Екскурзия в Париж

Екскурзия в Париж

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Париж - София с вкл. 7 кг ръчен багаж
 • Летищни такси
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • 4 нощувки със закуски в Париж
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
 • Водач на български език

В цената не са включени:

 • 20 кг. чекиран багаж
 • Еднодневна карта за Дисниленд /с нея ползвате неограничено всички атракции в парка Дисниленд и в Диснистудио/
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Входни такси за музеи и атракциони
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Билети за корабчета, градски транспорт и пр.
 • Градска такса /city tax/
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"

Дати:
21.06.2021 – 25.06.2021 – 657 евро
12.07.2021 – 16.07.2021 – 657 евро
16.08.2021 – 20.08.2021 – 657 евро

Легендарният „град на светлините“ или „град на любовта“, Париж е смятан за най-романтичния град в света. Париж възбужда всички сетива. Той трябва да бъде видян, чут, докоснат, усетен на вкус и мирис.
Париж е несравним!

ДЕН 1: София - Париж
Среща на летище София и полет за Париж. Пристигане на летището в Париж. Трансфер и настаняване в хотел.
Нощувка.

ДЕН 2: Париж
Закуска. Днес ще се отправим към Дефансе - търговския и бизнес център на Париж. Модерната архитектура с небостъргачите и новаторските форми го правят задължителен за посещение. Ще посетим Голямата арка - най-голямата забележителност в района.
Ще се върнем в центъра, за разходка из квартала Маре - един от най-красивите и най-стари парижки квартали. Сградите наоколо впечатляват със своята архитектура.  Истинско удоволствие е да се разходим по тесните улички на този исторически квартал. Ще намерим уютни кафенета и ресторантчета, пекарни, от които се разнася аромата на току-що изпечени франзели и кроасани, магазини за вино и сирена, за шоколадови бонбони, антикварни магазинчета, галерии, бижутерски магазини и какво ли не още! Наблизо се намира къщата-музей на Виктор Юго, музеят на Пабло Пикасо и световноизвестният център Жорж Помпиду.


Ще се отправим към площада Бастилията. Тук се е намирал прочутия едноименен затвор, разрушен на 14 юли 1789 г., в началото на Революцията. В момента, в средата на площада се издига Юлската колона.
Ще завършим деня с посещение на най-лъскавия магазин в Париж - Галери Лафайет. Открит през 1912 г., Лафайет е част от историческото наследство на френската столица. Огромният стъклен купол е повече от впечатляващ. Магазинът е известен и с факта, че търси талантливи дизайнери, предоставяйки им малки бутици. Такъв е бил случаят с Кашарел, Пиер Карден и Ив Сен Лоран.
Нощувка.

ДЕН 3: Париж
Закуска. Ще започнем пешеходната обиколка на Париж с посещение на Триумфалната арка. Ще изкачим 284 стъпала до върха, за да видим отвисоко пресичащите се като звезда 12 огромни булеварда. Незабравима гледка! А долу, в основата на арката гори вечния огън в чест на Незнайният войн.


Ще тръгнем по Шанз Е‘Лизе и ще преминем по цялата му дължина, достигайки до площад Конкорд. Вероянтно най-красивият площад в Париж, като в центъра му е разположен египетски обелиск с височина 23 метра. В близост се намира известната църква "Света Мария Магдалена". Продължаваме към парка Тюйлери. Прекрасно място с много цветя, чудесни дървесни видове, езера, фонтани и лебеди. Именно тук се намира музей Оранжери. Музеят е дом на най-известната картина на Клод Моне - Водните лилии. Рисувана в продължение на 30 години в дома му в Живерни, картината показва красотата на водните лилии през всичките четири сезона.
Преминавайки през цялата градина Тюйлери ще стигнем до вътрешния двор на Лувъра. Да, именно до стъклените пирамиди.


Ще посетим Лувъра, за да видим прочутата Мона Лиза - най-известната картина в света и най-великото творение на гения на Леонардо да Винчи.
В близост до Лувъра се намира и друг от символите на Париж - великолепната катедрала Нотр Дам.
Разходка по малките улички наоколо ще бъде чудесен завършък на деня.
Нощувка.

ДЕН 4: Париж
Закуска. Днес продължаваме с обиколката на френската столица. Ще се отправим към Авеню Монтен - емблематичната парижка улица, събрала всички световни модни марки. Прекосявайки я ще стигнем до Айфеловата кула - емблемата на Париж. Високата 384 м. кула е построена от Густав Айфел като входна арка на Световното изложение в Париж от 1889 г. Въпреки опашките, ще се качим до най-горната площадка. Струва си и е незабравимо!
Пресичайки река Сена по моста Pont D'lena ще се озовем в градините Трокадеро, които впечатляват с красивите си стълби и с най-големите фонтани в цял Париж.


Тук се намира и дворецът Шайо.
Продължаваме обиколката с Опера Гарние /отвън/ и Площад Вандом. В центъра на площада се издига Колоната на Вандом, излята от материала, получен при стопяване на оръдията - трофеи от битката при Аустерлиц.
Нощувка.

ДЕН 5: Париж - София
Закуска. Днес ще се отправим към квартала Монмартър. Дом на художници, артисти и писатели. Хълмът с вятърните мелници.  Има нещо очарователно във факта, че в превод, името му означава "планината на мъчениците". Разположена на най-високата част на хълма се намира катедралата Сакре Кьор. В превод името и означава "Свято сърце". Камбанарията ѝ е висока 84 м., а камбаната ѝ се чува на разстояние 10 км.


Съвсем близо до катедралата се намира "потъващата сграда". На пръв поглед в нея няма нищо особено, но ако наклоните обектива си под ъгъл от 45 градуса обаче, и снимате, ще видите как сградата на снимката бавно потъва зад зеления хълм.
Ще видим и площада Тертр, превърнал се в царство на уличните художници и на продавачите на картини, както и най-старите лозови насъждения в града, намиращи се наблизо.
Мулен Руж - най-известното кабаре на света вече пита за нас.


Само на минути пеша ще видим Червената мелница - един от символите на Париж. Кабарето е в съседство на площад Пигал, известен с бурният си нощен живот.
Ще намерим време и за капучино. Любимо и известно бистро ни часа отсреща. Това е мястото, където е сниман част от филма "Невероятната съдба на Амели Пулен".

Трансфер до летището и полет за София.
Пристигане на летище София.

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата Хотел Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая
21.06.2021 - 25.06.2021 Art Hôtel Batignolles 3* или подобен 657 евро 907 евро
12.07.2021 - 16.07.2021 Art Hôtel Batignolles 3* или подобен 657 евро 907 евро
16.08.2021 - 20.08.2021 Art Hôtel Batignolles 3* или подобен 657 евро 907 евро


 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

 • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания.


Екскурзия в Париж Екскурзия в Париж Екскурзия в Париж

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Париж - София с вкл. 7 кг ръчен багаж
 • Летищни такси
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • 4 нощувки със закуски в Париж
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
 • Водач на български език

В цената не са включени:

 • 20 кг. чекиран багаж
 • Еднодневна карта за Дисниленд /с нея ползвате неограничено всички атракции в парка Дисниленд и в Диснистудио/
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Входни такси за музеи и атракциони
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Билети за корабчета, градски транспорт и пр.
 • Градска такса /city tax/
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"

Разгледайте още

6 дни / 5 нощувки

Дати: 01.09.2021; 01.10.2021; 03.05.2022 и 22.05.2022

от 1 495 евро
5 6

8 дни / 7 нощувки

Дати: Заминаваме с много дати през юни, юли, авуст, септември и октомври 2021 г.

от 690 лева
7 8

6 дни / 4 нощувки

Дати: 24.09.2021 и 08.10.2021

от 810 евро
4 6