен с иглолистна растителност и диви кайсии. Именно на тях се дължи дълголетието на жителите тук. И ние ще си похапнем от тях. :)
Пристигане в Скарду.
Нощувка.

ДЕН 10: Скарду - Исламабад - София
Закуска. Трансфер до летището и полет за Исламабад. Трансфер и настаняване в хотел. Исламабад е модерен и различен от другите пакистански градове. Построен е в средата на 20-ти век, за да замени столицата Карачи. Известен е с високия си стандарт на живот, безопасност и разкошна зеленина. След кратка почивка ще направим панорамната обиколка на града. Ще започнем с един от най-ярките символи на града - джамията Файсал. С цялата си пищност и изящество е проектирана да побере над 70 000 души. Разположена срещу живописните хълмове Маргала, джамията е кръстена на саудитския крал Файсал Бин Абдул Азис. Ще се разходим до стария пазар и ще посетим националния монумент, изобразяващ всички пакистански провинции. Ще се качим до хълмовете Маргала, откъдето се открива несравнима гледка към града. Ще посетим Даман е Кох, място за което казват, че зърнеш ли веднъж от там Исламабад, никога не забравяш.
Вечерта трансфер до летището и полет за София.

ДЕН 11: София
Пристигане на летище София.

 

Застраховка "Отмяна на пътуване"

Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.

Стойността на застраховката е между 6% и 8% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри

Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

Какво покрива застраховката:

Разходи за отмяна на пътуване - възстановяват се разходи в случай на отмяна на пътуване поради някоя от следните причини:

 • Внезапно заболяване, злополука или смърт на застрахованото лице;

 • Внезапно заболяване или злополука, налагащи стационарен или домашен режим на лечение, или смърт на близък роднина на застрахованото лице;

 • Увреждане на жилището на застрахованото лице в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага присъствието на застрахования;

 • Стачка в транспорта, която не е била очаквана при сключването на застраховката.

 • Положителен PCR тест /ако се налага правенето на такъв преди тръгване/ - ако полицата има покритие за Ковид

 • Лимитът на отговорност не може да надвишава платената обща сума за пътуването


Не се дължи обезщетение, ако пътуването бъде отменено поради някоя от следните причини:

 • Покритието важи само ако пътуването бъде отменено преди застрахованото лице да
  отпътува за дестинацията.

 • Земетресение, екологична катастрофа или друго събитие с масови последици;

 • Невъзможност за навременно снабдяване с необходими за пътуването документи
  /международен паспорт, виза, задължителни ваксини и др./, включително поради административни пречки.

 • Самоубийство или опит за самоубийство


При настъпило застрахователно събитие, застрахователя изисква официални документи, доказващи всички детайли от съответната институция /в оригинал/.

ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая
02.06.2024 - 13.06.2024 2 925 евро 3 325 евро

 

ХОТЕЛИ:

 • Лахор - 2 нощувки със закуски в хотел в Pearl Continental Hotel 4* или подобен
 • Исламабад - 2 нощувки със закуски в хотел в Serena Hotel 4* или подобен
 • Чилас - 1 нощувка със закуска в хотел в Shangri La Hotel 4* или подобен
 • Хунза - 2 нощувки със закуски в хотел в  Hard Rock Hotel 4* или подобен
 • Гилгид - 1 нощувка със закуска в хотел в Serena Hotel 4* или подобен
 • Скарду - 1 нощувкa със закускa в хотел в Byarsa Hotel 4* или подобен


 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!

 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

 • Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:

 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa


Застраховка "Отмяна на пътуване":
Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.

Стойността на застраховката е между 6% и 8% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри

Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

Какво покрива застраховката:
Разходи за отмяна на пътуване - възстановяват се разходи в случай на отмяна на пътуване поради някоя от следните причини:

 • Внезапно заболяване, злополука или смърт на застрахованото лице;

 • Внезапно заболяване или злополука, налагащи стационарен или домашен режим на лечение, или смърт на близък роднина на застрахованото лице;

 • Увреждане на жилището на застрахованото лице в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага присъствието на застрахования;

 • Стачка в транспорта, която не е била очаквана при сключването на застраховката.

 • Положителен PCR тест /ако се налага правенето на такъв преди тръгване/ - ако полицата има покритие за Ковид

 • Лимитът на отговорност не може да надвишава платената обща сума за пътуването


Не се дължи обезщетение, ако пътуването бъде отменено поради някоя от следните причини:

 • Покритието важи само ако пътуването бъде отменено преди застрахованото лице да
  отпътува за дестинацията.

 • Земетресение, екологична катастрофа или друго събитие с масови последици;

 • Невъзможност за навременно снабдяване с необходими за пътуването документи
  /международен паспорт, виза, задължителни ваксини и др./, включително поради административни пречки.

 • Самоубийство или опит за самоубийство


При настъпило застрахователно събитие, застрахователя изисква официални документи, доказващи всички детайли от съответната институция /в оригинал/.

Полетно разписание:
TK1032   02.06.2024   София - Истанбул   15:25 - 16:50
TK 714    02.06.2024   Истанбул - Лахор   20:50 - 04:15+1 /пристига на 03.06.2024/

TK 711   13.06.2024   Исламабад - Истанбул   05:05 - 09:00
TK1031   13.06.2024   Истанбул - София   13:20 - 14:35

 
Пакистан – пътешествие до покрива на света Пакистан – пътешествие до покрива на света Пакистан – пътешествие до покрива на света

В цената са включени:

 • Самолетeн билет София - Истанбул - Лахор с вкл 7 кг ръчен багаж и 25 кг чекиран багаж
 • Самолетeн билет Исламабад - Истанбул - София с вкл 7 кг ръчен багаж и 25 кг чекиран багаж
 • Вътрешен полет Скарду - Исламабад
 • Всички летищни такси
 • Всички трансфери в програмата
 • 3 нощувки със закуски в Лахор
 • 2 нощувки със закуски в Исламабад
 • 1 нощувка със закуска в Чилас
 • 2 нощувки със закуски в Хунза
 • 1 нощувка със закуска в Гилгит
 • 1 нощувки със закуски в Скарду
 • Всички описани в програмата екскурзии, за които е посочено, че са вкл. пакетната цена
 • Транспорт с луксозен и климатизиран бус
 • Здравна застраховка "Пътуване в чужбина" с покритие 10 000 евро
 • Водач на български език

В цената не са включени:

 • Допълнителни мероприятия и екскурзии, за които изрично е упоменато, че са по желание и не са включени в пакетната цена
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори - 40 евро

Разгледайте още

8 дни / 7 нощувки

Дати: 16.06.2024, 30.06.2024, 07.07.2024, 21.07.2024, 04.08.2024, 18.08.2024, 01.09.2024 и 22.09.2024

от 860 евро
7 8

8 дни / 7 нощувки

Дати: от 03.04.2024 г. до 15.06.2024 г. с полет на Fly Dubai

от 1080 евро
7 8

13 дни / 10 нощувки

Дати: 03.04.2024 и 06.09.2024

от 3 490 евро
10 13