Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките

Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките

В цената са включени:

 • Самолетен билет с авиокомпания Fly Dubai с включени 20 кг чекиран багаж и ръчен багаж 7 кг
 • Трансфери летище – хотел – летище
 • 2 нощувки в Дамбула в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Канди в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Нувара Елия в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 3 нощувки в Хикадува в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • Транспорт с климатизирам минибус / автобус по описаната програма
 • Водач на български език
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата
 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"

В цената не са включени:

 • Доплащане за виза за Шри Ланка и асистенция от страна на туроператора - 70 лв
 • Входни билети за обекти, неупоменати в програмата
 • Културно шоу в Канди – 25 лв на човек
 • Посещение на Фортът Гале Форт – 50 лв на човек
 • Разходка в океана за наблюдение на китове – 85 лв на човек
 • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден /заплащат се на място/
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка Oтмяна на пътуване – 2% - 3% от пакетната цена в зависимост от момента на сключване

Дати:
14.02.2020 – 23.02.2020 – 1 390 евро
12.10.2020 – 21.10.2020 – 1 390 евро

Шри Ланка

Tова е всичко, за което душата копнее – чиста природа, добронамерени хора със сърдечни усмивки. Вкусна храна и изненади на всяка крачка. Според местна легенда, от Цейлон /старото име на Шри Ланка/ до Рая са само 40 мили, защото тук ясно може да чуете звука от Райските фонтани. И наистина, в Шри Ланка имаш чувството, че ти самият принадлежиш на Рая и Раят ти принадлежи!

Шри Ланка е като фантастичен пъзел от планини, джунгли, древни руини и създадени от човека огромни езера, храмове и статуи, така впечатляващи, както малко други по света. Шри Ланка е също високи плодородни хълмове, по които са плъзнали зелени чаени плантации, а диви слонове пресичат пътя изневиделица. Варани, диви пауни, леопарди, костенурки – всичко това е Шри Ланка. Приключенията тук са неизброими – щури сафарита и гмуркане в дълбините на океана сред стрелкащи се тропичеси риби и красиви корали.

Тази екскурзия в Шри Ланка, ще ви даде много повече, от това, което сте мечтали. Ще видите различна древна култура, уникална кухня и много, много цветове, които ще запазите в прекрасни спомени.

Какво ще видим заедно:
Пинавала – най-големия приют за слонове в света. Будисткия храм в Дамбула, известен още като Златният храм. Осмото чудо на света – 200-метрова скална крепост, позната още като Лъвската скала. Ще разберем защо наричат Шри Ланка “страната на подправките” и още много, много … Побързайте!!!

ДЕН 1: София - Дубай - Коломбо
Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания Fly Dubai в 14:10 ч. за Дубай. Кацане в Дубай в 20:50 ч. Полет за Коломбо в 23:20 ч. Нощен полет.

ДЕН2: Коломбо - Дамбула
Пристигане в Коломбо в 5:25 часа. Отпътуване за Пинавала за посещение на най-големия приют за слонове в света. Създаден през 1975 година като приют за изоставени и ранени слончета, днес приюта е като едно голямо семейство и броя на слоновете надвишава 40. Това незабравимо преживяване не може да бъде пропуснато! Най-подходящото време за посещение са часовете, когато слоновете се хранят или се къпят в близката река.


Отпътуване за Дамбула. Пристигане. Настаяване в хотел 4*. Вечеря и нощувка в Дамбула.

ДЕН 3: Дамбула - Сигирия - Дамбула
Закуска. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като Златният храм. Това е удивителен храмов комплекс от 5 скални храма, датиращи от I-ви в.пр.н.е. В основата на хълма ще ви посрещне най-голямото седнало позлатено изображение на Буда /Buddha/ в региона.


А стръмна пътека, в компанията на дружелюбни маймуни, ще ви отведе до издълбаните в скалите храмове. В тях ще намерите 153 статуи, които включват 3 статуи на крале, 4 – на други божества, а останалите на Буда. Стените и таваните на пещерите са богато декорирани с рисунки и изображения, а позлатата им е довела до наименованието им – Ран Гири /Rangiri/, в превод Златната скала.
Продължаваме към Сигирия. Ще посетим на една от най- известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - 200-метрова скалната крепост, позната още като Лъвската скала заради огромните лъвски лапи, които ограждат стълба към двореца на върха.


През V в. цар Касияпа построява на върха на скалата, дворец, който и до днес се смята за уникално инженерно творение. Към върха ви отвеждат 1200 стъпала, които минават покрай Огледалната стена и Залата със скалните рисунки на полуголи жени. Изключителните портрети се смята, че са на наложниците на царя, но има и друга теория, че това са жени, изпълняващи религиозни обреди.
Ще продължим пътуването си към Полонарува - една от старите столици на Шри Ланка. Руините на древния град ще ви впечатлят с изяществото си. От седеметажният Царски дворец /Royal Palace/ не е останало много, но все още е видна масивната зидария с мазилка. Построен е от цар Паракрамабаху, а за големината на двореца съдим и от предположенията, че сградата е имала хиляда стаи. Връщане в хотела в Дамбула. Вечеря и нощувка.

ДЕН 4: Дамбула - Канди
Закуска. Днес ще отпътуваме за Канди. По пътя ще спрем за посещение на градина за подправки в Матале. Ще разберете защо наричат Шри Ланка Островът на подправките. С подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Ще видите демонстрации за използване на подправките в кулинарията и медицината.
Продължаване към Канди – древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колониални държави. В миналото името Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град. Вторият по големина град на Шри Ланка е известен преди всичко със своята удивителна реликва – Свещеният зъб на Буда. Той се съхранява в храма Шри Далада Малигава /Sri Dalada Maligawa/, който е най-святото място, както за местното население, така и за будистите от цял свят. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и най-висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над страната.


Настаняване в Канди, в хотел 4*. Привечер, по желание /срещу допълнително заплащане/ ще имате възможност за посещение на фолклорно шоу, където ще се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Вечеря в хотела и нощувка в Канди.

ДЕН 5: Канди - Нувара Елия
Закуска. Днес ще посетим най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя. Градината разполага с над 4000 вида растения, богата колекция от орхидеи и множество засадени от световно известни личности дървета. Тук може да видите желязното дърво, посадено от руския цар Николай II през 1891 г.
Пътуването ни продължава към Нувара Елия. По пътя ще спрем за посещение на чаена плантация, където се произвежда считания за най-добрият чай в света. Продължаване към Нувара Елия, наричан още "Малката Англия" заради островърхите покриви на сградите и англиканската си църква. Предстои ни обиколка на града. Настаняване и вечеря в хотел 4* в Нувара Елия. Нощувка.

ДЕН 6: Нувара Елия - Хикадува
Закуска. Днес ще се отправим към Хикадува – курортно градче на брега на Индийския океан, разположено в южната част на острова. На път за Хикадува ще посетим ферма за костенурки. Настаняване в хотел 4* в Хикадува. Свободно време за плаж. Вечеря и нощувка.

ДЕН 7: Хикадува
Закуска. Свободно време за плаж и почивка

или

По желание /срещу допълнително заплащане/ възможност за посещение на форта в Гале - построен от португалците през 1 584 г. и най-голямата останала крепост в Азия, построена от европейски окупатори.


Вечеря и нощувка в Хикадува.

ДЕН 8: Хикадува
Закуска. Свободно време за плаж и почивка

или

По желание /срещу допълнително заплащане/ възможност за разходка в океана и наблюдение на китове. Вечеря и нощувка в Хикадува.

ДЕН 9: Хикадува - Коломбо
Закуска. По обяд ще отпътуване за Коломбо, като ще имаме панорамна обиколка с автобус на столицата на Шри Ланка. Вечерта трансфер до летището на Коломбо.

ДЕН 10: Коломбо - Дубай - София
Полет за София през Дубай. Пристигане на летище София в 13:25 ч.

ДАТИ И ЦЕНИ

14.02.2020 - 23.02.2020 - 1 390 евро

12.10.2020 – 21.10.2020 – 1 390 евро

ХОТЕЛИ

Цени на човек в лева на база настаняване в двойна стая.

Настаняване в единична стая се доплаща.

 • Настаняване в Дамбула в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • Настаняване в Канди в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • Настаняване в Нувара Елия в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • Настаняване в Хикадува в хотел 4* на база закуска и вечеря

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!

 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

 • Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!

 • Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата

 • Местна валута - Шриланкийска рупия


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:

 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

 • Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка. Предварително се прави регистрирация в електронна система за пътуване /туроператорът оказва съдействие/. Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес и телефон

 • Такса за издаване на виза: 70 лв.

 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa

 • Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

 • Фолклорно шоу в Канди: 25 лв. Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци.

 • Фортът Гале: 50 лв.

 • Наблюдение на китове: 85 лв.


Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките

Разгледайте още

15 дни / 13 нощувки

Дати: 25.04.2020

от 3 090 евро
13 15

13 дни / 10 нощувки

Дати: 07.04.2020

от 2 450 2 350 евро
10 13