Екскурия Индия и Непал

Екскурия Индия и Непал

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Делхи с вкл. 30 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Катманду - София с вкл. 30 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Делхи - Катманду с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Самолетни билети Катманду – Покхара – Катманду с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Всички летищни такси
 • Всички трансфери по програмата
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
 • 2 нощувки на база нощувка и закуска в Делхи
 • 2 нощувки на база нощувка и закуска в Агра
 • 2 нощувки на база нощувка и закуска в Джайпур
 • 2 нощувки на база нощувка и закуска в Катманду
 • 1 нощувкя на база нощувка и закуска в Покхара
 • Водач от България по време на пътуването
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Всички градски такси

В цената не са включени:

 • Индийска туристическа виза – 160 лева и попълване на формуляр, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2” x 2” /600x600 pixels/. Заплаща се и получава по електронен път, предварително от България, като се полага на летището в Делхи и се снемат биометрични данни.
 • Виза за Непал – 30 USD, заплаща се в брой и се поставя на място при влизане в страната, необходими 2 снимки паспортен формат на хартиен носител и фотокопие на първа страница на паспорта.
 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори /задължителен минимален бакшиш/– 40 евро на човек за цялата програма /заплащат се предварително в България при доплащане/
 • Бакшиши за портиери, шофьори на рикши и джипове, и друг обслужващ групата местен персонал – ориентировъчен бакшиш около 200 индийски рупии на получена услуга /около 2 евро/ - заплащат се на място от всеки турист при използване на съответните услуги
 • Бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьори/ - 30 евро на човек за цялата програма
 • Разходи от личен характер
 • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"

София – Делхи – Агра – Фатехпур Сикри – Чанд Баори – Джайпур – Катманду – Патан – Бактапур – Боднат – Покхара – Сарангот – София

Дати:
27.10.2022 – 07.11.2022 – 1 790 евро
21.04.2023 – 02.05.2023 – 1 790 евро

ДЕН 1: София – Делхи
Среща на летище София и полет за Делхи.

ДЕН 2: Делхи
Кацане на летището в Делхи. Трансфер и настаняване в хотел. Делхи е разположен по старите търговски пътища към долината на река Ганг. Старият град или Старо Делхи е онази част от града, която е построена от моголите по времето, когато Делхи е столица на Моголската империя. След кратка почивка ще започне туристическа ни обиколка на Делхи Агра. Ще преминем покрай един от символите на Индия – Червената крепост.


Крепостта е построена от моголския император Шах Джахан, извествен с построяването на най-красивия и изящен паметник на любовта Тадж Махал. Продължаваме с не по-малко впечатляващата Джама Масджид – най-голямата джамия в Индия.


Джамията е с три големи порти, четири кули и два 40 метрови минарета, изградени от червен пясък и бял мрамор. Ще видим също черната мемориална плоча Радж Гат посветена на Махатма Ганди и поставена на мястото, където тялото му е било кремирано. Ще преминем покрай Раштрапати Бхаван /Президентския дворец/, Сансад Бхаван /сградата на Парламента/ и 42-метров монумент Вратата на Индия, построен в памет на 70 000 войници от индийската армия загинали през Първата световна война. Имената на тези войници са гравирани върху масивния мемориален комплекс.
Нощувка.

ДЕН 3: Делхи – Агра
Закуска. Преди да отпътуваме за Агра, ще разгледаме архитектурния комплекс Кутуб Минар. Целият комплекс се състои от минаре, джамията Куват-Ул-Ислам, железния кол и гробницата на Илтутмиш.
Освен най-високото тухленото минаре в света, това е и най-високата кула в цяла Индия – цели 73 метра.


Строежа на кулата е вдъхновен от величественото Джамско минаре в Афганистан. Друг впечатляващ монумент е портата Алай Дарваза – главната порта на джамията Куват-Ул-Ислам. Построена е от червени тухли, украсени с бял мрамор.
Отпътуване за Агра. След пристигане ще разгкледаме градините Мехтаб Баг, откъдето се открива най-красивата гледка към Тадж Махал. Настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 4: Агра
Днес ще посрещнем изгрева на прочутата гробница Тадж Махал - великолепното архитектурно произведение и вечен символ на любовта /вкл. в пакетната цена/.


Построена от моголския владетел Шах Джахан в памет на любимата му Мумтаз Махал. Белият мрамор отразява небето и така сутрин изглежда розов, през деня – бял, а на лунна светлина – златист. Тадж Махал е шедьовър! Обявен е за едно от Новите седем чудеса на света.
Връщане в хотела. След закуска ще посетим Агра Форт /Червения Форт/ - крепостта на великите Мугали /вкл. в пакетната цена/. Крепостта, построена от червен пясъчник, има стени с дължина 2 500 м, които ограждат императорския град на владетелите моголи. Построена е по заповед на Акбар в Златния век на моголската династия.
Нощувка.

ДЕН 5: Агра – Фатехпур Сикри – Чанд Баори – Джайпур
Закуска. Днес ще отпътуваме за Джайпур, като по пътя ще имаме две спирки - Фатехпур Сикри и Чанд Баори /вкл. в пакетната цена/. Фатехпур Сикри - древната столица на Моголската империя, изградена през XVI в. Най-впечатляващата постройка във Фатехпур Сикри е огромната Великолепна порта или известна още като Врата на победата, построена в чест на победата на император Акбар в Декан през 1601 г. Тя е считана за една от най-високите порти в света.


Чанд Баори – един от най-старите стъпаловидни кладенци. Счита се за най-големия както в Индия, така и в целия свят. Тази невероятна структура е построена през 9 век с цел да събира и съхранява както подпочвени, така и повърхностни и дъждовни води. Има 13 етажа с по 3 500 тесни стъпала, подредени в съвършена симетрия, които се спускат към дъното на дълбокия 30,5 метра ров.
Отпътуване за Джайпур. Настаняване в хотел и нощувка.

ДЕН 6: Джайпур
Закуска. Сутринта ще разгледаме крепостта Амбър Форт /Amer Fort/ - огромно укрепление с неочаквана красота и чар. Амбър Форт е древната столица на държавата. Ще стигнем до главния вход на крепостта полюшвайки се на гърба на слон /вкл. в пакетната цена/.
Следобед ни предстои пешеходна обиколка на Джайпур /вкл. в пакетната цена/.  Наричат Джайпур  "Розовият град" заради розовия оттенък на камъните използвани за построяването на най-емблематичните сгради. Орнаментите ще  ни накарат да поспрем и да се полюбуваме на тези произведения на нечия човешка ръка. Ще разгледаме Хава Махал - емблематичният розов дворец с уникална архитектура и символ на града.


"Дворецът на ветровете" е построен в далечната 1799 г. Ще видим също обсерваторията Джандар Мантар и Градският дворец, който е не по-малко впечатляващ както отвътре, така и от вън.
Нощувка.

Ден 7: Джайпур – Делхи
Закуска. Днес се връщаме в Делхи. След пристигане ще посетим един от най-известните сикхски храмове в Делхи е Гуродвара Бангла Сахиб /Gurudwara Bangla Sahib/.


Лесно ще разпознаете храма по големите златни купули и по високия пилон, наречен Нишан Сахиб.
Настаняване в хотел и нощувка.

ДЕН 8: Делхи – Катманду – Патан
Закуска. Трансфер до летището и полет за Непал. След кацане на летището в Катманду ще се отправим към намиращия се на брега на р. Багмати град Патан /вкл. в пакетната цена/. Известен е още с името Лалитпур, което означава „град на красотата“. Градът е известен с това, че Буда и ученикът му Ананда са живяли тук известно време. Сред най-големите забележителности, които ще разгледаме са храмът Кумбешвар, посветен на бог Кришна, четирите ступи на Ашока, площадът и триетажната позлатена пагода.
Следва връщане в Катманду. Ще посетим храмът Кумари Гар, в който младо момиче се почита като живо въплащение на богинята Дурга. 7 годишната Преети Шакия, дава благословия на всеки, който я посети. Продължаваме обиколката с древния дворец Хануман, площада Дурбар и храмът Каштамандап. Разположен в югозападния край на площада, храмът е най-старата сграда в Катманду и една от най-старите дървени сгради в света. Според легендата е построен от едно единствено дърво в края на 12 век.
Нощувка.

ДЕН 9: Бактапур – Боднат
Еверест! Днес ще се докоснем до него! Най-високия връх на Земята ни чака. Другото му име е „Джомолунгма“, което на тибетски означава „Богинята-майка на света“.


Рано сутринта и при добри метеорологични условия /срещу допълнително заплащане - 195 евро на човек/, ще имаме възможност да се добрижим до най-високата точка на Земята. С едночасов панорамен полед над Хималаите  ще се докоснем до осем от 14-те осемхилядници в Непал и Китай. Преживяването ще бъде повече от запомнящо се!
Връщане в хотела. След закуска ще посетим храма Пашупатинат - един от най-големите в света индуистки храмове, посветени на Шива. По време на празника Маха Шиваратри, който се празнува в чест на бога на сътворението и разрушението – Шива, хиляди поклонници посещават бреговете на свещената река Багмати. Продължаваме нашата обиколка с посещение на град Бактапур. На санскрит името на неварския град означава „място на поклонници”. Бактапур е известен с най-добре запазените дворци и неслучайно е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Площад Дурбар е мозайка от пагоди и храмове, посветени на хиндуистките богове групирани около дворец от тухли и дърво с 55 прозореца. Площадът е един от най-очарователните архитектурни паметници на долината и истинска съкровищница на древните изкуства на Непал.
Последната спирка за днес е будистки храмов комплекс Боданат. Най-голямата и най-почитана ступа е известна още като „капки чиста роса“.  Разположението на тази ступа е от особено значение за тибетските будисти, тъй като тук минава старият търговски път за Тибет.
Прибиране в хотела и нощувка.

ДЕН 10: Катманду – Покхара
Закуска. Трансфер до летището и полет за Покхара. Разположен е на брега на езерото Фева, откъдето се открива живописна гледка към Хималаите. Ще разгледаме храма Биндебасини, посветен на култа към богинята Дурга и пазара намиращ се в близост до храма преди да продължим към водопада Патале Чанго. Следващата ни спирка е най-дългата пещера в Непал Гуптешвара Махадев.
Ще завършим деня с разходка с лодка в езерото Фева /вкл. в пакетната цена/. Там е просто вълшебно! Можеш да се потопиш в отраженията на околните хълмове, малките острови с храмове, местните лодкари, които гребат със завидна техника.
Нощувка.

ДЕН 11: Покхара – Сарангот – Катманду
Закуска. Днес ще посетим района на Сарангкот.


Място, откъдето се разкрива великолепна гледка към приказно красивата долина и издигащите се над нея хималайски колоси Даулагири, Анапурна и Манаслу.
Трансфер до летището и полет за София

ДЕН 12: София
Кацане на летище София.

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая
27.10.2022 – 07.11.2022 1 790 евро 2 170 евро
21.04.2023 - 02.05.2023 1 790 евро 2 170 евро

 

ХОТЕЛИ:

 • Настаняване в Делхи в The Piccadily Janak Puri 4* или подобен на база нощувка и закуска
 • Настаняване в Агра в The Retreat 4* или подобен на база нощувка и закуска
 • Настаняване в Джайпур в Park Regis Jaipur 4* или подобен на база нощувка и закуска
 • Настаняване във Катманду в Landmark Pokhara 4* или подобен на база нощувка и закуска
 • Настаняване във Покхара в Hotel Mulberry 4* или подобен на база нощувка и закуска


 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!

 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

 • Храмовете се посещават само с покрити крака и рамене и не се допуска снимане на изображенията на божествата

 • Местна валута - Индийска рупия и Непалска рупия

 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации


 

 • Полет със самолет до Еверест - 195 евро на човек


Екскурия Индия и Непал Екскурия Индия и Непал Екскурия Индия и Непал Екскурия Индия и Непал Екскурия Индия и Непал Екскурия Индия и Непал Екскурия Индия и Непал Екскурия Индия и Непал Екскурия Индия и Непал Екскурия Индия и Непал Екскурия Индия и Непал Екскурия Индия и Непал Екскурия Индия и Непал

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Делхи с вкл. 30 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Катманду - София с вкл. 30 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Делхи - Катманду с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Самолетни билети Катманду – Покхара – Катманду с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Всички летищни такси
 • Всички трансфери по програмата
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
 • 2 нощувки на база нощувка и закуска в Делхи
 • 2 нощувки на база нощувка и закуска в Агра
 • 2 нощувки на база нощувка и закуска в Джайпур
 • 2 нощувки на база нощувка и закуска в Катманду
 • 1 нощувкя на база нощувка и закуска в Покхара
 • Водач от България по време на пътуването
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
 • Всички градски такси

В цената не са включени:

 • Индийска туристическа виза – 160 лева и попълване на формуляр, валиден паспорт с поне 6 месеца от датата на връщане, актуална снимка в електронен формат 2” x 2” /600x600 pixels/. Заплаща се и получава по електронен път, предварително от България, като се полага на летището в Делхи и се снемат биометрични данни.
 • Виза за Непал – 30 USD, заплаща се в брой и се поставя на място при влизане в страната, необходими 2 снимки паспортен формат на хартиен носител и фотокопие на първа страница на паспорта.
 • Бакшиши за екскурзоводи и шофьори /задължителен минимален бакшиш/– 40 евро на човек за цялата програма /заплащат се предварително в България при доплащане/
 • Бакшиши за портиери, шофьори на рикши и джипове, и друг обслужващ групата местен персонал – ориентировъчен бакшиш около 200 индийски рупии на получена услуга /около 2 евро/ - заплащат се на място от всеки турист при използване на съответните услуги
 • Бакшиши /задължителен минимален бакшиш за екскурзовод и шофьори/ - 30 евро на човек за цялата програма
 • Разходи от личен характер
 • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"

Разгледайте още

14 дни / 12 нощувки

Дати: 15.11.2022, 28.11.2022, 06.01.2023, 06.01.2023, 25.01.2023, 26.01.2022, 14.02.2023, 01.03.2023, 16.03.2023 и 01.11.2023

от 2 390 евро
12 14

11 дни / 9 нощувки

Дати: 29.11.2022, 26.03.2023

от 3 090 евро
9 11

12 дни / 9 нощувки

Дати: 23.10.2022 и 03.11.2022

от 1 990 1 890 евро
9 12