Екскурзия Шри Ланка и почивка на Малдиви

Екскурзия Шри Ланка и почивка на Малдиви

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Коломбо и Мале – София /с прекачване/, с вкл. 23 кг чекиран багаж и 8 кг ръчен багаж
 • Полет Коломбо – Мале
 • Летищни такси
 • 1 нощувка в Дамбула в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 2 нощувки в Канди в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Нувара Елия в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 2 нощувки в Бентота в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 5 нощувки на остров Тинаду, Малвиди в хотел 4* на база закуска, обяд и вечеря
 • Тричасово приключение с влак от Нувара Елия до Ела
 • Пинавала - посещение на най-големия приют за слонове в света
 • Джип сафари в Национален парк Минерия
 • Посещение на Златния храм в Дамбула
 • Посещение на Лъвската скала
 • Кралската ботаническа градина в Пераденя
 • Градина за подправки в Матале
 • Чаена плантация
 • Музей за скъпоценни камъни
 • Традиционно фолклорно шоу
 • Свещеният зъб на Буда - храм Шри Далада Малигава
 • Транспорт и всички трансфери с климатизиран минибус / автобус по описаната програма
 • Трансфери с моторна лодка от и до летището /Малдиви/
 • Комплект за гмуркане с шнорхел, каяк, SUP дъска безплатно /Малдиви/
 • Наблюдение на делфини
 • Практикуване на „гмуркане с шнорхел“ в островния риф /остров Тинаду/ или в други изобилни рифове
 • Наблюдение или плуване с акули
 • Риболов с лодка по традиционни методи за риболов на Малдивите
 • Посещение на различни местни острови /Малдиви/
 • Водач на български език
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата
 • Здравна застраховка за пътуване в чужбина с покритие 15 000 евро

В цената не са включени:

 • Доплащане за изготвяне на документи за виза и Arrival card за Шри Ланка - 130 лева
 • Входни билети за обекти, неупоменати в програмата
 • Посещение на Фортът Гале - 25 евро на човек
 • Круиз по река Маду и посещение на ферма за костенурки – 40 евро на човек
 • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден /заплащат се на място/
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Oтмяна на пътуване"

Дати:
28.11.2024 – 11.12.2024 – 3 290 евро
14.04.2025 – 27.04.2025– 3 290 евро

Пригответе се за приключението на живота си – Шри Ланка и Малдиви.
Нека си представим пътуване, където спиращите дъха пейзажи на Шри Ланка се срещат с безвремието на Малдиви. Тези две близки дестинации в Индийския океан предлагат чудна комбинация от приключения, култура и релакс.

От мъгливите планини до целунатите от слънцето плажове, от оживените градове до спокойните храмове, Шри Ланка е земя на контрасти и изненади, която винаги очарова. Заедно ще открием красотите на острова – криволичещи пътища и спиращи дъха гледки към долините, джунгли, водопади  и чаени плантации. Ще се върнем назад във времето, скитайки из древни и свещени места, където вековни храмове и величествени руини стоят като пазители на богатото историческо наследство на острова. Очакват ни кулинарни изкушения, където ароматни подправки и свежи съставки се обединяват и създадат празник за небцето. Но магията не свършва тук, защото Малдивите ни очакват с лазурни води, бели пясъчни плажове и най-пъстрия морски живот, който може да си представите. Малдивите са хипнотизиращ тропически рай, сгушен в сърцето на Индийския океан, състоят се от 26 атола и над 1000 коралови острова.
Нашето пътуване до Малдиви няма да е стандартният резорт и излежаване на плажа, а време за приключения, вълнуващи моменти и близки срещи с най-невероятните морски обитатели.

ДЕН 1: София - Коломбо
Среща на летище София и полет за Коломбо /през Истанбул/.

ДЕН 2: Коломбо - Пинавала - Дамбула
Пристигаме на летището в Коломбо рано сутринта.
Тръгваме към Пинавала, където ще посетим най-големия приют за слонове в света. Създаден през 1975 година като приют за изоставени и ранени слончета, днес приюта е като едно голямо семейство, а броят на слоновете надвишава 40. Това преживяване не може да бъде пропуснато! Най-подходящото време за посещение са часовете, когато слоновете се хранят или се къпят в близката река.
Време за обяд.


Можем да яздим и къпем слонове /при желание и срещу допълнително заплащане/.
Следобед ни предстои вълнуващо джип-сафари в Национален парк Минерия.
Настаняване, вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 3: Дамбула - Сигирия - Матале - Канди
Закуска. Тръгваме към Сигирия, за да покорим една от най-известните туристически атракции в Шри Ланка - Лъвската скала. Името идва от двете масивни лапи, които ограждат Лъвската порта и стълбището. Някога стълбите са водели през отворената уста на главата на лъв, който е лежал свит между лапите. Често я наричат "осмото чудо на света".

През V в. крал Касияпа построява на върха на скалата, дворец, който и до днес се смята за уникално инженерно творение. Към върха ни повеждат 1200 стъпала, които минават покрай Огледалната стена и Залата със скалните рисунки на полуголи жени. Смята се, че изключителните портрети са на наложниците на краля.

След това потегляме към пещерния будистки храм в Дамбула, известен още като Златният храм. Удивителен храмов комплекс от 5 скални храма, датиращи от I-ви в.пр.Н.е. В основата на хълма ще ни посрещне най-голямото седнало позлатено изображение на Буда /Buddha/ в региона.


...а стръмна пътека, в компанията на дружелюбни маймуни, ни води до издълбаните в скалите храмове. Там ни чакат 153 статуи - 3 на крале, 4 на други божества, а останалите на Буда. Стените и таваните на пещерите са богато декорирани с рисунки и изображения, а позлатата им е довела до наименованието им – Ран Гири /Rangiri/, в превод Златната скала.


Време за обяд. Следва посещение на градина за подправки в Матале. Ще разберем защо наричат Шри Ланка Островът на подправките. Именно с подправките е свързана цялата история на колонизацията на острова. Ще се запознаем с огромното разнообразие от ароматни растения и как точно се отглеждат. Ще ни радват и демонстрации на това, как да използваме подправките в кулинарията и медицината. Интересно и неочаквано любопитно.

Пристигаме в Канди - древната кралска столица на Шри Ланка и свещенно място за всички будисти. Скрит зад планини и джунгли, над 200 години Канди давал успешен отпор на три колонизатора. В миналото името Канди се свързвало с представата за разкош и великолепие. Тук пред нас ще оживеят много от легендите, традициите и фолклора на митичния град. Привечер ще посетим фолклорно шоу. Истинска радост са традиционните шриланкийски танци, както и ходенето по жарава, напомнящо нашите нестинарските танци.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 4: Канди
Закуска.
Канди - вторият по големина град в Шри Ланка, е известен преди всичко със своята удивителна реликва – Свещеният зъб на Буда, която е време да посетим. Той се съхранява в храма Шри Далада Малигава /Sri Dalada Maligawa/, който е най-святото място за будисти от цял свят. В продължение на векове право да виждат реликвата имали само кралете и висшите държавни служители. Смятало се, че който притежава Зъба, ще властва над цялата страна.Следва да посетим и Музея на скъпоценните камъни, където ще разберем как те се добиват и обработват. Може и да си купим.
Време е за най-голямата в страната Кралска ботаническа градина в Пераденя. Градината разполага с над 4000 вида растения, богата колекция от орхидеи и множество засадени от световноизвестни личности дървета. Едно от тях е желязното дърво, посадено от самия руския цар Николай II.
Следобед ще разгледаме Канди, a с рикша ще посетим и наблюдателната площадка, която открива панорамна гледка към приказни езера, гори и хълмове.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 5: Канди - Нувара Елия
Закуска.
Днес ще посетим голяма фабрика за дрехи на ишлеме. Ще имаме време да пазаруваме стоки от световни марки на добри цени. Както знаете, Шри Ланка е една от най-големите производители на дрехи и обувки за световния пазар.
Тръгваме към Нувара Елия. По пътя ще посетим кулата Амбулувава. Тя е разположена на върха на планината и е висока 48 м.
Качването до върха на кулата е възможно само при подходящи метеорологични условия и липса на вятър. Макар и една от големите забележителност в Шри Ланка и любимо място за всички аватюристи, качването на кулата е решение, което всеки взима на място. Тези, които нямат страх от високо, и успеят да се изкачат до върха, ще бъдат наградени със спираща дъха 360° гледка към околните хълмове и гори.
/Всеки, който не се качи на кулата, ще бъде в нейното подножие. Там има наблюдателна площадка и наистина е много красиво!/

Продължаваме към Нувара Елия. По пътя ще открием и красотата на водопада Рамбода. Висок 109 метра, това е единадесетият най-висок водопад в Шри Ланка.
Ще посетим и чаена плантация, където се добива считаният за най-добър чай в света. Ще чуем как местните го отглеждат и произвеждат.
Пристигаме в Нувара Елия.
Настаняваме се, вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 6: Нувара Елия - Бентота
Закуска.
Ще разгледаме Нувара Елия, наричан е още "Малката Англия", заради островърхите покриви на сградите и англиканската си църква. Ще видим емблематичната за града поща, датираща от времето на британската колонизация.
Днес е може би най-вълнуващият ден. Качваме се на влак и тръгваме на 3-часово приключение до град Ела. Спиращи дъха гледки на тучни зелени хълмове, девствени долини, великолепни водопади, като пощенска картичка градове, множество тунели и гъсти джунгли.
Там ни чака и удивителният мост с девет арки. От влака ще се насладим на великолепието му. Едно от най-сниманите места в Шри Ланка.

Качваме се на автобуса и продължаваме към Бентота - курортно градче на брега на Индийския океан, разположено в южната част на острова.
Пристигане в Бентота и настаняване в хотела.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 7: Бентота
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане/ възможност за посещение на форта в Гале - построен от португалците през 1584 г. и най-голямата останала крепост в Азия, построена от европейски окупатори.

На връщане към хотела ще спрем за снимки с емблематичните в Шри Ланка рибари, кацнали на техните типични пилони навътре в морето

Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане/  круиз по река Madu и многото островчета по нея. Ще слезем на един от тях, за да видим как се отглежда и произвежда канелата. Шри Ланка е най-големият износител на канела. Именно 80% от канелата по света идва от този малък остров. Неочаквано, нали?!
Следваща спирка - фермата за костенурки. Те са много, много стари. А снимките с тя стават наистина чудесни.

Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 8: Бентота – Коломбо - Малдиви
Закуска.
Свободно време за плаж и почивка.
Към обед се отправяме към Коломбо, за да направим панорамната обиколка на града.
Трансфер до летището в Коломбо и полет за Малдиви.

Малдиви… Мястото, на което ще събуем обувките, ще заровим крака в най-мекия и бял пясък, а топлите води на Индийския океан ще ни галят с всичките  нюанси на искрящо синьо. По време на престоя ни, ще открием хипнотизиращ свят на кораловите рифове и най-колоритния морски живот. Представете си, че плувате с грациозни костенурки и ята от цветни рибки във води, толкова кристално чисти, че са като в сън. Заедно ще изследваме, ще се смеем и ще създаваме спомени, които ще стоплят сърцата ни завинаги

Нашето приключение започва още от летището на Мале. Защо? Защото сме сигурни, че няма друго летище, на което да ни очаква най-синият океан и лодка вместо автобус. Предстои ни  трансфер с моторна лодка до нашия малък рай - остров Тинаду, който се намира във Ваву Атол.
Настаняване и вечеря
Нощувка.

Ден 9: Остров Тинаду

След няколко дни на приключения и вълнение, днешният ден е посветен на чиста релаксация и потапяне в красотата на нашия островен рай. Ще започнем деня си с вкусна закуска, откривайки свежите вкусове и зашеметяващите гледки, които островът ще ни  предложи. След закуска ще се впуснем в нашето първо приключение за гмуркане с шнорхел на местния риф, който е с добре запазен морски живот. За тези от вас, които използват шнорхел и маска за първи път, няма нужда да се притеснявате. Местните водачи, които са опитни гмуркачи, ще бъдат с нас през цялото време, за да осигурят нашето спокойствие, превръщайки го в забавно приключение. Местният риф е дом на ослепителни цветни рибки, корали и други морски същества. Така ще бъдем свидетели на подводната красота на тази уникална екосистема. След обяд, ще се насладим на слънцето и пясъка, попивайки атмосферата и девствената красота наоколо. Днес всичко е свързано с магията на това уникално място. След вечеря, ще имаме възможност за много и ранообразни забавления, които ще се организират на място според времето и желанията ни. Ще бъде изненада!
Нощувка.Ден 10: Остров Тинаду

Закуска. Какво ще кажете да плуваме с акули? Всеки, който е гледал филма "Челюсти" на Стивън Спилбърг знае, че първото нещо, което трябва да направи, когато види перката на акула във водата, е да се добере бързо до спасителната суша. При нас ще е различно.  Нека се преборим с човешките инстинкти и да преживеем нещо невероятно. Плуването с китови акули ще покачи нивата на адреналин, показвайки ни невероятни подводни моменти. И това не е всичко. След акулите ще посетим друг местен остров, където ще срещнем отблизо скатове, които си плуват до самият бряг, ще ги галим /буквално/ и ще правим чудни снимки с тях. Вълшебно! След скатовете ни очаква почивка на една от най-вълнуващите ивици пясък насред океана. Там ще прекараме време в плаж, снимки и танци.
Връщане в хотела.

Свободно време за плаж и почивка.

Вечеря. Забавления след вечеря.
Нощувка.

Ден 11: Остров Тинаду

Закуска. Днес ни очаква необитаем красив остров. Един цял ден на остров с пищна растителност и девствен плаж. Мечта!
По пътя първо спираме на любопитно място в океана... с потънал рибарски кораб. Като детски спомен е. Време е да отидем на лов за съкровища. Ще се гмуркаме и забавляваме около кораба в добрия и стар пиратски стил. Фантастичен ден! Фантастични забавления, открития и моменти!

Връщане в хотела. Свободно време за плаж и почивка.

Вечеря. Нощувка.Ден 12: Остров Тинаду

Днешният ден ще бъде перфектна комбинация от приключения, релакс и забавления. След закуска се качваме на лодката, за да наблюдаваме делфини. Малдивите са известни със своите игриви и акробатични делфини, а днес имаме шанса да ги видим отблизо. Тези грациозни същества често плуват на стада до лодки, правейки зрелищни скокове и завъртания. По време на круиза ще научим много за делфините и тяхното поведение, превръщайки това във визуално - образователно преживяване. Следобедните часове ще бъдат за плаж, изследване на кораловия риф, каяк или други водни спортове.

Вечерта ни очаква с изненада - вечеря и нашият специален звезден круиз, последван от оживено парти. След вечеря ще отплаваме под звездното небе. Малдивите предлагат истински искрящи звездни небеса. Нашите опитни водачи ще посочват съзвездия и ще споделят истории за звездите, добавяйки нотка магия към нашата вечер. Ще има музика, танци и празнично парти насред океана. Танцувайте, общувайте и празнувайте под звездите, създавайки спомени, които остават цял живот.

Нощувка.

Ден 13: Остров Тинаду -  Истанбул

Закуска.
Свободно време за плаж и почивка.
Трансфер до Мале и полет за София /през Истанбул.

Ден 14: Истанбул - София

Пристигане на летище София.

ВАЖНО! Последователността на организацията по програмата е ориентировъчна и информация за поредността на мероприятията по дни и часове ще получите на място.

Застраховка "Отмяна на пътуване"

За Вашето спокойствие и сигурност /и като превантивно действие/, предлагаме опция за сключване на Застрахователна полица „Отмяна на пътуване“. Този тип застраховка не е задължителна, но е силно препоръчителна, разбира се

•  Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
•  Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.
•  Стойността на застраховката е между 6% и 8% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
•  Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
•  Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри
•  Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

Какво покрива застраховката:
Разходи за отмяна на пътуване - възстановяват се разходи в случай на отмяна на пътуване поради някоя от следните причини:

•  Внезапно заболяване, злополука или смърт на застрахованото лице;
•  Внезапно заболяване или злополука, налагащи стационарен или домашен режим на лечение, или смърт на близък роднина на застрахованото лице;
•  Увреждане на жилището на застрахованото лице в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага присъствието на застрахования;
•  Стачка в транспорта, която не е била очаквана при сключването на застраховката.
•  Положителен PCR тест /ако се налага правенето на такъв преди тръгване/ - ако полицата има покритие за Ковид
•  Лимитът на отговорност не може да надвишава платената обща сума за пътуването

ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая
28.11.2024 – 11.12.2024 3 290 евро 3 890 евро
14.04.2025 – 27.04.2025 3 290 евро 3 890 евро

ХОТЕЛИ:

 • Настаняване в Дамбула в Sigiriana Resort By Thilanka 4* или подобен на база закуска и вечеря
 • Настаняване в Канди в Thilanka Hotel, Kandy 4* или подобен на база закуска и вечеря
 • Настаняване в Нувара Елия в Araliya Hills 4* или подобен на база закуска и вечеря
 • Настаняване в Бентота в Ekho Surf Beach Resort 4* или подобен на база закуска и вечеря
 • Настаняване на остров Тинаду, Малвиди в Ecoboo Maldives 4* или подобен на база закуска, обяд и вечеря

 


 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

 • Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!

 • Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата

 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!

 • Местна валута - Шриланкийска рупия

 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

 • Българските граждани се нуждаят от виза, за да посетят Шри Ланка. Предварително се прави регистрирация в електронна система за пътуване /туроператорът оказва съдействие/. Полученото по електронен път разрешение за престой в страната следва да бъде представено на имиграционните власти на Шри Ланка при пристигане в страната, за да бъде положена виза. Необходими данни за регистрация: имена на латиница, номер и дата на валидност на паспорта, ЕГН, месторождение, адрес и телефон

 • Такса за издаване на виза: 70 лв.

 • В случай, че Потребителят прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa • Круиз по река Маду и посещение на ферма за костенурки – 80 лв. на човек

 • Фортът Гале - 50 лева на човек


Екскурзия Шри Ланка и почивка на Малдиви Екскурзия Шри Ланка и почивка на Малдиви Екскурзия Шри Ланка и почивка на Малдиви Екскурзия Шри Ланка и почивка на Малдиви Екскурзия Шри Ланка и почивка на Малдиви Екскурзия Шри Ланка и почивка на Малдиви Екскурзия Шри Ланка и почивка на Малдиви Екскурзия Шри Ланка и почивка на Малдиви Екскурзия Шри Ланка и почивка на Малдиви

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Коломбо и Мале – София /с прекачване/, с вкл. 23 кг чекиран багаж и 8 кг ръчен багаж
 • Полет Коломбо – Мале
 • Летищни такси
 • 1 нощувка в Дамбула в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 2 нощувки в Канди в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 1 нощувка в Нувара Елия в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 2 нощувки в Бентота в хотел 4* на база закуска и вечеря
 • 5 нощувки на остров Тинаду, Малвиди в хотел 4* на база закуска, обяд и вечеря
 • Тричасово приключение с влак от Нувара Елия до Ела
 • Пинавала - посещение на най-големия приют за слонове в света
 • Джип сафари в Национален парк Минерия
 • Посещение на Златния храм в Дамбула
 • Посещение на Лъвската скала
 • Кралската ботаническа градина в Пераденя
 • Градина за подправки в Матале
 • Чаена плантация
 • Музей за скъпоценни камъни
 • Традиционно фолклорно шоу
 • Свещеният зъб на Буда - храм Шри Далада Малигава
 • Транспорт и всички трансфери с климатизиран минибус / автобус по описаната програма
 • Трансфери с моторна лодка от и до летището /Малдиви/
 • Комплект за гмуркане с шнорхел, каяк, SUP дъска безплатно /Малдиви/
 • Наблюдение на делфини
 • Практикуване на „гмуркане с шнорхел“ в островния риф /остров Тинаду/ или в други изобилни рифове
 • Наблюдение или плуване с акули
 • Риболов с лодка по традиционни методи за риболов на Малдивите
 • Посещение на различни местни острови /Малдиви/
 • Водач на български език
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти, описани в програмата
 • Здравна застраховка за пътуване в чужбина с покритие 15 000 евро

В цената не са включени:

 • Доплащане за изготвяне на документи за виза и Arrival card за Шри Ланка - 130 лева
 • Входни билети за обекти, неупоменати в програмата
 • Посещение на Фортът Гале - 25 евро на човек
 • Круиз по река Маду и посещение на ферма за костенурки – 40 евро на човек
 • Бакшиши за местен екскурзовод и шофьори – около 5 USD на турист на ден /заплащат се на място/
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка "Oтмяна на пътуване"

Разгледайте още

8 дни / 7 нощувки

Дати: 21.07.2024, 04.08.2024, 18.08.2024, 01.09.2024 и 22.09.2024

от 900 810 евро
7 8

13 дни / 10 нощувки

Дати: 01.09.2024, 06.09.2024, 14.03.2025, 09.04.2025 и 15.04.2025

от 3 490 3 340 евро
10 13

15 дни / 13 нощувки

Дати: 29.08.2024, 05.09.2024, 19.09.2024, 27.09.2024, 03.10.2024, 15.10.2024, 08.03.2025, 11.03.2025, 13.03.2025, 22.03.2025, 25.03.2025, 28.03.2025, 03.04.2025, 05.04.2025, 11.04.2025 и 16.04.2025

от 3 990 3 890 евро
13 15