Екскурзия Дубай – 6 дни / 5 нощувки + 3 екскурзии и 4 вечери, включени в цената

Екскурзия Дубай – 6 дни / 5 нощувки + 3 екскурзии и 4 вечери, включени в цената

В цената са включени:

 • Самолетен билет за директен полет София - Дубай - София
 • Летищни такси
 • Малък салонен багаж до 7 кг. /максимален размер до 55 x 38 x 20 cm/ + лаптоп чанта или малка чанта с размери до 25 х 33 х 20см, или duty free чанта
 • 5 нощувки със закуска в избран хотел
 • Посрещане на летището от български представител
 • Трансфери /летище-хотел-летище/
 • Здравна застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 10 000 евро
 • Вечеря в деня на настаняване /room service/
 • Полудневен тур на модерен Дубай на български език
 • Посещение на Рамката на Дубай /с вкл. билети/
 • Обиколка на Madinat Jumeirah /Арабската Венеция/
 • Вечеря в тематичен ресторант в Дубай мол
 • Круиз с луксозна яхта в Дубай Марина с вкл. вечеря
 • Фото пауза на изкуствения остров "Палмата" в комплекса The Pointe
 • Вечеря в ресторант в комплекса The Pointe /новите фонтани на Дубай/
 • Посещение на уникалната закрита ски писта в Mall of the Emirates
 • Фото пауза близо до "златния" 7-звезден хотел - Бурж ал Араб

В цената не са включени:

 • Допълнителните екскурзии, изрично упоменати в програмата, че са по желание и срещу допълнително заплащане
 • Tуристическа градска такса - между 10-20 дирхама на вечер/на стая според избрания от вас хотел
 • 20 кг. чекиран багаж
 • Храна и напитки по време на полетите

Дати:
Всяка сряда, петък и неделя

Дубай – минало и настояще
В миналото-спокойно градче със селски къщурки от корал и гипс, построени от персийските търговци и палмови хижи, подслонявали бедуинските рибари и търсачите на перли. Днес – процъфтяващ мегаполис и основен търговски център на средния изток.
Чарът на мистичната пустиня, страхотните плажове и шансът да се докоснем до арабската култура, наслаждавайки се на западните удоволствия, са само част от неустоимото изкушение наречено Дубай.
Дързостта на градските управници е наистина смайваща. Хотели, навътре в морето, изкуствени острови със 120км плажна ивица, причудливи небостъргачи, нови технологии, всякакви световни рекорди …
Единствено тук, на едно място, може да видите първия в света седемзвезден хотел – Burj Al Arab, с облик на платноходка, най-високата сграда в света – Burj Khalifa, най-големия търговски център с най-красивите „танцуващи“ фoнтани – Dubai Mall, и още много от най-най нещата в света.

ДЕН 1: София - Дубай
Пристигане на летището и посрещане от представител на фирмата /на български език/.
Трансфер до хотела. Настаняване.
Вечеря /Room service, включен в цената/.
Нощувка.

ДЕН 2: Дубай
Закуска. Днес ни чака чудесен тур през Нов Дубай /вкл. в цената/. Сутринта потегляме към Дубай Марина. Ще видим най-високата жилищна сграда в света Princess Tower, както и усуканата на 360 градуса Cayan Tower. Тук е и мястото за много снимки с невероятните небостъргачи наоколо, както и за колоритните многомилионни яхти, акустирали в марината. Турът ни продължава към "осмото чудо на света" - изкуственият остров Палмата. Ще преминем по "стъблото", за да стигнем до най-новия комплекс The Pointe, откъдето се открива прекрасна гледка към една от емблемите на Дубай - хотел Атлантис. Следва комплексът, наречен "Арабската Венецеия" Madinat Jumeirah.
Това е и мястото, откъдето стават най-хубавите снимки към "позлатения" свръхлуксозен хотел Бурж Ал Араб. Нашият тур ще продължи през един от най-скъпите райони в Дубай Джумейра, където живеят местните жители и луксозните им къщи. Пътят ни ще премине през най-големия булевард на града и Финансовия център, стигайки до една от новите атракции - Рамката на Дубай /вкл. в цената/.

Трансфер и посещение на Дубай мол /вкл. в цената/ - най-големият търговски център в света и най-красивите танцуващи фонтани. По желание /срещу допълнително заплащане - 50 евро на човек/ може да се качите на най-високата сграда в света Бурж Халифа - 828 метра / 163 етажа. От наблюдателната площадка на 124-ти етаж се открива невероятна панорамна гледка! Дубай, небостъргачите, светлините, пустинята ... хоризонтът са наоколо. А чудните танцуващи фонтани са в подножието – великолепни и незабравими.

Вечеря в ресторант в Дубай мол /вкл. в цената/.
Нощувка.

ДЕН 3: Дубай - Абу Даби - Дубай
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане - 75 евро на човек/ еднодневен тур на Абу Даби - столицата на Обединените Арабски Емирства. Абу Даби е модерен град, разположен на множество острови. Градът съчетава в себе си традиционни арабски сгради, с модерни стъклени небостъргачи, молове и атракции.
Тук ни чака Бялата Джамия, най-голямата джамия в емирствата. Ще научим интересни неща за историята, културата и религията на местното население. Архитектурата на Джамията предлага възможност за футуристични снимки, с които ще връщаме  спомените от посещението си. Красиво и великолепно!

Обиколката продължава през най-скъпия район на града Ал Батийн, където се намира и старият президентски дворец. Веднага след това ще открием и новия дворец на Шейха* - Qasr Al Watan. Приказна архитектура и лукс. Ще посетим заседателната и балната зала, за да разгледаме емблематични вещи от личната колекция на Шейха.

*Билетът за вход в двореца на шейха не е включен в цената на екскурзията и се заплаща отделно.

Ще се отбием за снимки и на крайбрежната улица Корниш - истински красива крайбрежна променада.
За финала сме запазили най-големия тематичен парк в света Ferrari World /отвън/, в който се намира най-бързото влакче в света, развиващо скорост от 240 км/ч.
Късен следобед - връщане в Дубай.
Вечерта, круиз с луксозна яхта по Дубай Марина. Ще сме истински знаменитости с круиз по Дубай Марина с луксозна яхта. Това е една от най-големите яхти в Дубай. Ще преминем през уникалния изкуствен канал, оформящ Марината в Дубай, за да излезем в залива и да видим изкуствения остров "Палмата". Единствено на борда на този круиз ще видим още една от емблемите на Дубай, хотел Атлантис, намиращ се на върха на Палмата. Ще го видим от водата. Осветен и красив. На борда, ни чака кетъринг от 5* хотел и готвачи на живо, които ще приготвят храната ни пред нас.
Нощувка.

ДЕН 4: Дубай
Закуска. Посещение на най-голямата градина от естествени цветя в пустинята Miracle Garden/Чудните градини /срещу допълнително заплащане - 40 евро на човек с вкл. билет + транспорт. Огромни цветни композиции от милиони живи растения насред пясъците. Това са градини, които наистина си струва да се видят.
В следващите часове има време за разходка и плаж.

Следобeд - Сафари в пустинята с трансфер и вечеря /срещу допълнително заплащане - 60 евро на човек с вкл. трансфер и вечеря/. Задължителна дестинация за всеки посетител на Дубай е Арабската пустиня и емблематичното сафари в нея. Ще се насладим на вълнуваща арабска вечер, потопени в традициите и културата на коренните жители на Дубай - бедуините.
Турът започва от хотела. Огромният джип ще се отправи към "червената пустиня", известна с червения си пясък и големи дюни. Ще започнем с дрифт-шоу. Ще стигнем до пустинен лагер и ще се настаним в него. Ще изпратим слънцето "изгубени" сред пясъците, защото пустинните залези са незабравими. Ще яздим камили, ще опитаме традиционно арабско наргиле, ще пием арабски чай, ще караме бъгита... Това е мястото, където ни чака и богата вечеря под звездите, както и традиционна шоу програма.

Нощувка.

ДЕН 5: Дубай
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане - 55 евро на човек/ полудневен тур - Чудните потайности на Стар Дубай с включен обяд и посещение на Музея на кафето.
Следобед - свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане - 60 евро на човек/ тур на изкуствения остров Палмата с включено посещение на уникалната нова забележителност The View - невероятна панорамна гледка от 240 метра височина. За да бъдете на върха на света.
Свободно време в емблематичния хотел Atlantis, който се намира на върха на Палмата. Ще изпратим слънцето по време на невероятен залез. Ще направим фото пауза пред хотел Бурж Ал Араб и последната ни спирка ще бъде комплекса The Pointe с най-големите фонтани в света /включени в Книгата на рекордите на Гинес/.
19:00 ч. - вечеря в ресторант в комплекса The Pointe /включено в цената/ с гледка към новите фонтани на Дубай /няма включени трансфери/.
Нощувка.

ДЕН 6: Дубай - София
Закуска. Трансфер до летището и полет за София.
Пристигане на летище София.

Застраховка "Отмяна на пътуване":
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.


ДАТИ:

Всяка сряда, петък и неделя

 

ЦЕНИ И ХОТЕЛИ:

Хотел Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая Трети възрастен в двойна стая Дете от 3 до 11 г.
Premier Inn Barsha Heights 3* 755 евро 945 евро н/п 625 евро
Class Hotel Apartments 4* 780 евро 990 евро 780 евро 650 евро
Flora Al Barsha 4* 795 евро 935 евро 795 евро 665 евро
Rose Park Al Barsha 4* 795 евро 935 евро 795 евро 665 евро
Elite Byblos 5* 865 евро 1 160 евро 865 евро 735 евро

  • При нощувки в Дубай туристите заплащат задължително туристическа такса "Туризъм дирхам" - между 10-20 дирхама на вечер/на стая според избрания от вас хотел. Заплаща се директно от клиентите на рецепцията на хотела.

 • Електрическите контакти в хотелите в Дубай са АНГЛИЙСКИ СТАНДАРТ - с три входа. Ако не разполагате с подобен адаптор - Английски стандарт, може да получите такъв на рецепцията на хотела

 • За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

 • При желание пътуващите да седят един до друг в самолета е необходимо да се заплати такса за конкретни седалки. Различните зони в самолета имат различна цена. При желание пътуващите да седят един до друг, то това следва бъде уточнено предварително.

 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и /оригинал и 1 копие/

 • За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 • Българските граждани, притежаващи валидни паспорти, могат да влизат и пребивават на територията на Обединени Арабски Емирства без виза

 • Точните часове на екскурзиите се определят на място. Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата.

 • След вечерите в Дубай Мол и в комплекса The Pointe по програма НЕ са включени трансфери до хотела с цел всеки турист да има совбодата сам да прецени колко време да прекара в съответните забележителности и да организира прибирането си по свое усмотрение.
 • Качване на Бурж Халифа - 50 евро

 • Чудните градини - 40 евро /трансфер + билети/

 • Сафари в пустинята с включена вечеря - 60 евро

 • Чудните потайности на Стар Дубай - 55 евро

 • Полудневен тур на изкуствения остров Палмата с включено посещение на уникалната нова забележителност The View - 60 евро

 • Абу Даби - еднодневен тур на столицата на Обединени Арабски Емирства /транспорт и екскурзовод на български език/ - 75 евро


Екскурзия Дубай – 6 дни / 5 нощувки + 3 екскурзии и 4 вечери, включени в цената Екскурзия Дубай – 6 дни / 5 нощувки + 3 екскурзии и 4 вечери, включени в цената Екскурзия Дубай – 6 дни / 5 нощувки + 3 екскурзии и 4 вечери, включени в цената Екскурзия Дубай – 6 дни / 5 нощувки + 3 екскурзии и 4 вечери, включени в цената Екскурзия Дубай – 6 дни / 5 нощувки + 3 екскурзии и 4 вечери, включени в цената Екскурзия Дубай – 6 дни / 5 нощувки + 3 екскурзии и 4 вечери, включени в цената Екскурзия Дубай – 6 дни / 5 нощувки + 3 екскурзии и 4 вечери, включени в цената Екскурзия Дубай – 6 дни / 5 нощувки + 3 екскурзии и 4 вечери, включени в цената Екскурзия Дубай – 6 дни / 5 нощувки + 3 екскурзии и 4 вечери, включени в цената Екскурзия Дубай – 6 дни / 5 нощувки + 3 екскурзии и 4 вечери, включени в цената

В цената са включени:

 • Самолетен билет за директен полет София - Дубай - София
 • Летищни такси
 • Малък салонен багаж до 7 кг. /максимален размер до 55 x 38 x 20 cm/ + лаптоп чанта или малка чанта с размери до 25 х 33 х 20см, или duty free чанта
 • 5 нощувки със закуска в избран хотел
 • Посрещане на летището от български представител
 • Трансфери /летище-хотел-летище/
 • Здравна застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 10 000 евро
 • Вечеря в деня на настаняване /room service/
 • Полудневен тур на модерен Дубай на български език
 • Посещение на Рамката на Дубай /с вкл. билети/
 • Обиколка на Madinat Jumeirah /Арабската Венеция/
 • Вечеря в тематичен ресторант в Дубай мол
 • Круиз с луксозна яхта в Дубай Марина с вкл. вечеря
 • Фото пауза на изкуствения остров "Палмата" в комплекса The Pointe
 • Вечеря в ресторант в комплекса The Pointe /новите фонтани на Дубай/
 • Посещение на уникалната закрита ски писта в Mall of the Emirates
 • Фото пауза близо до "златния" 7-звезден хотел - Бурж ал Араб

В цената не са включени:

 • Допълнителните екскурзии, изрично упоменати в програмата, че са по желание и срещу допълнително заплащане
 • Tуристическа градска такса - между 10-20 дирхама на вечер/на стая според избрания от вас хотел
 • 20 кг. чекиран багаж
 • Храна и напитки по време на полетите

Разгледайте още

8 дни / 7 нощувки

Дати: 03.09.2022; 10.09.2022; 13.09.2022; 17.09.2022; 20.09.2022; 24.09.2022

от 745 евро
7 8

6 дни / 5 нощувки

Дати: 20.09.2022

от 990 евро
5 6