Екскурзия Шанхай, Хонг Конг, Макао, Сингапур

Екскурзия Шанхай, Хонг Конг, Макао, Сингапур

В цената са включени:

 • Самолетени билети София – Шанхай и Сингапур – София
 • Вътрешни полети: Шанхай – Хонг Конг, Хонг Конг – Сингапур
 • Туристическо корабче Хонг Конг - Макао - Хонг Конг
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Шанхай
 • 3 нощувки със закуски в хотел 4* Хонг Конг
 • 3 нощувка със закуска в хотел 4* в Сингапур
 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
 • Водач

В цената не са включени:

 • Допълнителни екскурзии /по желание/
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Входни такси за музеи и атракциони
 • Неупоменати в програмата услуги

Дати:
13.11.2020 – 24.11.2020 – 2 160 евро

По време на екскурзията ще посетим Шанхай – наричан “Париж на Изтока” и “Китайския Чикаго”. Ще се разходим по булевард Бунг, ще видим Храма на нефритените Буда, градините Ю Юан. Ще разгледаме фабрика за перли, модерния квартал Пудонг. Ще се изкачим на телевизионната кула наричана “Перлата на Шан Хай”. Ще имате възможност да посетите акробатично шоу. В Хонг Конг ще се изкачим на Виктория Пик, за да видим прекрасния панорамен изглед на този уникален град. Ще посетим остров Ландао и с лифт ще се изкачим до гигантската статуя на седящия Буда. В остров Макао – “Лас Вегас на Китай”, ще разгледаме статуята на Богинята на Милосърдието, кулата на Макао, храма А-ма. Последната ни спирка е мегаполиса Сингапур, където ще посетим градините на Сингапур. Ще разгледаме статуята Мерилион, Chinatown, Индийския квартал. Ще разгледаме остров Сентоса, една от емблемите на Сингапур, наричан още “Островът на удоволствията”.
Побързайте, местата са ограничени.

ДЕН 1: София – Шанхай
Среща на летище София. Полет за Шанхай, Китай.

ДЕН 2: Шанхай
Пристигане в Шанхай. Трансфер и настаняване в хотела. Добре дошли в най-многолюдния град на Китай /26 милиона/, втори по население в света. Наричан „Париж на Изтока“ и „Китайския Чикаго“ той е космополитен, авангарден и многолик. Символ на нов Китай и негова финансова столица. Шанхай е удивителен!
Вечерта разходка по крайбрежния булевард Бунд /The Bund/, на левия бряг на река Хуангпу.


Това е едно от най-популярните туристически места в сърцето на града, откъдето се открива прекрасна гледка към бизнес района Пудонг. Особено вечер осветените модерни сгради са много красиви. Нощувка.

ДЕН 3: Шанхай
Закуска. Целодневна обиколка на Шанхай /включена в пакетната цена/. Ще започнем с разглеждане на Стария град, запазил архитектурата на стария Шанхай. Посещение на Храма на нефритения Буда. Удивителни скулптори, изваяни изящно от монолитни късове бял нефрит са навсякъде. Продължаваме с разглеждане на градините Ю Юан - най-красивите градини в града с богата архитектура, чието начало е положено още през 16 век.


Посещение на фабрика за перли, където ще научим любопитни факти за отглеждането и обработката им. Следобед ще посетим модерния квартал Пудонг. Ще можете да се качите на телевизионната кула, наричана Перлата на Шанхай. Висока е 468 м, а на височина 259 м е изградена наблюдателна площадка със спираща дъха панорамна гледка към целия град. Ще се разходим по емблематичния търговски булевард Нанджинг Роуд /Nanjing Road/, сравняван често с Шан-з-Елизе и Пето авеню. Свързва „Площада на народа“ с познатия ни вече крайбрежен булевард Бунд. По желание /срещу допълнително заплащане/, разходка с корабче по река Хуанпу. Нощувка.

ДЕН 4: Шанхай
Закуска. Разглеждане на Нибао /Qibao/ - старинно и очарователно градче в покрайнините на Шанхай, през който минават два живописни канала.


Следобед завръщане в Шанхай. Свободно време за пазаруване и разходка. Можете да посетите някой от музеите, като най-реномиран е Музеят на Шанхай /с безплатен вход/. Излага богатата история и култура на града и страната. Вечерта, по желание /срещу допълнително заплащате/, може да посетите Акробатично шоу . Ще се насладите на едни от най-добрите акробати в света. Нощувка.

ДЕН 5: Шанхай – Хонг Конг
Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летището. Полет до Хонг Конг. Трансфер до хотела, настаняване. Добре дошли в Хонг Конг.


Пак сме в Китай, но градът е със свой облик. През 1997 г. Великобритания връща областта на Китай и днес това е „Регион със специална администрация“, има икономическа автономия. Разположен почти на Тропика на Козирога, в града се преплитат източната екзотика и западната култура, ориенталския колорит и футуристичната архитектура.
Започваме обиколката с разглеждането на града /включено в пакетната цена/ от най-високата точка на остров Хонг Конг – Виктория Пик, откъдето сe открива великолепна панорама към залива Виктория. Вечер светлините на Хонг Конг превръщат гледката във феерия. Привечер, по желание /срещу допълнително заплащане/ - разходка с корабче, на свечеряване. Преживяването е незабравимо! Нощувка.

ДЕН 6: Хонг Конг
Закуска. Сутринта ще посетим остров Ландао. Островът, с площ 147 км2, е една от задължителните забележителности на Хонг Конг. С лифт ще се изкачим до най-голямата атракция, гигантската статуя на седящия Буда /34 м/, символ на проспериращия град.


Следобед завръщане в Хонг Конг. Свободно време за разходка из града, възможност да посетите някой от многобройните живописни пазари на града. Нощувка.

ДЕН 7: Макао
Закуска. Целодневна екскурзия до остров Макао /включено в пакетната цена/. Макао е втората област със специален статут на Китай. До 1999 г. е последната португалска колония в Азия. Намира се на по-малко от час с ферибот от Хонг Конг. В този град в пълна хармония се съчетават източните и западните култури. Отличната кухня, колониалната атмосфера на португалското пристанище го правят уникален. Със своите 33 казина често е наричан „Лас Вегас на Китай”.


Туристическа разходка из историческата част, в която се намира най-старата европейска сграда на територията на Китай /UNESCO/, руините на църквата Св. Павел с внушителната фасада от XVI в., статуята на Богинята на Милосърдието - символ на града, кулата Макао - 11-та по височина в света, храма А-ма /UNESCO/ - изящен параклис от 1488 г., посветен на богинята на мореплавателите и рибарите и площад Серадо, заобиколен с исторически сгради /UNESCO/. Посещение на казино “Венецианецът”. Ферибот до Хонг Конг. Нощувка.

ДЕН 8: Хонг Конг - Сингапур
Закуска. Трансфер до летището и полет до Сингапур. Трансфер до хотела и настаняване. Добре дошли в този град-държава известен в цял свят със своята зашеметяваща архитектура, чистота и подреденост.
Следобедната обиколка ще започнем с магическите градини Gardens by the Bay.


Вечерта - шоу звук и светлина, пак там. Нощувка.

ДЕН 9: Сингапур
Закуска. Днес ще разгледаме статуята Мерлион, митическо същество с глава на лъв и тяло на риба, един от символите на града.


Населението на града е съставено от три основни етноса – китайци, индийци и малайци. Всяка от тях е изградила един от трите района на Сингапур, където съхранява своята идентичност. Ще се разходим из Китайския квартал Chinatown, с неговите живописни улички, тераси, пазари и храмове. След това ще продължим разходката си из живописните улици с пъстроцветни фасади на индийския квартал, Литъл Индия. Ще разгледаме и колониалния Сингапур. Свободно време. Нощувка

ДЕН 10: Сингапур
Закуска. Днес ни предстои целодневна екскурзия /включена в какетната цена/ до една от най-притегателните атракции - остров Сентоса, eдин от 64-те острова принадлежащи на Сингапур. Името му означава „спокоен“, но го наричат Островът на забавленията. На 5 км2 са концентрирани неизброимо множество от забавления /атракциите се заплащат отделно/. Цветни алеи, Universal Studio Park, аквапарк с делфинариум, казина, голф игрища и др.
Вечерта предлагат шоу на цветните фонтани, което е чудесен завършек на престоя ни в Сингапур. Нощувка.

ДЕН 11: Сингапур - София
Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летището. Полет за България. Пристигане късно вечерта в София.

ДАТИ И ЦЕНИ

Дата Двойна стая Самостоятелна стая
13.11.2020 – 24.11.2020 2 160 евро 2 410 евро

ХОТЕЛИ

 • Настаняване в Шанхай в хотел 4* на база нощувка и закуска
 • Настаняване в Хонг Конг в хотел 4* на база нощувка и закуска
 • Настаняване в Сингапур в хотел 4* на база нощувка и закуска

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • При наличие на промяна на летищните такси цената ще бъде актуализирана

 • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания

 • Храната от уличните търговци е изключително вкусна и разнообразна. Разбира се, когато решите да опитате, купувайте от чисти и спретнати места. Това е прясна храна

 • Цената на хотелите е на база човек в двойна стая. Самостоятелно настаняване в стая се доплаща

 • Категоризацията на хотелите /понякога/ се различава от тази в Европа

 • Добре е да се носят леки, удобни и светли дрехи и обувки

 • Препоръчително е да имате слънцезащитни кремове и репеленти против насекоми

 • Цената е за определен брой пътуващи • Разходка с корабче по р. Хуан Пу в Шанхай – 30 евро

 • Акробатично шоу в Шанхай - 30 евро


Екскурзия Шанхай, Хонг Конг, Макао, Сингапур Екскурзия Шанхай, Хонг Конг, Макао, Сингапур Екскурзия Шанхай, Хонг Конг, Макао, Сингапур Екскурзия Шанхай, Хонг Конг, Макао, Сингапур Екскурзия Шанхай, Хонг Конг, Макао, Сингапур Екскурзия Шанхай, Хонг Конг, Макао, Сингапур Екскурзия Шанхай, Хонг Конг, Макао, Сингапур Екскурзия Шанхай, Хонг Конг, Макао, Сингапур Екскурзия Шанхай, Хонг Конг, Макао, Сингапур Екскурзия Шанхай, Хонг Конг, Макао, Сингапур

Разгледайте още

15 дни / 13 нощувки

Дати: 25.04.2020

от 3 090 евро
13 15

10 дни / 8 нощувки

Дати: 23.10.2020

от 1 695 евро
8 10

10 дни / 8 нощувки

Дати: 23.10.2020

от 1 695 евро
8 10