Екскурзия в Санкт Петербург

Екскурзия в Санкт Петербург

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Санкт Петербург - София
 • Летищни такси
 • Малък салонен багаж до 7 кг. /макс. размер до 40 x 30 x 20 cm/
 • 4 нощувки със закуски хотел 3* в Санкт Петербург
 • Всички трансфери по маршрута
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти, за които изрично е посочено, че са вкл. в пакетната цена
 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
 • Водач на български език

В цената не са включени:

 • Чекиран багаж 10 кг.
 • Чекиран багаж 20 кг.
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"

Дати:
22.06.2021 – 26.06.2021 – 862 евро
20.07.2021 – 24.07.2021 – 862 евро
24.08.2021 – 28.08.2021 – 862 евро

Санкт Петербург
Столица на Руската империя. Олицетворение на гордостта и славата на Руската държава. Както и да го наричаме, градът е изпълнен с много история и красота, а бързо течащата река Нева, която минава под украсените мостове и създава допълнително романтична атмосфера. Историята блика от всяка стена, а цветовете и величието на сградите не могат да бъдат описани.

ДЕН 1: София - Санкт Петербург
Среща на летище София и полет за Санкт Петербург - имперска столица на Русия. Простигане на летището. Трансфер и настаняване в хотел.
В ранния следобед ни предстои полудневна обиколка на града /вкл. в пакетната цена/. Първата ни среща със Санкт Петербург ще започне с посещение на Исакиевския събор - най големия православен храм в Русия. Строителството на храма започва през 1818 г. по заръка на Александър І и продължава 40 години. Храмът може да побере 14 хил. души. Ще ви впечатли с величествената си архитектура, купола, гранитните колони, всяка с тегло около 114 тона. Следва посещение на храма Възкресение Христово, известен още като Спас на Крови. Той е шедьовър на руската църковна архитектура и единствения православен храм с мозаична украса на над 7 хил м2. Построен е на мястото, където е бил убит Александър II.


След това ще посетим най-значимия музей в Русия – Ермитажа, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II.


Ермитажът е грандиозен дворцов ансамбъл, изграден в бароков стил, разположен на брега на река Нева. В него се съхраняват около 3 млн. художествени произведения, в това число уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Рубенс и др., както и прабългарско съкровище. Нощувка.

ДЕН 2: Санкт Петербург
Закуска. Днес ще имаме целодневна екскурзия до Петерхоф /вкл. в пакетната цена/ - извънградската резиденция на руските царе, разположена на Финския залив и включена в списъка на световното културно и историческо наследство на ЮНЕСКО.


След като разбива шведите при Полтава и вдъхновен от Версай, Петър Велики решава да построи уникална поредица от дворци и градини, с което да подчертае своя триумф. Комплексът е считан за едно от най-красивите барокови творения в света - комбинация от впечатляващи дворцови постройки, с елегантни градини и пенително красиви фонтани. Ще разгледаме Големия Императорски Дворец, с изключително пищен интериор. Ще се насладим на бляскавите фонтани. Ще посетим също Нижний парк, който е определян за един от най-хармоничните и стилни паркове в света.
Завръщане в Санкт Петербург. В късния следобед, по желание /срещу допълнително заплащане/, ще имате възможност за разходка с корабче по каналите на Петербург и река Нева, като ще се насладите на неповторимата архитектура на града. Нощувка.

ДЕН 3: Санкт Петербург
Закуска. Днес ни предстои екскурзия до Екатериненски дворец /вкл. в пакетната цена/- най-внушителната, красива и неповторима сграда от архитектурния ансамбъл на комплекса Царско село.


Екатеринският дворец, включващ в своята площ и едноименните прекрасни градини е едно завършено произведение и блестящ пример за руска барокова архитектура. Екатеринският дворец носи името Екатерина I, която е втора съпругата на Петър Велики. Екатерина I управлява Руската империя след смъртта на съпруга си. В самия дворец ще разгледаме луксозната Голяма зала, Балната зала със златни огледала и уникалната Кехлибарена стая.


Стените ѝ са изцяло покрити с кехлибар. Кехлибарената стая е подарък на Петър Велики от пруския крал Фридрих Вилхелм I. Стаята е открадната от нацистите през Втората световна война. След като преустановява издирването ѝ, руската държава я възстановява напълно в чест на 300 годишнината от основаването на града. Особено впечатляващи са градините на Екатеринския дворец. Те са уникално съчетание от прекрасно аранжирани алеи и живописни езера. Има множество мраморни статуи, павилиони и мостове. Ще видим Английската градина, където се намира галерията на Камерън, в която са изложени национални носии от 18 и 19 век.
Връщаме се в Санкт Петербург и продължаваме към Петропавловската крепост /вкл. в пакетната цена/ от 17 век, от която води началото си градът и Петропавловският събор, където са погребани руските царе.
Вечерта, по желание /срещу допълнително заплащане/ вечеря в ресторант с типично руска кухня и фолклорна програма. Нощувка.

ДЕН 4: Санкт Петербург
Закуска. Днес ще разгледаме Юсуповски дворец /вкл. в пакетната цена/ и заобикалящия го парк. Те водят началото си от епохата на Петър Първи - времето, в което започва изграждането на Санкт Петербург като столица на Русия. Създаването им е продължило почти две столетия. В двореца са запазени домашен театър, залите, картинните галерии и разкошните жилищни покои на знатния дворянски род на князете Юсупови. Дворецът е влязъл в руската история като мястото, където е убит Григорий Распутин, превърнал се в началото на 20-ти век в духовен наставник и приятел на семейството на император Николай II.
Следобед ще се разходим по Невския проспект, най-представителната артерия на Санкт Петербург. Възможност за посещение на музея Фаберже /срещу допълнително заплащане/ - частен музей, представящ най-богатата коекция на прочутия ювелир.


Възможност за нощна разходка с кораб за да изживеем великолепното зрелище с вдигането на мостовете по река Нева /срещу допълнитено запащане/.


Нощувка.

ДЕН 5: Санкт Петербург - София
Закуска. Трансфер до летището и полет за София.
Пристигане на летище София.

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата Хотел

Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая
22.06.2021 – 26.06.2021 Sonata at Palace Square 3* или подобен 862 евро 967 евро
20.07.2021 – 24.07.2021 Sonata at Palace Square 3* или подобен 862 евро 967 евро
24.08.2021 – 28.08.2021 Sonata at Palace Square 3* или подобен 862 евро 967 евро


 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

 • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания • Посещение на музея Фаберже -

 • Нощна разходка с кораб по река Нева -


Екскурзия в Санкт Петербург Екскурзия в Санкт Петербург Екскурзия в Санкт Петербург

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Санкт Петербург - София
 • Летищни такси
 • Малък салонен багаж до 7 кг. /макс. размер до 40 x 30 x 20 cm/
 • 4 нощувки със закуски хотел 3* в Санкт Петербург
 • Всички трансфери по маршрута
 • Входни такси за посещаваните туристически обекти, за които изрично е посочено, че са вкл. в пакетната цена
 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
 • Водач на български език

В цената не са включени:

 • Чекиран багаж 10 кг.
 • Чекиран багаж 20 кг.
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Лица на възраст над 70 години доплащат за медицинска застраховка
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"

Разгледайте още

6 дни / 5 нощувки

Дати: 01.09.2021; 01.10.2021; 03.05.2022 и 22.05.2022

от 1 495 евро
5 6

8 дни / 7 нощувки

Дати: Заминаваме с много дати през юни, юли, авуст, септември и октомври 2021 г.

от 690 лева
7 8

6 дни / 4 нощувки

Дати: 24.09.2021 и 08.10.2021

от 810 евро
4 6