Екскурзия Лаос, Камбоджа и Виетнам

Екскурзия Лаос, Камбоджа и Виетнам

В цената са включени:

 • Самолетни билети София - Хо Ши Мин и Ханой - София с вкл. 23 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Хо Ши Мин – Сием Реап с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Сием Реап – Луанг Прабанг с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Луанг Прабанг – Ханой с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Всички летищни такси
 • 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин
 • 2 нощувки със закуски в Сием Реап
 • 3 нощувки със закуски в Луанг Прабанг
 • 2 нощувки със закуски в Ханой
 • 1 нощувка със закуска на круизен кораб
 • Всички трансфери по програмата
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина“
 • Водач на български език

В цената не са включени:

 • Виза за Виетнам
 • Виза за Камбоджа
 • Виза за Лаос
 • Лични разходи
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Входни такси за музеи и атракциони
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"

Хо Ши Мин – Сием Реап /Ангкор Ват и Ангкор Том/ – Луанг Прабанг – Ханой – Ха Лонг Бей

Дати:
07.04.2023 – 19.04.2023 – 2 350 евро

Потопете се в очарованието на Далечния изток. Виетнам, Лаос и Камбоджа. Едно приключение, което ще остане завинаги в сърцата.
Ще посетим уникалните тунели Ку Чи – 250 км. мрежа, прокопани по време на войната във Виетнам от месното население. Ще се разходим по централните улици на Сайгон и няма да пропуснем катедралата Нотр Дам, копие на парижката, построена по време на френското управление на Виетнам. Ще разгледаме родното място на кокосовия орех – Ми То и ще плаваме с прословутите плоскодънни лодки. Ще разгледаме Ангкор Том – величествения храмов комплекс на Кхмерската империя. Ангкор Ват – считан за най-големия религиозен паметник в света, както и Та Пром, храм, опасан с вековни коренища, така добре познат от филма „Томб Райдер“ с Анджелина Джоли.
В Лаос ще посетим Плаващите села, превърнали се в един от символите на тази екзотична страна. В програмата сме включили и круиз по река Меконг.
Последната точка от нашето пътешествие е Ханой, като ще посетим комплекса на лидера Хо Ши Мин, Храма на литературата и още много забележителности на виетнамската столица.

ДЕН 1: София – Хо Ши Мин
Среща на Летище София за полет София - Хо Ши Мин.

ДЕН 2: Хо Ши Мин
Пристигане на летището в Хо Ши Мин. Трансфер и настаняване в хотел.
Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 3: Хо Ши Мин
Закуска. Сутринта ще посетим тунелите Ку Чи /Cu Chi Tunnels/, един от малкото останали паметници на войната във Виетнам. Тунелите Ку Чи представляват една уникална архитектурна структура, система от дълбоко подземни тунели, които имат няколко етажа и много разклонения като паяжина. Общата дължина на тунелите е била повече от 250 км, но днес само 120 км от тях са запазени. Под земята са изградени места за хранене, живеене, срещи и места за преработване на паднали американски снаряди. Тази система от тунели въплъщава силната воля, интелект и гордостта на хората Ку Чи, които са символ на революционния героизъм на виетнамския народ. Почти пълзейки ще имаме възможност да преминем през тях.


Връщане в Хо Ши Мин.
Продължаваме с обиколка на централната част на Хо Ши Мин. Ще разгледаме катедралата Нотр Дам - останала спомен от френската колонизация на страната, Паметникът на обединението, бившия Дворец /отвън/, частично разрушен по време на войната, Старата опера и Централната поща - проектирана от самия Густаф Айфел в готически стил. Продължаваме с разходка из колоритният пазар „Бен Тхан“ - един от символите на грата. Ще имаме възможност да опитаме местната кухня.
Нощувка.

ДЕН 4: Хо Ши Мин - Сием Реап
Закуска. Днес ни предстои вълнуваща и романтична разходка с корабче Делтата на река Меконг.


Извира от Тибет, протича през Китай, Мианмар, Лаос, Камбоджа и Виетнам, за да се разпилее на няколко разклонения, образуващи делтата й, преди да се влее в Южнокитайско море. Със своите 4350 м. Меконг е 12-та по дължина река в света. Ще акостираме на острова на Дракона, където ще направим пешеходна обиколка. Следва посещение в местна ферма за плодове, където ще дегустираме екзотични плодове, кокосови бонбони, оризово вино и др. Ще се качим на традиционните плоскодънни лодки „сампан“, за да преминем през обрасли с водни кокосови палми канали на Делтата. Ще стигнем до местните търговци, където ще опитаме традиционните меден чай и сладко кокосово мляко. Истинска наслада!
Обяд в традиционен местен ресторант /вкл. в цената/ с дегустация на местната риба „слонско ухо“.
Връщане в Хо Ши Мин. Трансфер и полет за Сием Реап, Камбоджа. Трансфер и настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 5: Сием Реап
Закуска. Днес ще отпътуване за храмовия комплекс Ангкор. Стотици години комплексът бил просто една легенда. Селяните разказвали, че били виждали храмове "построени от боговете или от великани", без да подозират, че величествените постройки са дело на техните предци. Първата ни спирка е величествения Ангкор Том или Великият град - последната столица на Кхмерска империя. Ще посетим великолепния храм Байон, внушителната Южна порта, Бафон и храма Фимеан.
След обяд ще се отправим към Ангкор Ват, смятан за най-голям религиозен паметник в света и символ на величието на Кхмерската империя.


Името Ангкор Ват означава „храмов град“ или „град на храмове“. Основан в началото на 12-ти век първоначално като индуистки храм, към края на века той постепенно е превърнат в будистки. Освен със своите размери, храмът удивлява и със специалното си разположение спрямо слънцето и луната.
Продължаваме към храма Та Пром - едно от най-популярните и най-фотографирани места в комплекса.


Храмовете датират от XII и XIII век. След падането на Кхмерската империя през 15-ти век, Та Пром изпада в период на безвремие. В продължение на стотици години храмът е бил погълнат от камбоджанската джунгла. Гледката е спираща дъха. Oгромни корени от дървета се промъкват през разкъсани каменни стени, древни дървета се извисяват над главите ни, правейки мястото мистично и тайнствено. Храмът е по-известен и с филма Томб Райдър с участието на Анджелина Джоли.
Връщане в Сием Реап.
Нощувка.

ДЕН 6: Сием Реап - Луанг Прабан /Лаос/
Закуска. Днес ще преживеем истинско проключение. Ще се отправим към Плаващите села /Floating Villages/, разположени на 10 км. южно от Сием Реап.


Ще се качим на традиционна дървена лодка и "пуснем" по каналите на езерото Тонле Сап /Tonle Sap/. Тук живеят около милион камбоджанци. 90% от тези хора са изградили кокилни къщи в езерото и 10% живеят в плаващи селища.
Неусетно ще се пренесем векове назад. Въпреки трудния начин на живот, селяните изглеждат енергични и определено са приятелски настроени. Ще минем покрай оживени пазари, рибарски кейове, пагоди, училище и дори църква, построена от мисионери. На много места по крайбрежието на Тонле Сап ще видим останки от епохата на Ангор, доказващо, че империята се е простирала чак до тук.
Трансфер до летището и полет за Луанг Прабанг /Лаос/. Трансфер и настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 7: Луанг Прабанг
Закуска. Първата ни спирка за дена е Националния музей, бившия Кралски дворец, където ще научим повече за историята на Лаос. Ще посетим най-стария храм в града Ват Сен /храмът на 100 000 съкровища/ и великолепния Ват Сиен Тонг /храмът на Златния Град/, където ще видим впечатляващата мозайка „дървото на живота“, направена от цветно стъкло.


Ще разгледаме още храмовете Ват Висон и олтарът на Ват Ахам.
Следобед се отправям към водопадите Куанг Си /на 30км от Луанг Прабанг/ - еднo от задължителните места, които човек трябва да види тук. Ще преминем през гъста бамбукоба гора и дървени мостове. Преживяването е незабравимо! А водопадите...невероятни са! Водата преминава през плитко езеро, впускат се в каскади,  най-високата от които е цели 60 метра. Специфичният млечнозелен цвят на водата се дължи на варовиковата скала, през която тя преминава. Гледката е сюреалистична.
Връщане в Луанг Прабанг. Привечер ще се изкачим до хълма Пхуси, за да видим свещената позлатена ступа и да се насладим на величествения залез над река Меконг.
Нощувка.

ДЕН 8: Луанг Прабанг
Закуска. Днес ни предстои круиз по река Меконг.


Ще премиенм през няколко типични за района села, сред които село Муангкео, известно с производството на оризово вино. Продължаваме към мястото, където реките Нам Оу и Меконг. Там се намират свещените пещери Пак Оу. Пещерите подслоняват над 4000 статуи и изображения на Буда събирани от местното население в продължение на стотици години. Мястото е свещено за вярващите.
По време на круиза ще се насладим на прекрасни гледки към тропическата джунгла.
Връщане в града. Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 9: Луанг Прабанг – Ханой
Закуска. Свободно време за релакс и шопинг. Tрансфер до летището и полет за Ханой, столицата на Виетнам.
Трансфер настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 10: Ханой
Закуска. Предстои ни целодневна обиколка на Ханой, отличаващ се с характерна френска колониална архитектура. Ще започнем с площада Ба Дин /Ba Dinh/ и комплекса Хо Ши Мин, където се намират Губернаторският дворец и Мавзолеят на Хо Ши Мин.


Ще разгледаме малката дървена къщичка, в която генералът е живял семпло и скромно, посвещавайки живота си на своя народ. Следва посещение на пагодата на една колона /One-Pillor Pagoda/ - храм построен от император Ли Тай Тон през 11-ти век. Продължаваме към Храма на Литературата - построен в чест на Конфуций и първи университет във Виетнам. В университета има пет вътрешни двора, символ на петте основни природни елемента – вода, дърво, огън, земя и метал. Изключително интересни са каменните стели, полегнали върху гърбовете на костенурки, изписани с имената на някогашните възпитаници.
Следобед ще посетим затвора Хоа Ло /по-известен като Ханой Хилтън/, намиращ се във френския квартал на Ханой. Построен е в края на 1890 г. от френските колонизатори във Виетнам като централен затвор /Maison Centrale/ за виетнамски престъпници/. Ще видим също храма Нгок Сон /Ngoc Son/, разположен на езерото Хоан Кием /Hoan Kiem/.
Нощувка.

ДЕН 11: Ханой – Ха Лонг Бей
Закуска. Днес ще се птправим на вълнуващо приключение по залива Ха Лонг. Ще имаме трансфер до залива, след което ще се качим на круизен кораб. На местния език името на залива означава „Драконът, който се спуска към морето”.


Спорен една легенда, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войни, на помощ им се притекли боговете. Те изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и засипали китайците с огън и нефрит. Създали естествена отбранителна стена от малки островчета и скали. Така виетнамците с помощта на драконите опазили земите си.
Нощувка.

ДЕН 12: Ха Лонг Бей - Ханой
Закуска. Свободно време за слънчеви бани и релакс на палубата. Ще имаме възможност да се включите в урок по китайска гимнастика Тай Чи и да направим разходка до близките пещери.
Връщане в Ханой. Трансфер до летището и полет за София.

ДЕН 13: София
Пристигане на летище София.

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая
07.04.2023 – 19.04.2023 2 350 евро 2 750 евро

 

ХОТЕЛИ:

 • 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин в хотел Palace Saigon Hotel 4* или подобен
 • 2 нощувки със закуски в Сием Рийп в хотел Somadevi Angkor Resort & Spa 4* или подобен
 • 3 нощувки със закуски в Луанг Прабанг в хотел Santi Resort & Spa 4* или подобен
 • 2 нощувки със закуски в Ханой в хотел The Light Hanoi Hotel 4* или подобен
 • 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря на круизен кораб Golden Cruise 4* или подобен

 


 • Виза за Виетнам за многократно влизане – заплаща се и се издава онлайн в София, като се полага в паспорта на летището при влизане в страната - 80 щатски долара /необходима е снимка с размери 4 x 6 см/

 • Виза за Камбоджа, заплаща се на летището при пристигане - 35 долара /необходима е снимка с размери 4 x 6 см/

 • Виза за Лаос, заплаща се на летището при пристигане - 31 щатски долара /необходима е една снимка с размер 4 x 6 см/

 • Необходим е международен паспорт с валидност 6 месеца след датата на завръщане.

 • При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана

 • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания

 • Храната от уличните търговци е изключително вкусна и разнообразна. Разбира се, когато решите да опитате, купувайте от чисти и спретнати места. Това е прясна храна

 • Цената на хотелите е на база човек в двойна стая. Самостоятелно настаняване в стая се доплаща

 • Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа

 • Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки

 • Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми

 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!


Екскурзия Лаос, Камбоджа и Виетнам Екскурзия Лаос, Камбоджа и Виетнам Екскурзия Лаос, Камбоджа и Виетнам Екскурзия Лаос, Камбоджа и Виетнам Екскурзия Лаос, Камбоджа и Виетнам Екскурзия Лаос, Камбоджа и Виетнам Екскурзия Лаос, Камбоджа и Виетнам Екскурзия Лаос, Камбоджа и Виетнам Екскурзия Лаос, Камбоджа и Виетнам Екскурзия Лаос, Камбоджа и Виетнам Екскурзия Лаос, Камбоджа и Виетнам Екскурзия Лаос, Камбоджа и Виетнам

В цената са включени:

 • Самолетни билети София - Хо Ши Мин и Ханой - София с вкл. 23 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Хо Ши Мин – Сием Реап с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Сием Реап – Луанг Прабанг с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Луанг Прабанг – Ханой с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Всички летищни такси
 • 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин
 • 2 нощувки със закуски в Сием Реап
 • 3 нощувки със закуски в Луанг Прабанг
 • 2 нощувки със закуски в Ханой
 • 1 нощувка със закуска на круизен кораб
 • Всички трансфери по програмата
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина“
 • Водач на български език

В цената не са включени:

 • Виза за Виетнам
 • Виза за Камбоджа
 • Виза за Лаос
 • Лични разходи
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Входни такси за музеи и атракциони
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"

Разгледайте още

7 дни / 5 нощувки

Дати: 30.04.2023; 18.05.2023 и 25.05.2023

от 1 930 евро
5 7

11 дни / 9 нощувки

Дати: 26.03.2023

от 3 090 евро
9 11