Mадагаскар – Магията на Осмият Континент

Mадагаскар – Магията на Осмият Континент

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Истанбул – Мавриций - Антанариво - Мавриций – Истанбул - София с Турски авиолинии с позволен багаж до 40 кг
 • Летищни такси
 • 7 нощувки в 3/4* хотели и лоджове в Мадагаскар
 • Всички екскурзии и преходи с автобус, включени в програмата
 • Входни такси за посещаваните музеи и обекти по програмата
 • Екскурзоводско обслужване на английски език, с превод на български при над 6 човека
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро за периода на пътуване

В цената не са включени:

 • Бакшиши
 • Разходи от личен характер
 • Храна, напитки и услуги, неупоменати в програмата
 • Доплащане за по-малко от 4 пътуващи на една дата – 280 евро на човек
 • Застраховка „Отмяна на пътуване

Дати:
Гарантирано заминаване всяка седмица до 24.12.2020 г.

Остров Мадагаскар е далечна и екзотична земя, на другия край на света, запазил своята неповторима природа. Слънцето е ярко, както флората и фауната са уникални с ярките си багри. Тук е царството на лемурите, наред с пъстроцветни хамелеони, гущери, редки птици, гигантски пеперуди. Растителността също покорява пътешественика, тропически гори, непознати дървесни видове, наред с уханни плантации ванилия, иланг-иланг /цвете на цветята/, огромните и величествени бутилкови боабаби, един от символите на острова.

Долините, бреговете, тропическите гори, изваяните от ерозията причудливи скали, всичко обещава вълнуващи и незабравими преживявания в Мадагаскар. Тук са представени 5% от видовете животни и растения на земята, 90% от които съществуват единствено на този остров. Изолацията му в продължение на милиони години е позволила създаването на този, както го наричат „осми континент“– без аналог в света.
Народът на Мадагаскар, малгашите, са запазили уникалната си многолика култура, пълна с поезия и контрасти. Животът тече бавно и спокойно, но усмивката не слиза от лицата. Мотото е mora-mora /бавно-бавно/, спокойното темпо, с което малгашите се отнасят към ежедневието, предава много точно начина, по който се отнасят към живота изобщо.
Мадагаскар е откритие за всеки щастливец, докоснал се до този уникален свят.

Ден 1: София – Антананариво
Полет София – Истанбул – Антананариво.

Ден 2: Антананариво
Пристигане в Антананариво, столицата на Мадагаскар, наричана от местното население за кратко Тана.


Трансфер до хотела и настаняване.
Добре дошли в Мадагаскар и приятна почивка след дългото пътуване. Вечеря и нощувка в хотел Relais Des Plateaux.

Ден 3: Антанариво - Анцирабе /около 160 км/
Закуска. Днес започва нашата обиколка на Мадагаскар.
Ще започнем с кратка и опознавателна обзорна обиколка на Тана, столицата на Мадагаскар, след което ще продължим за Анцирабе, следвайки живописния път №7, който ни отвежда през красиви планински райони, превзети от оризища. По време на пътуването неизбежна спирка е Амбоситра, град известен не само със своите саксии и алуминиеви фабрики за кухненски прибори, но и със своите конни ферми, най-редките, които остават в Big Island. Пристигане в Анцирабе – град, създаден от норвежки заселници и известен с рикшите, които са предпочитано средство за транспорт, наричани още pousse pousse.


Градът е известен още с полускъпоценните си камъни и горещи си извори, поради което често е наричан града на водата. Вечеря и нощувка в хотел Plumeria.

Ден 4: Анцирабе - Раномафана /около 240 км/
Закуска. Този ден на мадагаскарска земя ще ни отведе до Раномафана. Днес ще изминем 240 км, преходът трае 7-8 часа, включително обектите за разглеждане.
Около средата на нашия преход днес се намира и град Амбоситра известен със своите изделия от дърво и дърворезби, където ще спрем за кратка почивка.


Този град е задължителен за любителите на изкуството и занаятите. Известен като малгашката столица на занаятчийството, той предлага голям брой изящно изработени предмети от дърво. След приятна почивка за пазаруване, ще продължим към Националния парк Раномафана.
Настаняване в хотел Centrest Sejour. Вечеря и нощувка.

Ден 5: Национален парк Раномафана
Закуска. Днешният ден е посветен на незабравимото посещение на Националният природен парк Раномафана. Името на парка означава още и „гореща вода“, заради своите термални извори намиращи се на територията му.


Паркът се простира на повече от 41 600 хектара, покрити с тропически гори и е дом на голямо разнообразие от животни и птици, някои от които са ендемични /срещат се единствено тук/. Единствено тук ще можем да видим 2 от най-редките породи бамбуков лемур и златен бамбуков лемур, над 100 вида птици, пеперуди, влечуги, орхидеи, водопади и многото термални извори сред тях. Ще имаме възможността да се потопим в уникалната природа на острова.
Настаняване, вечеря и нощувка в хотел Centrest Sejour.

Ден 6: Раномафана - Фианаранцоа - Исало /около 240 км/
Закуска. Днес потегляме в посока град Фианаранцоа. Този уникален град не може да бъде пропуснат. Разстоянието е 65 км, и се изминава за около 1,5 часа по асфалтиран път. Столицата на района Бетилео е построена от кралица Ранавалона, която е желаела да изгради град-близнак на столицата Тана. Отпътуване за Национален парк Исало. По пътя ще преминем през Амбалавао, където ще станем свидетели на процеса на специфичното ръчно производство на прочутата хартия Антеморо.


Тук ще посетим парка Анджа, в който убежище е намерил известния лемур ката. Той е уникално място за защита на околната и културна среда. Като природен резерват и разрастващ се малагашки град, Анджа е пример за това как хората и природата могат да съжителстват и процъфтяват заедно. Гората в Анджа е обявена за защитена зона от правителството на Мадагаскар през 1999 г. и се простира на повече от 30 хектара. Анджа се е превърнал в съществен пример на това, как управлението на природните ресурси може еднакво ефективно, както да защитава района, така и да бъде от полза за обществото. Продължаваме пътуването си на юг в посока Исало. Пътуването отнема около 5 - 6 часа през красивите променящи се пейзажи покрай национален път №7 преди да стигнем Исало в късния следобяд. Настаняване в хотел Satrana Lodge. Вечеря и нощувка.

Ден 7: Национален парк Исало
Закуска. Днес ще посетим Националния природен парк Исало, ще видим и първите баобаби. Преходът е 250 км по асфалтиран път и се взема за около 5 часа.


Сутринта е посветена на националния Исало. В парка се откриват великолепни пейзажи към каньони, които приличат на постинни, но в дълбините им се крият оазиси със зеленина и водопади, вливащи се във великолепни естествени езера. Пешеходните преходи са съобразени с физическите възможности на туристите. Преди да напуснем Ранохира, няма да пропуснем La Maison de l'Isalo - хубав музей, който ви дава по-пълни познания за фауната и флората на парка и неговата история. След посещението на парка, тръгваме за Тулеар, преминавайки през град Илакака, израснал след откриването на сапфирено находище. Както навсякъде на острова, разнообразието на пейзажите е основна атракция. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 8: Исало - Тулеар - Антананариво
Закуска. Днес ще се отправим към Национален парк Зомбице. Пътуването отнема около 2 часа, а по пътя пред погледа ни се извисяват и първите баобаби /от осемте вида баобаб, растящи на планетата, шест се срещат на острова, останалите два са – единият в Африка, другият в Австралия/, както и известните гробници Махафали /представляващи големи каменни насипи с квадратна форма, обградени от изрисувани цветни стени, украсени със скулптури и рога от зебу/. Национален парк Зомбице служи и като транзитна зона между сухите и влажните гори на Мадагаскар. Това е причината флората да е особено богата в рамките на защитения район. Забележителен е и броят на видовете животни, които обитават парка – 15 вида малки бозайници, 2 вида хищници и 8 вида лемури, 85 вида птици, 33 вида влечуги, 8 земноводни, повечето от които са ендемити, а някои от тях обитават единствено този парк. Обиколката, която ще направим с помощта на служителите на парка, ще ни позволи да открием богатството и разнообразието на един свят, застрашен от изчезване. Продължаваме към Тулеар за кратка обзорна обиколка, след което полет за Антанариво. Настаняване в хотел Relais Des Plateaux. Вечеря и нощувка.


Ден 9: Антананариво - София
Закуска. При възможност ще използваме времето да посетим някой от живописните местни пазари за сувенири на Антанариво. Трансфер до летището и отпътуване за България.
Пристигане на летище София.

ДАТИ:

Гарантирано заминаване всяка седмица до 24.12.2020 г.

ХОТЕЛИ:

 • 2 нощувки в хотел Relais Des Plateaux или подобен в Антанариво на база нощувка и закуска
 • 1 нощувки в хотел Plumeria или подобен Анцирабе на база нощувка и закуска
 • 2 нощувки в хотел Centrest Sejour или подобен в Раномафана на база нощувка и закуска
 • 2 нощувки в хотел Satrana Lodge или подобен в Исало на база нощувка и закуска

ЦЕНА: от 2 362 евро

Цената е на човек в евро на база настаняване в двойна стая.

Настаняване в единична стая се доплаща.


 • При записване се внася депозит от 2000 лева, а пълно плащане се прави 45 дни преди тръгване

 • Офертата важи при минимум 4 туристи

 • Цената на екскурзията е калкулирана при курс на щатския долар 1 USD = 1.70 лв

 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации

 • Туроперторът си запазва правото на промяна на обявените хотели по програмата с други, но идентични по качество

 • Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програмата

 • Застраховка „Отмяна от пътуване“: Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Повече информация в офиса на фирмата


Mадагаскар – Магията на Осмият Континент Mадагаскар – Магията на Осмият Континент Mадагаскар – Магията на Осмият Континент Mадагаскар – Магията на Осмият Континент Mадагаскар – Магията на Осмият Континент Mадагаскар – Магията на Осмият Континент Mадагаскар – Магията на Осмият Континент Mадагаскар – Магията на Осмият Континент Mадагаскар – Магията на Осмият Континент Mадагаскар – Магията на Осмият Континент Mадагаскар – Магията на Осмият Континент

Разгледайте още

15 дни / 13 нощувки

Дати: 25.04.2020

от 3 090 евро
13 15

13 дни / 10 нощувки

Дати: 07.04.2020

от 2 450 2 350 евро
10 13