Екскурзия Дубай – 5 дни

Екскурзия Дубай – 5 дни

В цената са включени:

 • Двупосочен самолетен билет за директен полет София – Дубай – София
 • Летищни такси
 • Малък салонен багаж до 7 кг. /макс. размер до 40x 30 x 20cm/
 • 4 нощувки със закуска в избран хотел
 • Посрещане на летището от представител на фирмата на български език
 • Трансфери /летище-хотел-летище/

В цената не са включени:

 • Допълнителните екскурзии, изрично упоменати в програмата, че са по желание и срещу допълнително заплащане
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит на отговорност 10 000 евро
 • Застраховка Oтмяна на пътуване – 2% - 3% от пакетната цена в зависимост от момента на закупуването на пакета
 • Tуристическа такса „Туризъм дирхам“ - между 10-20 дирхама на вечер/на стая според избрания от вас хотел
 • Вечеря в деня на настаняване /room service/
 • Дубай тур на Български език
 • Посещение на Рамката на Дубай
 • Вечеря в ресторант в Дубай мол
 • Сафари в пустинята с вкл. вечеря
 • Круиз Дубай Марина с вкл. вечеря
 • Еднодневен тур на Абу Даби на Български език

Дати:
01.10.2020 – 31.03.2021 /заминаване всеки вторник/

Дубай – минало и настояще
Дубай. В миналото-спокойно градче със селски къщурки от корал и гипс, построени от персийските търговци и палмови хижи, подслонявали бедуинските рибари и търсачите на перли. Днес – процъфтяващ мегаполис и основен търговски център на средния изток.
Чарът на мистичната пустиня, страхотните плажове и шанса да се докоснем до арабската култура, наслаждавайки се на западните удоволствия, са само част от неустоимото изкушение наречено Дубай.
Дързостта на градските управници е наистина смайваща. Хотели, навътре в морето, изкуствени острови със 120 км. плажна ивица, причудливи небостъргачи, нови технологии, всякакви световни рекорди…
Единствено тук, на едно място, може да видите първия в света „седем звезден“ хотел – с облик на платноходка Burj Al Arab, най-високата сграда в света – Burj Khalifa, най-големия търговски център с най-красивите „танцуващи“ фoнтани – Dubai Mall и още много от най-най нещата в света.

ДЕН 1: София - Дубай
Пристигане на летището в Дубай и посрещане от представител на фирмата /на български език/.
Трансфер до хотела. Настаняване.
Вечеря /По желание: 10 евро на човек/.

ДЕН 2: Дубай
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане - 50 евро на човек/ полудневен тур на Дубай с екскурзовод на български език с посещение на Рамката на Дубай.


Трансфер и посещение на Дубай мол - най-големия търговски център в света и най-красивите танцуващи фонтани.  По желание /срещу допълнително заплащане - 55 евро на човек/ може да се качите на най-високата сграда в света Бурж Халифа - 828 метра/163 етажа. От наблюдателната площадка на 124-ти етаж се открива невероятна панорамна гледка! Дубай, небостъргачите наоколо, светлините, пустинята...хоризонта са наоколо. А чудните танцуващи фонтани са в подножието – великолепни и незабравими.Нощувка.

ДЕН 3: Дубай
Закуска. Посещение на най-голямата градина от естествени цветя в пустинята Miracle Garden/Чудните градини /По желание - 32 евро на човек с вкл. билет + транспорт/. Огромни цветни композиции от милиони живи растения, насред пясъците. Това са градини, които наистина си струва да се видят.


Следобяд - Сафари в пустинята с трансфер и вечеря /По желание - 50 евро на човек с вкл. трансфер и вечеря/.


ДЕН 4: Дубай
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане - 45 евро на човек/ полудневен тур на стар Дубай с включен обяд и посещение на Музея на кафето.

Вечерта, Круиз с арабска галера по Дубай Марина с трансфери и вечеря /По желание - 50 евро на човек/
или
Круиз с луксозна яхта по Дубай Марина + излизане от марината и обиколка навътре в морето с прекрасна панорамна гледка към хотел Атлантис. Трансфери и вечеря от 5 звезден хотел /По желание - 60 евро на човек/.
Нощувка.

ДЕН 5: Дубай - Абу Даби - София
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане - 60 евро на човек/ еднодневен тур на Абу Даби с екскурзовод на български език и посещение на Двореца на Шейха. Посещение на Бялата джамия, една от невероятните забележителности на Абу Даби. Обиколка по крайбрежния булевард Корниш, емблематичните зони на емирството, както и парка Ferrari World /отвън/.


Късен следобед - трансфер до летището и полет за София.

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 3% и 8% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

 

ДАТИ:

01.10.2020 – 31.03.2021 /заминаване всеки вторник/

ЦЕНИ И ХОТЕЛИ:

Хотел Двойна стая Самостоятелна стая 3-ти човек в двойна стая
Ibis Al Barsha 3* 495 евро 620 евро н/п
Rose Park Al Barsha 4* 520 евро 670 евро 520 евро
Novotel Al Barsha 4* 520 евро 670 евро 520 евро
Signature Hotel Tecom 4* 525 евро 680 евро 525 евро
Elite Byblos 5* 610 евро 760 евро 610 евро

Забележка: За всички пътувания в периода 01.04.2020 - 30.04.2020 има доплащане от 100 евро на човек към посочените цени.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • При нощувки в Дубай туристите заплащат задължително туристическа такса „Туризъм дирхам“ - между 10-20 дирхама на вечер/на стая според избрания от вас хотел. Заплаща се директно от клиентите на рецепцията на хотела.

 • Електрическите контакти в хотелите в Дубай са АНГЛИЙСКИ СТАНДАРТ – с три входа. Ако не разполагате с подобен адаптор – Английски стандарт, може да получите такъв на рецепцията на хотела

 • За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

 • При желание пътуващите да седят един до друг в самолета е необходимо да се заплати такса за конкретни седалки. Различните зони в самолета имат различна цена. При желание пътуващите да седят един до друг, то това следва бъде уточнено предварително.


Исторически тур на най-легендарния круизен кораб в света - Queen Elizabeth II (Кралица Елизабет II)
Quenn Elizabeth 2 е най-легендарния круизен кораб в света. Открит лично от Кралица Елизабет през 60-те години, корабът е активен до 2008 г., когато е закупен от Дубайското правителство. През това време оперира 17 околосветски пътешествия и стотици други круизи в цял свят. От това лято е отворен като хотел и музейна част. Турът ще ви даде възможност да обиколите легендарния кораб, да разгледате автентичните ресторанти и барове, както и най-голямата атракция: да посетите личната каюта на Кралица Елизабет, в която тя многократно е нощувала.
Цени:

 • Тур + трансфер: 45 евро

 • Тур + трансфер + обяд на кораба: 70 евро

 • Доплащане за екскурзовод на български език: 45 евро


Всички цени са за един човек. За провеждане на тура за необходими минимум двама човека.

Разходка с луксозна яхта по Дубай Марина
Разходка с луксозна яхта по Дубай Марина /2 часа/. Ще имате се почувствате като знаменитости, обикаляйки канала на Марината и залива около Палмата с луксозна яхта.

Цена: 70 евро /2 часа круиз + трансфер/ За провеждане на тура за необходими минимум двама човека.

Полет с балон + гурме закуска в бедуински лагер + преход през пустинята с винтидж Range Rover от 1950 г. + наблюдение на соколи
В тази екскурзия ще се насладите не само на полет с балон над едни от най – красивите и големи дюни в ОАЕ, а ще се пренесете в една арабска приказка и ще прекарате една вълнуваща сутрин в пустинята, както шейховете го правят и до ден днешен.
Екскурзията започва с ранен трансфер от Вашия хотел около 5:00 ч. След 40 мин преход навлизаме в пустинята, от където ще започне и приключението Ви. Ще имате възможност да се насладите на магическите отблясъци на пламака на най – големия балон в Света. Ще се любувате на изгрева, както никога до сега - от балон над необятната Дубайска пустиня! За да сте още по-очаровани нашите партьори са осигурили едни от най-добре обучени соколи в света, които ще кръжат в близост до Вашия балон.
След полета ще се настаните удобно във винтиж Land Rover от 1950 г. - една от любимите коли на шейховете. Ще се отправите към традиционен бедуински лагер за обилна гурме закуска с ръчно нарязана сьомга, хайвер, яйца Бенедикт, студени предястия и плодове. Преминавайки през един от частните резервати на Шейхското семейство ще имате възможност да видите калими, газели и други представители на местната фауна.

Цена: 260 евро /вкл. полет с балон + закуска + трансфер/ За провеждане на тура за необходими минимум двама човека.
Екскурзия Дубай – 5 дни Екскурзия Дубай – 5 дни Екскурзия Дубай – 5 дни Екскурзия Дубай – 5 дни Екскурзия Дубай – 5 дни Екскурзия Дубай – 5 дни Екскурзия Дубай – 5 дни Екскурзия Дубай – 5 дни Екскурзия Дубай – 5 дни

Разгледайте още

15 дни / 13 нощувки

Дати: 01.09.2020 и 25.04.2021

от 3 090 евро
13 15

10 дни / 8 нощувки

Дати: 23.10.2020

от 1 695 евро
8 10

10 дни / 8 нощувки

Дати: 23.10.2020

от 1 695 евро
8 10