Филипини – незабравимо приключение

Филипини – незабравимо приключение

В цената са включени:

 • Самолетни билет София - Манила - София с вкл. 30 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Манила - Бохол с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Бохол - остров Бусуанга с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет остров Бусуанга - Манила с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Обиколка на остров Панглао - пещерата Хинагданан, както и варовиковите Шоколадови хълмове
 • Разходка в р. Лобок - плаващ ресторант
 • Посещение на остров Баликасаг
 • Посещение на пясъчния риф Върджин Айлънд
 • Полет над архипелаг Палауан - остров Бусуанга и остров Корон
 • Посещение на резервата Масунги
 • Летищни такси
 • Всички трансфери по програмата
 • Ферибот Бохол - Себу
 • 9 нощувки
 • 8 закуски и 5 обяда
 • Водач на български език
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро

В цената не са включени:

 • Допълнителни активности /по желание се заплащат на място/
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"

Дати:
25.11.2024 – 06.12.2024 – 3 190 евро

ДЕН 1: София - Манила
Среща на летище София и полет за Манила, столицата на Филипини.

ДЕН 2: Манила
Пристигане на летището в Манила. Трансфер и настаняване в хотел.
Свободна време.
Нощувка.

ДЕН 3: Манила - Бохол
Закуска. Трансфер до летището и полет за остров Панглао, Бохол.
Ще се отправим към една от атракциите на острова  - пещерата Хинагданан, която разполага с интересен естествен басейн, където ще можем да се потопим и да поплуваме под сталактитите и други заобикалящи ни интересни скални образувания.


Ще продължим обиколката на острова с посещение на защитен резерват, за да видим едни от най-малките бозайници - филипински Дългопет. Това животно притежава най-големите очи в сравнение с размера на тялото при приматите.
След резервата, ще продължим към варовиковите Шоколадови хълмове. Възвишенията, които обикновенно са покрити със зелена трева, изсъхват по време на сухия сезон и придобиват шоколадов цвят. Оттам идва и името им - Шоколадови хълмове. Хълмовете са различни по размер, но гледайки ги отдалеч, изглеждат почти еднакви. Тази оптическа илюзия създава величествен пейзаж.
На връщане ще преминем през гора от махагонови дървета, които образуват впечатляващ тунел над пътя. Интересен факт е че гората е засадена от студенти преди повече от 35 г.
Продължаваме към река Лобок. Ще се качим на плаващ ресторант и ще отправаме по реката. Докато хапваме, за нас ще има програма. Момичета от местното село, облечени в традиционни носии ще ни забавляват с местни песни и танци.
След обяда ще посетим парка Зип-Лайн. За смелите сме предвидили незабравимо преживяване /срещу допълнително заплащане на място - около 10$/. Закачени на стоманени въжета ще се спуснем до отсрещния хълм /и обратно/, прелитайки над река Лобок и нейните бързеи. Ще преминем и през традиционните бамбукови висящи мостове. Наблизо ще изберем сувенири, ще опитаме и някои от местните вкусотии.


Последната спирка за деня е историческия олтар Blood Compact /или на местен диалект Sandugo/, където за пръв път са се побратимили бели чужденци с местнните филипински племена.
Трансфер до хотела и настаняване.
Нощувка.

ДЕН 4: Бохол - остров Баликасаг - Бохол
Закуска. Днес ни предстои водно приключение. С лодка ще отплаваме към остров Баликасаг, като пътьом ще видим и делфини. Пристигайки на острова ще открием защитените му коралови рифове. Подводните гледки са невероятни - големи костенурки, гигантски миди, морски звезди и огромни пасажи тропически риби.
Остров Баликасаг е сравнително малък остров с 360 градусов плаж. Има голяма защитена територия, където се отглеждат корали и миди. Мястото ни за шнорхелинг е точно до нея а там ще видим гигантските миди от вида Tridacna gigas. От другата страна на острова се намира зоната на големите костенурки. Навсякъде са и се хранят с водорасли от морското дъно.
След като хапнем под сянката на палмовите дървета ще отплаваме за пясъчния риф Върджин Айлънд. Чакат ни релакс и сюрреалистичната обстановка на едва показващата се от водата пясъчна ивица.


Прибираме се обратно към Бохол.
Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 5: Бохол - Себу
Закуска. Трансфер до пристанището и ферибот до град Себу. Трансфер и настаняване в хотел.
Обяд. Ще разгледаме основните забележителности на втория по големина град във Филипините. Ще започнем с разходка из една от цветните градини в планината над града. Ще посетим  Кръста на Фернандо Магелан, Даоисткият храм, построен от местното китайско общество, катедралата Себу Метрополитан и най-старата църква във Филипините - базиликата Санто Нино, построена през 1521 г.


Вечерта /по желание срещу допълнително заплащане на място/ в един от най-известните ресторанти в Себу, където ще опитаме Лечон - бавно печен свински корем с подправки и хрупкава коричка.
Прибиране в хотела.
Нощувка.

ДЕН 6: Бохол - Корон
Ще станем рано и с ван ще се отправим към южната част на острова. Ще отнеме около 3 часа. Ще преминем кратък инструктаж в туристическия център. Качваме се на малки лодки и ...скок във водата. Ще плуваме. Ще плуваме на сантиметри от величествените, кротки и немесоядни китови акули!


Продължаваме към реката Матутинао и водопадите Кауасан. Възможност за Зип-Лайн приключение /срещу допълнително заплащане на място - около 10$/ преди каньонинга край реката.

Слагаме каски, жилетки и се качваме на мотори /като пътници/, с които потегляме нагоре в планината. Ще скачаме от скалите във водопадите, ще се спускаме по естествени каменни „пързалки“ охлаждайки се в невероятно сините води на река Матутинао. Приключение, което ще запомним завинаги!

За хората, които имат страх от подобни изживявания, имат здравословни проблеми и/или не се чувстват физически подготвени – могат да стигнат до 1/3 от целия стандартен маршрут без да се намокрят въобще. Лесно се стига и само до последния най-голям водопад, където има ресторанти и водата е чудесна за разхлаждане.


Уморени, но доволни, ще хапнем късен обяд до последния и най-голям водопад.
По тъмно, пристигаме в градчето Моалбоал, където ще се настаним в хотела.
Нощувка.

ДЕН 7: Корон
Закуска. Днес сме на плаж. Слагаме шнорхели! Слагаме маски и хоп, право във водата. Наоколо е пълно с милиони сардини.


Прибиране в хотела. Трансфер до летището и полет към северната част на невероятния архипелаг Палауан - остров Бусуанга, област Корон. Трансфер до градчето Корон таун и настаняване в хотела.
Ще скочим в местните таксита – рикши, и ще отидем за релакс в топлите извори Макинит на брега на морето.


Вечерта по желание, ще се изкачим на хълма Тапяс /има бетонна пътека с 700 стъпала/ чудесна площадка за красивия залез над островната група Каламианес.
Нощувка.

ДЕН 8: Корон
Закуска. Ден за островни приключения. От пристанището и с типична местна лодка "bangka" ще се отправим към близките острови от групата Каламианес - Siete Pecados Marine Park, Calachuchi Beach, Coral Eden, Hidden Lagoon, CYC Beach и Kayangan Lake.


Островни плажове, термични лагуни, уникалните корали и риби, както и мистичното сладководно езеро Каянган - езерото с най-чиста и прозрачна вода в цяла югоизточна Азия.
Продължаваме към остров Корон. Корон често е класифициран като едно от най-хубавите туристически места не само във Филипините, но и в света. Той е нещо повече от обикновена тропическа дестинация. Известен е с потъналите кораби от времето на Втората световна война, зашеметяващите варовикови скали, заобиколени от девствени бели плажове и бистри нефритени води.
Островът и водите около него са свещени за племето Тагбануа и през 1998 г. става първата територия във Филипините, която е защитена потомствена зона и принадлежи изключително и само на племето Тагбануа. На територията на острова се намират 13 езера, като само 2 са отворени за посетители.
Всички езера са свещени, имат запленяващи и невероятни истории и една особена мистичност.
Самите Тагбануа не са католици. Те вярват в огромни октоподи и други невероятни създания, които живеят в езерата на остров Корон. Имат собствен език и писменост, различаваща се доста от останалите в страната. Интересно, нали?!
Нощувка.

ДЕН 9: Корон
Закуска. Тръгваме отново из близките острови и плажове. На един от тях ще видим как живеят местните жители от племето Тагбануа и ако имаме късмет - ще ни приготвят Betel nut с прах от раковини и листо тютюн за дъвчене.
Ще видим езерата Twin Lagoons - двойна лагуна с интересен вход и смесена сладка и солена вода и Barracuda Lake - другото отворено за посетители свещено езеро с уникални подводни скални образувания.


Ще се потопим и в изключително красивия риф Coron Coral Triangle, където има невероятни меки и твърди корали и тропически рибки.
Прибиране в хотела.
Нощувка.

ДЕН 10: Корон - Манила
Закуска. Трансфер и полет за Манила. От летището ще се отправим на дневен трип в резервата Масунги, намиращ се в началото на планинската верига Sierra Marde. Очаква ни истинско приключение. Ще преминем по въжени мостове. Причудливите варовикови скални образувания се извисяват над короните на дърветата в гео-резервата Масунги. Тук флората и фауната са наистина интересни.


Връщане в Манила. Трансфер и настаняване в хотела.
Свободно време.
Нощувка.

ДЕН 11: Манила - София
Закуска. Ще посетим стария испански град Интрамурос и крепостните му стени, където се намира една от най-старите църкви във Филипините - Манилската Катедрала /разрушавана и възстановявана неведнъж/.


По улиците ще видим много сгради, запазени и поддържани в испански колониален стил. Ще обядваме в епископското кафе Ristorante delle Mitre, намиращо се срещу църквата San Augustin, вписана в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Ще посетим укреплението Fort Santiago, музея за мебели от колониалните времена Casa Manila и красивото укрепление Baluarte de San Diego.
Трансфер до летището и полет за София.

ДЕН 12: София
Пристигане на летище София.


Застраховка "Отмяна на пътуване"
Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.
Стойността на застраховката е между 3% и 7% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри.
Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

Какво покрива застраховката:
Разходи за отмяна на пътуване - възстановяват се разходи в случай на отмяна на пътуване поради някоя от следните причини:

 • Внезапно заболяване, злополука или смърт на застрахованото лице;

 • Внезапно заболяване или злополука, налагащи стационарен или домашен режим на лечение, или смърт на близък роднина на застрахованото лице;

 • Увреждане на жилището на застрахованото лице в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага присъствието на застрахования;

 • Стачка в транспорта, която не е била очаквана при сключването на застраховката;

 • Положителен PCR тест /ако се налага правенето на такъв преди тръгване/ - ако полицата има покритие за Ковид;

 • Лимитът на отговорност не може да надвишава платената обща сума за пътуването.


Не се дължи обезщетение, ако пътуването бъде отменено поради някоя от следните причини:

 • Покритието важи само ако пътуването бъде отменено преди застрахованото лице да отпътува за дестинацията;

 • Земетресение, екологична катастрофа или друго събитие с масови последици;

 • Невъзможност за навременно снабдяване с необходими за пътуването документи /международен паспорт, виза, задължителни ваксини и др./, включително поради административни пречки;

 • Самоубийство или опит за самоубийство.


При настъпило застрахователно събитие, застрахователя изисква официални документи, доказващи всички детайли от съответната институция /в оригинал/.

ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая Наличности
16.02.2024 - 27.02.2024 3 190 евро 3 560 евро няма места
25.11.2024 - 06.12.2024 3 190 евро 3 560 евро има места

ХОТЕЛИ:

Манила - 2 нощувки без закуска в хотел Belmont Hotel Manila 4* или подобен

Панглао - 2 нощувки със закуска в хотел Bohol Dolphin Bay Resort 4* или подобен

Себу - 1 нощувка без закуска в хотел Cebu Quincentennial 4* или подобен

Моалбоал - 1 нощувка без закуска в хотел Neptune Diving Resort Moalboal 4* или подобен

Корон - 3 нощувки със закуска в хотел Corto Del Mar 4* или подобен

 


 • Български граждани пътуват до Филипини без визи. Нужен е само задграничен паспорт, валиден поне 6 месеца след датата на завръщане

 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации

 • Местна валута: Филипинско песо /PHP/

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програматаПОЛЕТИ:
20.11.2023   София - Истанбул   15:55-18:25
21.11.2023   Истанбул - Манила   01:55 - 18:10
30.11.2023   Манила - Истанбул   22:20 - 06:15+1
01.12.2023   Истанбул - София   14:45 - 15:05

16.02.2024   София - Доха   12:50-18:30
17.02.2024   Доха - Манила   02:40 - 16:10
27.02.2024   Манила - Доха   00:15 - 05:00
27.02.2024   Доха - София   07:45 - 11:50

 

Застраховка "Отмяна на пътуване"

Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.

Стойността на застраховката е между 3% и 7% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри

Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

Какво покрива застраховката:

Разходи за отмяна на пътуване - възстановяват се разходи в случай на отмяна на пътуване поради някоя от следните причини:

 • Внезапно заболяване, злополука или смърт на застрахованото лице;

 • Внезапно заболяване или злополука, налагащи стационарен или домашен режим на лечение, или смърт на близък роднина на застрахованото лице;

 • Увреждане на жилището на застрахованото лице в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага присъствието на застрахования;

 • Стачка в транспорта, която не е била очаквана при сключването на застраховката.

 • Положителен PCR тест /ако се налага правенето на такъв преди тръгване/ - ако полицата има покритие за Ковид

 • Лимитът на отговорност не може да надвишава платената обща сума за пътуването


Не се дължи обезщетение, ако пътуването бъде отменено поради някоя от следните причини:

 • Покритието важи само ако пътуването бъде отменено преди застрахованото лице да
  отпътува за дестинацията.

 • Земетресение, екологична катастрофа или друго събитие с масови последици;

 • Невъзможност за навременно снабдяване с необходими за пътуването документи
  /международен паспорт, виза, задължителни ваксини и др./, включително поради административни пречки.

 • Самоубийство или опит за самоубийство


При настъпило застрахователно събитие, застрахователя изисква официални документи, доказващи всички детайли от съответната институция /в оригинал/.
Филипини – незабравимо приключение Филипини – незабравимо приключение Филипини – незабравимо приключение Филипини – незабравимо приключение Филипини – незабравимо приключение Филипини – незабравимо приключение Филипини – незабравимо приключение Филипини – незабравимо приключение Филипини – незабравимо приключение Филипини – незабравимо приключение Филипини – незабравимо приключение Филипини – незабравимо приключение Филипини – незабравимо приключение Филипини – незабравимо приключение Филипини – незабравимо приключение Филипини – незабравимо приключение Филипини – незабравимо приключение

В цената са включени:

 • Самолетни билет София - Манила - София с вкл. 30 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Манила - Бохол с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет Бохол - остров Бусуанга с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Самолетен билет остров Бусуанга - Манила с вкл. 20 кг чекиран багаж
 • Обиколка на остров Панглао - пещерата Хинагданан, както и варовиковите Шоколадови хълмове
 • Разходка в р. Лобок - плаващ ресторант
 • Посещение на остров Баликасаг
 • Посещение на пясъчния риф Върджин Айлънд
 • Полет над архипелаг Палауан - остров Бусуанга и остров Корон
 • Посещение на резервата Масунги
 • Летищни такси
 • Всички трансфери по програмата
 • Ферибот Бохол - Себу
 • 9 нощувки
 • 8 закуски и 5 обяда
 • Водач на български език
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро

В цената не са включени:

 • Допълнителни активности /по желание се заплащат на място/
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Бакшиши за местните шофьори и екскурзоводи
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"

Разгледайте още

8 дни / 6 нощувки

Дати: 28.04.2024, 23.05.2024, 29.08.2024, 07.09.2024 и 20.09.2024

от 2 130 1 930 евро
6 8

11 дни / 8 нощувки

Дати: 17.06.2024, 02.09.2024 и 20.09.2024

от 2 590 евро
8 11

8 дни / 7 нощувки

Дати: 16.06.2024, 30.06.2024, 07.07.2024, 21.07.2024, 04.08.2024, 18.08.2024, 01.09.2024 и 22.09.2024

от 900 евро
7 8