Екскурзия Исландия – водопади, гейзери и елфи

Екскурзия Исландия – водопади, гейзери и елфи

В цената са включени:

 • Полети София – Рейкявик - София
 • Летищни такси
 • Ръчен багаж с размер 55 x 40 x 23 см.
 • 4 нощувки със закуска в хотел 3*
 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
 • Всички трансфери по програмата
 • Водач на български език

В цената не са включени:

 • Чекиран багаж от 20 кг.
 • Наблюдение на китове – 110 евро за възрастни и 54 евро за деца и младежи до 11 г.
 • Синята лагуна /Blue Lagoon/ - 85 евро
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"

Дати:
20.05.2021 – 25.05.2021 – 1 450 евро
30.05.2021 – 04.06.2021 – 1 450 евро
26.11.2021 – 30.11.2021 – 1 450 евро

Исландия – земя на контрасти!
Може би едно от най-необикновените места на планетата ни очаква!
За първи път от България с директен чартърен полет!
Исландия е страна на вулкани, гейзери и невероятни природни феномени – величествени водопади, полета от лава, покрити с тучна трева, черни плажове, базалтови колони, горещи извори и древни ледници. Всичко това ни очаква на острова, който сякаш не се намира на планетата Земя – толкова различни, изумителни и нереални са пейзажите му! Нека заедно да ги открием в това невероятно приключение за пътешественици, което ще помните до края на дните си.

ДЕН 1: София - Рейкявик
Полет София – Рейкявик. Трансфер и настаняване в хотел. Възможност за разходка и вечеря. Нощувка.


ДЕН 2: Златен триъгълник
Закуска. Не си посетил Исландия, ако не си минал по маршрута на Златния кръг /Golden circle/! Днес ще открием едни от най-известните природни феномени, ще се насладим на невероятни панорами и ще открием вулканичната сила на тази древна и вечно променяща се земя.
Първата ни спирка е при кратера Керид /Kerid/, формиран след изригване на вулкан преди 6500 години. Освен с фотогеничните си красиви склонове и гладкото езеро на дъното, Керид е известен сред местните жители и като любимото място за пикници на семейството на Бьорк - исландската музикална икона, която през 1987 година дори изнася концерт от плаваща конструкция в средата на езерото, докато публиката е насядала по стръмните брегове.


Следваща спирка - Гейзер /Geysir/! Природният феномен, дал името си на всички изригващи горещи извори по света. Част от причудливата местност с клокочещи води и небесно сини езерца, дължащи цветовете си на минералните отлагания, е Строкур /Strokkur/ - братът на Гейзер и една от емблемите на Исландия. Ще поседим край него и ще наблюдаваме поетапните му надигания, а на всеки 5 минути - впечатляващото му изригване, изхвърляйки водите си на височина над 25 метра.
Следват могъщите каскади на огромния водопад Гълфос /Gullfoss/ - тонове бучаща водна маса, която се излива от широки тераси от височина над 32 метра! Обещаваме ви, че дълго ще сънувате изумителната гледка на тази впечатляваща местност.


Време за обяд. Хей, в Исландия сме и тъй като тук нищо не е обикновено, мястото за обяда ни също няма да е! Очаквахте ли, че в тази северна страна, покрита с тънък слой вулканична почва, може да намерите истинска доматена ферма? Да, има я и всъщност макар и тънка, вулканичната пръст на Исландия е богата на минерали, които придават невероятен вкус на доматите, а горещите недра на острова осигуряват естествено отопление на оранжериите в доматената ферма - Friðheimar farm. Ресторанта на фермата предлага вкусна храна, в която основната съставка естествено са доматите.  Дори не си представяте колко вкусен е доматения... чийзкейк.
Последната ни спирка за днес е Националният парк Тингвелир. Честно, колко пъти в живота си сте се разхождали буквално между две големи планетарни тектонични плочи? Именно това ще направим на мястото, на което се срещат Северноамериканската и Евразийската плочи във Великия атлантически риф, който бавно, от човешка гледна точка, но неумолимо от геоложка, отделя Исландия от Евразия.


Именно тук, на брега на красиво езеро в началото на 10-ти век е основан Алтинги - най-старият все още действащ демократичен парламент в света - очакван усет към драматичните пейзажи от горди викинги, заселили се в една от най-предизвикателните територии на познатата тогава Земя.
Прибиране за заслужена почивка в Рейкявик.
Нощувка.

ДЕН 3: Живопосното южно крайбрежие и обиколка на ледник
Закуска. Първата ни спирка е 60-метровия водопад Скогафос /Skogafoss/, широк 25 метра. При слънчево време по цялата му 25-метрова широчина водните пръски се пречупват в красива дъга. И тъй като сме в Исландия, където за всяко място има сага или легенда, Скогафос също си има - според местните, първият викинг, заселил се в местността, скрил съкровището си в пещера зад водопада.


Ние обаче няма да търсим имането на древния митологичен викинг, а ще се отправим към друго от съкровищата на Исландия - черния плаж Рейнисфяра /Reynisfjara/. Ще застинем в изумление пред нереалния пейзаж на катранените вулканични пясъци и ослепително бялата морска пяна, разкъсана от базалтовите черни колони на скалите във водата.


В последните години след излъчването на сериала "Игра на тронове" по известната книжна поредица "Песен за огън и лед", Исландия нашумя като една от основните локации за снимките му. Досега имахме възможност да видим вулканичните последици от огненото сърце на острова, сега е време и за леда - отправяме се към причудливите форми, ледени пещери, пукнатини и отблясъци на ледника Sólheimajökull. За съжаление в последните години той бавно, но неумолимо се топи, вследствие на затоплянето на температурите. Да му се полюбуваме, докато е време!


Едно от най-странните изживявания ни чака на края на този изпълнен с емоции ден - ще влезем зад 60-метровата водна мощ на водопара Селяландсфос /Seljalandsfoss/ и ще се усетим могъщата и неумолима природна стихия.


Прибираме се в Рейкявик.
Нощувка.

ДЕН 4: Рейкявик
Закуска. Обиколка на централната част на града. Рейкявик или "слънчевия пътешественик", наподобавя лабиринт от тесни улички със стари дървени къщи. Разноцветни врати и прозорци и чуден мъх по покривите. Ще посетим църквата Халгримскиркя /Hallgrímskirkja/, висока 74,50 метра, строена в продължение на цели 41 години. Архитекта бил вдъхновен от очарователните форми, създавани от лавата, когато се охлажда в базалтова скала. А самият основен корпус на сградата наподобавя изригващ гейзер.Пред църквата ще видим статуята на Лейф Ериксон - исландски пътешественик-изследовател. Той е първият европеец, който стъпва на северноамериканския континент около хилядната година. Според исландските саги, Лейф Ейриксон открива Америка 500 години преди Христофор Колумб. Ще видим нaй-cтapият пapлaмeнт в света Althingi Parliament House. T.нap. "Aлтинг" e cъздaдeн пpeз 930 гoдинa и e нaй-cтapият yпpaвлявaщ opгaн, фyнĸциoниpaщ и до днec. Ще разгледаме още Националният музей, Кметството, езерото Тьорнин, Лутеранската катедрала, концертната зала Harpa и сградата Perlan /Перлата/ - забележителна със своя стъклен купол и невероятната гледка, която се открива от нейната тераса.
Следобед, възможност за наблюдение на китове /срещу допълнително заплащане/ - ще се качите на специален туристически кораб за наблюдение на китове. От екипажа на кораба ще научите интересни факти за различните видове китове и морски птици, които се очаква да видите.


и/или

посещение на Синята лагуна /срещу допълнително заплащане/ - геотермалният рай на Исландия е наречен така заради уникалния си цвят, получен при рядка комбинация от сладка и морска вода.


По желание разходка и вечеря.
Нощувка.

ДЕН 5: Рейкявик - София
Трансфер до летището и полет за София.

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата Хотел Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая
20.05.2021 - 25.05.2021 Norðurey Hotel City Garden 3*или подобен 1 450 евро 1 660 евро
30.05.2021 - 04.06.2021 Norðurey Hotel City Garden 3* или подобен 1 450 евро 1 660 евро
26.11.2021 - 30.11.2021 Norðurey Hotel City Garden 3*или подобен 1 450 евро 1 660 евро


 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

 • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания.


Екскурзия Исландия – водопади, гейзери и елфи Екскурзия Исландия – водопади, гейзери и елфи Екскурзия Исландия – водопади, гейзери и елфи Екскурзия Исландия – водопади, гейзери и елфи Екскурзия Исландия – водопади, гейзери и елфи Екскурзия Исландия – водопади, гейзери и елфи Екскурзия Исландия – водопади, гейзери и елфи Екскурзия Исландия – водопади, гейзери и елфи Екскурзия Исландия – водопади, гейзери и елфи Екскурзия Исландия – водопади, гейзери и елфи Екскурзия Исландия – водопади, гейзери и елфи Екскурзия Исландия – водопади, гейзери и елфи Екскурзия Исландия – водопади, гейзери и елфи

В цената са включени:

 • Полети София – Рейкявик - София
 • Летищни такси
 • Ръчен багаж с размер 55 x 40 x 23 см.
 • 4 нощувки със закуска в хотел 3*
 • Застраховка "Здравна помощ при пътуване в чужбина"
 • Всички трансфери по програмата
 • Водач на български език

В цената не са включени:

 • Чекиран багаж от 20 кг.
 • Наблюдение на китове – 110 евро за възрастни и 54 евро за деца и младежи до 11 г.
 • Синята лагуна /Blue Lagoon/ - 85 евро
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"

Разгледайте още

6 дни / 5 нощувки

Дати: 01.09.2021

от 1 495 евро
5 6

10 дни / 7 нощувки

Дати: От октомври 2021 г. до март 2022 г.

от 3 490 лева
7 10

6 дни / 5 нощувки

Дати: Заминаване всеки понеделник, сряда, петък и неделя

от 599 евро
5 6