Шри Ланка – островът на подправките + приключение с влак от Нувара Елия до Ела

Шри Ланка – островът на подправките + приключение с влак от Нувара Елия до Ела

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Коломбо - София /с прекачване/, с вкл. 23 кг чекиран багаж и 8 кг ръчен багаж
 • Летищни такси
 • 1 нощувка в Дамбула в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 2 нощувки в Канди в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Нувара Елия в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 5 нощувки в Бентота в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Коломбо в хотел 4*
 • Тричасово приключение с влак от Нувара Елия до Ела
 • Пинавала - посещение на най-големия приют за слонове в света
 • Джип сафари в Национален парк Минерия
 • Посещение на Златния храм в Дамбула
 • Посещение на Лъвската скала
 • Кралската ботаническа градина в Пераденя
 • Градина за подправки в Матале
 • Чаена плантация
 • Музей за скъпоценни камъни
 • Традиционно фолклорно шоу
 • Свещеният зъб на Буда - храм Шри Далада Малигава
 • Речен круиз по река Маду и ферма за костенурки
 • Транспорт и всички трансфери с климатизиран минибус / автобус по описаната програма
 • Водач на български език
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата
 • Здравна застраховка за пътуване в чужбина с покритие 15 000 евро

В цената не са включени:

 • Доплащане за изготвяне на документи за виза и Arrival card за Шри Ланка - 130 лева
 • Входни билети за обекти, неупоменати в програмата
 • Посещение на Фортът Гале Форт - 25 евро на човек
 • Разходка в океана за наблюдение на китове – 85 евро на човек
 • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден /заплащат се на място/
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Oтмяна на пътуване"

ДАТИ:
10.10.2024 – 21.10.2024 – 1 980 евро
27.10.2024 – 07.11.2024 – 1 980 евро
30.10.2024 – 10.11.2024 – 1 980 евро
15.11.2024 – 26.11.2024 – 1 980 евро – последни места

2025
09.01.2025 – 20.01.2025 – 1 980 евро
29.01.2025 – 09.02.2025 – 1 980 евро
18.02.2025 – 01.03.2025 – 1 980 евро
20.02.2025 – 03.03.2025 – 1 980 евро
13.03.2025 – 24.03.2025 – 1 980 евро

ДЕН 1: София - Коломбо
Среща на летище София и полет за Коломбо /през Истанбул/.

ДЕН 2: Коломбо - Пинавала - Дамбула
Пристигаме на летището в Коломбо рано сутринта.
Тръгваме към Пинавала, където ще посетим най-големия приют за слонове в света. Създаден през 1975 година като приют за изоставени и ранени слончета, днес приюта е като едно голямо семейство, а броят на слоновете надвишава 40. Това преживяване не може да бъде пропуснато! Най-подходящото време за посещение са часовете, когато слоновете се хранят или се къпят в близката река.
Време за обяд.


Време за обяд.
Можем да яздим и къпем слонове /при желание и срещу допълнително заплащане/.
Следобед ни предстои вълнуващо джип-сафари в Национален парк Минерия.
Настаняване, вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 3: Дамбула - Сигирия - Матале - Канди
Закуска. Тръгваме към Сигирия, за да покорим една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка - Лъвската скала. Името идва от двете масивни лапи, които ограждат Лъвската порта и стълбището. Някога стълбите са водели през отворената уста на главата на лъв, който е лежал свит между лапите. Често я наричат "осмото чудо на света".


През V в. крал Касияпа построява на върха на скалата, дворец, който и до днес се смята за уникално инженерно творение. Към върха ни повеждат 1200 стъпала, които минават покрай Огледалната стена и Залата със скалните рисунки на полуголи жени. Смята се, че изключителните портрети са на наложниците на краля.

След това потегляме към пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като Златният храм. Удивителен храмов комплекс от 5 скални храма, датиращи от I-ви в.пр.Н.е. В основата на хълма ще ни посрещне най-голямото седнало позлатено изображение на Буда /Buddha/ в региона.


...а стръмна пътека, в компанията на дружелюбни маймуни, ни води до издълбаните в скалите храмове. Там ни чакат 153 статуи - 3 на крале, 4 на други божества, а останалите на Буда. Стените и таваните на пещерите са богато декорирани с рисунки и изображения, а позлатата им е довела до наименованието им – Ран Гири /Rangiri/, в превод Златната скала.

Време за обяд. Следва посещение на градина за подправки в Матале. Ще разберем защо наричат Шри Ланка Островът на подправките. Именно с подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Ще се запознаем с огромното разнообразие от ароматни растения и как точно се отглеждат. Ще ни радват и демонстрации на това, как да използваме подправките в кулинарията и медицината. Интересно и неочаквано любопитно.

Пристигаме в Канди - древната кралска столица на Шри Ланка и свещенно място за всички будисти. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колонизатора. В миналото името Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред нас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора на митичния град. Привечер ще посетим фолклорно шоу. Истинска радост са традиционните шриланкийски танци, както и ходенето по жарава, напомнящо нашите нестинарските танци.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 4: Канди
Закуска.
Канди - вторият по големина град в Шри Ланка, е известен преди всичко със своята удивителна реликва – Свещеният зъб на Буда, която е време да посетим. Той се съхранява в храма Шри Далада Малигава /Sri Dalada Maligawa/, който е най-святото място за будисти от цял свят. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над цялата страна.Следва да посетим и Музея на скъпоценните камъни, където ще разберем как те се добиват и обработват. Може и да си купим.
Време е за най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя. Градината разполага с над 4000 вида растения, богата колекция от орхидеи и множество засадени от световноизвестни личности дървета. Едно от тях е желязното дърво, посадено от самия руския цар Николай II.
Следобед ще разгледаме Канди, a с рикша ще посетим и наблюдателната площадка, която открива панорамна гледка към приказни езера, гори и хълмове.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 5: Канди - Нувара Елия
Закуска.
Днес ще посетим голяма фабрика за дрехи на ишлеме. Ще имаме време да пазаруваме стоки от световни марки на добри цени. Както знаете, Шри Ланка е една от най-големите производители на дрехи и обувки за световния пазар.
Тръгваме към Нувара Елия. По пътя ще посетим кулата Амбулувава. Тя е разположена на върха на планината и е висока 48 м.
Качването до върха на кулата е възможно само при подходящи метеорологични условия и липса на вятър. Макар и една от големите забележителност в Шри Ланка и любимо място за всички аватюристи, качването на кулата е решение, което всеки взима на място. Тези, които нямат страх от високо, и успеят да се изкачат до върха, ще бъдат възнаградени със спираща дъха 360° гледка, която ще помнят завинаги!
/Всеки, който няма да се качва на кулата, ще бъде в нейното подножие, където има наблюдателна площадка към местните долини и наистина е много красиво!/Продължаваме към Нувара Елия. По пътя ще открием и красотата на водопада Рамбода. Висок 109 метра, това е единадесетият най-висок водопад в Шри Ланка.
Ще посетим и чаена плантация, където се добива считаният за най-добър чай в света. Ще чуем как местните го отглеждат и произвеждат.
Пристигаме в Нувара Елия.
Настаняваме се, вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 6: Нувара Елия - Бентота
Закуска.
Ще разгледаме Нувара Елия, наричан е още "Малката Англия", заради островърхите покриви на сградите и англиканската си църква. Ще видим емблематичната за града поща, датираща от времето на британската колонизация.
Днес е може би най-вълнуващият ден. Качваме се на влак и тръгваме на 3-часово приключение до град Ела. Спиращи дъха гледки на тучни зелени хълмове, девствени долини, великолепни водопади, като пощенска картичка градове, множество тунели и гъсти джунгли.
Там ни чака и удивителният мост с девет арки. От влака ще се насладим на великолепието му. Едно от най-сниманите места в Шри Ланка.


Качваме се на автобуса и продължаваме към Бентота - курортно градче на брега на Индийския океан, разположено в южната част на острова.
Пристигане в Бентота и настаняване в хотела.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 7: Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 8: Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане/ възможност за посещение на форта в Гале - построен от португалците през 1584 г. и най-голямата останала крепост в Азия, построена от европейски окупатори.На връщане към хотела ще спрем за снимки с емблематичните за Шри Ланка рибари, кацнали на техните типични пилони.Следобед свободно време за плаж и почивка.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 9: Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане/ възможност за разходка в океана и наблюдение на китове.
На връщане към хотела ще спрем за снимки с емблематичните за Шри Ланка рибари, кацнали на техните типични пилони.
Следобед свободно време за плаж и почивка.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 10: Бентота
Закуска.
Първата ни приключение за днес е круиз по река Madu и многото островчета по нея. Ще слезем на един от тях, за да видим как се отглежда и произвежда канелата. Шри Ланка е най-големият износител на канела. Именно 80% от канелата по света идва от този малък остров. Страхотно, нали?!
Следващата ни спирка е фермата за костенурки. Те са много, много стари. А снимките с тя стават наистина чудесни.
Ще завършим с посещение на традиционна фабрика за производство на маски.
Следобед свободно време за плаж и почивка.
Вечеря и нощувка в Бентота.

ДЕН 11: Бентота - Коломбо
Закуска. Към обяд се отправяме към Коломбо, за да направим панорамна обиколка на града.
Настаняване и време за почивка.
Вечеря в ресторант на брега на океана /срещу допълнително заплащане/.
Нощувка в Коломбо.

ДЕН 11: Коломбо - София
Ранен трансфер до летище Коломбо за полет до София /през Истанбул/.
Пристигане на летище София вечерта.


Застраховка "Отмяна на пътуване"
Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.
Стойността на застраховката е между 3% и 7% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри.
Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

Какво покрива застраховката:
Разходи за отмяна на пътуване - възстановяват се разходи в случай на отмяна на пътуване поради някоя от следните причини:

 • Внезапно заболяване, злополука или смърт на застрахованото лице;

 • Внезапно заболяване или злополука, налагащи стационарен или домашен режим на лечение, или смърт на близък роднина на застрахованото лице;

 • Увреждане на жилището на застрахованото лице в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага присъствието на застрахования;

 • Стачка в транспорта, която не е била очаквана при сключването на застраховката;

 • Положителен PCR тест /ако се налага правенето на такъв преди тръгване/ - ако полицата има покритие за Ковид;

 • Лимитът на отговорност не може да надвишава платената обща сума за пътуването.


Не се дължи обезщетение, ако пътуването бъде отменено поради някоя от следните причини:

 • Покритието важи само ако пътуването бъде отменено преди застрахованото лице да отпътува за дестинацията;

 • Земетресение, екологична катастрофа или друго събитие с масови последици;

 • Невъзможност за навременно снабдяване с необходими за пътуването документи /международен паспорт, виза, задължителни ваксини и др./, включително поради административни пречки;

 • Самоубийство или опит за самоубийство.


При настъпило застрахователно събитие, застрахователя изисква официални документи, доказващи всички детайли от съответната институция /в оригинал/.

ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая Наличности
10.10.2024 – 21.10.2024 1 980 евро 2 480 евро има места
27.10.2024 – 07.11.2024 1 980 евро 2 480 евро има места
30.10.2024 – 10.11.2024 1 980 евро 2 480 евро има места
15.11.2024 – 26.11.2024 1 980 евро 2 480 евро последни места
2025
09.01.2025 – 20.01.2025 1 980 евро 2 480 евро има места
29.01.2025 – 09.02.2025 1 980 евро 2 480 евро има места
18.02.2025 – 01.03.2025 1 980 евро 2 480 евро има места
20.02.2025 – 03.03.2025 1 980 евро 2 480 евро има места
13.03.2025 – 24.03.2025 1 980 евро 2 480 евро има места

ХОТЕЛИ:

 • Настаняване в Дамбула в Sigiriana Resort By Thilanka 4* или подобен на база закуска и вечеря
 • Настаняване в Канди в Thilanka Hotel, Kandy 4* или подобен на база закуска и вечеря
 • Настаняване в Нувара Елия в Araliya Hills 4* или подобен на база закуска и вечеря
 • Настаняване в Бентота в Ekho Surf Beach Resort 4* или подобен на база закуска и вечеря
 • Настаняване в Коломбо в Granbell Hotel Colombo 4* или подобен


 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна.

 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

 • Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват и заплащат в България.

 • Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата.

 • Местна валута - Шриланкийска рупия

 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

 • Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка. Предварително се прави регистрирация в електронна система за пътуване /туроператорът оказва съдействие/. Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес и телефон.

 • Такса за издаване на виза: 130 лв.

 • Електрическите контакти в хотелите в Шри Ланка са АНГЛИЙСКИ СТАНДАРТ - нужен е адаптер с три входа!

 • За някои дати групите заминават от България без придружител и биват посрещнати от наш водач в Шри Ланка.

 • В случай, че Потребителят прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa


Застраховка "Отмяна на пътуване"

Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.

Стойността на застраховката е между 3% и 7% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри

Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

Какво покрива застраховката:

Разходи за отмяна на пътуване - възстановяват се разходи в случай на отмяна на пътуване поради някоя от следните причини:

 • Внезапно заболяване, злополука или смърт на застрахованото лице;

 • Внезапно заболяване или злополука, налагащи стационарен или домашен режим на лечение, или смърт на близък роднина на застрахованото лице;

 • Увреждане на жилището на застрахованото лице в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага присъствието на застрахования;

 • Стачка в транспорта, която не е била очаквана при сключването на застраховката.

 • Положителен PCR тест /ако се налага правенето на такъв преди тръгване/ - ако полицата има покритие за Ковид

 • Лимитът на отговорност не може да надвишава платената обща сума за пътуването


Не се дължи обезщетение, ако пътуването бъде отменено поради някоя от следните причини:

 • Покритието важи само ако пътуването бъде отменено преди застрахованото лице да
  отпътува за дестинацията.

 • Земетресение, екологична катастрофа или друго събитие с масови последици;

 • Невъзможност за навременно снабдяване с необходими за пътуването документи
  /международен паспорт, виза, задължителни ваксини и др./, включително поради административни пречки.

 • Самоубийство или опит за самоубийство


При настъпило застрахователно събитие, застрахователя изисква официални документи, доказващи всички детайли от съответната институция /в оригинал/.

 • Фортът Гале - 25 евро на човек

 • Наблюдение на китове - 85 евро на човек


Шри Ланка – островът на подправките + приключение с влак от Нувара Елия до Ела Шри Ланка – островът на подправките + приключение с влак от Нувара Елия до Ела Шри Ланка – островът на подправките + приключение с влак от Нувара Елия до Ела Шри Ланка – островът на подправките + приключение с влак от Нувара Елия до Ела Шри Ланка – островът на подправките + приключение с влак от Нувара Елия до Ела Шри Ланка – островът на подправките + приключение с влак от Нувара Елия до Ела Шри Ланка – островът на подправките + приключение с влак от Нувара Елия до Ела

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Коломбо - София /с прекачване/, с вкл. 23 кг чекиран багаж и 8 кг ръчен багаж
 • Летищни такси
 • 1 нощувка в Дамбула в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 2 нощувки в Канди в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Нувара Елия в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 5 нощувки в Бентота в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Коломбо в хотел 4*
 • Тричасово приключение с влак от Нувара Елия до Ела
 • Пинавала - посещение на най-големия приют за слонове в света
 • Джип сафари в Национален парк Минерия
 • Посещение на Златния храм в Дамбула
 • Посещение на Лъвската скала
 • Кралската ботаническа градина в Пераденя
 • Градина за подправки в Матале
 • Чаена плантация
 • Музей за скъпоценни камъни
 • Традиционно фолклорно шоу
 • Свещеният зъб на Буда - храм Шри Далада Малигава
 • Речен круиз по река Маду и ферма за костенурки
 • Транспорт и всички трансфери с климатизиран минибус / автобус по описаната програма
 • Водач на български език
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата
 • Здравна застраховка за пътуване в чужбина с покритие 15 000 евро

В цената не са включени:

 • Доплащане за изготвяне на документи за виза и Arrival card за Шри Ланка - 130 лева
 • Входни билети за обекти, неупоменати в програмата
 • Посещение на Фортът Гале Форт - 25 евро на човек
 • Разходка в океана за наблюдение на китове – 85 евро на човек
 • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден /заплащат се на място/
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Oтмяна на пътуване"

Разгледайте още

8 дни / 7 нощувки

Дати: 21.07.2024, 04.08.2024, 18.08.2024, 01.09.2024 и 22.09.2024

от 900 810 евро
7 8

13 дни / 10 нощувки

Дати: 01.09.2024, 06.09.2024, 14.03.2025, 09.04.2025 и 15.04.2025

от 3 490 3 340 евро
10 13

15 дни / 13 нощувки

Дати: 29.08.2024, 05.09.2024, 19.09.2024, 27.09.2024, 03.10.2024, 15.10.2024, 08.03.2025, 11.03.2025, 13.03.2025, 22.03.2025, 25.03.2025, 28.03.2025, 03.04.2025, 05.04.2025, 11.04.2025 и 16.04.2025

от 3 990 3 890 евро
13 15