Екскурзия Нова Зеландия и Фиджи

Екскурзия Нова Зеландия и Фиджи

В цената са включени:

 • Самолетни билети за полетите: София – Окланд – Фиджи - Окланд – София
 • Летищни такси за всички полети
 • 5 нощувки със закуски в хотел 4* във Фиджи
 • 2 нощувки със закуски в хотел 3* в Тауранга
 • 1 нощувки със закуска в хотел 3* в Роторуа
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Таупо
 • 2 нощувки със закуска в хотел 3* в Окланд
 • Трансфери летище - хотел-летище
 • Автобусна обиколка по програмата: Окланд – Тауранга – Роторуа – Таупо – Вайтомо - Окланд
 • Трансфер до всички забележителности по програмата
 • Екскурзоводска програма на български език

В цената не са включени:

 • Входни такси на обектите по програмата
 • Билети за градски транспорт, ако се налага
 • Допълнителни екскурзии
 • Медицинска зaстраховка
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини
 • Лични разходи

Дати:
25.02.2020 – 09.03.2020 – 4 350 евро

ДЕН 1: София - Окланд
Среща в 19:15 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Истанбул в 21:15 ч. с Turkish Airlines.
Кацане в Истанбул в 23:50 ч.

ДЕН 2: Окланд
Полет Истанбул – Банкок. Стоп в Банкок, полет за Окланд. Пристигане в 12:05 през нощта.

ДЕН 3: Фиджи
Полет за Фиджи. Трансфер и настаняване в хотел.
Фиджи е великолепен и красив архипелаг, намиращ се в южната част на Тихия океан. Именно заради своята отдалеченост, той е по-скоро блян и мечта, отколкото реална дестинация за много хора. Фиджи очарова с безкрайни бели пясъчни плажове, магическо красиви островчета, лазурен океан и невероятен подводен свят. Островите на Фиджи се различават един от друг, благодарение на разнообразието на тяхната флора и фауна. То се дължи на различните климатични условия, изолацията на някои от островите на архипелага, както и заради геоложката структура на островите.
Националната кухня на Фиджи е изключително разнообразна – смесица от индийски и полинезийски и китайски стил, но хотелите предлагат и богата европейската кухня. Местните умеят да приготвят ястия, които не се предлагат на никое друго място в света. При среща с тях можете да опитате месни деликатеси от характерни за Фиджи, корени, подправки, риба и други. Някои от храните предварително са увити в бананови листа, а след това сварени в подземни пещи.
Островите Фиджи са благословени с най-прозрачната, тюркоазена вода и най-белите пясъчни плажове на света, обгърнати от пищна джунгла и виещите се реки. В допълнение към всичко това е и автентичната култура на Фиджи. Цялото това изобилие от красота и очарование, прави пейзажа почти нереален. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.

ДЕН 4: Фиджи
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане - 60 евро на човек/ - круиз с катамаран до островите Маманука. По време на този три часов круиз, ще обиколим Bounty Island, South Sea Island, Mana Mana и остров Malolo.


Ще имаме възможност да се гмуркаме в кристално чистите води и да се любуваме на красотата на кораловите рифове. На Beachcomber Island, ще се насладим на типичната кухня на Фиджи.
Нощувка.

ДЕН 5: Фиджи
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане - 92 евро на човек/ - обиколка на традиционният пазар в Нади и готварски курс. Ще имаме възможност да се запознаем с традиционната Фиджийска кухня. Ще готвите с традиционни продукти, закупени лично от вас в предварителната обиколка на месният пазар. Ще видим различни техники на готвене, използвани все още в традиционната кухня. Курсът се провежда в уютни климатизирани помещения. Обиколката включва: вода, прясно изцедени сокове, чай, кафе, дегустации, обяд, рецепти, за традиционна фиджийска кухня.
Нощувка.

ДЕН 6: Фиджи
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане - 183 евро на човек/ - гмуркане сред акули. Ще бъдете участници в нещо много специално. В лагуната Бека, компания ще ви правят над 8 вида акули и още 300 вида други по-малки риби. Запознатите, ще различат тигрови акули, бичи акули, няколко вида рифови и скатови акули. Ще видите още корали и други морски обитатели. Можете да разчитате на добра екипировка и обучени водолази.
Нощувка

ДЕН 7: Фиджи
Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Нощувка

ДЕН 8: Фиджи - Окланд - Тауранга
Закуска. Полет за Окланд. Следва пътуване до крайбрежният град Тауранга. Свободно време и първи впечатления от града.
Нощувка в Тауранга.

ДЕН 9: Тауранга
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане - 100 евро на човек/ - посещение на Hobbiton, хобитското селище от известната филмова трилогия Властелинът на пръстените.


Връщане в Тауранга. Тук от вулканичният конус Мангануи може да се насладите на невероятно красивите пейзажи, които се откриват към океана и плажа Papamoa - един от най-живописните на Северният остров.
Нощувка в Тауранга.

ДЕН 10: Тауранга - Роторуа
Закуска. Пътуване до Роторуа - туристическата столица на Северния остров, разположена на брега на голямо езеро в кратера на стар вулкан. Посещение на геотермалният парк Way-o-tapu, едно от най-красивите места на нашата планета.


Никъде другаде не се срещат толко много гейзери, горещи извори и кални езера. Това е най-силната по геотермална активност зона в света. Близо 1 200 гейзера, бълбукащи езера, земни пукнатини от който излиза различна по цвят и мирис пара и езера с различни цветове - от неоново зелено, до жълто и наситено оранжеви багри, са разположени буквалнo през две крачки.
Очаква ни приятна среща с културата на маорите.
Нощувка в Роторуа.

ДЕН 11: Роторуа - Таупо
Закуска. Отпътуване за езерото Таупо - най-голямото езеро в Нова Зеландия, разположено в централната част на Северния остров. Продължаваме към величествените водопади Хука, които се намират в туристическия парк Уейракей в близост до Таупо.


Водопадите са една от най-посещаваните природни атракция на Нова Зеландия, като от тях се изтива над 220 хиляди литра вода в секунда. По желание /срещу допълнително заплащане - 170 евро на човек/ - възможност за разходка с лодка под водопадите.
Нощувка в Таупо.

ДЕН 12:Таупо - Окланд
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане - 100 евро на човек/ - посещение на пещерите Вайтомо /Waitomo/, известни със светещите червеи. След като пристигнем ще имате едночасова обиколка с лодка в пещерата. Ще научим за живота на червеите titiwai, обитаващи пещерите в областта Вайтомо. Ще бъдете впечатлени от гледките на светещите червеи и мрежата от ларви, които се спускат из цялата пещера.


Това е едно от най-забележителните места на планетата. Продължаваме към Окланд.
Нощувка в Окланд.

ДЕН 13: Окланд
Закуска. Днес ще посетим кулата Sky tower - част от гордостта на новозеландците. Висока цели 328 м, върхът на небесната кула предлага спираща дъха 360 градусова панорамна гледка към целия град. Разбира се, новозеландците са авантюристи, обичащи заниманията на открито, тъй че кулата предлага също така „скай“ разходка от външната страна на площадките за наблюдение, както и „скай“ бънджи скокове. Следва обзорна обиколка на града. Нощувка в Окланд.


ДЕН 14: Окланд - София
Закуска. Полет Окланд – Банкок - София.

ДАТИ И ЦЕНИ:

25.02.2020 - 09.03.2020 - 4 350 евро

ХОТЕЛИ:

Цени на човек в евро на база настаняване в двойна стая.

Настаняване в единична стая се доплаща.

 • Фиджи - Hilton Fiji Beach Resort and Spa 4*
 • Тауранга - Baywatch Motor Inn 4*
 • Роторуа – Lake Rotorua hotel 3*
 • Таупо – Аcapulco Motor inn 3*
 • Окланд – Ascotia Queen 3*

Допълнителна информация:

 • Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за първият и последният ден.

 • Категоризацията на хотелите в Нова Зеландия не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа. Някои хотели може да имат изискване при настаняване да се направи депозит за покриване на потенциални разходи, като румсървис или мини бар за продължителността на престоя. Заплащането на депозита се извършва в брой или с кредитна карта. При напускане на хотела депозита ще бъде върнат. Депозита обикновено е в рамките на 100 новозеландски долара.

 • При промяна на летищните такси от страна на авиокомпанията, ще доведе до промяна съответно и на цената на екскурзията. В такъв случай разликата трябва да бъде доплатена от клиента.

 • При записване се внася депозит 50% от цената, пълно плащане до 30 дни преди тръгване.


Необходими документи:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. За деца под 18 г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от не пътуващия родител /оригинал и 1 копие/. За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

 • Пътуването НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност.


Визов режим:

 • Няма специални визови изисквания.

 • Няма задължителни медицински и здравни изисквания.


Фиджи:

 • Круиз с катамаран до островите Маманука - 60 евро

 • Обиколка на традиционният пазар в Нади и готварски курс - 92 евро

 • Гмуркане сред акули - 183 евроНова Зеландия:

 • Хобитън – пътешествие в света на хобититe… Hobbiton movie set е домът на хобитите от известната филмова трилогия „Властелинът на пръстените“ и е създаден е през 1998 година. Намира се близо до град Матамата. Туристическото селището е отворено за посещения през 2002 година. Местността се отличава с красиви малки хобитски къщи, заобиколени от изумителна природа. Ще се отбием в хобитската кръчма „Зеленият дракон“, където ще изпием по халба бира, не с хобитски размери. Цена: 100 евро • Посещение на пещерите Вайтомо Една забележителна мрежа от пещери, която достига дължина 45 километра. Всички са свързани помежду си от реката Вайтомо и образуват невероятен екстравагантен и причудлив подземен свят. Във Вайтомо ще се насладим на една уникална и невероятна гледка, наподобяваща обсипано със звезди нощно небе, дължаща се на един особен вид светещи червеи, които обитават единствено пещерите Вайтомо. Ще разгледаме геотермалният парк Way-o-tapu - Роторуа /Rotorua/, едно от най-интересните места на нашата планета, защото никъде по света не се срещат толкова много гейзери, горещи извори и кални езера, както тук. Това уникално природно кътче се намира на територията на Нова Зеландия, като заема вулканично плато. Тази най-силна по геотермална активност зона в е света се намира в югозападния край на езерото Роторуа. Цена: 100 евро • Сафари с лодка под водопадите Хука – 170 евро • Посещение на площадката на Sky tower – 40 евро • Скачане с бънджи от площадката на Sky tower – 270 евро


Екскурзия Нова Зеландия и Фиджи Екскурзия Нова Зеландия и Фиджи Екскурзия Нова Зеландия и Фиджи Екскурзия Нова Зеландия и Фиджи Екскурзия Нова Зеландия и Фиджи Екскурзия Нова Зеландия и Фиджи Екскурзия Нова Зеландия и Фиджи Екскурзия Нова Зеландия и Фиджи Екскурзия Нова Зеландия и Фиджи Екскурзия Нова Зеландия и Фиджи

Разгледайте още

15 дни / 13 нощувки

Дати: 25.04.2020

от 3 090 евро
13 15

13 дни / 10 нощувки

Дати: 07.04.2020

от 2 450 2 350 евро
10 13