Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките

Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките

В цената са включени:

 • Самолетен билет с авиокомпания Fly Dubai с включени 20 кг чекиран багаж и ръчен багаж 7 кг
 • Трансфери летище – хотел – летище
 • 1 нощувки в Дамбула в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Канди в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Нувара Елия в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 4 нощувки в Бентота в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • Транспорт с климатизирам минибус / автобус по описаната програма
 • Водач на български език
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата
 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"

В цената не са включени:

 • Доплащане за виза за Шри Ланка и асистенция от страна на туроператора - 70 лв
 • Входни билети за обекти, неупоменати в програмата
 • Културно шоу в Канди – 25 лв на човек
 • Посещение на Фортът Гале Форт – 50 лв на човек
 • Разходка в океана за наблюдение на китове – 85 лв на човек
 • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден /заплащат се на място/
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка Oтмяна на пътуване – 2% - 3% от пакетната цена в зависимост от момента на сключване

Дати:
12.10.2020 – 21.10.2020 – 1 390 евро

Шри Ланка

Tова е всичко, за което душата копнее – чиста природа, добронамерени хора със сърдечни усмивки. Вкусна храна и изненади на всяка крачка. Според местна легенда, от Цейлон /старото име на Шри Ланка/ до Рая са само 40 мили, защото тук ясно може да чуете звука от Райските фонтани. И наистина, в Шри Ланка имаш чувството, че ти самият принадлежиш на Рая и Раят ти принадлежи!

Шри Ланка е като фантастичен пъзел от планини, джунгли, древни руини и създадени от човека огромни езера, храмове и статуи, така впечатляващи, както малко други по света. Шри Ланка е също високи плодородни хълмове, по които са плъзнали зелени чаени плантации, а диви слонове пресичат пътя изневиделица. Варани, диви пауни, леопарди, костенурки – всичко това е Шри Ланка. Приключенията тук са неизброими – щури сафарита и гмуркане в дълбините на океана сред стрелкащи се тропичеси риби и красиви корали.

Тази екскурзия в Шри Ланка, ще ви даде много повече, от това, което сте мечтали. Ще видите различна древна култура, уникална кухня и много, много цветове, които ще запазите в прекрасни спомени.

Какво ще видим заедно:
Пинавала – най-големия приют за слонове в света. Будисткия храм в Дамбула, известен още като Златният храм. Осмото чудо на света – 200-метрова скална крепост, позната още като Лъвската скала. Ще разберем защо наричат Шри Ланка “страната на подправките” и още много, много … Побързайте!!!

ДЕН 1: София - Дубай - Коломбо
Отпътуване от летище София с полет на авиокомпания Fly Dubai в 14:10 ч. за Дубай. Кацане в Дубай в 20:50 ч. Полет за Коломбо в 23:20 ч. Нощен полет.

ДЕН2: Коломбо - Дамбула
Пристигане в Коломбо в 5:25 часа. Отпътуване за Пинавала за посещение на най-големия приют за слонове в света. Създаден през 1975 година като приют за изоставени и ранени слончета, днес приюта е като едно голямо семейство и броя на слоновете надвишава 40. Това незабравимо преживяване не може да бъде пропуснато! Най-подходящото време за посещение са часовете, когато слоновете се хранят или се къпят в близката река.


След това ще се отправим на вълнуващо джип сафари в националния парк Минерия.
Отпътуване за Дамбула. Пристигане. Настаяване в хотел 4*. Вечеря и нощувка в Дамбула.

ДЕН 3: Дамбула - Сигирия - Канди
Закуска. Посещение на пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като Златният храм. Това е удивителен храмов комплекс от 5 скални храма, датиращи от I-ви в.пр.н.е. В основата на хълма ще ви посрещне най-голямото седнало позлатено изображение на Буда /Buddha/ в региона.


А стръмна пътека, в компанията на дружелюбни маймуни, ще ви отведе до издълбаните в скалите храмове. В тях ще намерите 153 статуи, които включват 3 статуи на крале, 4 – на други божества, а останалите на Буда. Стените и таваните на пещерите са богато декорирани с рисунки и изображения, а позлатата им е довела до наименованието им – Ран Гири /Rangiri/, в превод Златната скала.
Продължаваме към Сигирия. Ще посетим на една от най- известните туристически атракции в Шри Ланка, смятана за осмото чудо на света - 200-метрова скалната крепост, позната още като Лъвската скала заради огромните лъвски лапи, които ограждат стълба към двореца на върха.


През V в. цар Касияпа построява на върха на скалата, дворец, който и до днес се смята за уникално инженерно творение. Към върха ви отвеждат 1200 стъпала, които минават покрай Огледалната стена и Залата със скалните рисунки на полуголи жени. Изключителните портрети се смята, че са на наложниците на царя, но има и друга теория, че това са жени, изпълняващи религиозни обреди.

Ще спрем за посещение на градина за подправки в Матале. Ще разберете защо наричат Шри Ланка Островът на подправките. С подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Ще се запознаете с огромното разнообразие от ароматни растения и процеса на отглеждането им. Ще видите демонстрации за използване на подправките в кулинарията и медицината.

Настаняване в хотел в Канди. Привечер, по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на фолклорно шоу, където ще се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и на ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци. Вечеря в хотела и нощувка в Канди.

ДЕН 4: Канди - Нувара Елия
Закуска. Днес ще се разходим в Канди -  древната кралска столица на Шри Ланка, свещено място за будистката вяра. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колониални държави. В миналото името Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред вас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора, свързани с митичния град. Вторият по големина град на Шри Ланка е известен преди всичко със своята удивителна реликва – Свещеният зъб на Буда. Той се съхранява в храма Шри Далада Малигава /Sri Dalada Maligawa/, който е най-святото място, както за местното население, така и за будистите от цял свят. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и най-висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над страната.Ще посетим и най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя. Градината разполага с над 4000 вида растения, богата колекция от орхидеи и множество засадени от световно известни личности дървета. Тук може да видите желязното дърво, посадено от руския цар Николай II през 1891 г.
Ще посетим и музея на скъпоценните камъни, където ще разберем как се добиват и обработват.
По път за Нувара Елия ще спрем, за да се насладим на красотата на водопада Рамбода. Висок е 109 метра, което го прави единадесетият най-висок водопад в Шри Ланка.

Ще спрем за посещение на чаена плантация, където се произвежда считания за най-добрият чай в света. Ще ни разкажат как местните отглеждат и произвеждат самия чай.
Продължаване към Нувара Елия. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

ДЕН 5: Нувара Елия - Бентота
Закуска. Ще направим пешеходка обиколка на града. Наричан е още "Малката Англия" заради островърхите покриви на сградите и англиканската си църква. Ще видим емблематичната за града поща датираща от времето на британската колонизация.

Продължаваме към Бентота - курортно градче на брега на Индийския океан, разположено в южната част на острова. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

ДЕН 6: Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка

или

По желание /срещу допълнително заплащане/ възможност за разходка в океана и наблюдение на китове.
На връщане към хотела ще спрем за снимки с емблематичните за Шри Ланка рибари.


Вечеря и нощувка в Бентота.

ДЕН 7: Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка

или

По желание /срещу допълнително заплащане/ възможност за посещение на форта в Гале - построен от португалците през 1 584 г. и най-голямата останала крепост в Азия, построена от европейски окупатори.


Вечеря и нощувка в Бентота.

ДЕН 8: Бентота - Коломбо
Закуска. Първата ни спирка днес е фермата за костенурки. Ще видим как се люмят малките и ще имаме възможност да се снимаме със самите костенурки.
Следващото ни приключение е круиз по река Madu, където има общо  малки острови. Ще слезем на един от тях, за да видим как се отглежда и произвежда канелата. Шри Ланка най-големият износител на канела, като 80% от канелата по света идва от малкият остров.
Пристигане в Коломбо. Настаняване в хотел. Вечеря и нощувка.

ДЕН 9: Коломбо
Закуска. Днес ще имаме панорамна обиколка с автобус на столицата на Шри Ланка. Вечерта трансфер до летището на Коломбо.

ДЕН 10: Коломбо - Дубай - София
Полет за София през Дубай. Пристигане на летище София в 13:25 ч.

ДАТИ И ЦЕНИ

Дата Двойна стая Самостоятелна стая
12.10.2020 – 21.10.2020 1 390 евро 1 580 евро

ХОТЕЛИ

 • Настаняване в Дамбула в Sigiriyana 4* или подобен на база закуска и вечеря
 • Настаняване в Канди в The Topaz 4* или подобен на база закуска и вечеря
 • Настаняване в Нувара Елия в Araliya Hills 4* или подобен на база закуска и вечеря
 • Настаняване в Бентота в The Kabalana Beach Resort 4* или подобен на база закуска и вечеря

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!

 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

 • Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!

 • Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата

 • Местна валута - Шриланкийска рупия


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:

 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

 • Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка. Предварително се прави регистрирация в електронна система за пътуване /туроператорът оказва съдействие/. Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес и телефон

 • Такса за издаване на виза: 70 лв.

 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa

 • Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ:

 • Фолклорно шоу в Канди: 25 лв. Ще имате възможност да се насладите на традиционни шриланкийски танци, както и ходене по жарава, напомнящо нестинарските танци.

 • Фортът Гале: 50 лв.

 • Наблюдение на китове: 85 лв.


Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките Екскурзия Шри Ланка – островът на удоволствията и подправките

Разгледайте още

15 дни / 13 нощувки

Дати: 25.04.2020

от 3 090 евро
13 15

10 дни / 8 нощувки

Дати: 23.10.2020

от 1 695 евро
8 10

10 дни / 8 нощувки

Дати: 23.10.2020

от 1 695 евро
8 10