Дубай и Абу Даби – 7 нощувки + 4 екскурзии и 6 вечери, включени в цената

Дубай и Абу Даби – 7 нощувки + 4 екскурзии и 6 вечери, включени в цената

В цената са включени:

 • Самолетен билет за директен полет София - Абу Даби - София
 • Летищни такси
 • Малък салонен багаж до 10 кг /максимални размери до 40 x 30 x 20 см/
 • Чекиран багаж до 10 кг
 • 1 нощувка със закуска в Абу Даби в хотел 4*
 • 6 нощувки със закуска в избран хотел в Дубай
 • Посрещане на летището от български представител
 • Трансфери /летище-хотел-летище/
 • Вечеря при пристигане в хотела в Абу Даби - Dinner box в стаята
 • Полудневен тур на модерен Дубай на български език
 • Посещение на Рамката на Дубай /с вкл. билети/
 • Обиколка на Madinat Jumeirah /Арабската Венеция/
 • Вечеря в тематичен ресторант в Дубай мол
 • Круиз с луксозна яхта в Дубай Марина с включена вечеря
 • Еднодневен достъп до Beach Club на изкуствения о-в Палмата, с ползване на чадър и жезлонг и страхотна гледка към Бурж Ал Араб 7*
 • Целодневна екскурзия до Абу Даби на български език с включено посещение на Бялата Джамия и Двореца на шейха
 • Фото пауза на изкуствения остров Палмата в комплекса The Pointe
 • Три вечери в хотела
 • Фотопауза с гледка към "златния" 7-звезден хотел "Бурж ал Араб"
 • Здравна застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро
 • Богата и цветна програма с чудесни отзиви

В цената не са включени:

 • Съседни седалки в самолета /освен ако не са поръчани и платени/
 • Кетъринг по време на полета, който се поръчва и плаща по време на самия полет
 • Допълнителните екскурзии, изрично упоменати в програмата, че са по желание и срещу допълнително заплащане
 • Tуристическа градска такса - между 10-20 дирхама на вечер/на стая според избрания от вас хотел

ДАТИ:
Всеки вторник, четвъртък, събота и неделя до 30.03.2024.

ДУБАЙ – минало и настояще
В миналото спокойно градче със селски къщурки от корал и гипс, построени от персийските търговци и палмови хижи, подслонявали бедуинските рибари и търсачите на перли, Дубай днес е процъфтяващ мегаполис и основен търговски център на средния изток.
Чарът на мистичната пустиня, страхотните плажове и шанса да се докоснем до арабската култура, наслаждавайки се на западните удоволствия, са само част от неустоимото изкушение наречено Дубай.
Дързостта на градските управници е наистина смайваща. Хотели, навътре в морето, изкуствени острови със 120 км плажна ивица, причудливи небостъргачи, нови технологии, всякакви световни рекорди…
Единствено тук, на едно място, може да видите първия в света седемзвезден хотел – Burj Al Arab, с облик на платноходка, най-високата сграда в света – Burj Khalifa, най-голямата градина от естествени цветя Miracle Garden, най-голямото и високо виенско колело в света Окото на Дубай и още много от най-най причудливите постройки, места и световни рекорди.

АБУ ДАБИ
Столицата на Обединените Арабски Емирства е самото олицетворение на пищността на богатите на петрол държави. Лъскави небостъргачи, огромни търговски центрове, модерни технологии, всевъзможни атракции и лукс… Пръснато на територията на множество острови, емирството процъфтява постепенно от 18-ти век до наши дни. От малко селище, което има късмета да притежава сладководен извор, се развива бързо и през 1795 г. става седалище на емирите. Въпреки модерната си архитектура, Абу Даби е запазил и традиционния си арабски дух и впечатлява с изяществото на причудливите класически и типични форми на автентични забележителности като Бялата Джамия и Двореца на шейха. Абу Даби – столицата на Обединените Арабски Емирства и най-богатото от тях. Чисто великолепие!

ДЕН 1: София - Абу Даби
Среща на летище София и полет за Абу Даби. Пристигане на летището и посрещане от българските водачи /представители на фирмата/.
Трансфер и настаняване в хотел в Абу Даби. Вечеря при пристигане - Dinner box в стаята /вкл. в цената/.
Нощувка.


ДЕН 2: Абу Даби - Дубай
Закуска. Предстои ни целодневна обиколка на Абу Даби - столицата на Обединените Арабски Емирства /вкл. в цената/. Абу Даби е модерен град, разположен на множество острови. Градът съчетава в себе си традиционни арабски сгради, с модерни стъклени небостъргачи, молове и атракции.
Тук ни чака Бялата Джамия, най-голямата джамия в емирствата. Ще научим интересни неща за историята, културата и религията на местното население. Архитектурата на Джамията предлага възможност за футуристични снимки, с които ще връщаме  спомените от посещението си. Красиво и великолепно!


Обиколката продължава през най-скъпият район на града Ал Батийн, където се намира и старият президентски дворец. Веднага след това ще открием и новият дворец на Шейха - Qasr Al Watan. Приказна архитектура и лукс. Ще посетим заседателната и балната зала за да разгледаме емблематични вещи от личната колекция на Шейха.
Ще се отбием за снимки и на крайбрeжната улица Корниш - истински красива крайбрежна променада.
За финала сме запазили най-големият тематичен парк в света Ferrari World /отвън/, в който сенамира най-бързото влакче в света, развиващо скорост от 240 км/ч.
Трансфер до Дубай и настаняване в хотел.
Вечеря в хотела и нощувка.

ДЕН 3: Дубай
Закуска. Днес ни чака чудесен тур през Нов Дубай /вкл. в цената/. Сутринта потегляме към Дубай Марина. Ще видим най-високата жилищна сграда в света Princess Tower, както и усуканата на 360 градуса Cayan Tower. Тук е и мястото за много снимки с невероятните небостъргачи наоколо, както и за колоритните, многомилионни яхти, акустирали в марината. Турът ни продължава към "осмото чудо на света" - изкуственият остров Палмата. Ще преминем по "стеблото", за да стигнем най-новият комплекс The Pointe, откъдето се открива прекрасна гледка към една от емблемите на Дубай - хотел Атлантис. Следва комплекса, наречен "Арабската Венецеия" Madinat Jumeirah.
Това е и мястото откъдето стават най-хубавите снимки към "позлатения" седемзвезден хотел Бурж Ал Араб. Нашият тур ще продължи през един от най-скъпите райони в Дубай Джумейра, където живеят местните жители и луксозните им къщи. Пътят ни ще премине през най-големия булевард на града и Финансовия център, стигайки до една от новите атракции - Рамката на Дубай /вкл. в цената/.


Трансфер и посещение на Дубай мол /вкл. в цената/ - най-големия търговски център в света и най-красивите танцуващи фонтани. По желание /срещу допълнително заплащане/ може да се качите на най-високата сграда в света Бурж Халифа - 828 метра/163 етажа. От наблюдателната площадка на 124-ти етаж се открива невероятна панорамна гледка! Дубай, небостъргачите наоколо, светлините, пустинята ... хоризонта са наоколо. А чудните танцуващи фонтани са в подножието – великолепни и незабравими.Вечеря в ресторант в Дубай мол /вкл. в цената/.
Нощувка.

ДЕН 4: Дубай
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане/ полудневен тур - Чудните потайности на Стар Дубай с включен обяд и посещение на традиционна местна къща и чаша арабско кафе.
Следобяд - свободно време.
Вечерта, круиз с луксозна яхта по Дубай Марина /вкл. в пакетната цена/. Ще сме истински знаменитости с круиз по Дубай Марина с луксозна яхта. Това е една от най-големите яхти в Дубай. Ще преминем през уникалният изкуствен канал, оформящ Марината в Дубай, за да излезем в залива и да видим изкуственият остров "Палмата". Единствено на борда на този круиз ще видим още една от емблемите на Дубай, хотел Атлантис, намиращ се на върха на Палмата. Ще го видим от водата. Осветен и красив. На борда, ни чака кетъринг от 5* хотел и готвачи на живо, които ще приготвят храната ни пред нас.
Нощувка.

ДЕН 5: Дубай
Закуска. Свободно време.
Следобeд - Сафари в пустинята с трансфер и вечеря /срещу допълнително заплащане/. Задължителна дестинация за всеки посетител на Дубай е Арабската пустиня и емблематичното сафари в нея. Ще се насладим на вълнуваща арабска вечер, потопени в традициите и културата на коренните жители на Дубай - бедуините.
Турът започва от хотела. Огромният джип ще се отправи към "червената пустиня", известна с червения си пясък и големи дюни. Ще започнем с дрифт-шоу. Ще стигнем до пустинен лагер и ще се настаним в него. Ще изпратим слънцето "изгубени" сред пясъците, защото пустинните залези са незабравими. Ще яздим камили, ще опитаме традиционно арабско наргиле, ще пием арабски чай, ще караме бъгита (срещу допълнително заплащане). Това е мястото, където ни чака и богата вечеря под звездите, както и традиционна шоу програма.


Нощувка.

ДЕН 6: Дубай
Закуска. Посещение на най-голямата градина от естествени цветя в пустинята Miracle Garden/Чудните градини /срещу допълнително заплащане/. Огромни цветни композиции от милиони живи растения, насред пясъците. Това са градини, които наистина си струва да се видят.
В следващите часове има време за разходка и плаж.


Следобед по желание тур на изкуствения остров Палмата с включено посещение на уникалната нова забележителност The View - невероятна панорамна гледка от 240 метра височина. За да бъдете на върха на света /срещу допълнително заплащане/.
Свободно време в емблематичния хотел Atlantis, който се намира на върха на Палмата. Ще изпратим слънцето по време на невероятен залез. Ще направим фото пауза недалеч от хотел Бурж Ал Араб.
Вечертя в хотела.
По желание посещение на Global Village с вкл. трансфери /срещу допълнително заплащане/. С площ от около 1600 декара, това е един от най-големите тематични паркове в света. Пресъздадени са емблематични сгради и от 90 различни държави - египетските пирамиди, Тадж Махал, лондонския Биг Бен, сградата на операта в Сидни и много, много други. Всичко това е в комбинация със завладяващи спектакли.
Нощувка.

ДЕН 7: Дубай
Закуска. Свободно време за плаж, почивка, шопинг или посещение на Beach club на Палмата, с ползване на чадър и жезлонг и страхотна гледка към Бурж Ал Араб 7* /необходима е предварителна резервация/.
Вечеря в хотела.
Нощувка.

ДЕН 8: Дубай - Абу Даби - София
Закуска. Трансфер до летището в Абу Даби и полет за София.
Пристигане на летище София.

ВАЖНО! Последователността на организацията по програмата е ориентировъчна и информация за поредността на мероприятията по дни и часове ще получите на място.

Застраховка "Отмяна на пътуване"
Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.
Стойността на застраховката е между 3% и 7% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри.
Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

Какво покрива застраховката:
Разходи за отмяна на пътуване - възстановяват се разходи в случай на отмяна на пътуване поради някоя от следните причини:

 • Внезапно заболяване, злополука или смърт на застрахованото лице;

 • Внезапно заболяване или злополука, налагащи стационарен или домашен режим на лечение, или смърт на близък роднина на застрахованото лице;

 • Увреждане на жилището на застрахованото лице в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага присъствието на застрахования;

 • Стачка в транспорта, която не е била очаквана при сключването на застраховката;

 • Положителен PCR тест /ако се налага правенето на такъв преди тръгване/ - ако полицата има покритие за Ковид;

 • Лимитът на отговорност не може да надвишава платената обща сума за пътуването.


Не се дължи обезщетение, ако пътуването бъде отменено поради някоя от следните причини:

 • Покритието важи само ако пътуването бъде отменено преди застрахованото лице да отпътува за дестинацията;

 • Земетресение, екологична катастрофа или друго събитие с масови последици;

 • Невъзможност за навременно снабдяване с необходими за пътуването документи /международен паспорт, виза, задължителни ваксини и др./, включително поради административни пречки;

 • Самоубийство или опит за самоубийство.


При настъпило застрахователно събитие, застрахователя изисква официални документи, доказващи всички детайли от съответната институция /в оригинал/.

Дати:

 • Всеки понеделник, сряда, петък и неделя от 01.11.2023 г. до 30.03.2024 г.

ЦЕНИ И ХОТЕЛИ:

Хотел Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая Трети възрастен в двойна стая Дете от 3 до 10,99 г без допълнително легло Дете от 3 до 10,99 г с допълнително легло
Premier Inn Barsha Heights 3* 1 060 евро 1 380 евро н/п 760 евро н/п
Ibis Al Barsha 3* 1 060 евро 1 380 евро н/п 760 евро н/п
Flora Al Barsha 4* 1 120 евро 1 480 евро 1 120 евро 820 евро 1 070 евро
Signature 1 Tecom, Barsha Heights 4* 1 120 евро 1 480 евро 1 120 евро 820 евро 1 070 евро
Elite Byblos 5* 1 220 евро 1 690 евро 1 220 евро 920 евро 1 170 евро

* Отстъпката за децата се взима под внимание, когато детето е настанено с двама възрастни в едно помещение.

Доплащания пикови периоди (и двете дати включително):

Хотел 13.11.2023 - 17.11.2023 29.11.2023 - 12.12.2023 27.12.2023 - 03.01.2024 29.01.2024 - 01.02.2024 19.02.2024 - 23.02.2024
Premier Inn Barsha Heights 3* 0 40 евро На запитване 15 евро 15 евро
Ibis Al Barsha 3* 25 евро 70 евро На запитване 25 евро 25 евро
Flora Al Barsha 4* 0 110 евро На запитване 110 евро 110 евро
Signature 1 Tecom, Barsha Heights 4* 0 30 евро На запитване 30 евро 30 евро
Elite Byblos 5* 0 70 евро На запитване 25 евро 25 евро

* Цената е на човек на ден • За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

 • Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Обединени Арабски Емирства без виза.

 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и /оригинал и 1 копие/

 • За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 • При нощувки в Дубай туристите заплащат задължително туристическа такса "Туризъм дирхам" - между 10-20 дирхама на вечер/на стая според избрания от вас хотел. Заплаща се директно от клиентите на рецепцията на хотела.

 • Електрическите контакти в хотелите в Дубай са АНГЛИЙСКИ СТАНДАРТ - с три входа. Ако не разполагате с подобен адаптор - Английски стандарт, може да получите такъв на рецепцията на хотела.

 • При желание пътуващите да седят един до друг в самолета е необходимо да се заплати такса за конкретни седалки. Различните зони в самолета имат различна цена. При желание пътуващите да седят един до друг, то това следва бъде уточнено предварително.

 • Кетъринг по време на полета не е включен, а се поръчва и плаща по време на самия полет по желание на клиента.

 • Вечерята при пристигане в Абу Даби - Dinner box в стаята, включва сандвич, безалкохолна напитка и плод, приготвени от хотела.

 • Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

 • След вечерята в Дубай Мол по програма НЕ е включен трансфер до хотела с цел всеки турист да има свободата сам да прецени колко време да прекара в съответните забележителности и да организира прибирането си по свое усмотрение.

 • Цените на пакета по време на светски и религиозни празници, ученически ваканции и други, са на запитване и препотвърждение.


Застраховка "Отмяна на пътуване"

Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.

Стойността на застраховката е между 7% и 9% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри

Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

Какво покрива застраховката:

Разходи за отмяна на пътуване - възстановяват се разходи в случай на отмяна на пътуване поради някоя от следните причини:

 • Внезапно заболяване, злополука или смърт на застрахованото лице;

 • Внезапно заболяване или злополука, налагащи стационарен или домашен режим на лечение, или смърт на близък роднина на застрахованото лице;

 • Увреждане на жилището на застрахованото лице в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага присъствието на застрахования;

 • Стачка в транспорта, която не е била очаквана при сключването на застраховката.

 • Положителен PCR тест /ако се налага правенето на такъв преди тръгване/ - ако полицата има покритие за Ковид

 • Лимитът на отговорност не може да надвишава платената обща сума за пътуването


Не се дължи обезщетение, ако пътуването бъде отменено поради някоя от следните причини:

 • Покритието важи само ако пътуването бъде отменено преди застрахованото лице да
  отпътува за дестинацията.

 • Земетресение, екологична катастрофа или друго събитие с масови последици;

 • Невъзможност за навременно снабдяване с необходими за пътуването документи
  /международен паспорт, виза, задължителни ваксини и др./, включително поради административни пречки.

 • Самоубийство или опит за самоубийство


При настъпило застрахователно събитие, застрахователя изисква официални документи, доказващи всички детайли от съответната институция /в оригинал/.


Качване на Бурж Халифа
Ще посетим една от емблемите на Дубай - най-високата сграда в света Бурж Халифа /828 метра/, изкачване до наблюдателната площадка на 124-ти етаж.
Цена - 65 евро


Чудните градини
Ще посетим най-големите градини с естествени цветя в света. Огромни фигури на хора, животни, къщи, направени само и единствено от живи цъфтящи цветя.
Включен трансфер и входни билети.
Цена - 50 евро

Сафари в пустинята
Цената включва:
- Транспорт от хотела и обратно
- Дрифт-шоу из "червените дюни"
- Фотосесия в пустинята
- Яздене на камила
- Вечеря на блок маса
- Безалкохолни напитки
- Шоу програма
Цена - 70 евро

Чудните потайности на Стар Дубай
Ще открием най-старите части на Дубай и местата... от където всичко е започнало. Ще посетим златния сук, сука с подправките, много пазари за дрехи и подаръци. Ще обядваме на брега с гледка към Дубай крийк.
Цена - 65 евро

Полудневен тур на изкуствения остров Палмата
Ще обиколим Палмата, ще направим няколко фотопаузи, ще посетим емблематичния хотел Атлантис. Имаме и включено посещение на уникалната нова забележителност The View с 360-градусова гледка на фантастичен Дубай отвисоко.
Цена - 65 евро

Звезден тур на хотел Бурж Ал Араб 7*
Емблематичният хотел отваря врати с възможност за посещение от всички туристи. Ще посетим лобито, някои от най-известните апартаменти в хотела, както и специално направен за тура музей. Продължителността е около час и половина.
Моля да имате предвид, че турът се провежда изцяло с водач от хотела на английски език.
Цена - 80 евро

Посещение на Global Village
Ще посетим тематичния парк Global Village, в който са пресъздадени емблематични сгради от 90 различни държави - египетските пирамиди, Тадж Махал, лондонския Биг Бен, сградата на операта в Сидни и много, много други. Всичко това е в комбинация със завладяващи спектакли.
Цена - 40 евро

Еднодневен достъп до Beach. Club на изкуствения о-в Палмата, с ползване на чадър и жезлонг и страхотна гледка към Бурж Ал Араб 7* /включено в цената/
Необходима е предварителна резервация.
Дубай и Абу Даби – 7 нощувки + 4 екскурзии и 6 вечери, включени в цената Дубай и Абу Даби – 7 нощувки + 4 екскурзии и 6 вечери, включени в цената Дубай и Абу Даби – 7 нощувки + 4 екскурзии и 6 вечери, включени в цената Дубай и Абу Даби – 7 нощувки + 4 екскурзии и 6 вечери, включени в цената Дубай и Абу Даби – 7 нощувки + 4 екскурзии и 6 вечери, включени в цената Дубай и Абу Даби – 7 нощувки + 4 екскурзии и 6 вечери, включени в цената Дубай и Абу Даби – 7 нощувки + 4 екскурзии и 6 вечери, включени в цената Дубай и Абу Даби – 7 нощувки + 4 екскурзии и 6 вечери, включени в цената

В цената са включени:

 • Самолетен билет за директен полет София - Абу Даби - София
 • Летищни такси
 • Малък салонен багаж до 10 кг /максимални размери до 40 x 30 x 20 см/
 • Чекиран багаж до 10 кг
 • 1 нощувка със закуска в Абу Даби в хотел 4*
 • 6 нощувки със закуска в избран хотел в Дубай
 • Посрещане на летището от български представител
 • Трансфери /летище-хотел-летище/
 • Вечеря при пристигане в хотела в Абу Даби - Dinner box в стаята
 • Полудневен тур на модерен Дубай на български език
 • Посещение на Рамката на Дубай /с вкл. билети/
 • Обиколка на Madinat Jumeirah /Арабската Венеция/
 • Вечеря в тематичен ресторант в Дубай мол
 • Круиз с луксозна яхта в Дубай Марина с включена вечеря
 • Еднодневен достъп до Beach Club на изкуствения о-в Палмата, с ползване на чадър и жезлонг и страхотна гледка към Бурж Ал Араб 7*
 • Целодневна екскурзия до Абу Даби на български език с включено посещение на Бялата Джамия и Двореца на шейха
 • Фото пауза на изкуствения остров Палмата в комплекса The Pointe
 • Три вечери в хотела
 • Фотопауза с гледка към "златния" 7-звезден хотел "Бурж ал Араб"
 • Здравна застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро
 • Богата и цветна програма с чудесни отзиви

В цената не са включени:

 • Съседни седалки в самолета /освен ако не са поръчани и платени/
 • Кетъринг по време на полета, който се поръчва и плаща по време на самия полет
 • Допълнителните екскурзии, изрично упоменати в програмата, че са по желание и срещу допълнително заплащане
 • Tуристическа градска такса - между 10-20 дирхама на вечер/на стая според избрания от вас хотел

Разгледайте още

8 дни / 7 нощувки

Дати: 16.06.2024, 30.06.2024, 07.07.2024, 21.07.2024, 04.08.2024, 18.08.2024, 01.09.2024 и 22.09.2024

от 860 евро
7 8

8 дни / 7 нощувки

Дати: от 03.04.2024 г. до 15.06.2024 г. с полет на Fly Dubai

от 1080 евро
7 8

13 дни / 10 нощувки

Дати: 03.04.2024 и 06.09.2024

от 3 490 евро
10 13