Почивка в Занзибар

Почивка в Занзибар

В цената са включени:

 • Директни самолетени билети за полети София - Занзибар - София с авиокомпания Fly Dubai
 • Летищни такси
 • Малък салонен багаж до 7 кг. /макс. размер до 40x 30 x 20cm/
 • 7 нощувки със закуска в Занзибар
 • Всички трансфери /летище - хотел - летище/ в Занзибар

В цената не са включени:

 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"
 • Виза за Занзибар - 50 евро

Дати:
01.10.2020 – 30.04.2021 /заминаване всяка сряда/

Занзибар
Островът е благословен с райски климат климат, плажове с толкова мек пясък, че ще се почувствате все едно ходите по брашно, рифове богати на корали и тропически риби, като в голям аквариум. Иначе Занзибар се състои от два големи острова заобиколени от множество малки. Занзибарможе да се похвали с хипнотизираща красота и спокойствие за душата.
Занзибар предлага уникален „елемент към атмосферата“ на Източна Африка. От традиционно облечени Масаи, които се разхождат из плажа до Суахили и Индийски търговци в дълги пижами и бродирани шапки, смесването на култури е почти толкова буйни, колкото и кухнята на Занзибар.

ДЕН 1: София - Занзибар
Отпътуване от летище София за Занзибар.

ДЕН 2: Занзибар
Пристигане в Занзибар. Трансфер и настаняване в избрания хотел.
Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.


ДЕН 3: Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане – 70 евро/ полудневна обиколка на столицата на острова – Стоун Таун.


Обиколката ни ще започне с посещение на пазара на града, който датира от далечната 1904 г. и англиканската църква построена през 1873 г. на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме със Султанския дворец използван за резиденция на членове на султанското семейство и Палатата за церемонии, която е построена за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай сградата на предшния Английския клуб. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая, Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците.
Следобед свободно време за плаж и почивка.
Нощувка.

ДЕН 4: Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане – 65 евро/ полудневна разходка до парка Jozani.


Простиращ се на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова и дом на една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.
Нощувка.

ДЕН 5: Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане – 105 евро/ целодневна екскурзия Синьо сафари.


Ще отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Днес ще се гмуркаме, ще плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини и ще се любуваме на кораловите рифове. По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Връщане във Фумба.
Нощувка.

ДЕН 6: Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане – 45 евро/ полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“.


Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. По време на обиколката ще получим описание на множество подправки, както и приложението им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания.
Нощувка.

ДЕН 7: Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане – 55 евро/ екскурзия до Затворническия остров.


Островът се вижда на около 30 минути път с лодка от Стоун Таун. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893 г., но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, онесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19 век.
Нощувка.

ДЕН 8: Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Късен следобед трансфер до летището и полет за София.

ДЕН 9: Занзибар - София
Пристигане на летище София.

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

ДАТИ И ЦЕНИ:

Хотел Цена на възрастен в двойна стая Цена на възрастен в единична стая
White Sand Luxury Villas & Spa 4* или подобен 1 475 евро 1 650 евро


 • За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането

 • Такса за издаване на виза за Занзибар - 50 евро

 • При желание пътуващите да седят един до друг в самолета е необходимо да се заплати такса за конкретни седалки. Различните зони в самолета имат различна цена. При желание пътуващите да седят един до друг, то това следва бъде уточнено предварително. • Полудневна обиколка на столицата на острова Стоун Таун - 70 евро

 • Полудневна разходка до парка Jozani - 65 евро

 • Целодневна екскурзия Синьо сафари - 105 евро

 • Полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“ - 45 евро

 • Екскурзия до Затворническия остров - 50 евро


Почивка в Занзибар Почивка в Занзибар Почивка в Занзибар Почивка в Занзибар Почивка в Занзибар Почивка в Занзибар Почивка в Занзибар Почивка в Занзибар Почивка в Занзибар

В цената са включени:

 • Директни самолетени билети за полети София - Занзибар - София с авиокомпания Fly Dubai
 • Летищни такси
 • Малък салонен багаж до 7 кг. /макс. размер до 40x 30 x 20cm/
 • 7 нощувки със закуска в Занзибар
 • Всички трансфери /летище - хотел - летище/ в Занзибар

В цената не са включени:

 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"
 • Виза за Занзибар - 50 евро

Разгледайте още

5 дни / 4 нощувки

Дати: 26.11.2020, 23.05.2021, 30.05.2021, 04.09.2021 и 26.11.2021

от 1 350 евро
4 5

6 дни / 5 нощувки

Дати: Заминаване всяка седмица

от 675 евро
5 6

8 дни / 7 нощувки

Дати: 09.10.2020 и 16.10.2020

от 450 360 евро
7 8