Средиземноморски круиз от Солун – Санторини, Миконос, Милос, Атина, Крит, Кушадасъ

Средиземноморски круиз от Солун – Санторини, Миконос, Милос, Атина, Крит, Кушадасъ

В цената са включени:

 • 7 нощувки на база Inclusive на кораб Celestyal Journey с вкл. алкохолни и безалкохолни напитки /алкохолните напитки се предлагат само по време на обяд и вечеря/
 • Пристанищни такси
 • Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, кърпи за плаж
 • Детски клуб с анимация
 • 75 евро кредит на човек за екскурзии на брега заявени и платени предварително до месец преди отплаване
 • Здравна застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро
 • Такса обслужване на борда на кораба – 6 евро на човек на ден за възрастен и 3 евро на ден за дете от 2 до 11.99 години - включена в цената
 • Водач на български език
 

В цената не са включени:

 • Организиран транспорт София - Солун - София
 • Лични разходи
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Брегови екскурзии /по желание/
 • Напитки, освен упоменатите като включени
 • Специализирани ресторанти
 • Ползване на телефон, интернет
 • СПА услуги, фризьор, маникюр и педикюр, фитнес инструктор
 • Медицински и фотографски услуги, пране

ДАТИ:
16.06.2024 – 23.06.2024 – 980 евро – последни места
30.06.2024 – 07.07.2024 – 930 евро – 1 последна каюта
07.07.2024 – 14.07.2024 – 900 евро – последни места / търсим и жена за комбинация
21.07.2024 – 28.07.2024 – 900 евро – последни места
04.08.2024 – 11.08.2024 – 1 060 евро
18.08.2024 – 25.08.2024 – 920 евро
01.09.2024 – 08.09.2024 – 980 евро – последни места
22.09.2024 – 29.09.2024 – 1 150 евро

ДЕН 1: София - Солун - Кушадасъ
Отпътуване от София със собствен транспорт до пристанището в Солун, Гърция /организиран транспорт от София - на запитване/. В 12:00 се настаняваме на фантастичния напълно реновиран круизен кораб CELESTYAL JOURNEY - най-новото попълнение на круизната компания. Името Journey /пътешествие/ е символ на търсене и откриването на нови хоризонти. Корабът въплъщава в себе си духа на приключението, което започва точно сега...
в 19:00 часа оттплаваме в посока Кушадасъ /Турция/.
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 2: Кушадасъ
Престой от 13:00 до 19:00 часа
Пристигаме на пристанището в Кушадасъ. Макар и да е остров, в превод от турски името му означава Птичият остров. Причината се крие на няколкостотин метра навътре в морето - малък каменен остров, чиято форма наподобява глава на птица. Кушадасъ очарова със своята тюркоазена пенлива вода, широки пясъчни плажове, ярко слънце, шарени локуми и вкус на сладка баклава.
Свободно време или по желание полудневна екскурзия до град Ефес и къщата на Дева Мария /срещу допълнително заплащане/. Ефес - впечатляващия древен град, известен с прочутия храм на Артемида и едно от Седемте чудеса на античния свят. Храмът на Артемида е един изключителен и неповторим земен дом на боговете. "Който веднъж го зърне, ще се убеди, че тук земята и небето са сменили местата си и светът на безсмъртните богове се е преместил от небето на земята". По този начин в древните документи е описвана постройката, която всички хора от древността провъзгласяват единодушно за най-възхитителната в света.


Разглеждаме археологическия комплекс - Библиотеката на Целзий от II век, къщите с мозаечни подове, агората, мраморната улица, където са били магазините и театъра, побиращ 25 000 зрители. Наблизо се намира и къщата, в която се смята, че Дева Мария е прекарала последните години от живота си.
Връщаме се в Кушадасъ за разходка из уличките на града и за покупки от усмихнати продавачи на така известните турски стоки.
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 3: Остров Крит
Престой от 08:00 до 19:00 часа
Акостираме на пристанището в Ираклион.
Добре дошли на спиращия дъха Крит, където древногръцките легенди оживяват, а почивката е истинско пътуване през времето. На острова се развива една от най-древните европейски цивилизации - минойската.


Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Минойския дворец Кносос датиращ от първата европейска цивилизация /срещу допълнително заплащане/. В гръцката митология Кносос се свързва с митичния цар Минос. Тук е бил легендарният лабиринт, създаден от Дедал, в който живеел зловещият Минотавър. Картините по стените на двореца помагат на посетителите да добият представа за мащаба му.


Цялата архитектура на Кносос е забележителна. Въплъщение на минойския лукс - белег на много висока култура и цивилизация.
Връщаме се в столицата Ираклион и време за разходка. Според легендата Херакъл дощъл по тези земи, за да хване критския бик, откъдето идва и името на града
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 4: Остров Санторини
Престой от 07:00 до 00:30 часа след полунощ.
Акостираме до бреговете на столицата Фира и с лодки ще бъдем извозени до брега. Може би трябва да благодарим на вулканично изригване през 16 век пр. н.е. за създаването на магическата земя, която сега познаваме като Санторини. Пред вас ще изплува неповторимата гледка, извънредната красота, като че родена от въображението на художник. Черен прах, тъмни изрязани отвесни скали в контраст със снежнобели къщи и куполни църквички на фона на лазурно небе и мастилено лилаво море. Можете да видите най-голямата Калдера на морски вулкан с впечатляващи гледки и залези.


Свободно време или по желание полудневна автобусна екскурзия до селището Оia /срещу допълнително заплащане/. Построено на стръмен склон на калдерата в северния край на острова, Оя ще ви предостави зашеметяващи гледки, които ще останат в съзнанието ви цял живот. Сините покриви на църквите, белите къщички и изгледа към вулкана ще допринесат още повече за вашето гръцко изживяване. Красотата на Оя е ненадмината. Всъщност е почти невъзможно да се опише с думи. Това е едно от най-сниманите места в Гърция, ако не и в света. При пристигането си в Ия, отделете малко време, за да се насладите на атмосферата, преди да се разходим из криволичещите тесни улички, които ни отвеждат до скрити скъпоценни камъни, сгушени в тесните артерии на селата и главната търговска улица. Има много възхитителни пътеки, където можете да се насладите на идилични романтични гледки и да се възхитите на невероятния пейзаж.


Връщаме се във Фира и свободно време да разгледаме града. Ще видите очарователни малки магазинчета, препълнени с ръчно изработени предмети от рисувано стъкло, керамика, дърво, както и всякакви бижута - от най-семпли до уникално сложни. На Санторини, за разлика от много други туристически места, в повечето магазини се продават наистина бутикови изделия.
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 5: Остров Миконос
Престой от 08:00 до 02:00 часа след полунощ.
Утрото ни намира на остров Миконос, а денят започва с обещание за изненади. Според легендите Миконос е кръстен в чест на внука на бог Аполон. Останки от гръцката митология, оставила отпечатъци по целия остров, ще срещнете на всякъде около вас.


Веднага ще усетите пулсиращата енергия на острова с неговата специфична цикладска архитектура с кубообразни бели къщи, тесни мраморни пътеки с розови цветя, изпъстрени с малки кафенета и бутици, вятърни мелници и нажежен до червено нощен живот.
Свободно време за плаж, разходки и покупки.
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 6: Остров Милос
Престой от 09:00 до 19:00 часа.
Денят ни започва на остров Милос - най-югозападния остров от Цикладската група, с вулканичен произход. Акостираме до бреговете на остров Милос и с лодки ще бъдем извозени до брега.
Изтрийте всички очаквания и се подгответе да се потопите напълно в атмосферата, колоритността и артистичността на острова, който е наситен с изключителни скални образувания, горещи извори, пещери и богата морска дива природа. До римско време Милос има огромен артистичен и културен принос към гръцката култура, предоставяйки някои от най-добрите примери за скулптура, оцеляла от древния свят. Някои от тях са статуята на Асклепий в Британския музей, статуята на Посейдон в Атина и разбира се световноизвестната статуя на Венера Милоска, изложена в Лувъра.
Свободно време или по желание екскурзия до снежнобелия плаж Саракинико, древния град Мелос и градчето Плака /срещу допълнително заплащане/. Отправяме се към едно от най-фотографираните места на Цикладите  - Саракинико. В продължение на хилядолетия морето и скалите са работели в пълен синхрон, а резултатът е уникален. Наоколо е пълно с бели хълмове, чиито върхове наподобяват кули от пудра захар. В подножието им се вие причудлив бряг, накъсван тук-там от лагуни с плитка вода.


Отпътуваме по живописния крайбрежен път към Плака - класическо Цикладско селище с традиционни каменни къщи и павирани улици, украсени от разноцветни бугемвилии, ще се насладим на зашеметяващи гледки към морето, както и ще опитаме домашно приготвени сладкиши в няколко местни магазина за сладки. Ще посетим руините на древния град Мелос с дорийски стени и колони, римски амфитеатър, напълно реновиран през 2015 г., както и мястото, където през 1820 г. е открита статуята на Венера Милоска. Ще посетим и богатият минен музей на този вулканичен остров.
След вечеря, крузният ни кораб CELESTYAL JOURNEY oтплава по залез към следващото приключение.
Нощувка.

ДЕН 7: Атина
Престой от 07:00 до 17:00 часа.
Акостираме на пристанище Пирея в слънчева Атина - една от най-древните столици на Западния свят.
Свободно време или по желание полудневна екскурзия в централната част на Атина и посещение на Акропола /срещу допълнително заплащане/.


Нека се впуснем из археологическите забележителности, елегантната атмосфера и очарованието на византийските църкви, да разберем повече за античността, люлката на цивилизацията и демокрацията. Ще разгледаме Акрополът и Партенонът на почти 25 столетия, Плака, най-старият квартал на Атина, Гробът на незнайния воин пред Гръцкия Парламент, Стадионът Панатинаикос, където се провеждат първите модерни Олимпийски игри през 1896г, Атинският Университет, Националната библиотека, Атинската Академия, площади Омония и Синтагма.
Вечеря и забавления на борда на круизния кораб.
Нощувка.

ДЕН 8: Солун
Пристигаме във втория по големина град и нашата крайна дестинация - Солун в 10:00 часа.
Отпътуване за България със собствен транспорт /организиран транспорт от София - на запитване/.

Viber logo and symbol, meaning, history, PNGViber канал с интересни предложения за нови приключения по света с нас!

Застраховка "Отмяна на пътуване"

Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора.
Взима се предвид възрастта на пътуващия, както и оставащото време до заминаването.

Стойността на застраховката е между 3% и 7% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.
Има увеличение на стойността след определена възрастова граница.
Системата на застрахователя изчислява стойността на полицата за всеки пътуващ, след въвеждане на конкретните параметри

Полицата се сключва до пет дни след подписването на договора

Какво покрива застраховката:
Разходи за отмяна на пътуване - възстановяват се разходи в случай на отмяна на пътуване поради някоя от следните причини:

 • Внезапно заболяване, злополука или смърт на застрахованото лице;

 • Внезапно заболяване или злополука, налагащи стационарен или домашен режим на лечение, или смърт на близък роднина на застрахованото лице;

 • Увреждане на жилището на застрахованото лице в резултат на пожар, кражба чрез взлом или стихийни бедствия, чиято сериозност налага присъствието на застрахования;

 • Стачка в транспорта, която не е била очаквана при сключването на застраховката.

 • Положителен PCR тест /ако се налага правенето на такъв преди тръгване/ - ако полицата има покритие за Ковид

 • Лимитът на отговорност не може да надвишава платената обща сума за пътуването


Не се дължи обезщетение, ако пътуването бъде отменено поради някоя от следните причини:

 • Покритието важи само ако пътуването бъде отменено преди застрахованото лице да
  отпътува за дестинацията.

 • Земетресение, екологична катастрофа или друго събитие с масови последици;

 • Невъзможност за навременно снабдяване с необходими за пътуването документи
  /международен паспорт, виза, задължителни ваксини и др./, включително поради административни пречки.

 • Самоубийство или опит за самоубийство


При настъпило застрахователно събитие, застрахователя изисква официални документи, доказващи всички детайли от съответната институция /в оригинал/.

ДАТИ И ЦЕНИ:

16.06.2024 - 23.06.2024

Тип каюта

Цена на възрастен в двойна каюта Цена на възрастен в единична каюта Трети възрастен в каюта Дете от 2 г до 11.99 г настанено с двама възрастни

Наличност
Вътрешна каюта без прозорец 980 евро 1325 евро 800 евро 600 евро няма места

Външна каюта с прозорец 1 230 евро 1 700 евро 800 евро 600 евро има места

30.06.2024 - 07.07.2024

Тип каюта

Цена на възрастен в двойна каюта Цена на възрастен в единична каюта Трети възрастен в каюта Дете от 2 г до 11.99 г настанено с двама възрастни

Наличност
Вътрешна каюта без прозорец 930 евро 1 250 евро 800 евро 600 евро няма места
Външна каюта с прозорец 1 060 евро 1 445 евро 800 евро 600 евро 1 последна каюта

Външна каюта с балкон

1 350 евро 2 410 евро 800 евро 600 евро няма места

07.07.2024 - 14.07.2024

Тип каюта

Цена на възрастен в двойна каюта Цена на възрастен в единична каюта Трети възрастен в каюта Дете от 2 г до 11.99 г настанено с двама възрастни

Наличност
Вътрешна каюта без прозорец 900 евро 1 200 евро 800 евро 600 евро 1 последна каюта

Външна каюта с прозорец 1 060 евро 1 445 евро 800 евро 600 евро 2 последни каюти

Външна каюта с балкон

1 410 евро 2 530 евро 800 евро 600 евро 1 освободена каюта

21.07.2024 - 28.07.2024

Тип каюта

Цена на възрастен в двойна каюта Цена на възрастен в единична каюта Трети възрастен в каюта Дете от 2 г до 11.99 г настанено с двама възрастни

Наличност
Вътрешна каюта без прозорец 900 евро 1 200 евро 800 евро 600 евро има места
Външна каюта с прозорец 1 060 евро 1 445 евро 800 евро 600 евро има места
Външна каюта с балкон

1 410 евро 2 530 евро 800 евро 600 евро няма места

04.08.2024 - 11.08.2024

Тип каюта

Цена на възрастен в двойна каюта Цена на възрастен в единична каюта Трети възрастен в каюта Дете от 2 г до 11.99 г настанено с двама възрастни

Наличност
Вътрешна каюта без прозорец 860 евро 1 150 евро 800 евро 600 евро няма места

Външна каюта с прозорец 1 060 евро 1 445 евро 800 евро 600 евро има места

18.08.2024 - 25.08.2024

Тип каюта

Цена на възрастен в двойна каюта Цена на възрастен в единична каюта Трети възрастен в каюта Дете от 2 г до 11.99 г настанено с двама възрастни

Наличност
Вътрешна каюта без прозорец 920 евро 1 240 евро 800 евро 600 евро 2 последни каюти

Външна каюта с прозорец 1 150 евро 1 580 евро 800 евро 600 евро има места
Външна каюта с балкон

1 450 евро 2 610 евро 800 евро 600 евро 1 последна каюта

01.09.2024 - 08.09.2024

Тип каюта

Цена на възрастен в двойна каюта Цена на възрастен в единична каюта Трети възрастен в каюта Дете от 2 г до 11.99 г настанено с двама възрастни

Наличност
Вътрешна каюта без прозорец 980 евро 1 330 евро 800 евро 600 евро няма места

Външна каюта с прозорец 1 150 евро 1 580 евро 800 евро 600 евро 2 последни каюти

Външна каюта с балкон

1 450 евро 2 610 евро 800 евро 600 евро няма места

22.09.2024 - 29.09.2024

Тип каюта

Цена на възрастен в двойна каюта Цена на възрастен в единична каюта Трети възрастен в каюта Дете от 2 г до 11.99 г настанено с двама възрастни

Наличност
Вътрешна каюта без прозорец 1 150 евро 1 580 евро 800 евро 600 евро има места
Външна каюта с прозорец 1 530 евро 2 150 евро 800 евро 600 евро има места

 

ОПИСАНИЕ НА КАЮТИТЕ:

ВЪТРЕШНА КАЮТА:

 • Максимум пасажери - 4
 • Размер на каютата - 17 кв.м.
 • Намира се на палуба - 4
 • Разполагат с 2 долни легла и разположение, включващо 1 горно легло и 1 единичен или двоен разтегателен диван
 • Баня с душ
 • Телефон
 • Сешоар
 • Сейф
 • Телевизор

ВЪНШНА КАЮТА С ПРОЗОРЕЦ:

 • Максимум пасажери - 4
 • Размер на каютата - 19 кв.м.
 • Намира се на палуби - 4 и 6
 • Разполагат с 2 легла и разположение, включващо 1 горно легло и 1 единичен или двоен разтегателен диван
 • Баня с вана или душ
 • Телефон
 • Сешоар
 • Сейф
 • Телевизор
 • Прозорец

ВЪНШНА КАЮТА С БАЛКОН /Junior Balcony Suite/:

 • Максимум пасажери - 3
 • Размер на каютата - 21 кв.м.
 • Размер на балкона - 9 кв.м.
 • Намира се на палуба - 9
 • Разполагат с 2 долни легла и 1 единичен разтегателен диван
 • Баня с хидромасажна вана
 • Телефон
 • Сешоар
 • Сейф
 • Телевизор
 • Панорамен прозорец и балкон
 • Хладилен минибар

Какво включва Inclusive пакета на круизния кораб Celestyal Journey:

 • Закуска, обяд, вечеря в основния ресторант или на бюфета

 • Неограничено количество напитки - безалкохолни напитки /7up, кока-кола, диетична кока-кола, лимонада, фанта, сода, тоник, джинджифилова безалкохолна бира, сокове /портокал, грейпфрут, ябълка, доматен/, кафе филтър, чай, студен чай, минерална вода, вино /червено, бяло, розе/ и наливна бира
  Забележка: Алкохолните напитки се предлагат само по време на обяд и вечеря.

 • 75 евро кредит на човек за екскурзии на брега заявени и платени предварително до месец преди отплаване

 • Анимациия и шоу програми

 • Използване на външен басейн и шезлонги

 • Фитнес и спорт

 • Tакса обслужване към персонала


Какво не включва Inclusive пакета на круизния кораб Celestyal Journey:

 • Брегови екскурзии

 • Напитки, освен упоменатите като включени

 • Специализирани ресторанти

 • Казино

 • Ползване на телефон и интернет

 • СПА услуги, фризьор, маникюр и педикюр, фитнес инструктор

 • Медицински и фотографски услуги, пране


НАДГРАЖДАНЕ ДО PREMIUM ПАКЕТ:

 • Премиум пакет напитки - премиум кафе и чай, коктейли с цена до 7 евро, наливна бира, сокове и безалкохолни, вино с цена до 6 евро на чаша, алкохолни напитки с цена до 6 евро на напитка в баровете и ресторантите /ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ДЕН/

 • 150 евро кредит на човек за екскурзии на брега заявени и платени предварително до месец преди отплаване

 • 1 час WiFi на ден

 • 25 % намаление в специализираните ресторанти на бордна на кораба


ЦЕНА:

 • Доплащане за двойна каюта /независимо от вида каюта/ - 480 евро за двама

 • Доплащане за тройна каюта /независимо от вида каюта/ - 720 евро за трима

 • Доплащане за възрастен настанен в единична вътрешна каюта без прозорец или външна каюта с прозорец - 315 евро

 • Доплащане за възрастен настанен в единична външна каюта с балкон - 480 евроПолудневна екскурзия до град Ефес и къщата на Дева Мария /Кушадасъ/ - 100 евро на възрастен и 70 евро за дете до 12 г.
Код на екскурзията KUS-01
Oтправяме се към античния Ефес - един от най-очарователните музеи на открито, който предлага да надникнем в древния свят и архитектурните чудеса, които някога са били там. Известен с Храма на Артемида - едно от Седемте чудесна на античния свят, завършен през 550г.пр.Хр. Строителството на храма с над 100 мраморни колони, е отнело 120 години и поради него, градът е наричан "Слуга на богинята". Ефес е познал властта на йонийци, лидийци, персийци, римляни и турци. Ще разгледаме част от археологическия комплекс и ще добием представа за блясъка на античния град. Моментално ще разпознаем емблематичната Библиотека на Целзий, Портата на Август, Агората, Одеона, Храмът на Адриан, Театъра, къщите на аристокрацията. Всяко от тези места предоставя поглед към богатото минало на града. Отправяме се към Къщата на Дева Мария. Счита се, че това е последният дом на майката на Исус, където е живяла със Свети Йоан Богослов, който се е грижил за нея. Трима папи са посетили това място. Друга причина Ефес да е толкова важен за християнството е, че тук около две години е живял и проповядвал Апостол Павел и именно тук е написал две Послания до жителите на град Коринт, включени в Новия Завет.

Полудневна екскурзия до Минойския дворец Кносос /остров Крит/ - 90 евро на възрастен и 65 евро за дете до 12 г.
Код на екскурзията HER-02
Полудневна автобусна екскурзия до Минойския дворец Кносос. Разкопките в Кносос започват през 1870 г., като Минос Калокаиринос, критянин, ръководи първоначалните усилия. В началото на 1900 г. обаче работата на сър Артър Еванс от Великобритания изважда на бял свят пълното величие на двореца Кносос. Според легендата този дворец е бил резиденция на мъдрия цар Минос. Посетителите на Кносос имат възможност да разгледат различни части от този древен дворец, включително големия централен двор, внушителната тронна зала, величественото стълбище и известната фреска на "Принца на лилиите". Тези архитектурни и художествени елементи предлагат поглед към величието и изтънчеността на минойската цивилизация.
Докато сте в Кносос, може също да чуете критската легенда за Минотавъра, създание, за което се казва, че е отчасти човек и отчасти бик, живеещо в Лабиринта и в крайна сметка победено от Тезей. Посещението в Кносос е пътуване в сърцето на древната европейска цивилизация.


Полудневна автобусна екскурзия до селището Оia /остров Санторини/ - 90 евро на възрастен и 70 евро за дете до 12 г.
Код на екскурзията SAN-01
Екскурзия до селището Оia, кацнало на ръба на Калдерата, което е образувано от останките на вулканично изригване. Самият остров е като скален пръстен, опасващ морето, образуван от ръба на древен вулкан. Пътувайки на изток, ще преминете през традиционни области като Фиростефани и Имеровигли, с подобната на дантела калдера на запад и зашеметяваща гледка към малките острови Тирасия, Палея и Неа Камени.
След като стигнете до Ия, ще имате достатъчно време да разгледате това живописно село. Разходете се по мраморните му алеи, посетете очарователни магазини и заснемете спиращите дъха моменти с вашия фотоапарат. Панорамните гледки от Ия са ненадминати, което го прави задължителна дестинация на острова. Уникалната красота и завладяващите пейзажи на Санторини го правят място, което продължава да омагьосва и оставя трайно впечатление на всички, които го посещават.

Полудневна екскурзия до снежнобелия плаж Саракинико, древния град Мелос и градчето Плака /остров Милос/ - 90 евро на възрастен и 70 евро за дете до 12 г.
Код на екскурзията MIL-02
Полудневна автобусна екскурзия на остров Милос. Тази екскурзия ви отвежда на пътешествие във времето и ви позволява да изследвате някои от най-забележителните геоложки чудеса на острова. Първата спирка е в Саракинико, залив от чист бял камък, изваян от вулканични изригвания. Абсолютно белият пейзаж, оформен от силите на природата, го прави едно от най-фотографираните места в Цикладите. Ще имате възможност да се разходите до залива, да се насладите на единствения по рода си плаж и да уловите красотата му чрез снимки. Уникалният външен вид на Саракинико може да ви накара да се почувствате така, сякаш сте кацнали на Луната. Пътуването продължава по живописния крайбрежен път до очарователното селището Плака. Това класическо цикладско селце се отличава с калдъръмени улици и алеи, бели каменни къщи и цветни цветя бугенвилия. Разположен на 250 метра над Егейско море, Плака предлага невероятна гледка към морето. Докато се разхождате из селото, ще имате възможност да се полюбувате на традиционната му архитектура и да опитате домашно приготвени деликатеси в местните сладкарници. Само на кратко разстояние от Плака ще имате възможност да се възхитите на руините на древния Мелос, включително неговия римски амфитеатър. Този амфитеатър е изсечен в скалистия склон на хълм близо до древната агора и показва големи дорийски стени и фрагменти от колони. През 2015 г. мраморният амфитеатър претърпя пълна реставрация и все още включва седем непокътнати реда седалки. Освен това ще можете да посетите мястото, където през 1820 г. е открита известната Венера Милоска, която сега се съхранява в музея Лувър в Париж. Последната спирка на екскурзията е награденият Музей на минното дело. Този музей предоставя уникална възможност да се върнете назад във времето и да научите повече за минната история на острова.


Полудневна екскурзия в централната част на Атина и посещение на Акропола - 95 евро на възрастен и 65 евро за дете до 12 г.
Код на екскурзията PIR-01
Разходката из сърцето на Атина ви отвежда до едно от най-емблематичните и исторически значими места в света: известният Акропол, увенчан с Партенона. Акрополът е символ на могъщата цивилизация на Древна Гърция и представлява най-големият архитектурен комплекс, останал след гръцката античност. Този обект на световното наследство на ЮНЕСКО съществува от почти 25 века, служейки като свидетелство за трайното наследство на гръцката култура. Партенонът, най-известната структура на Акропола, е посветен на богинята Атина, покровителката на града. Това е чудо на древната архитектура и символ на културното и историческо значение на Атина. Докато се спускате от Акропола, ще се озовете в очарователния квартал Плака, най-старият в Атина. Плака очарова посетителите с красивите си къщи, калдъръмени улички и старинни магазини. Неговата архитектура, елегантна атмосфера, неокласически цветове, добре запазени градини и византийски църкви само допълват привлекателността му. Това е място, където история, култура и красота се събират, за да създадат уникално и незабравимо изживяване. Нито едно посещение в Атина не би било пълно без посещение на стадион Панатенаик, където се провеждат първите модерни олимпийски игри през 1896 г. Този стадион е истинска част от спортната история и предлага поглед върху раждането на съвременното олимпийско движение. "Атинската трилогия" е друга забележителна гледка, която ще видите. Състои се от Атинския университет, Националната библиотека и Атинската академия, всяка със свое уникално архитектурно и историческо значение. Тези институции отразяват дълбоката връзка на Атина с образованието и знанието. Вашето тричасово пътуване през древната история и съвременна Атина завършва по подходящ начин на площадите Омония и Синтагма, самият център на града. Тези площади са оживени средища на съвременния живот, осигуряващи поразителен контраст с древните чудеса, които сте изследвали по-рано през деня. Тази обиколка ви позволява да изживеете пълния спектър от богатата история на Атина и нейното жизнено настояще.

 

 

 
Средиземноморски круиз от Солун – Санторини, Миконос, Милос, Атина, Крит, Кушадасъ Средиземноморски круиз от Солун – Санторини, Миконос, Милос, Атина, Крит, Кушадасъ Средиземноморски круиз от Солун – Санторини, Миконос, Милос, Атина, Крит, Кушадасъ Средиземноморски круиз от Солун – Санторини, Миконос, Милос, Атина, Крит, Кушадасъ Средиземноморски круиз от Солун – Санторини, Миконос, Милос, Атина, Крит, Кушадасъ Средиземноморски круиз от Солун – Санторини, Миконос, Милос, Атина, Крит, Кушадасъ Средиземноморски круиз от Солун – Санторини, Миконос, Милос, Атина, Крит, Кушадасъ Средиземноморски круиз от Солун – Санторини, Миконос, Милос, Атина, Крит, Кушадасъ Средиземноморски круиз от Солун – Санторини, Миконос, Милос, Атина, Крит, Кушадасъ Средиземноморски круиз от Солун – Санторини, Миконос, Милос, Атина, Крит, Кушадасъ Средиземноморски круиз от Солун – Санторини, Миконос, Милос, Атина, Крит, Кушадасъ

В цената са включени:

 • 7 нощувки на база Inclusive на кораб Celestyal Journey с вкл. алкохолни и безалкохолни напитки /алкохолните напитки се предлагат само по време на обяд и вечеря/
 • Пристанищни такси
 • Използване на съоръженията на кораба като плувен басейн, шезлонги, фитнес, нощен клуб, кърпи за плаж
 • Детски клуб с анимация
 • 75 евро кредит на човек за екскурзии на брега заявени и платени предварително до месец преди отплаване
 • Здравна застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 10 000 евро
 • Такса обслужване на борда на кораба – 6 евро на човек на ден за възрастен и 3 евро на ден за дете от 2 до 11.99 години - включена в цената
 • Водач на български език
 

В цената не са включени:

 • Организиран транспорт София - Солун - София
 • Лични разходи
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Застраховка "Отмяна на пътуване"
 • Брегови екскурзии /по желание/
 • Напитки, освен упоменатите като включени
 • Специализирани ресторанти
 • Ползване на телефон, интернет
 • СПА услуги, фризьор, маникюр и педикюр, фитнес инструктор
 • Медицински и фотографски услуги, пране

Разгледайте още

8 дни / 6 нощувки

Дати: 28.04.2024, 23.05.2024, 29.08.2024, 07.09.2024 и 20.09.2024

от 2 130 1 930 евро
6 8

11 дни / 8 нощувки

Дати: 17.06.2024, 02.09.2024 и 20.09.2024

от 2 590 евро
8 11

8 дни / 7 нощувки

Дати: 16.06.2024, 30.06.2024, 07.07.2024, 21.07.2024, 04.08.2024, 18.08.2024, 01.09.2024 и 22.09.2024

от 900 евро
7 8