Почивка на остров Мавриций

Почивка на остров Мавриций

В цената са включени:

 • Самолетен билет за полет София - Мавриций - София с включени летищни такси
 • 7 нощувки на база all inclusive в избрания от Вас хотел
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • Персонално планиране на екскурзиите
 • 24 часов асистанс по време на престоя
 • Медицинска застраховка

В цената не са включени:

 • Допълнителни мероприятия и екскурзии, за които изрично е упоменато, че са по желание и не са включени в пакетната цена
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „Отмяна на пътуване”
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка

Дати:
„Господ създал първо остров Мавриций и едва след това, по негово подобие, сътворил и рая.“ Марк Твен

ДЕН 1: София - Мавриций
Среща на летище и полет за Мавриций.

ДЕН 2: Мавриций
Пристигане на остров Мавриций. Посрещане и трансфер от летището до избрания от вас хотел. Нощувка.

ДЕН 3: Мавриций
Закуска. Свободно време за почивка или по желание /срещу допълнително заплащане - 95 евро на човек/ - ще се насладите на една невероятна среща с делфини.


Ще се придвижите с моторна лодка и ще посетите остров Benitiers, където ще имате вкусен обяд. Уникалната част от преживяването е плуването с делфини в естествената им среда!
Нощувка.

ДЕН 4: Мавриций
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или по желание /срещу допълнително заплащане - 45 евро на човек/ - полудневна обиколка на столицата Порт Луис. Обиколка на столицата на остров Мавриций - прекрасният Порт Луис, ще ви преведе през страниците на пъстрата история и културното многообразие на острова. Религиозното разнообразие е част от културната традиция на острова.


Светилищата са отворени за всеки един любопитен турист - мюсюлмански джамии, китайски пагоди, индуски храмове и християнски църкви. Порт Луис е най-големият град на Мавриций, както и икономически и административен център на острова. Точно до главния площад можете да се разходите по най-внушителния булевард - Place d'Armes, ограден от двете страни с кралски палми.


Можете да се насладите на няколко чудесни френски колониални сгради, особено на сградата на правителството и на общинския театър. Ще имате свободно време, за да посетите крайбрежната улица, както и търговски комплекс Le Caudan Waterfront. Оживената крайбрежна улица предлага множество възможности - за пазар, места за развлечение, ресторанти с изглед към пристанище Порт Луис. Крайбрежието на Порт Луис е центърът на културния живот в Мавриций.
Нощувка.

ДЕН 5: Мавриций
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или по желание /срещу допълнително заплащане - 95 евро на човек/ - целодневен тур с катамаран.


След закуска ще потеглим за един ден изпълнен със слънце, напитки, вкусна храна, много забавления и релаксация на круиз с катамаран! За ваше удобство, ние предлагаме голям избор на круизи до няколко дестинации, с няколко различни изходни точки. На север, изборът е между Gabriel Island и Flat Island. Можете също да видитеделфинипо време на един от нашите круизи по западното крайбрежие. Друга възможност е да изберете круиз на източния бряг с посещение на известния остров IleauxCerfs. По време на круизите ще имате свободно време за гмуркане с шнорхел, слънчеви бани и почивки за плуване.На катамарана ще можете да се насладите и на вкусен BBQ обяд с прясна риба, пиле и селекция от салати и чеснов хляб.
Нощувка.

ДЕН 6: Мавриций
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка или по желание /срещу допълнително заплащане - 140 евро на човек/ - водопадите Тамаринд /Седемте каскади/.


Имате възможност да отидете дълбоко в местните гори на южен Мавриций - LesSeptCascades. Буквално в превод името означава "седем водопада", мястото, предпочитано от местните жители за туризъм в пищна зеленина. Преходът разкрива едни от най-предизвикателните места, а в края на вашата разходка ще достигнете до охлаждащите извори и водопади. Ще имате възможност да се насладите на спиращите дъха панорамни гледки. Ще минете по малка пътека, от където ще се открият пред вас за първи път седемте водопада, а след това ще спрете на още няколко места, откъдето ще имате възможността да разгледате водопадите от различни страни.
Нощувка.

ДЕН 7: Мавриций
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка. Освен прекрасните плажове, белия пясък и топлите галещи води, остров Мавриций предлага множество възможности за допълнителни активности, като гмуркане, сърф, кайт, скайдайвинг, и мн. други. Нощувка.

ДЕН 8: Мавриций
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка. Освен прекрасните плажове, белия пясък и топлите галещи води, остров Мавриций предлага множество възможности за допълнителни активности, като гмуркане, сърф, кайт, скайдайвинг, и мн. други.
Нощувка.


ДЕН 9: Мавриций
Закуска. Свободно време за пълноценна почивка. Освен прекрасните плажове, белия пясък и топлите галещи води, остров Мавриций предлага множество възможности за допълнителни активности, като гмуркане, сърф, кайт, скайдайвинг, и мн. други. Освобождаване на стаята около обяд. Свободно време. Късен трансфер до летището за полет до София

ДЕН 10: София
Пристигане на летище София.

Хотел Изхрахване Възрастен в двойна стая
Hotel Anelia 4* или подобен All inclusive 1 795 евро

Radisson Blu Azuri Resort & Spa 5* или подобен

All inclusive 2 065 евро

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане. За деца под 18г., пътуващи без родители - нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител /оригинал и 1 копие/. За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Не е предвиден водач от страна на ТО

 • Няма допълнителни визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване до остров Мавриций

 • Информация относно здравните изисквания: няма ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ медицински и санитарни изисквания при пътуване до Мавриций

 • Пътуването като цяло НЕ Е подходящо за лица с ограничена подвижност


ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Най-доброто време за посещение на о-в Мавриций е периода между месеците ноември – май

 • Валута: местната валута е рупия. 1 евро = 40,15 рупии; 1 щатски долар = 35,88 рупии. Можете да обменяте в хотелите, банките и обменни бюра. Банкоматите са широко разпространени.
  Кредитни карти – почти навсякъде е възможно разплащане с международни дебитни и кредитни карти Visa или MasterCard

 • Придвижване – можете да наемете кола или да използвате такси. В курортните зони е широко разпространено карането на колело или мотопед. Такситата работят с предварително оказани тарифи на километър, които се виждат на залепени на вратите на шофьорите. Бакшишите не са задължителни, но препоръчителни

 • Електричество – напрежението е 230V. Можете да използвзвате европейските накрайници за контакт

 • Бакшиши – обикновено възлизат на около 10% от сметката в заведението


Какво бихте могли да посетите във всяка част на острова по време на вашата почивка?

СЕВЕРНАТА ЧАСТ НА ОСТРОВА

 • Grand Bay – търговски и развлекателен рай, мястото, където местните жители се отправят, когато искат нощна забава навън /ресторанти, барове и дискотеки/. Наскоро обновения плаж La Cuvette също си заслужава да бъде посетен.

 • Перейбере – един от популярните обществени плажове, известен със своите търговски обекти, ресторанти и кръчми.

 • Balaclava Ruins – На метри от Залива на костенурките, наречена така от моряците през XVII век, заради множеството костенурки в района, могат да бъдат намерени руините на старата интереснакрепост Balaclava.

 • The Triolet Shivala – най-дългото населено място на острова, град Triolet предлага възможност да посетите най-големия индуски храм, на Maheswarnath, построен през 1819 г. в чест на боговете Шива, Кришна, Вишну, Муруган, Брахма и Ганеша.

 • Овощните градини Labourdonnais – открийте голямо разнообразие от тропически овощни дървета, цветни и ароматни екзотични цветя.


ИЗТОЧНАТА ЧАСТ НА ОСТРОВА

 • Flacq Market - Flacq е едно от най-важните селища в Мавриций. Това място за срещи на жителите на Изтока се гордее с най-големия открит пазар в страната. Изключително колоритен пазар, който привлича голям брой туристи всяка година.

 • Аквапарк Leisure Village - насладете се на незабравими мигове в аквапарка – вашият релакс и удоволствие са гарантирани.


ЮГОИЗТОЧНАТА ЧАСТ НА ОСТРОВА

 • Холандските руини - Във Vieux Grand Port, можете да видите останките от първите холандски укрепления. Разкопките са в ход и изследователите ще се опитат да разкрият важна част от историята на остров Мавриций.

 • Махебург– товае едно от главните рибарски селища на острова. Кулите Martelloса една от интересните забележителности тук. Построенипрез 1804 г. на великолепния залив Grand Port, кулитесимволизират сцената на съперничеството между старите колониални сили и изобретателността на човечеството. Те са крайъгълен камък в историята на острова, символизират края на робството и началото на индийската имиграция.

 • Souillac – малък морски курорт край скалистото крайбрежие на областта Savanne. Едно популярно място е най-южната точка на селото, точно на върха на скала: GrisGris, откъдето се открива невероятна панорамна гледка.


ВЪВ ВЪТРЕШНОСТТА НА ОСТРОВА

 • Ganga Talao - Grand Bassin - Отвъд LaMarieи Mare-AUX-Vacoas се намира едно от двете естествени езера на остров Мавриций. То почива в кратер на изгаснал вулкан. GangaTalao е важно място за поклонение и много местни жители ходят на разходка там по време на фестивала на Маха Шиваратри.

 • Black River Gorges – този национален парк от 6574 хектара е създаден през 1994 г. за защита на останалите местни гори на Мавриций. Посетителите могат да се насладят на великолепните пейзажи, с ендемични растения и редки видове птици.


Забележка: Възможно е увеличение на цените на туровете на място.
Почивка на остров Мавриций Почивка на остров Мавриций Почивка на остров Мавриций Почивка на остров Мавриций Почивка на остров Мавриций Почивка на остров Мавриций Почивка на остров Мавриций Почивка на остров Мавриций Почивка на остров Мавриций Почивка на остров Мавриций Почивка на остров Мавриций

Разгледайте още

15 дни / 13 нощувки

Дати: 25.04.2020

от 3 090 евро
13 15

10 дни / 8 нощувки

Дати: 23.10.2020

от 1 695 евро
8 10

10 дни / 8 нощувки

Дати: 23.10.2020

от 1 695 евро
8 10