Екскурзия Виетнам – природния феномен на Азия

В цената са включени:

 • Самолетени билети София - Хо Ши Мин и Ханой - София с вкл. 30 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Хюе - Ханой с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Всички трансфери по програмата
 • Съдействие за получаване на виетнамска виза
 • 2 нощувки със закуски на Хо Ши Мин
 • 3 нощувки със закуски в Хой Ан
 • 1 нощувка със закуска в Хюе
 • 2 нощувки със закуски в Ханой
 • 1 нощувка със закуска на круизен кораб
 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
 • Всички трансфери по програмата

В цената не са включени:

 • Допълнителни екскурзии /по желание/
 • Виза за Виетнам - 35 евро
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Входни такси за музеи и атракциони
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”

Дати:
26.03.2023 – 06.04.2023 – ОЧАКВАЙТЕ ДАТИ

ДЕН 1: София - Хо Ши Мин
Среща на летище София и полет за Хо Ши Мин.


ДЕН 2: Хо Ши Мин
Пристигане на летището в Хо Ши Мин. Живописно разположен на западния бряг на река Сайгон и северно от делтата на река Меконг. Местните жители все още го наричат Сайгон. Днес той е десет милионен град, главен икономически, търговски и културен център на Виетнам.
Трансфер и настаняване в хотел.
Свободно време за първи впечатления от града. Вечерта, по желание /срещу допълнително заплащане/, незабравим круиз по делтата на река Сайгон с включена вечеря под съпровода на национална фолклорна музика.
Нощувка.


ДЕН 3: Хо Ши Мин - Бен Тре - делтата на река Меконг
Закуска. След като разгледаме оживените улици и колоритните пазари на грaда, ще се отправим на юг, към провинция Бен Тре. Наричана още косовата земя, тя е разположена в делтата на река Меконг. След като стигнем, ще се качим на малка лодка и ще влезем в живописен лабиринт от водни канали, които се преплитат и криволичат около плодородни имения и семейни вили. Ще видим много семейства, които прекарват дните си във варене на кокосови орехи.
Ще имаме късен обяд в местен ресторант, където ще опитаме различни национални виетнамски ястия.
Връщане в Хо Ши Мин.
Нощувка.


ДЕН 4: Хо Ши Мин - Дананг - Хой Ан 
Закуска. Обиколката ни на Хо Ши Мин ще започне с емблематичната Сграда на обединението, в която се е помещавал бившия Президентски дворец. Освен резиденция на президента на Южен Виетнам, тя е известна и като щаб на американската армия. Ще разгледаме колоритната колониална част, където се извисява катедралата Нотр Дам дьо Сайгон - един от най-ярките и емблематични символи на града. Трябвало да бъде копие на Нотр Дам дьо Пари.Силно впечатление правят статуята на Дева Мария и сградата на кметството, която е една от най-старите и красиви френски сгради в града. Безспорно, сградата на Операта, прави най-силно впечатление. Построена е по подобие на Опера Гарние в Париж. Ще разгледаме сградата на пощата - Хо Ши Мин, проектирана от самия Густав Айфел. Ще се разходим по улица Нгуен Хюе. Известна е като най-красивата и колоритна улица в Хо Ши Мин. Ще посетим Музея на жертвите от войната, където са представени документални свидетелства за военните престъпления по време на Френската и Американската война.
Трансфер до летището и полет за Дананг. Трансфер и настаняване в хотела в Хой Ан.
Нощувка.


ДЕН 5: Хой Ан 
Закуска. Днес ще се насладим на стария град Хой Ан. Той е един от най-животрептящите и колоритни  градове на Виетнам. Наричат го музей под открито небе. От незапомнени времена, този град е бил морски кръстопът и много важно пристанище по пътя на коприната и търговските пътища на Китай и Япония със Запада. Богатото си наследство се е запазило и до днес. Ще усетим китайското и японското, както и португалското и френското влияния. Наред с всичките си забележителности, градът е известен  с разкошните си плажове, особено Куа Дай,  разположен до стария град. Обиколката ни ще започне с разглеждане на Китайския храм, построен през 1690г. от китайски кланове. Посветен е на богинята на морето Тиен Хау, която е покровителка на моряците и рибарите. Живописните криволичещи улички ще ни отведат до емблематичния японски покрит мост. Построен е през 1593г. от японската общност, за да свърже града с китайския пазар от другата страна на реката. Наоколо има множество старинни къщи, в които се помещават различни школи за бойно изкуство.
Свободно време за обяд с характерни местни ястия и десерти. Целият град наподобява един голям старинен пазар, изпълнен с пъстроцветни галерии. Този град ще зарадва и най-взискателните от вас! За ценителите на батик, акварел, масло, порцелан и коприна, си пригответе голям куфар!
Нощувка.


ДЕН 6: Хой Ан - по желание и срещу допълнително заплащане - изкачване на хълма Ба На и Златния мост
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане/ изкачване до хълма Ба На и Златния мост.
С автобус ще отпътуваме за планината Тронг Сон и местността Ба На. Този световно известен планински курорт е наследство от французите. С най-дългата въжена линия в света /5801м/ ще се изкачим до върха. Откриват се спиращи дъха гледки към околните планини. Ще имаме възможност да видим пагодата Лин Унг и павилиона Цан Ам. Продължаваме с Градината на маймуните и Върха на Бога. Този връх е най-високият в цял централен Виетнам. Свободно време за снимки по Златния мост - единствен по рода си в света. Безспорно, най-запомнящото се в този ден е гледката на двете големи ръце, които държат моста сред обвитите в мъгла хълмове на планината.
Ще разгледаме намиращото се наблизо френско средновековно селище.
Връщане в Хой Ан.
Нощувка.


ДЕН 7: Хой Ан - Хюе 
Закуска. Ще отпътуваме за Дананг. Пътят минава покрай множество плажове. Безспорно, един от най-красивите е Нон Нуок, където ще спрем за фото пауза. Ще посетим музея Чам, който съдържа една от най-богатите колекции от склуптури в света на цивилизацията Чампа. Ще стигнем до подножието на Мраморната планина, която е известна със своите пет хълма. Всеки един от тях носи името на един от петте елемента - огън, вода, земя, метал и дърво. Още от древни времена хълмовете са били свещени. Ще минем през прохода Хай Ван - границата на Виетнам между север и юг. Най-високата му част обикновено е обгърната от облаци и носи името "облаци и море".
Продължаваме към Хюе - старата столица на Виетнам. През 1687 г. виетнамците превръщат Хюе в своя столица и продължават разширяването си. Тя е столица и при династията Нгуен. Най-впечатляващото е, че градът дава 13 императори и оставя императорски град с наследство от цитадели, дворци, гробници и храмове, разположени в привидно спокойната провинция, граничеща с Парфюмената река. Днес градът е известен като интелектуалната столица на Виетнам. Днес в града има 12 университета, множество музеи, галерии с подчертано артистичен живот, тихи и спокойни улички,  френски колониални къщи и вили, красиви градини и пагоди.
Настаняване в хотел.
Нощувка.


ДЕН 8: Хюе - Ханой
Закуска. Ще започнем разглеждането на Хюе с императорската цитадела, чието изграждане е продължило цели 27 години. Построена е по модел на Забранения град в Пекин и представлява 10-километров правоъгълен град със защитни стени. В Императорския град се влиза през 10 входа. Цитаделата е служила за защита на дворците вътре и забранения град Ту Кам Тан, в който живеел императорът със своето семейство. С типичните виетнамски велорикши ще разгледаме живописните градини. Ще видим как по-младите поколения съхраняват оригиналните дървени пана със стихове. Ще посетим гробницата на император Кай Дин, дванадесетият император от династията Нгуен. Този нестандартен комплекс е построен за 11 години и в него са съчетани елементи от Източната, Западната и Индийската архитектури, което го прави уникален. Ще се разходим из пазарите за последни покупки от града и ще се отправим към летището за полет до Ханой - столица и най-важният политически център на Виетнам.
Пристигане на летището в Ханой. Трансфер и  настаняване в хотел.
Нощувка.


ДЕН 9: Ханой 
Закуска. Предстои ни целодневна обиколка на Ханой, отличаващ се с характерна френска колониална архитектура. Ще започнем с площада Ба Дин /Ba Dinh/ и комплекса Хо Ши Мин, където се намират Губернаторският дворец и Мавзолеят на Хо Ши Мин.Ще разгледаме малката дървена къщичка, в която генералът е живял семпло и скромно, посвещавайки живота си на своя народ. Следва посещение на пагодата на една колона /One-Pillor Pagoda/ - храм построен от император Ли Тай Тон през 11-ти век. Продължаваме към Храма на Литературата - построен в чест на Конфуций и първи университет във Виетнам. В университета има пет вътрешни двора, символ на петте основни природни елемента – вода, дърво, огън, земя и метал. Изключително интересни са каменните стели, полегнали върху гърбовете на костенурки, изписани с имената на някогашните възпитаници.
Следобед ще посетим затвора Хоа Ло /по-известен като Ханой Хилтън/, намиращ се във френския квартал на Ханой. Построен е в края на 1890 г. от френските колонизатори във Виетнам като централен затвор /Maison Centrale/ за виетнамски престъпници. Ще видим също храма Нгок Сон /Ngoc Son/, разположен на езерото Хоан Кием /Hoan Kiem/.
Нощувка.


ДЕН 10: Ханой - залива Халонг
Закуска. Днес ще се отправим на вълнуващо приключение по залива Ха Лонг. Ще имаме трансфер до залива, след което ще се качим на круизен кораб. На местния език името на залива означава „Драконът, който се спуска към морето”.Според една легенда, когато прадедите на днешните виетнамци се отбранявали от нахлулите китайски войни, на помощ им се притекли боговете. Те изпратили семейство дракони, за да им помогнат да защитят земите си. Семейството дракони се спуснали от небето точно там, където сега се намира Ха Лонг и засипали китайците с огън и нефрит. Създали естествена отбранителна стена от малки островчета и скали. Така виетнамците с помощта на драконите опазили земите си.
Нощувка.


ДЕН 11: Ха Лонг Бей - Ханой
Закуска. Свободно време за слънчеви бани и релакс на палубата. Ще имаме възможност да се включите в урок по китайска гимнастика Тай Чи и да направим разходка до близките пещери.
Връщане в Ханой. Трансфер до летището и полет за София.


ДЕН 12: София
Пристигане на летище София.


Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.


ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая
26.03.2023 - 06.04.2023 1 990 евро 2 230 евро

 

ХОТЕЛИ:

 • 2 нощувки със закуски в Хо Ши Мин в хотел Palace Saigon Hotel 4* или подобен
 • 3 нощувки със закуски в Хой Ан в хотел Hoi an Rosemary Boutique Hotel 4* или подобен
 • 1 нощувк1 със закуск1 в Хюе в хотел Eldora Hotel 4* или подобен
 • 2 нощувки със закуски в Ханой в хотел The Light Hanoi Hotel 4* или подобен
 • 1 нощувка със закуска, обяд и вечеря на круизен кораб Golden Cruise 4* или подобен


 • При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана

 • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания

 • Храната от уличните търговци е изключително вкусна и разнообразна. Разбира се, когато решите да опитате, купувайте от чисти и спретнати места. Това е прясна храна

 • Цената на хотелите е на база човек в двойна стая. Самостоятелно настаняване в стая се доплаща

 • Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа

 • Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки

 • Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми

 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане! • Круиз по делтата на река Сайгон - 35 евро на човек

 • Изкачване до хълма Ба На и Златния мост -


Екскурзия Виетнам – природния феномен на Азия Екскурзия Виетнам – природния феномен на Азия Екскурзия Виетнам – природния феномен на Азия

В цената са включени:

 • Самолетени билети София - Хо Ши Мин и Ханой - София с вкл. 30 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Хюе - Ханой с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Всички трансфери по програмата
 • Съдействие за получаване на виетнамска виза
 • 2 нощувки със закуски на Хо Ши Мин
 • 3 нощувки със закуски в Хой Ан
 • 1 нощувка със закуска в Хюе
 • 2 нощувки със закуски в Ханой
 • 1 нощувка със закуска на круизен кораб
 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
 • Всички трансфери по програмата

В цената не са включени:

 • Допълнителни екскурзии /по желание/
 • Виза за Виетнам - 35 евро
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Входни такси за музеи и атракциони
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”

Разгледайте още

7 дни / 5 нощувки

Дати: 29.08.2023 и 20.09.2023

от 1 930 евро
5 7

15 дни / 13 нощувки

Дати: 05.09.2023 и 12.09.2023

от 3 490 евро
13 15

12 дни / 9 нощувки

Дати: 06.10.2023, 17.10.2023 и 19.11.2023

от 2 390 евро
9 12