Почивка в Занзибар

Почивка в Занзибар

В цената са включени:

 • Директни самолетени билети за полети София - Занзибар - София с авиокомпания Fly Dubai
 • Летищни такси
 • Малък салонен багаж до 7 кг. /макс. размер до 40x 30 x 20cm/
 • 7 нощувки със закуска в Занзибар
 • Посрещане на летището в Дубай от представител на фирмата на български език
 • Всички трансфери /летище - хотел - летище/ в Занзибар

В цената не са включени:

 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит на отговорност 10 000 евро
 • Застраховка Oтмяна на пътуване – 2% - 3% от пакетната цена в зависимост от момента на закупуването на пакета
 • Виза за Занзибар - 50 евро

Дати:
01.01.2020 – 31.05.2020 /заминаване всяка сряда/

Занзибар
Островът е благословен с райски климат климат, плажове с толкова мек пясък, че ще се почувствате все едно ходите по брашно, рифове богати на корали и тропически риби, като в голям аквариум. Иначе Занзибар се състои от два големи острова заобиколени от множество малки. Занзибарможе да се похвали с хипнотизираща красота и спокойствие за душата.
Занзибар предлага уникален „елемент към атмосферата“ на Източна Африка. От традиционно облечени Масаи, които се разхождат из плажа до Суахили и Индийски търговци в дълги пижами и бродирани шапки, смесването на култури е почти толкова буйни, колкото и кухнята на Занзибар.

ДЕН 1: София - Занзибар
Отпътуване от летище София за Занзибар.

ДЕН 2: Занзибар
Пристигане в Занзибар. Трансфер и настаняване в избрания хотел.
Свободно време за плаж и почивка. Нощувка.


ДЕН 3: Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане – 70 евро/ полудневна обиколка на столицата на острова – Стоун Таун.


Обиколката ни ще започне с посещение на пазара на града, който датира от далечната 1904 г. и англиканската църква построена през 1873 г. на мястото, където са се продавали роби. Продължаваме със Султанския дворец използван за резиденция на членове на султанското семейство и Палатата за церемонии, която е построена за провеждане на кралски церемонии. Ще минем и покрай сградата на предшния Английския клуб. Ще спрем да се насладим на дебелата сянка на Forodhani парк, който е любимо място за почивка на местните жители. И накрая, Старата крепост, която е построена от арабите за отбрана срещу нашествието на португалците.
Следобед свободно време за плаж и почивка.
Нощувка.

ДЕН 4: Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане – 65 евро/ полудневна разходка до парка Jozani.


Простиращ се на около 1000 хектара площ, това е най-голямата защитена зона на острова и дом на една от най-застрашените популации на червените маймуни колобуси. Те са изключително фотогенични и приятелски настроени и ще можете да ги видите отблизо. Друго интересно място за посещение тук е мангровата гора.
Нощувка.

ДЕН 5: Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане – 105 евро/ целодневна екскурзия Синьо сафари.


Ще отпътуване към селището Фумба, от където ще се качим на дървената ръчно направена яхта, с която ще се придвижваме днес в защитената зона на залива Minai. Днес ще се гмуркаме, ще плуваме в кристалните води на океана, ако имаме късмет ще видим и делфини и ще се любуваме на кораловите рифове. По време на прилива, ще отидем до скритата в мангровите гори на остров Kwale лагуна. Връщане във Фумба.
Нощувка.

ДЕН 6: Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане – 45 евро/ полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“.


Когато чуете за Занзибар, първата асоциация са подправките - карамфил, канела, пипер и много други. Те са купувани от султаните на Оман и една от причините за начало на търговията с роби. По време на обиколката ще получим описание на множество подправки, както и приложението им в кулинарното изкуство и козметиката. Ще бъдете впечатлени, както от огромното разнообразие подправки, които се произвеждат, така и от лечебните им свойства, спомагащи изцеряването на различни заболявания.
Нощувка.

ДЕН 7: Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка или по желание /срещу допълнително заплащане – 55 евро/ екскурзия до Затворническия остров.


Островът се вижда на около 30 минути път с лодка от Стоун Таун. Изключително приятно място за релакс, почивка или гмуркане. Островът носи името си от затвора, който е простроен на него през 1893 г., но никога не е бил използван по предназначение. Голямата атракция на острова са огромните костенурки, онесени тук от Сейшелите от Шейх Саид Маджит през 20-те години на 19 век.
Нощувка.

ДЕН 8: Занзибар
Закуска. Свободно време за плаж и почивка.
Късен следобед трансфер до летището и полет за София.

ДЕН 9: Занзибар - София
Пристигане на летище София.

ДАТИ:

01.01.2020 - 01.05.2020 /заминаване всяка сряда/

ЦЕНИ И ХОТЕЛИ:

Цени на човек в евро на база настаняване в двойна стая.

Настаняване в единична стая се доплаща.

Хотел в Занзибар Цена в двойна стая Самостоятелна стая
La Madrugada Beach Hotel & Resort 3* или подобен 1 320 евро 1 450 евро
Zanzibar Bahari Villas 4* или подобен 1 475 евро 1 650 евро


 • За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането

 • Такса за издаване на виза за Занзибар - 50 евро

 • При желание пътуващите да седят един до друг в самолета е необходимо да се заплати такса за конкретни седалки. Различните зони в самолета имат различна цена. При желание пътуващите да седят един до друг, то това следва бъде уточнено предварително. • Полудневна обиколка на столицата на острова Стоун Таун - 70 евро

 • Полудневна разходка до парка Jozani - 65 евро

 • Целодневна екскурзия Синьо сафари - 105 евро

 • Полудневен тур „Занзибар – островът на подправките“ - 45 евро

 • Екскурзия до Затворническия остров - 50 евро


Почивка в Занзибар Почивка в Занзибар Почивка в Занзибар Почивка в Занзибар Почивка в Занзибар Почивка в Занзибар Почивка в Занзибар Почивка в Занзибар Почивка в Занзибар

Разгледайте още

15 дни / 13 нощувки

Дати: 25.04.2020

от 3 090 евро
13 15

10 дни / 8 нощувки

Дати: 23.10.2020

от 1 695 евро
8 10

10 дни / 8 нощувки

Дати: 23.10.2020

от 1 695 евро
8 10