Арабска приказка: Дубай, Абу Даби + 3 нощувки на любимия остров Палмата – 7 нощувки, 3 екскурзии и 3 вечери

Арабска приказка: Дубай, Абу Даби + 3 нощувки на любимия остров Палмата – 7 нощувки, 3 екскурзии и 3 вечери

В цената са включени:

 • Самолетен билет за директен полет София - Абу Даби - София
 • Летищни такси
 • Малък салонен багаж до 10 кг /максимални размери до 40 x 30 x 20 см/
 • Чекиран багаж до 10 кг
 • 1 нощувка със закуска в Абу Даби в хотел 4*
 • 3 нощувки със закуска в избран хотел в Дубай
 • 3 нощувки със закуска в избран хотел на Палмата
 • Посрещане на летището от български представител
 • Трансфери /летище-хотел-летище/
 • Вечеря при пристигане в хотела в Абу Даби - Dinner box в стаята
 • Полудневен тур на модерен Дубай на български език
 • Посещение на наблюдателната площадка на The View /с вкл. билети/ и хотел Атлантис
 • Обиколка на Madinat Jumeirah /Арабската Венеция/
 • Вечеря в тематичен ресторант в Дубай мол
 • Целодневна екскурзия до Абу Даби на български език с включено посещение на Бялата Джамия и Двореца на шейха
 • Фото пауза на Рамката на Дубай
 • Фото пауза на Двореца на Шейха
 • Фото пауза с гледка към "златния" 7-звезден хотел "Бурж ал Араб"
 • 1 вечеря в градския хотел в Дубай
 • Здравна застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 15 000 евро
 • Богата и цветна програма с чудесни отзиви

В цената не са включени:

 • Съседни седалки в самолета /освен ако не са поръчани и платени/
 • Кетъринг по време на полета, който се поръчва и плаща по време на самия полет
 • Допълнителните екскурзии, изрично упоменати в програмата, че са по желание и срещу допълнително заплащане
 • Tуристическа градска такса - между 10-20 дирхама на вечер/на стая според избрания от вас хотел

Дати:
Всяка седмица от 04.10.2024 г. до 30.03.2025 г.

ДУБАЙ
В миналото спокойно градче със селски къщурки от корал и гипс, построени от персийските търговци и палмови хижи, подслонявали бедуинските рибари и търсачите на перли, Дубай днес е процъфтяващ мегаполис и основен търговски център на средния изток.
Мистичната пустиня, страхотните плажове и шансът да се докоснем до арабската култура, наслаждавайки се на всички удоволствия, са само част от изкушението наречено Дубай.
Хотели, навътре в морето, изкуствени острови със 120 км плажна ивица, причудливи небостъргачи, нови технологии и много световни рекорди.
Единствено тук ще видим първия в света седемзвезден хотел – Бурж Ал Араб /с облик на платноходка/, най-високата сграда в света – Бурж Халифа, най-голямата градина от естествени цветя Миръкъл Гарден, най-голямото и високо виенско колело в света – Окото на Дубай и още много причудливи сгради, места и световни рекорди.

АБУ ДАБИ
Столицата на Обединените Арабски Емирства олицетворява пищността на богатите от петрол държави. Пръснато на територията на множество острови, емирството процъфтява постепенно от 18-ти век до наши дни. От малко селище, което притежава сладководен извор, се развива бързо и през 1795 г. става седалище на емирите. Въпреки модерната си архитектура, Абу Даби е запазил традиционния си арабски дух и впечатлява с причудливи класически и автентични забележителности като Бялата Джамия и Двореца на шейха. Абу Даби е и най-богатото емирство. Блясък и чисто великолепие!

ДЕН 1: София - Абу Даби
Полет от летище София до Абу Даби. Пристигане на летището и посрещане от българските водачи /представители на фирмата/.
Трансфер и настаняване в хотел в Абу Даби. Вечеря при пристигане - Dinner box в стаята /в пакетната цена/.
Нощувка.

ДЕН 2: Абу Даби - Дубай
Закуска.
Предстои ни целодневна обиколка на Абу Даби - столицата на Обединените Арабски Емирства /в пакетната цена/. Абу Даби е модерен град, разположен на множество острови. Градът съчетава в себе си традиционни арабски сгради, с модерни стъклени небостъргачи, молове и атракции.
Тук ни чака Бялата Джамия, най-голямата джамия в емирствата. Ще научим интересни неща за историята, културата и религията на местното население. Архитектурата на Джамията предлага възможност за футуристични снимки, с които ще връщаме спомените от посещението си. Красиво и великолепно!
Обиколката продължава през най-скъпия район на града Ал Батийн, където се намира и старият президентски дворец. Веднага след това ще открием и новия дворец на Шейха - Qasr Al Watan. Приказна архитектура и лукс. Ще посетим заседателната и балната зала, за да разгледаме емблематични вещи от личната колекция на Шейха.
Ще се отбием за снимки и на крайбрeжната улица Корниш - истински красива крайбрежна променада.
За финала сме запазили най-големия тематичен парк в света Ferrari World /отвън/, в който се намира най-бързото влакче в света, развиващо скорост от 240 км/ч.
Трансфер до Дубай и настаняване в хотел.
Вечеря в хотела.
По желание посещение на Global Village с вкл. трансфери /срещу допълнително заплащане/. С площ от около 1600 декара, това е един от най-големите тематични паркове в света. Пресъздадени са емблематични сгради и от 90 различни държави - египетските пирамиди, Тадж Махал, лондонския Биг Бен, сградата на операта в Сидни и много, много други. Всичко това е в комбинация със завладяващи спектакли.
Нощувка.

ДЕН 3: Дубай
Закуска.
Днес ни чака чудесен тур на Нов Дубай /в пакетната цена/. Сутринта потегляме към Дубай Марина. Ще видим най-високата жилищна сграда в света Princess Tower, както и усуканата на 360 градуса Cayan Tower. Тук е и мястото за много снимки с невероятните небостъргачи наоколо, както и за колоритните, многомилионни яхти, акустирали в марината.
Турът ни продължава към "осмото чудо на света" - изкуствения остров Палмата с включено посещение на уникалната нова забележителност The View - невероятна 360-градусова гледка от 240 метра височина. За да бъдете на върха на света! Следва вълнуващо пътуване с монорейл влакчето на Палмата, което ни отвежда до емблематичния хотел Атлантис, разкривайки ни прекрасните гледки на острова до самия му връх, където се намира хотелът. Ще имаме свободно време за разходка по Fashion Avenue вътре в хотела.

Следва комплексът, наречен "Арабската Венецеия" Madinat Jumeirah.
Това е и мястото откъдето стават най-хубавите снимки към "позлатения" седемзвезден хотел Бурж Ал Араб. Нашият тур ще продължи през един от най-скъпите райони в Дубай - Джумейра, където живеят местните жители в луксозните си къщи. Пътят ни преминава през най-големия булевард на града и Финансовия център, стигайки до една от големите атракции - Рамката на Дубай /фотопауза/.
Трансфер и посещение на Дубай мол - най-големият търговски център в света и най-красивите танцуващи фонтани. По желание /срещу допълнително заплащане/ можете да се качите на най-високата сграда в света Бурж Халифа - 828 метра/163 етажа. От наблюдателната площадка на 124-ти етаж се открива невероятна панорамна гледка! Дубай, небостъргачите наоколо, светлините, пустинята, хоризонтът. А чудните танцуващи фонтани са в подножието – великолепни и незабравими.

Вечеря в ресторант в Дубай мол / в пакетната цена /.
Нощувка.

ДЕН 4: Дубай
Закуска.
Свободно време или посещение на най-голямата градина от естествени цветя в пустинята Miracle Garden/Чудните градини /срещу допълнително заплащане/. Огромни цветни композиции от милиони живи растения, насред пясъците. Това са градини, които наистина си струва да се видят.

Следобeд - Сафари в пустинята с трансфер и вечеря /срещу допълнително заплащане/.Задължителна дестинация за всеки посетител на Дубай е Арабската пустиня и емблематичното сафари в нея. Ще се насладим на вълнуваща арабска вечер, потопени в традициите и културата на коренните жители на Дубай - бедуините.
Турът започва от хотела. Огромният джип ще се отправи към "червената пустиня", известна с червения си пясък и големи дюни. Ще започнем с дрифт-шоу. Ще стигнем до пустинен лагер и ще се настаним в него. Ще изпратим слънцето "изгубени" сред пясъците, защото пустинните залези са незабравими. Ще яздим камили, ще опитаме традиционно арабско наргиле, ще пием арабски чай, ще караме бъгита (срещу допълнително заплащане). Това е мястото, където ни чака и богата вечеря под звездите, както и традиционна шоу програма.

Нощувка.

ДЕН 5: о-в Палмата
Закуска.
Траснфер до хотел в Палмата.
Добре дошли в Рая! Остров Палм Джумейра е черешката на тортата на нашето дубайско приключение. Това разкошно място е перлата в короната на величествения Дубай. Палм Джумейра ще спре дъха ви, ще плени сетивата ви и ще ви предложи изживявания от световна класа. От тук ще си тръгнете изпълнени с впечатления и незаличими спомени. Предлагаме ви свят, където пясъкът е златен, морето лазурно синьо, а хоризонтът е украсен със симфония от небостъргачи. Островът във формата на палма е шедьовър на човешката изобретателност и доказателство за безграничните възможности на Дубай.
Свободно време за плаж, почивка или разходки.Вечеря в хотела /по желание и срещу допълнително заплащане/.
Нощувка.

ДЕН 6: о-в Палмата
Закуска.
Свободно време за плаж, почивка или разходки.
Вечеря в хотела /по желание и срещу допълнително заплащане/.
Нощувка.

ДЕН 7: о-в Палмата
Закуска.
Свободно време за плаж, почивка или разходки.
Вечеря в хотела /по желание и срещу допълнително заплащане/.
Нощувка.

ДЕН 8: Дубай - Абу Даби - София
Закуска.
Трансфер до летището в Абу Даби и полет за София.
Пристигане на летище София.

ВАЖНО! Последователността на организацията по програмата е ориентировъчна и информация за поредността на мероприятията по дни и часове ще получите на място.

Застраховка "Отмяна на пътуване"

Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.

Стойността на застраховката е между 7% и 9% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри

Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

Какво покрива застраховката:

Разходи за отмяна на пътуване - възстановяват се разходи в случай на отмяна на пътуване поради някоя от следните причини:

 • Внезапно заболяване, злополука или смърт на застрахованото лице;

 • Внезапно заболяване или злополука, налагащи стационарен или домашен режим на лечение, или смърт на близък роднина на застрахованото лице;

 • Увреждане на жилището на застрахованото лице в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага присъствието на застрахования;

 • Стачка в транспорта, която не е била очаквана при сключването на застраховката.

 • Положителен PCR тест /ако се налага правенето на такъв преди тръгване/ - ако полицата има покритие за Ковид

 • Лимитът на отговорност не може да надвишава платената обща сума за пътуването


Не се дължи обезщетение, ако пътуването бъде отменено поради някоя от следните причини:

 • Покритието важи само ако пътуването бъде отменено преди застрахованото лице да отпътува за дестинацията.

 • Земетресение, екологична катастрофа или друго събитие с масови последици;

 • Невъзможност за навременно снабдяване с необходими за пътуването документи /международен паспорт, виза, задължителни ваксини и др./, включително поради административни пречки.

 • Самоубийство или опит за самоубийство

 • При настъпило застрахователно събитие, застрахователя изисква официални документи, доказващи всички детайли от съответната институция /в оригинал/.


Дати:

Всяка седмица от 04.10.2024 г. до 30.03.2025 г.

ЦЕНИ И ХОТЕЛИ:

Хотел Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая Трети възрастен в двойна стая Дете от 3 до 10,99 г без допълнително легло Дете от 3 до 10,99 г с допълнително легло
Mena Plaza Al Barsha 4* 1 260 евро 1 760 евро 1 260 евро 890 евро 1 210 евро
Mena Plaza Apartments 4* 1 260 евро 1 760 евро 1 260 евро 890 евро 1 210 евро
First Central Hotel Suites 4* 1 290 евро 1 790 евро 1 290 евро 920 евро 1 240 евро
Signature 1 Tecom, Barsha Heights 4* 1 290 евро 1 790 евро 1 290 евро 920 евро 1 240 евро
Signature Al barsha 4* 1 290 евро 1 790 евро 1 290 евро 920 евро 1 240 евро
Flora Al Barsha 4* 1 310 евро 1 830 евро 1 310 евро 960 евро 1 260 евро
Elite Byblos 5* 1 330 евро 1 860 евро 1 330 евро 990 евро 1 280 евро

* Отстъпката за децата се взима под внимание, когато детето е настанено с двама възрастни в едно помещение.

 

ДОПЛАЩАНИЯ ПИКОВИ ПЕРИОДИ:

Хотел 05.11 - 07.11 26.11 - 29.11 27.12 - 03.01 27.01 - 30.01 17.02 - 21.02
Mena Plaza Al Barsha 4* 0 0 На запитване 30 евро 30 евро
Mena Plaza Apartments 4* 0 0 На запитване 30 евро 30 евро
First Central Hotel Suites 4* 0 0 На запитване 25 евро 25 евро
Signature 1 Tecom, Barsha Heights 4* 0 0 На запитване 30 евро 30 евро
Signature Al barsha 4* 0 0 На запитване 30 евро 30 евро
Flora Al Barsha 4* 30 евро 30 евро На запитване 80 евро 110 евро
Elite Byblos 5* 0 0 На запитване 25 евро 25 евро

 • Доплащането е на човек, на вечер.
 • Доплащанията за пикови периоди НЕ се отнасят за нощувките на плажа

 

ДОПЛАЩАНЕ ПИКОВИ ПЕРИОДИ АБУ ДАБИ:

03.11 - 08.11 05.12 - 09.12 16.02 - 21.02
85 евро 85 евро 85 евро

 • Доплащането е на човек, на вечер.


 • За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

 • Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Обединени Арабски Емирства без виза.

 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и /оригинал и 1 копие/

 • За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 • При нощувки в Дубай туристите заплащат задължително туристическа такса "Туризъм дирхам" - между 10-20 дирхама на вечер/на стая според избрания от вас хотел. Заплаща се директно от клиентите на рецепцията на хотела.

 • Електрическите контакти в хотелите в Дубай са АНГЛИЙСКИ СТАНДАРТ - с три входа. Ако не разполагате с подобен адаптор - Английски стандарт, може да получите такъв на рецепцията на хотела.

 • При желание пътуващите да седят един до друг в самолета е необходимо да се заплати такса за конкретни седалки. Различните зони в самолета имат различна цена. При желание пътуващите да седят един до друг, то това следва бъде уточнено предварително.

 • Кетъринг по време на полета не е включен, а се поръчва и плаща по време на самия полет по желание на клиента.

 • Вечерята при пристигане в Абу Даби - Dinner box в стаята, включва сандвич, безалкохолна напитка и плод, приготвени от хотела.

 • Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

 • След вечерята в Дубай Мол по програма НЕ е включен трансфер до хотела с цел всеки турист да има свободата сам да прецени колко време да прекара в съответните забележителности и да организира прибирането си по свое усмотрение.

 • Цените на пакета по време на светски и религиозни празници, ученически ваканции и други, са на запитване и препотвърждение.


Застраховка "Отмяна на пътуване"

Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.

Стойността на застраховката е между 7% и 9% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри

Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

Какво покрива застраховката:

Разходи за отмяна на пътуване - възстановяват се разходи в случай на отмяна на пътуване поради някоя от следните причини:

 • Внезапно заболяване, злополука или смърт на застрахованото лице;

 • Внезапно заболяване или злополука, налагащи стационарен или домашен режим на лечение, или смърт на близък роднина на застрахованото лице;

 • Увреждане на жилището на застрахованото лице в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага присъствието на застрахования;

 • Стачка в транспорта, която не е била очаквана при сключването на застраховката.

 • Положителен PCR тест /ако се налага правенето на такъв преди тръгване/ - ако полицата има покритие за Ковид

 • Лимитът на отговорност не може да надвишава платената обща сума за пътуването


Не се дължи обезщетение, ако пътуването бъде отменено поради някоя от следните причини:

 • Покритието важи само ако пътуването бъде отменено преди застрахованото лице да отпътува за дестинацията.

 • Земетресение, екологична катастрофа или друго събитие с масови последици;

 • Невъзможност за навременно снабдяване с необходими за пътуването документи /международен паспорт, виза, задължителни ваксини и др./, включително поради административни пречки.

 • Самоубийство или опит за самоубийство

 • При настъпило застрахователно събитие, застрахователя изисква официални документи, доказващи всички детайли от съответната институция /в оригинал/.


Качване на Бурж Халифа
Ще посетим една от емблемите на Дубай - най-високата сграда в света Бурж Халифа /828 метра/, изкачване до наблюдателната площадка на 124-ти етаж.
Цена - 65 евро /по тъмно/, 85 евро /по време на залеза/

Чудните градини
Ще посетим най-големите градини с естествени цветя в света. Огромни фигури на хора, животни, къщи, направени само и единствено от живи цъфтящи цветя.
Включен трансфер и входни билети.
Цена - 55 евро

Сафари в пустинята
Цената включва:
- Транспорт от хотела и обратно
- Дрифт-шоу из "червените дюни"
- Фотосесия в пустинята
- Яздене на камила
- Вечеря на блок маса
- Безалкохолни напитки
- Шоу програма
Цена - 70 евро

Посещение на Global Village
Ще посетим тематичния парк Global Village, в който са пресъздадени емблематични сгради от 90 различни държави - египетските пирамиди, Тадж Махал, лондонския Биг Бен, сградата на операта в Сидни и много, много други. Всичко това е в комбинация със завладяващи спектакли.
Цена - 45 евро

Вечеря в хотела на остров Палмата
Цена - 35 евро
Арабска приказка: Дубай, Абу Даби + 3 нощувки на любимия остров Палмата – 7 нощувки, 3 екскурзии и 3 вечери Арабска приказка: Дубай, Абу Даби + 3 нощувки на любимия остров Палмата – 7 нощувки, 3 екскурзии и 3 вечери Арабска приказка: Дубай, Абу Даби + 3 нощувки на любимия остров Палмата – 7 нощувки, 3 екскурзии и 3 вечери Арабска приказка: Дубай, Абу Даби + 3 нощувки на любимия остров Палмата – 7 нощувки, 3 екскурзии и 3 вечери Арабска приказка: Дубай, Абу Даби + 3 нощувки на любимия остров Палмата – 7 нощувки, 3 екскурзии и 3 вечери Арабска приказка: Дубай, Абу Даби + 3 нощувки на любимия остров Палмата – 7 нощувки, 3 екскурзии и 3 вечери Арабска приказка: Дубай, Абу Даби + 3 нощувки на любимия остров Палмата – 7 нощувки, 3 екскурзии и 3 вечери Арабска приказка: Дубай, Абу Даби + 3 нощувки на любимия остров Палмата – 7 нощувки, 3 екскурзии и 3 вечери Арабска приказка: Дубай, Абу Даби + 3 нощувки на любимия остров Палмата – 7 нощувки, 3 екскурзии и 3 вечери Арабска приказка: Дубай, Абу Даби + 3 нощувки на любимия остров Палмата – 7 нощувки, 3 екскурзии и 3 вечери Арабска приказка: Дубай, Абу Даби + 3 нощувки на любимия остров Палмата – 7 нощувки, 3 екскурзии и 3 вечери

В цената са включени:

 • Самолетен билет за директен полет София - Абу Даби - София
 • Летищни такси
 • Малък салонен багаж до 10 кг /максимални размери до 40 x 30 x 20 см/
 • Чекиран багаж до 10 кг
 • 1 нощувка със закуска в Абу Даби в хотел 4*
 • 3 нощувки със закуска в избран хотел в Дубай
 • 3 нощувки със закуска в избран хотел на Палмата
 • Посрещане на летището от български представител
 • Трансфери /летище-хотел-летище/
 • Вечеря при пристигане в хотела в Абу Даби - Dinner box в стаята
 • Полудневен тур на модерен Дубай на български език
 • Посещение на наблюдателната площадка на The View /с вкл. билети/ и хотел Атлантис
 • Обиколка на Madinat Jumeirah /Арабската Венеция/
 • Вечеря в тематичен ресторант в Дубай мол
 • Целодневна екскурзия до Абу Даби на български език с включено посещение на Бялата Джамия и Двореца на шейха
 • Фото пауза на Рамката на Дубай
 • Фото пауза на Двореца на Шейха
 • Фото пауза с гледка към "златния" 7-звезден хотел "Бурж ал Араб"
 • 1 вечеря в градския хотел в Дубай
 • Здравна застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 15 000 евро
 • Богата и цветна програма с чудесни отзиви

В цената не са включени:

 • Съседни седалки в самолета /освен ако не са поръчани и платени/
 • Кетъринг по време на полета, който се поръчва и плаща по време на самия полет
 • Допълнителните екскурзии, изрично упоменати в програмата, че са по желание и срещу допълнително заплащане
 • Tуристическа градска такса - между 10-20 дирхама на вечер/на стая според избрания от вас хотел

Разгледайте още

8 дни / 7 нощувки

Дати: 21.07.2024, 04.08.2024, 18.08.2024, 01.09.2024 и 22.09.2024

от 900 810 евро
7 8

13 дни / 10 нощувки

Дати: 01.09.2024, 06.09.2024, 14.03.2025, 09.04.2025 и 15.04.2025

от 3 490 3 340 евро
10 13

15 дни / 13 нощувки

Дати: 29.08.2024, 05.09.2024, 19.09.2024, 27.09.2024, 03.10.2024, 15.10.2024, 08.03.2025, 11.03.2025, 13.03.2025, 22.03.2025, 25.03.2025, 28.03.2025, 03.04.2025, 05.04.2025, 11.04.2025 и 16.04.2025

от 3 990 3 890 евро
13 15