Екскурзия в Ливан – Земя на Боговете

Екскурзия в Ливан – Земя на Боговете

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Бейрут - Софиян с вкл. летищни такси и 20 кг чекиран багаж
 • 5 нощувки със закуски
 • Всички трансфери в програмата
 • Всички описани в програмата екскурзии, за които е посочено, че са вкл. пакетната цена
 • Транспорт с луксозен и климатизиран автобус
 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
 • Водач на български език

В цената не са включени:

 • Допълнителни мероприятия и екскурзии, за които изрично е упоменато, че са по желание и не са включени в пакетната цена
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 30 евро
 • Градска такса в хотела в Бейрут, в случай, че се изисква такава

София – Бейрут – Бейтадин – Сайда – Магдуш – Тир – Бейрет – Библос – Триполи – Хариса – Джейта Гротто – Анжар – Баалбек – Ксара – София

Дати:
29.12.2020 – 03.01.2021 – 920 евро
05.05.2021 – 10.06.2021 – 920 евро
17.09.2021 – 22.09.2021 – 920 евро
21.10.2021 – 26.10.2021 – 920 евро

ДЕН 1: София – Бейрут
Среща на Летище София и полет за Бейрут. Пристигане на летището в Бейрут. Трансфер и настанявяне в хотел. Ще посетим една от най-красивите джамии в града Мохамед Ал Амин.


Нощувка.

ДЕН 2: Бейрут – Бейтедин – Сайда – Магдуш – Тир – Бейрут
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане – 98 евро на човек/ екскурзия до Бейтедин – Сайда – Магдуш – Тир. Отпътуване за Бейтeдин и посещение на Двореца - един от най-красивите и ярки модели за пример на източна архитектура.


Продължаваме за Сайда или по-известен като древния Сидон, града, наричан в древността - “Кралицата на моретата”. Днес Сайда е третия по-големина град в Ливан, важно пристанище и градски център в южната част на страната. Сидон е древен град с повече от четири хиляди години история. Благоприятното му разположение на бреговете на Средиземно море, става причина за неговото бързо развитие и налагане като основен търговски център по времето на финикийците. Продължаване за Магдуш, където една от най-известните забележителности е кулата, до която се счита, че Дева Мария е чакала Исус, докато той се е молел в Сидон. При подходящо време ще посетим пещерата-светилище Мантара. Пристигане в Тир - известен и като Сур се намира в Южен Ливан.


Името му означава "скалист остров". Разположен е на брега на Средиземно море, на 70 км от Бейрут и на 12 км северно от границата с Палестина, като историческата част на града се намира на естествено защитен полуостров. Тир е основан около 2 750 година пр.н.е. и през Античността е един от основните финикийски градове. И до днес тук са съхранени внушителни руини от римски крепости.
Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 3: Бейрут – Библос – Триполи – Бейрут
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане – 78 евро на човек/ екскурзия до Библос и Триполи. Отпътуване за Библос, живописно разположен на брега на Средиземно море. Бил е един от главните градове на древна Финикия.


Известен с това, че доставя египетски папирус в Древна Гърция, откъдето идва и името му - библос. По време на владичеството на египетските фараони е търговска и религиозна столица на финикийското крайбрежие. Той е родина на първата линейна азбука, предшественик на всички съвременни такива.
Продължаваме за Триполи - вторият по големина град в Ливан. Обзорната ни обиколка на града ще започне със замъка, където се виждат останки на над 5 000 години. Ще посеим също ливански хамам, стария пазар и едно от най-старите пристанища в света.
Връщане в Бейрут и нощувка.

ДЕН 4: Бейрут – Хариса – Джейта Гротто - Бейрут
Закуска. Днес ни очаква чудесна обиколка на Бейрут /включена в пакетната цена/ - магнетичната столица на Ливан. Град с 5000 годишна история, преминал през периоди на възход и падение, град до скоро раздиран от ужасите на гражданската война и почти сринат до основи, възкръснал от пепелта, модерен, динамичен, великолепен. С характерен ориенталски чар, пъстри кафенета, модерна архитектура, исторически паметници, кулинарни изкушения и гостоприемство, Бейрут е върховата точка от нашето пътуване. Денят започва с посещение на Национално историческия музей, където е събрана една от най-големите колекции от артефакти, разкриваща историята на тази богата страна. Ще видим една от най-редките мозайки на седемте мъдредци и надписа на саркофага на цар Ахирам. Ще се разходим до старите римски бани, ще видим археологическите разкопки, които разкриват слоеве от древногръцки, римски, византийски, арабски, кръстноски и османски периоди. Продължаваме с централната част на Бейрут - площад Нежви и улица Маарат, едни от най-живописните и изпълнени с живот зони в града.


Изкачваме се лифт до храма на Св. Хариса и статуята на Дева Мария, която се издига високо над града.
Следва пещерата Джейта Грото. Един от най-ярките национални ливански символи. Истинско чудо!
Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 5: Бейрут – Анжар - Долината Бекаа – Баалбек /градът на Слънцето/ – Ксара
Закуска. По желание /срещу допълнително заплащане – 89 евро на човек/ екскурзия до Анжар – долината Бекаа - Баалбек. Отпътуване към Баалбек с кратка спирка на руините на Анжар, в превод означаващ  „бягаща река”, но и известен като „Гостоприменият дом на арменците“. Продължаваме през долината Бекаа, сгушена между красиви селца, винарни и руини. Районът на Бекаа се слави със своята древна история и множество исторически паметници. Най-прочут от тях е древният храмов комплекс край едноименният град Баалбек.


Там са почитани Юпитер, Венера и Меркурий. Въпреки прочутите храмове на трите божества, в наши дни учените знаят, че районът на Баалбек е имал значение на религиозно средище хиляди години преди Римската империя. Програмата предвижда посещение на храмовете на Юпитер и Бакх, които със своите размери засенчват повечето запазени до наши дни храмове от епохата на античността и се отличават с невероятна декорация. Ще видим и една от най-древните винарски изби в Ливан Ксара с дегустация на плътно вино с остатъчен вкус. Дегустацията е на 4 премиум марки вина /Chateau rouge, Cabernet sauvignon, Chardonnay, cuvee IIIe millénaire/.
Връщане в хотела и нощувка.

ДЕН 6: Бейрут - София
Закуска. Днес ще разгледаме църквата Свети Георги.
Свободно време за шопинг.
Късен трансфер до летището за полет до София.

ДЕН 7: София
Пристигане на летище София.

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата Хотел Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая
29.12.2020 - 03.01.2021 Ramada Down Hotel 4* или подобен 920 евро 1 220 евро
05.05.2021 - 10.06.2021 Ramada Down Hotel 4* или подобен 920 евро 1 220 евро
17.09.2021 - 22.09.2021 Ramada Down Hotel 4* или подобен 920 евро 1 220 евро
21.10.2021 - 26.10.2021 Ramada Down Hotel 4* или подобен 920 евро 1 220 евро

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна! Полетните часове подлежат на препотвърждение от авио компаниите!

 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост, с цел оптимизация.

 • Допълнителни екскурзии и мероприятия - заявяват се и се заплащат в България!


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ И УСЛОВИЯ НА ЗАПИСВАНЕ:

 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването

 • В случай, че ПОТРЕБИТЕЛЯТ прекрати доброволно своето пътуване, през времетраенето му, всички допълнителни разходи, включително и транспортните, са за негова сметкa • Екскурзия до Бейтедин – Сайда – Магдуш – Тир – 98 евро

 • Екскурзия до Библос и Триполи –78 евро

 • Екскурзия до Анжар – долината Бекаа - Баалбек – Ксара - 89 евро


Екскурзия в Ливан – Земя на Боговете Екскурзия в Ливан – Земя на Боговете Екскурзия в Ливан – Земя на Боговете Екскурзия в Ливан – Земя на Боговете Екскурзия в Ливан – Земя на Боговете Екскурзия в Ливан – Земя на Боговете Екскурзия в Ливан – Земя на Боговете Екскурзия в Ливан – Земя на Боговете

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Бейрут - Софиян с вкл. летищни такси и 20 кг чекиран багаж
 • 5 нощувки със закуски
 • Всички трансфери в програмата
 • Всички описани в програмата екскурзии, за които е посочено, че са вкл. пакетната цена
 • Транспорт с луксозен и климатизиран автобус
 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
 • Водач на български език

В цената не са включени:

 • Допълнителни мероприятия и екскурзии, за които изрично е упоменато, че са по желание и не са включени в пакетната цена
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Бакшиши за местни екскурзоводи и шофьори – 30 евро
 • Градска такса в хотела в Бейрут, в случай, че се изисква такава

Разгледайте още

5 дни / 4 нощувки

Дати: 26.11.2020, 23.05.2021, 30.05.2021, 04.09.2021 и 26.11.2021

от 1 350 евро
4 5

6 дни / 5 нощувки

Дати: Заминаване всяка седмица

от 599 евро
5 6