Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи

Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи

В цената са включени:

 • Самолетни билети София – Осака и Токио – София
 • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг
 • Летищни такси
 • 2 нощувки със закуски в Осака
 • 3 нощувки със закуски в Киото
 • 4 нощувки със закуски в Токио
 • 7 дневена карта за JR /Japan Railway/
 • Всички трансфери по маршрута
 • Водач от туроператора
 • Медицинска застраховка с общо покритие 10 000 евро

В цената не са включени:

 • Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе
 • Напитки по време на храненията
 • Застраховка Oтмяна на пътуване – 2% - 3% от пакетната цена в зависимост от момента на сключване
 • Разходи от личен характер

Дати:
13.04.2020 – 24.04.2020 – 2 545 евро
16.09.2020 – 27.09.2020 – 2 445 евро

Япония – посетете я с нас!

Страната на изгряващото слънце, самураите, роботите и красивите градини.

ДЕН 1: София – Осака
Полет София – Осака

ДЕН 2: Осака
Пристигане в Осака. Трансфер и настаняване в хотел 3*.
Обиколката ни започва с централната част на Осака – Шинсайбаши и улица Дотомбори. Следвя посещение на най-интересната забележителност на града - Замъка Осака, построен през 1576 г.


Замъкът Осака е бил построен с цел да бъде най-здравият и най-красивият в Япония. Ще се качим до последния етаж, от където се открива страхотна гледка към града и парка на замъка. Продължаваме към най-високата сграда в града – Umeda Sky Building. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град.
Нощувка в Осака.

ДЕН 3: Химеджи и Кобе
Закуска. Днес ще се отправим на целодневна обиколна на Химеджи и Кобе /вкл. в пакетната цена/.
Първата ни спирка днес е град Химеджи. Ще видим една от най-грандиозните забележителности на Япония – Замъка Химеджи или както е известен Бялата Чапла.


Строителството на замъка започва в средата на 14 век. Първоначално идеята е да се построи стабилна крепост, която да отблъсква нашествениците. Всеки следващ владетел, влизайки в замъка е допринасял с нещо за разширяването му и така днес замъкът представлява един огромен комплекс от общо 83 сгради, всички изработени майсторски от дърво, най-висока сред тях е главната кула със своите внушителни 45 метра. Наричат го Замъка на Бялата Чапла, защото в основния замисъл заложен в строителството е сградите да приличат на птица с разперени криле, основнят цвят е бял.
Ще посетим е великолепните градини Kokoen Garden.
Следващата ни спирка е град Кобе. Градът е най-известен с говеждото месо Кобе, което е световно известно с качествата си. Телешкото Kobe beef винаги е било заобиколено от легенди, мистика и престиж. Разказите за глезените крави, които се масажират със саке, поят се с бира и слушат класическа музика, затвърждават славата му.
Разбира се, време е за обяд с първокласен стек Кобе /срещу допълнително заплащане/.
След обяд ще посетим Парка Мерикен /Park Meriken/, където се намира Кулата на Кобе, символ на града. Паркът е пълен с цветя и зеленина.
Нощувка в Осака.

ДЕН 4: Нара – Киото
Закуска. Нашето пътешествие продължава към Нара - първата столица на Япония. Градът е известен като люлката на японската култура. Древният град е бил построен по модел на тогаващната столица на Китай Чан Ан. Храмовете на Нара запазват влиянието си дори и след преместването на столицата в Хеян-Кио, така Нара остава известна като Нанто - южната столица, защото новата е на север.
Храма Тодайджи или Великият храм на Изтока, е най-известният и исторически важен храм в Япония от VІІІ в. и е най-голямата дървена сграда в света, пазеща най-голямата статуя на Буда в страната, висока 16 метра, излята от бронз.
Ще направим кратка разходка из Парка на Нара – едно от най-популярните места за разходки в града. В парка живеят повече от 1200 елени, които са изключително дружелюбни и можете да ги нахраните с крекерите продавани на територията на парка, специално направени за тях.
Отправяме се към Киото – историческата столица на Япония в продължение на 12 века. Този град въплъщава всички представи, които хората имат, когато стане дума за японска култура – вековни храмове, чайни, гейши, дворци, градини и т.н.
Нощувка в Kиото.

ДЕН 5: Киото
Закуска. Ще започнем обиколката си с посещение на Замъка Ниджо /Nijo-jo/, който е бил резиденция на управляващия шогун по време на първия шогунат от периода Едо /1603-1867/. Но замъкът едва ли би придобил дори и половината от славата си без своите градини. Сред градините му има езерце с три острова, изящно украсени с подредени камъни и цветя, където се провеждат чайни церемонии.
Ще продължим обиколката с посещение на Храма Кинкакуджи /Кinkakuji Тemple/.


Известен още като Златния павилион, храмът е построен през 1397 година като резиденция на оттеглилия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му е превърнат в дзен будистки храм, Кинкакуджи, покрит със златни релефни орнаменти и заобиколен от красива японска градина. Целият е позлатен, защото съхранява реликви на Буда.
Ще се насладим и на храма Фушими Инари /Fushimi Inari/.


Шинтоисткото светилище е известно с хилядите ярко червени врати тори /Tori Gates/, които водят до същинската част на храма и планината Инари, също част от комплекса. В този храм се е водила последната битка през 1867 г., която слага край на управлението на шогуните Токугава и военните са свалени от власт. Тогава започва периодът Мейджи.
Вечерта, по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на Гейша шоу.
Нощувка в Киото.

ДЕН 6: Киото
Закуска. Днес ще посетим Сребърния павилион /Ginkakuji/, построен от шогуна Йошимаза за да съперничи на Златния павилион, където се оттегля като монах да медитира. Превърнат след смъртта му в будистки храм с великолепни и изискани японски градини. Ще продължим по така наречения Път на философията, улица по която минавал всеки ден философът Нашида Китаро и размишлявал. Студентите му дали това название на улицата, все пак 10% от населението на града са студенти, Киото е реномиран университетски център, със световно признание, има над 40 университета и колежи. Ще продължим с разглеждане на японската култура. Ще посетим храмовия комплекс Kiyomizu-Dera, паметник под закрилата на Юнеско, основан през 780 г. От великолепните му градини се открива спираща дъха гледка, както към града, така и към планината.
Нощувка в Киото.

ДЕН 7: Киото - Йокохама - Токио
Закуска. Следвящата спирка от нашето вълнуващо пътуване е Йокохама. С население от около 3,5 милиона души т е вторият по големина град в Япония. Той е и най-голямо търговско пристанище в страната. Разположен на брега на морето, през последните няколко години мегаполисът се е превърнал в портал за Япония по света.
Обиколката ни ще започне с Музей на изкуството - тук се съхраняват творби на японски и чуждестранни автори. Продължаваме с посещение на мемориалния парк Nippon Maru, Морският музей, където основен експонат е трипластов кораб, наречен Лебед на Тихия океан, историческата улица Басамичи, където европейците и американците се заселват през 19 век и 73 етажният небостаргач Landmark Tower.
Последната ни спирка в Йокохама е увеселителния парк Yokohama Cosmo World, където се намира едно от най-големите виенски колела в света Cosmo Clock 21.Отправяме се към Токио. Нощувка в Токио.

ДЕН 8: Токио
Закуска. Столицата на Япония е един от най-атрактивните градове в света. С население над 13 милиона в рамките на общината и агломерация достигаща 42 милиона, това е най-голямото струпване на хора на планетата. Градът е многолик, наред с модерните квартали, високата технология и стряскащите екстравагантности, Токио крие и очарователни местенца на спокойствие, като традиционни улички и великолепни градини.

Започваме разглеждането на Токио от неговото сърце, космополитния квартал Шибуя и прочутото кръстовище, най-голямото в света. Ще прекосим кръстовището и ще се качим на първия етаж на кафенето Starbucks, за да го видим отвисоко. Недалеч се намира статуята на кучето Хачико, за което е направен едноименния филм с Ричард Гиър, превърнала се в символ на града.


Наоколо се простират пешеходни улици, рай за шопинг.
На 15 минути пеша ще стигнем до улица Такешита-Дори в квартала Harajuku, където се събират младежи с възможно най-странен и невъобразим външен вид, облечени и гримирани като герои от комикси, компютърни игри или исторически епохи: бунтовни рокери, лолити, барби, готика, flashys и всичко друго, което не можете да си представите. На няколко улици се намира емблематичния булевард Омотесандо, считан за еквивалент на Шан-з-Елизе, с неговите бутици и многоцветни реклами.
Следобед ще се пренесем в друг свят. Ще посетим парка Йойоджи, зелените дробове на Токио, там се намира и най-красивият шинтоистки храм Мейджи.
Нощувка в Токио.

ДЕН 9: Токио
Закуска. Разходка в най-обширния и един от най-френетичните квартали на Токио, Шинджуку с впечатляващи небостъргачи и търговски улици със светлинни реклами, екрани и неон. Тук се издига внушителното кметство, шедьовър на японския архитект Кендзо Танге, високо 243 м, където работят 20 000 души. От обсерваторията на кметството се вижда целият град /вход свободен/. Следобед, разходка до императорския дворец, настоящата резиденция на монарха. Дворецът не се посещава, но градините са отворени и със свободен вход, всъщност на огромна площ са подредени с вкус множество градини и през всеки сезон откриват великолепни гледки.
Вечерта, не можем да подминем квартала Кабуки-шо, кварталът на забавленията, концерти, игрални зали, заведения за караоке, салони за масаж и сауна, луксозни барове. Животът тук кипи до зори.
Нощувка в Токио.

ДЕН 10: Токио
Закуска. Последен ден в Токио. Ще започнем деня с рибния пазар, поредното емблематично място на града, тясно свързано с японската кухня, където можем да видим риби, за които не сме и чували. Следва още малко японска традиция, един от най-очарователните квартали, Асакуса, запазил духа на някогашния град Едо. По главната алея Накамисе-дори се продава всичко, кимона, играчки, лакомства, сребро и още много други занаятчийски произведения.
Следобед сменяме декора. Отправяме се към изкуствения остров Одайба. Тук се катапултираме в бъдещето сред футуристична архитектура, гигантски кина и зашеметяващи магазини, гигантско виенско колело, малък изкуствен плаж. Залезът е великолепен.
Нощувка в Токио.

ДЕН 11: Токио - София
Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и отпътуване за България.

ДЕН 12: София
Пристигане в София.

ДАТИ И ЦЕНИ

Дата Двойна стая Самостоятелна стая
13.04.2020 - 24.04.2020 2 545 евро 2 845 евро
16.09.2020 - 27.09.2020 2 445 евро 2 745 евро

ХОТЕЛИ:

 • Настаняване в Осака в хотел 3* на база нощувка и закуска
 • Настаняване в Киото в хотел 3* на база нощувка и закуска
 • Настаняване в Токио в хотел 3* на база нощувка и закуска

Местна валута – Японска йена.

При посещение на Япония, Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в Японски йени, от България.
Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи Екскурзия Япония – Токио, Йокохама, Осака, Киото, Нара, Кобе и Химеджи

Разгледайте още

15 дни / 13 нощувки

Дати: 25.04.2020

от 3 090 евро
13 15

10 дни / 8 нощувки

Дати: 23.10.2020

от 1 695 евро
8 10

10 дни / 8 нощувки

Дати: 23.10.2020

от 1 695 евро
8 10