Екскурзия Виетнам, Лаос и Камбоджа

Екскурзия Виетнам, Лаос и Камбоджа

В цената са включени:

 • Самолетни билети София - Хо Ши Мин и Ханой - София с включени летищни такси и багаж 23 кг
 • Самолетен билет Хо Ши Мин – Сием Реап - включени летищни такси и багаж 20 кг
 • Самолетен билет Сием Реап – Луанг Прабанг - включени летищни такси и багаж 20 кг
 • Самолетен билет Луанг Прабанг – Ханой – включени летищни такси и багаж 20 кг
 • 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин
 • 2 нощувки със закуски в Сием Реап
 • 3 нощувки със закуски в Луанг Прабанг
 • 2 нощувки със закуски в Ханой
 • 1 нощувка със закуска на круизен кораб
 • Всички трансфери по програмата
 • Медицинска застраховка
 • Водач

В цената не са включени:

 • Виза за Виетнам за многократно влизане – заплаща се и се издава онлайн в София, като се полага в паспорта на летището при влизане в страната - 80 щатски долара /необходима е снимка с размери 4 x 6 см/
 • Виза за Камбоджа, заплаща се на летището при пристигане, 35 долара /необходима е снимка с размери 4 x 6 см/
 • Виза за Лаос, заплаща се на летището при пристигане, 31 щатски долара /необходима е една снимка с размер 4 x 6 см/
 • Лични разходи

Дати:
14.10.2019 – 26.10.2019 – 2 350 евро

Маршрут: Хо Ши Мин /Сайгон/ – Сием Реап /Ангкор Ват и Ангкор Том/ – Луанг Прабанг – Ханой – Ха Лонг Бей

Потопете се в очарованието на Далечния изток. Виетнам, Лаос и Камбоджа. Едно приключение, което ще остане завинаги в сърцата ви. Ще посетим уникалните тунели Ку Чи – 200 км мрежа от тунели прокопани по време на войната във Виетнам от месното население. Ще се разходим по централните улици на Сайго и няма да пропуснем и катедралата Нотр Дам, копие на парижката, построена по време на френското управление на Виетнам. Ще разгледаме родното място на кокосовия орех – Ми То и ще плаваме на прословутите плоскодънни лодки. Ще разгледаме Ангкор Том – величествения храмов комплекс на Кхмерската империя. Ще посетим храма Бапхуон и Фимеанакас. Ще видим загадъчния храм на Джаяварман VII – Байон и, един от най-популярните завладяващи храмове в Ангкор. Ангкор Ват – считан за най-големия религиозен паметник в света. В Лаос ще посетим Плаващите села, превърнали се в един от символите на тази екзотична страна. В програмата сме включили и круиз по река Меконг. Последната точка от нашето пътешествие е Ханой, като ще посетим комплекса на Хо Ши Мин, Храма на литературата и още много забележителности на виетнамската столица. Ще имате възможност да посетите най-удивителните места на Индокитай. За ваше удобство сме включили в цената и всички вътрешни полети. Побързайте.

ДЕН 1: София – Хо Ши Мин /Сайгон/
Среща на летище София за полет София - Хо Ши Мин.

ДЕН 2: Хо Ши Мин /Сайгон/
Пристигане на летището в Хо Ши Мин. Трансфер и настаняване в хотел 4*, разположен в сърцето на столицата. Свободно време. Нощувка в Хо Ши Мин.

ДЕН 3: Хо Ши Мин /Сайгон/
Закуска. Сутринта ще посетите тунелите Ку Чи /Cu Chi Tunnels/, един от малкото останали паметници на войната във Виетнам. Под земята се намира 200 километрова тунелна мрежа на три нива.


Тунелната мрежа е изкопана на ръка и населена от силите на виетнамските партизани по време на конфликта във Виетнам. В пика на войната, преди офанзивата на Тет през 1968 г., в тунелния комплекс са били базирани близо 10 000 войници. До ден днешен той остава един от най-впечатляващите примери за това колкоожесточена е войната. По желание ще имате възможност да пропълзите няколко метра в тунел, специално разширен за туристи, гарантираме екстремни преживявания. Връщане в Хо Ши Мин.
Следобед, обиколка с разглеждане на централната част на града: разходка по улица Dong Khoi Street, по-рано улица Rue Catinat позната по време на френските колониални дни, като централен търговски район на Сайгон. Следва посещение на Паметникът на обединението, свидетел на ожесточената война, както и Централната поща на Сайгон, проектирана от Густаф Айфел в готически стил. Ще видите също и катедралата Нотр Дам построена в периода 1863 - 1880 г. по модел на парижката. Оттук, пеша ще се отправите към пазара Бен Тан /Ben Thanh/, един от най-типичните символи на Сайгон, за да изпитаме ежедневието на местните и да усетим живота, колорита и екзотиката на източните пазари.
Нощувка в Хо Ши Мин.

ДЕН 4: Сайгон - Сием Реап
Закуска и отпътуване за Ми То /My Tho/ - родното място на кокосовия орех. Днес ви очаква романтична разходка по красивата Делта на Меконг. Ще наблюдаване живота на местните хора по бреговете на реката, ще акостиратме на един от 4-те острова по Делтата, ще се насладите на пресни тропически плодове, поднесени под звуците на южно-виетнамска народна музика.
Ще се качите в традиционните плоскодънни местни лодки „сампан“ и през малките канали на Делтата, обрасли с водни кокосови палми ще достигнете до местните производители, където ще опитате традиционния меден чай и сладко кокосово мляко.
Връщане в Сайгон. Полет до Сием Реап. Трансфер и настаняване в хотел 4*.


ДЕН 5: Сием Реап
Закуска. Сутринта ще се отправите към Величествения храмов комплекс Ангкор Том - последният административен и религиозен център на Кхмерската империя. Укрепеният град Ангкор Том е с площ от 10 кв. км. Ограден от стена и широки ровове, градът включва много от най-популярните забележителности на Ангкор. Ще посетим храма Бапхуон и Фимеанакас, храм от 11 век, изграден от Суряварман I. Ще видим загадъчния храм на Джаяварман VII – Байон, един от най-популярните и завладяващи храмове в Ангкор. Ще посетите и Храма Та Прохм, построен между средата на 12 в. и началото на 13 в. Храмът е погълнат от джунглата – дървета и лиани са оплели във времето основите и останките му.
Следобед ще разгледате смятания за най-голям религиозен паметник в света - Ангкор Ват. Основан в началото на 12 век първоначално като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Ангкор Ват е построен от владетеля на Кхмерската империя Суряварман II в началото на XII век в тогавашната столица Ясодхарапура /днешен Ангкор/ като държавен храм и бъдещ мавзолей на монарха. Ангкор Ват е най-добре запазеният храм в Ангкор и единственият, останал важен религиозен център от основаването си до наши дни. Сградата е образец на високия класически стил на кхмерската архитектура. Превърнала се в символ на Камбоджа той е изобразен на национален флаг и е най-известната туристическа атракция на страната.
Връщане в хотела. Нощувка в Сиам Реап.

ДЕН 6: Сием Реап - Луанг Прабан /Лаос/
Закуска. Посещение на Плаващите села /Floating Villages/, разположени на 10 км южно от Сием Реап.


Ще се разходите с традиционна дървена лодка по Tonle Sap, "голямото езеро" на Камбоджа и най-голямото в Югоизточна Азия. Тук ще видите много примери за кхмерския начин на живот. След това ще се отправите към Пуок /Puok/. Този район е популярен с висококачествената си коприна. Ще видите пълния процес на производство на коприна.
Трансфер до летището за полет до Луанг Прабанг /Лаос/. Пристигане и трансфер до хотел 4*. Луанг Прабанг е бил столица на древната държава Лансанг и кралска резиденция до 1545 г. От 1995 г. градът е включен в Списъка на ЮНЕСКО заедно с 33 будистки храма и 111 исторически сгради в характерния стил, съчетаващ местни традиции и френско влияние. Нощувка в Луанг Прабанг.

ДЕН 7: Луанг Прабанг
След закуска ще разгледаме Националния Музей, който се намира в бившия Кралски дворец, за да научите повече за историята на Лаос. Ще разгледате храмовете Ват Висон, олтарът на Ват Ахам, Ват Маи, най-старият храм Ват Сен. Като за край на пътешествието ни в Лаос ще видим забележителния Ват Ксиенг Тонг /Wat Xieng Thong/.
Следобед се отправяме на 30-тина километра от Луанг Прабанг, където се намират водопадите Куанг Си. Съвкупност от каскадни водопади с оформени малки басейнчета, където може да се плува. Водопадът Куанг Си минава през варовикова скала, която придава на водата тюркоазен цвят. Свободно време за плаж.
Връщаме се в Луанг Прабанг. Привечер ще се изкачите до хълма Пхуси, за да видите свещената, позлатена ступа, както и да се насладите на прекрасна панорамна гледка към града и храмовете. Това място е много популярно, откъдето туристите и жителите наблюдават залеза над река Меконг. След това ще разгледате нощния пазар на Луанг Прабанг. Нощувка в Луанг Прабанг.

ДЕН 8: Луанг Прабанг
Закуска. Очаква ви круиз по река Меконг. Ще имате възможност да се насладите на красивите пейзажи покрай реката. На 25 км от Луанг Прабанг /Лаос/, близо до мястото, където реките Нам Оу и Меконг се сливат, се намират свещените пещери Пак Оу. Едната е разположена на нивото на водата, а другата се намира на върха на хълм. Изпълнени са с над 2000 хиляди стауи на Буда, покрити със златен лак, в различна големина и размер.
След това се отправяте към парка на слоновете Pak Ou, където ще имаме възможност да се докоснем до този невероятно мил гигант, както и да се разходите на слон. Връщане в града по вода. Нощувка в Луанг Прабанг .

ДЕН 9: Луанг Прабанг – Ханой
Закуска. Свободно време. Tрансфер до летището в Луанг Прабанг за полет до Ханой, Виетнам. Настаняване в хотел 4*. Нощувка.

ДЕН 10: Ханой
Закуска. Днес ще имате целодневна обиколка из забележителностите на Ханой - столицата на Виетнам, отличаваща се с характерна френска колониална архитектура. Ще се отправите към площад Ба Динх /Ba Dinh/ - най-големият площад в Ханой, където се провеждат най-значимите културни и политически събития в града. Ще видите комплекса Хо Ши Мин /включително Мавзолея, отвън/, Президентския дворец, жилището, в което е живял Хо Ши Мин, къщата на кокилите на Хо Ши Мин, рибното му езерце и Пагодата на една колона /One- Pillor Pagoda/. Разходката ще продължи с Храма на литературатa - построен в края на 11 век от император Лай Тан Тонг в чест на Конфуций. Храмът се разполага в известната императорска академия, която се счита за първия университет във Виетнам.
Следобед ще посетите затвора Хоа Ло /известен по-късно като Ханой Хилтън/, намиращ се във френския квартал на Ханой, получил своята известност заради мракобесните условия, използван в миналото от Френското колониално правителство, което заточвало там бойците за независимост, а впоследстие от северо-виетнамските бойци по време на войната във Виетнам.
Ще продължите със Стария квартал на Ханой, спирайки за посещение на Храма Нгок Сон /Ngoc Son/, разположен на езерото Хоан Кием /Hoan Kiem/. Оттук ще се навлезете по тесните улици на Стария квартал, за да преживеете ежедневието на местните. В късния следобед може да се насладите на уникално вълнуващо шоу – Куклено шоу над водата /Water Puppetry/ - традиционно изкуство на Северен Виетнам. Връщане в хотела. Нощувка в Ханой.

ДЕН 11: Ханой – Ха Лонг Бей
Закуска. Днес ще отпътуваме с автобус до залива Ха Лонг /около 4 часа/. Заливът Ха Лонг е невероятно красива природна местност, която е част от списъка на световното природно наследство на ЮНЕСКО. Ха Лонг е и единодушно е приет в листата с 33-те най-красиви залива на нашата планета. Този райски кът е разположен в североизточната част на Виетнам, в пределите на провинция Куанг Нин. От столицата Ханой е на малко повече от 160 км. Заради удивителните природни гледки и дадености виетнамците са категорични, че този техен залив е сред чудесата на света. В буквален превод Ха Лонг означава Заливът на спускащия се дракон. Името на залива се свързва с една легенда, според която преди много време, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войни, на помощ им се притекли боговете, които им изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и започнали да ги засипват с огън и нефрит, като създали естествена отбранителна стена от малки островчета и скали и така помогнали на виетнамците да опазят земите си.
Настаняване на круизен кораб 4* подобен на традиционната лодка „джонка” . Отплаване. Следобед, възможност за изучаване на красиви пещери и острови. Вечеря. Нощувка.

 • Програмата по време на круиза е съобразена с програмата на круизния кораб, групата не е самостоятелна и е в комбинация с други туристи. Капацитетът на кораба е 40 човека.


ДЕН 12: Ха Лонг Бей - Ханой
Закуска. Рано сутринта на слънчевата палуба на кораба ще имате възможност да посетите клас по Тай Чи /вид гимнастика/. Следва разглеждане на пещерите Sung Sot. Връщане обратно към пристанището.
След акостиране на кораба, трансфер до летището в Ханой за обратен полет до София.

ДЕН 13: София
Пристигане на летище София

ДАТИ И ЦЕНИ

Дата Двойна стая Самостоятелна стая
14.10.2019 – 26.10.2019 2 350 евро 2 750 евро

ХОТЕЛИ:

 • Настаняване в Хо Ши Мин в хотел 4* на база нощувка и закуска
 • Настаняване в Сием Реап в хотел 4* на база нощувка и закуска
 • Настаняване Луанг Прабангв хотел 4* на база нощувка и закуска
 • Настаняване Ханой в хотел 4* на база нощувка и закуска
 • Настаняване на круизен кораб със закуска

Визов режим
Виза за Виетнам за многократно влизане – заплаща се и се издава онлайн в София, като се полага в паспорта на летището при влизане в страната - 80 щатски долара /необходима е снимка с размери 4 x 6 см/
Виза за Камбоджа, заплаща се на летището при пристигане, 35 долара /необходима е снимка с размери 4 x 6 см/
Виза за Лаос, заплаща се на летището при пристигане, 31 щатски долара /необходима е една снимка с размер 4 x 6 см/
Необходим е международен паспорт с валидност 6 месеца след датата на завръщане.
Екскурзия Виетнам, Лаос и Камбоджа Екскурзия Виетнам, Лаос и Камбоджа Екскурзия Виетнам, Лаос и Камбоджа Екскурзия Виетнам, Лаос и Камбоджа Екскурзия Виетнам, Лаос и Камбоджа Екскурзия Виетнам, Лаос и Камбоджа Екскурзия Виетнам, Лаос и Камбоджа Екскурзия Виетнам, Лаос и Камбоджа Екскурзия Виетнам, Лаос и Камбоджа Екскурзия Виетнам, Лаос и Камбоджа Екскурзия Виетнам, Лаос и Камбоджа

Разгледайте още

15 дни / 13 нощувки

Дати: 25.04.2020

от 3 090 евро
13 15

10 дни / 8 нощувки

Дати: 23.10.2020

от 1 695 евро
8 10

10 дни / 8 нощувки

Дати: 23.10.2020

от 1 695 евро
8 10