Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург

Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург

В цената са включени:

 • Самолетен билет София – Москва и Санкт Петербург – София
 • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг
 • Летищни такси
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* в Москва
 • 4 нощувки със закуски хотел 3* в Санкт Петербург
 • Билет за влак „Сапсан” /2-ра класа/ по маршрут Москва - Санкт Петербург
 • Всички трансфери по маршрута
 • Екскурзоводско обслужване на български език по програмата
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти, за които изрично е посочено, че са вкл. в пакетната цена

В цената не са включени:

 • Такса за издаване на руска виза в размер на 170 лева
 • Медицинска застраховка – 16 лв. на човек за целия престой
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"

Дати:
11.08.2021 – 19.08.2021 – 2 590 лева

Москва
По време на нашата екскурзия в Русия, заедно ще посетим Александровската градина, Държавната Дума и Театралния площад в Москва. Катедралата Василий Блажени – световно признат шедьовър на руската архитектура. Христос Спасител – най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия. Ще се изкачим на панорамната площадката на Воробьева гора, където се открива прекрасна панорама към цялата столица на Руската федераци. Разбира се ще видим Кремъл, Московския университет, ще се разходим покрай Москва река.

Санкт Петербург
Тук ще разгледаме Исковския събор, храмовете “Възкресение Христово”, “Спас на крови”. Разбира се ще се разходим в Ермитажа, където освен уникалната барокова архитектура може да видим картини на Леонардо да Винчи, Рафаело, Рубенс и др., както и прабългарско съкровище. Ще посетим прекрасния дворец Петерхорф, който е бил резиденция на руските царе. Ще усетим очарованието на “белите нощи” и ще опитаме вкуса на традиционната руска кухня.

ДЕН 1: София - Москва
Среща на летище София. Полет до Москва в 06:00 ч. Пристигане в 11:40 ч. Добре дошли в Москва, столицата на Руската Федерация. С население от 12,5 милиона, това е най-големият град в Европа и определено един от най-красивите. Съхранява ревностно и с гордост 8 века история, но е обърнат изцяло към бъдещето - модерен, динамичен и все по-зелен град. Не случайно московчани са влюбени в своя град.
Трансфер и настаняване в хотел. След кратка почивка ще започне панорамната ни обиколка на града /вкл. в пакетната цена/. Ще започнем с разходка из Александровската градина, Държавната Дума и Театралния площад. Следва посещение на катедралата Василий Блажени - световно признат шедьовър на руската архитектура, построена е през 1561 г. в чест на руската победа над Казанското царство. Според легендата, когато Иван Грозни видял сградата, бил толкова възхитен от красотата ѝ, че заповядал да ослепят архитекта, за да не построи друга подобна красота.


Предстои ни посещение на Христос Спасител – най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия. Фотостоп на панорамната площадката на Воробъевые горы, откъдето се открива великолепна гледка към Москва.


Ще преминем по главните проспекти и по крайбрежието на река Москва, спирка пред Московския университет Ломоносов, откъдето се отрива великолепен изглед към града. Разходка по главната пешеходна артерия – стария Арбат. Разглеждане на главните станции на най-красивото метро в света, чиито спирки приличат на бални зали.
Нощувка.

ДЕН 2: Москва
Закуска. Днес ще посветим целият ден на Московския Кремъл и Червения площад - исторически и културен паметник, символ не само на Москва, но и на цяла Русия /вкл. в пакетната цена/.


Проникваме в сърцето на руската държава, крепостта Кремъл /ЮНЕСКО/, опасана с 2 235 м крепостна стена, където са разположени сградите на държавната и религиозната власт - Ивановския площад, Цар Топ и Цар Камбана, посещение на Успенската, Архангелската и Благовещенската църкви. В Кремъл са и Дворецът на Президента, построен в класически стил през 19 век, Старият Царски дворец, Дворецът на Патриарха. Днес в Кремъл е официалната резиденция на Президента на Руската Федерация. Посещение на Оръжейната палата, наричана Голямата хазна - един от най-старите руски музеи, намиращ се на територията на московския Кремъл. Освен оръжия и снаряжение, тук са били съхранявани златни и сребърни скъпоценности, дарове от чужди дипломати, царските регалии, каляски, военни трофеи и др. Следва посещение на музея–съкровищница Eлмазен фонд, създаден от Петър І и съхраняващ държавни регалии и церемониални бижута като короната на Екатерина Велика. Днес в Елмазения фонд се съхранява най-големият диамант намерен в Русия с тегло 342 карата. Диамантът „Шах“, както и диамантът „Звездата на Якутия” са подарен на цар Николай І от шаха на Иран /цената на билета не е включена в пакетната цена/. Обиколката ни продължава с разглеждане на Червения пощад /ЮНЕСКО/. Ще имате възможност да посетите Историческия Московски музей - най-големия в Русия, който се помещава в красива историческа сграда на самия пощад /входният билет не е включен в пакетната цена/. Ще имате свободно време да посетите сградата на ГУМ - някогашният универсален магазин днес е превърнат в един от най-луксозните търговски центрове в Европа, запазил красивия си интериор в стил ар деко.


Нощувка.

ДЕН 3: Москва
Закуска. Днес ще разгледаме прочутата Третяковска галерия /вкл. в пакетната цена/. Галерията е най-големият музей за руска живопис, създаден от търговеца Павел Третяков през 19 век. Има над 130 000 картини на руски майстори – от средновековни икони до модерно изкуство. Следобед ще посетим Царицино /вкл. в пакетната цена/– дворец, изграден още от Екатерина Велика, но възстановен през 2000 г. Разходка из двореца и парка.


Привечер, по желание /срещу допълнително заплащане/ ще имате възможност за разходка с кораб по река Москва. Връщане в хотела. Нощувка

ДЕН 4: Москва
Закуска. Днес ни предстои посещение на Новодевичия манастир и Новодевическото гробище /вкл. в пакетната цена/, където са погребани видни личности като Гогол, Маяковски, Булгаков и много други.
Следобяд, по желание /срещу допълнително заплащане/ посещение на музея на изобразителното изкуство "Пушкин". Последни часове за разходка и шопинг. Нощувка.

ДЕН 5: Москва - Санкт Петербург
Закуска. Ранно ставане и отпътуване със скоростния влак Сапсан за Санкт Петербург /продължителност около 4 часа и 50 мин - /вкл. в пакетната цена/. Пристигане, трансфер и настаняване в хотел.
Добре дошли в старата имперска столица на Русия. В ранния следобед ни предстои полудневна обиколка на града /вкл. в пакетната цена/. Първата ни среща със Санкт Петербург ще започне с посещение на Исакиевския събор - най големия православен храм в Русия. Строителството на храма започва през 1818 г. по заръка на Александър І и продължава 40 години. Храмът може да побере 14 хил. души. Ще ви впечатли с величествената си архитектура, купола, гранитните колони, всяка с тегло около 114 тона. Следва посещение на храма Възкресение Христово, известен още като Спас на Крови. Той е шедьовър на руската църковна архитектура и единствения православен храм с мозаична украса на над 7 хил м2. Построен е на мястото, където е бил убит Александър II.


След това ще посетим най-значимия музей в Русия – Ермитажа, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II.


Ермитажът е грандиозен дворцов ансамбъл, изграден в бароков стил, разположен на брега на река Нева. В него се съхраняват около 3 мил. художествени произведения, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Рубенс и др., както и прабългарско съкровище. Нощувка.

ДЕН 6: Санкт Петербург
Закуска. Днес ще имаме целодневна екскурзия до Петерхоф /вкл. в пакетната цена/ - извънградската резиденция на руските царе, разположена на Финския залив и включена в списъка на световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО.


След като разбива шведите при Полтава и вдъхновен от Версай, Петър Велики решава да построи уникална поредица от дворци и градини, с което да подчертае своя триумф. Комплексът е считан за едно от най-красивите барокови творения в света - комбинация от впечатляващи дворцови постройки, с елегантни градини и пенително красиви фонтани. Ще разгледаме Големия Императорски Дворец, с изключително пищен интериор. Ще се насладим на бляскавите фонтани. Ще посетим също Нижний парк, който е определян за един от най-хармоничните и стилни паркове в света.
Завръщане в Санкт Петербург. В късния следобед, по желание /срещу допълнително заплащане/, ще имате възможност за разходка с корабче по каналите на Петербург и река Нева, като ще се насладите на неповторимата архитектура на града. Нощувка.

ДЕН 7: Санкт Петербург
Закуска. Днес ни предстои екскурзия до Екатериненски дворец /вкл. в пакетната цена/ - най-внушителната, красива и неповторима сграда от архитектурния ансамбъл на комплекса Царско село.


Екатеринският дворец, включващ в своята площ и едноименните прекрасни градини е едно завършено произведение и блестящ пример за руска барокова архитектура. Екатеринският дворец носи името Екатерина I, която е втора съпругата на Петър Велики. Екатерина I управлява Руската империя след смъртта на съпруга си. В самия дворец ще разгледаме луксозната Голяма зала, Балната зала със златни огледала и уникалната Кехлибарена стая.


Стените ѝ са изцяло покрити с кехлибар. Кехлибарената стая е подарък на Петър Велики от пруския крал Фридрих Вилхелм I. Стаята е открадната от нацистите през Втората световна война. След като преустановява издирването ѝ, руската държава я възстановява напълно в чест на 300 годишнината от основаването на града. Особено впечатляващи са градините на Екатеринския дворец. Те са уникално съчетание от прекрасно аранжирани алеи и живописни езера. Има множество мраморни статуи, павилиони и мостове. Ще видим Английската градина, където се намира галерията на Камерън, в която са изложени национални носии от 18 и 19 век.
Връщаме се в Санкт Петербург и продължаваме към Петропавловската крепост /вкл. в пакетната цена/ от 17 век, от която води началото си градът и Петропавловският събор, където са погребани руските царе.
Вечерта, по желание /срещу допълнително заплащане/ вечеря в ресторант с типично руска кухня и фолклорна програма. Нощувка.

ДЕН 8: Санкт Петербург
Закуска. Днес ще разгледаме Юсуповски дворец /вкл. в пакетната цена/ и заобикалящия го парк. Те водят началото си от епохата на Петър Първи - времето, в което започва изграждането на Санкт Петербург като столица на Русия. Създаването им е продължило почти две столетия. В двореца са запазени домашен театър, залите, картинните галерии и разкошните жилищни покои на знатния дворянски род на князете Юсупови. Дворецът е влязъл в руската история като мястото, където е убит Григорий Распутин, превърнал се в началото на 20-ти век в духовен наставник и приятел на семейството на император Николай II.
Следобед ще се разходим по Невския проспект, най-представителната артерия на Санкт Петербург. Възможност за посещение на музея Фаберже /срещу допълнително заплащане/ - частен музей, представящ най-богатата коекция на прочутия ювелир.


Възможност за нощна разходка с кораб за да изживеем великолепното зрелище с вдигането на мостовете по Нева /срещу допълнитено запащане/.


Нощувка.

ДЕН 9: Санкт Петербург - София
Закуска. Последни часове за да се насладим на приказно красивия Санкт Петербург. Възможност да разгледаме един от най-новите музеи на града, музея Големия макет на Русия. На площ от 800 м2 е представена цялата страна с най-модерни технически средства.
Трансфер до летището и полет за София. Пристигане на летище София.

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата Хотел в Москва Хотел в Санкт Петербург Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая
11.08.2021 - 19.08.2021 Космос 3* или подобен Москва 4* или подобен 2 590 лева 2 890 лева

Такса за издаване на руска виза: 170 лв.

За пътуването се изисква виза и задграничен паспорт в валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.

Необходими документи за издаване на руска виза:

 • Задграничен паспорт, в който има не по–малко от 2 чисти (празни) страници за визи, който е валиден в продължение на 6 месеца от датата на свършване на срока на действие на визата;

 • Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru, разпечатана и подписана лично от заявителя;

 • Цветна снимка 3,5 x 4,5 см на светъл фон, с ясно изображение на лицето в анфас, без очила със затъмнени стъкла и без шапки, забрадки и т.н.


Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург Екскурзия Русия – Великолепието на Москва и Санкт Петербург

В цената са включени:

 • Самолетен билет София – Москва и Санкт Петербург – София
 • Чекиран багаж до 23 кг и ръчен до 8 кг
 • Летищни такси
 • 4 нощувки със закуски в хотел 3* в Москва
 • 4 нощувки със закуски хотел 3* в Санкт Петербург
 • Билет за влак „Сапсан” /2-ра класа/ по маршрут Москва - Санкт Петербург
 • Всички трансфери по маршрута
 • Екскурзоводско обслужване на български език по програмата
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти, за които изрично е посочено, че са вкл. в пакетната цена

В цената не са включени:

 • Такса за издаване на руска виза в размер на 170 лева
 • Медицинска застраховка – 16 лв. на човек за целия престой
 • Разходи от личен характер
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"

Разгледайте още

6 дни / 5 нощувки

Дати: 01.09.2021; 01.10.2021; 03.05.2022 и 22.05.2022

от 1 495 евро
5 6

8 дни / 7 нощувки

Дати: Заминаваме с много дати през юни, юли, авуст, септември и октомври 2021 г.

от 690 лева
7 8

6 дни / 4 нощувки

Дати: 24.09.2021 и 08.10.2021

от 810 евро
4 6