Екскурзия в Йордания с директен полет – Петра и пустинята Вади Рум

Екскурзия в Йордания с директен полет – Петра и пустинята Вади Рум

В цената са включени:

 • Самолетен билет до/от - Акаба с чартърен полет с Bulgarian Air Charter
 • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж
 • Трансфер летище - хотел - летище с луксозен климатизиран автобус
 • 6 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване
 • ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс
 • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване
 • Представител на туроператора с български език

В цената не са включени:

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ДОПЛАЩАНИЯ
 • Входна виза за Йордания. Цената ѝ е 40 йордански динара = на 56 USD и се поставя на летището при влизане в Йордания
 • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета
 • Цените са калкулирани с параметри на самолетното гориво 400 USD/тон при курс 1 евро / 1,17 USD
 • Бакшиши по време на пътуването около 5 USD човек на ден /за шофьорите 2 USD и за водачите около 3 USD на ден/
ПО ЖЕЛАНИЕ:
 • PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.
 • PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
 • Допълнителни екскурзии

Дати:
03.04.2021 – 09.04.2021 – София и Варна
03.05.2021 – 09.05.2021 – София

Йордания – екзотична, красива, модерна, разнолика, гостоприемна държава, която пленява всеки посетител с топло отношение и превъзходна кухня. От древността до днес е била дом на няколко древни царства. Повлияни от арабската култура, ще станем свидетели на древна архитектура с множество запазени артефакти. Безпорен феномен  е древния град столица на набатеите – Петра. Непознат на западния свят в продължение на стотици години, розовочервеникавият град някога е процъфтявал като важна търговска точка. Обграден от високи планини и достъпен през тясно дефиле забележителните му изсечени в скалите сгради са запазени непокътнати. Дали заради историята, дали заради климата, дали заради благоухания аромат на арабски подправки и националния ястия, дали заради неустоимото кулинарно изживяване Йордания, трябва да се посети поне веднъж в живота! Елате и се насладете.

ДЕН 1: София - Акаба
Среща на летище София и директен чартърен полет за Акаба, Йордания. Пристигане на летището в Акаба. Трансфер и настаняване в хотел.
Свободно време за почивка и плаж
Нощувка.

ДЕН 2: Петра
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание целодневна екскурзия до скалния град Петра - едно от Новите седем чудеса на света /срещу допълнително заплащане/. Наричан е още "Розовия град", заради естествения розово-червен цвят на скалите. Забравена за векове, Петра е "преоткрита" от швейцарския пътешественик и изследовател Йохан Буркхард през 1812 г. Дотогава древните руини са били известни само на бедуините, които го наричали "Изгубеният град".
В миналото Петра е била един от най-богатите градове в света. Градът, изсечен в скалите преди хилядолетия, е бил кръстовище на важни търговски пътища. Наличието на вода го превръща в оазис и център на загадъчната номадска абатейска цивилизация. Петра изумява с изсечени в скалите над 4000 фасади, улици, колони, портали, гробници и паметници, издялани по непозната технология, директно в планината.
За да стигнем до Петра ще преминем през дългия над километър каньон Сик. Пътуването е повече от вълнуващо. Веднага след като излезем от него, пред нас ще се открие величествената Съкровищница.


Ще преминем покрай Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите, храмът на крилатия лъв и ще стигнем до Манастира - една от най-внушителните постройки в комплекса.


Връщане в Акаба.
Нощувка.

ДЕН 3: Пустинята Вади Рум
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание полудневна екскурзия до пустинята  Вади Рум - лунната долина на Йордания срещу допълнително заплащане/. Предстои ни 2 часово джип сафари /вкл. в цената/, което ще отведе групата към това недокоснато от човешката ръка място.
Пътувайки навътре в пустинята, сякаш рязко попадаме на Марс. Пясък, прахоляк, тук-там растение и веднъж на няколко километра - дърво. И огромни величествени скали отвсякъде. Това е Вади Рум!


Първата ни спирка ще бъде червената, пясъчна дюна. Ще се събуем боси и усещайки финия пясък под краката си ще я изкачим. Гледката от върха е...сюрреалистична.
Ще продължим към каньонът Хазали. Това е едно от най-известните места в пустинята Вади Рум. Дълбок е по-малко от 100 метра. Вътрешните му стени са покрити с множество набатейски и ислямски надписи, както и скални рисунки. За съжаление, с течение на времето, надписите са трудно забележими.


Ще имаме възможност да яздим камили /заплаща се на място/ и ще посетим бедуинско селище. В пустинята Вади Рум живеят няколко хиляди бедуини, които рядко се застояват на едно място. Те са единствените постоянни жители на тази негостоприемна среда.
Пустинята Вади Рум е била "декор" на много холивудски филми като "Лорънс Арабски", "Индиана Джоунс и последният кръстоносен поход" и "Трансформърс". За да станем част от всичко това, ще посетим мястото, където е сниман филма "Марсианецът" с Мат Деймън.
Връщане в Акаба.
Нощувка.

ДЕН 4: Мъртво море, Витания и горещите извори на Ma'in
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание целодневна екскурзия до Мъртво море, Витания и горещите извори на Ma'in /срещу допълнително заплащане/. След около 3.30 часа ще пристигнем в горещите извори на Ma'in. Ще имаме свободно време, след което продължаваме за Витания, където Исус Христос е кръстен в река Йордан. Ще се потопим и в Мъртво Море - най-ниската точка на земното кълбо, разположена на 400 м под морското равнище. Плуване и обяд. Връщане в Акаба.
Нощувка.

ДЕН 5: Акаба
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Нощувка.

ДЕН 6: Акаба
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Нощувка.

ДЕН 7: Акаба
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Нощувка.

Застраховка "Отмяна на пътуване":
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

ДАТИ:

03.04.2021 - 09.04.2021 - София и Варна

03.05.2021 - 09.05.2021 - София

 

Цените са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, за ранни записвания до 20.03.2021 г.

Хотели База изхранване Човек в двойна Единична стая 1 дете 2-11,99 г. с 2 възр.
DWEIK 3*

BB 977 1 241 905
HB 1 049 1 313 905
FB 1 121 1 385 905
MARINA PLAZA 4*

BB 1 037 1 433 NA
HB 1 097 1 493 NA
ORYX 5* ВВ 1 089 1 485 NA
НВ 1 161 1 557 NA
Moevenpick Resort & Residences Aqaba 5* BB 1 437 2 145 1 089
HB 1 617 2 325 1 089
ALL 1 893 2 598 1 089

 

Резервации:

 • Първоначална вноска: 50 лв. при подписване на договор

 • Краен срок за пълно плащане: 20 дни преди датата на пътуване


Включен пакет МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ ПРИ ПЪТУВАНЕ:
1. ФИНАНСОВО БЕЗРИСКОВА резервация – депозит при резервация 50 лв. и доплащане 20 дни преди тръгване /валидно за нови резервации до 24.02.2021/
2. ГАРАНТИРАНО връщане на платените суми при анулирана програма от туроператора или наложена карантина при преминаване на границите в срок до 14 дни
3. 50% ОТСТЪПКА от PCR тестове на лаборатория Рамус за самолетните и автобусните програми /когато има наложено задължително изискване за отрицателен тест за осъществяване на пътуването/
4. ВКЛЮЧЕНА медицинска застраховка Traveller от Евроинс, с покритие 10 000 евро, включително и за риск от заразяване с COVID-19
5. БОНУС без аналог - при установяване на covid-19 по време на пътуване – БЕЗ РАЗХОДИ за лечение, карантинен престой и връщане в България /това покритие стандартно не се включва в медицинската застраховка/

БОНУС без аналог - Застраховка Отмяна на пътуване /включена във всеки пакет/

Полетно разписание: подлежи на препотрърждение

 • Превозвач: Bulgarian Air Charter

 • Излита от София/Варна в 09:00 часа / Каца в Акаба в 12:00 часа (местно време)

 • Излита от Акаба в 17:00 часа. / Каца в София/Варна в 20:15 часа (местно време)

 • Авиокомпанията запазва правото на промени в часовете на полетите.


Целодневна екскурзия до Петра - около 126 км / 1 час и 50 мин
Цена: 240 лв за възрастен и 160 лв - дете до 11.99 г.
Отпътуване за "Изгубения град" Петра - едно от новите Седем чудеса на света и без съмнение най-ценното съкровище на Йордания. Пешеходна разходка из извиващ се сред планината каньон, в който се намират останките от Старинния град. Местният екскурзовод разказва за историята и археологическите находки в този необикновен комплекс от храмове, жилища и гробници, изсечени в разноцветните червеникаво - розови скали на каньона преди повече от 2000 години. Запознаване със забележителностите на древния набатейски град, сред които е и най - известният туристически обект в страната - така наречената Съкровищница.
Цената включва: транспорт с автобус, местен екскурзовод с превод от водача на групата, входни такси в Петра
Цената не включва: разходи от личен характер, обяд

Акаба - джип сафари в пустинята Вади Рум - около 64 км
Цена: 165 лв за възрастен и 135 лв - дете до 11.99 г.
Отпътуване към пустинята Вади Рум. Начало на незабравимо двучасово джип сафари, което ще отведе групата към това недокоснато от човешката ръка място. Изваяни от природните стихии, чудни каменни формирования и скални образувания, спират дъха на посетителя и оставят у хората впечатлението, че тук времето е спряло преди много хилядолетия. От преди векове датират и традициите на седемте бедуински племена, които все още живеят в пустинния район. Връщане в курорта.
Цената включва: транспорт с автобус, местен екскурзовод с превод от водача на групата, входни такси за Уади Рум, двучасово сафари с джип, вечеря
Цената не включва: разходи от личен характер

Целодневна екскурзия до Мъртво море - Витания - горещите извори на Ma'in
Цена: 280 лв за възрастен и 230 лв - дете до 11.99 г.
Отпътуване от Акаба и след около 3.30 часа пристигане в горещите извори на Ma'in. Свободно време и продължаване за Витания, където Исус Христос е кръстен в река Йордан. Отпътуване за Мъртво Море - най-ниската точка на земното кълбо, разположена на 400 м под морското равнище. Плуване и обяд. Връщане в Акаба.
Цената включва: транспорт с автобус, местен екскурзовод с превод от водача на групата, входни такси за плажа на Мъртво море
Цената не включва: разходи от личен характер, обяд

В цената са включени:

 • Самолетен билет до/от - Акаба с чартърен полет с Bulgarian Air Charter
 • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж
 • Трансфер летище - хотел - летище с луксозен климатизиран автобус
 • 6 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване
 • ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс
 • Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване
 • Представител на туроператора с български език

В цената не са включени:

ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ДОПЛАЩАНИЯ
 • Входна виза за Йордания. Цената ѝ е 40 йордански динара = на 56 USD и се поставя на летището при влизане в Йордания
 • Такса гориво и вредни емисии - обявява се 21 дни преди полета
 • Цените са калкулирани с параметри на самолетното гориво 400 USD/тон при курс 1 евро / 1,17 USD
 • Бакшиши по време на пътуването около 5 USD човек на ден /за шофьорите 2 USD и за водачите около 3 USD на ден/
ПО ЖЕЛАНИЕ:
 • PCR тест на лаборатория Рамус при отпътуване от България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.
 • PCR тест на лаборатория Рамус при връщане в България – 50 лв. за възрастни и деца над 5,99 г.;
 • Допълнителни екскурзии

Разгледайте още

10 дни / 7 нощувки

Дати: 15.10.2021; 05.11.2021; 12.11.2021; 19.11.2021; 26.11.2021; 03.12.2021; 10.12.2021; 17.12.2021; 24.12.2021; 31.12.2021; 07.01.2022; 14.01.2022; 21.01.2022; 28.01.2022; 04.02.2022; 11.02.2022; 18.02.2022; 25.02.2022; 04.03.2022; 11.03.2022 и 18.03.2022

от 3 490 лева
7 10

6 дни / 5 нощувки

Дати: Заминаване всеки понеделник, сряда, петък и неделя

от 599 евро
5 6

8 дни / 6 нощувки

Дати: 30.04.2021

от 1 578 евро
6 8