Екскурзия в Белгия – Брюксел, Гент и Брюж

Екскурзия в Белгия – Брюксел, Гент и Брюж

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Брюксел - София с вкл. 7 кг ръчен багаж
 • Летищни такси
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • 4 нощувки със закуски в Брюксел
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
 • Водач на български език

В цената не са включени:

 • 20 кг. чекиран багаж
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Входни такси за музеи и атракциони
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Билети за влак, градски транспорт и пр.
 • Градска такса /city tax/
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"

Дати:
18.06.2021 – 21.06.2021 – 490 евро
23.07.2021 – 26.07.2021 – 490 евро
13.08.2021 – 16.08.2021 – 490 евро
10.09.2021 – 13.09.2021 – 490 евро

Повечето хора свързват Брюксел с Европейския съюз, бюрокрация и институции. За нас обаче, Брюксел е прекрасен шоколад, уникална бира и гофрети :). Разбира се, те се вписват идеално в историческия център на града с неговите старинни фасади, тесни улички и очарователни витрини.

ДЕН 1: София - Брюксел
Среща на летище София и полет за Брюксел - столицата на Европа. Пристигане на летището в Брюксел. Трансфер и настаняване в хотел.
Ще започнем обиколката с посещение на Големия площад /Grand Place/ - най-големия площад в град и един от най-красивите в Европа. Обграден е от сгради в готически стил, с изключително богато орнаментирани фасади. Множеството знамена и изобилието от пъстри цветя го превръщат в гледка, която спира дъха.


На площада се намират още прекрасната готическа сграда на  Кметството /Hotel de Ville/ с нейните леко изместени  входна арка и камбанария. Асиметрията на сградата е резултат на това, че едната половина е довършена няколко стотин години след другата.
Тук е и Кралската къща /Maison du Roi/, която през годините е сменяла многократно предназначението си, но днес е дом на Музеят на Брюксел.
В една от малките улички в близост до площада се намира статуята на героя Еверард Т‘Серклес. Според една легенда, ако човек потърка цялата статуя от главата до краката, то той ще се върне отново в Брюксел някой ден.
Само на няколко пресечки от централния площад се намира Manneken Pis. Бронзовата статуя на пикаещото във фонтан момченце се е превърнала в символ на Брюксел. Има много версии какво какво точно символизира този фонтан. Най-известната е, че точно това момче е спасило града от пожар.


Продължаваме обиколката с посещение катедралата Сен Мишел и Гудула и Galeries Royales Saint Hubert - един от първите молове в Европа. Построен през 1847 г. този пасаж обхваща 3 улици покрити с остъклени аркади. Тук ще намерим магазини на някои от най-добрите марки белгийски шоколад. Истинска наслада!
Ще разгледаме сградите на Европейския парламент и Европейската комисия, а ако са отворени ще може да влезем и вътре.
Ще завършим деня с Атомиумът - вторият символ на града. Представлява огромна метална конструкция, наподобяваща формата на молекулата на желязото увеличена 165 пъти.


Построен е по случай Световното търговско изложение в Брюксел през 1958 г. Деветте стоманени сфери са свързани помежду си чрез големи метални тръби, в които са разположени ескалатори.
Нощувка.

ДЕН 2: Брюж
Закуска. Днес ще хванем влака и ще се отправим към Брюж. Градът очарова не само със средновековната атмосфера, която цари из целия град, но и с красивата си архитектура. Няма да разочарова и любителите на шоколад и бира.
Ще започнем обиколката ни с посещение на Централният пазарен площад /Markt/, разположен в сърцето на стария град. Наоколо ще видим множество красиви сгради в типичен фламандски стил.


Тук се намира Камбанарията на Брюж /Belfort van Brugge/. Тя не е нито катедрала, нито кметство, а типична за фламандските земи през средните векове сграда. Горната и част има формата на осмоъгълна корона. Ще се качим до върха ѝ, откъдето се открива невероятна панорама.


Продължаваме към Площад Бург /Burg/. Tова е мястото, където преди около 1000 години са поставени основите на града. Най-отличаващата се сграда на площада Кметството. Сградата е в готически стил, с изящни високи сводести прозорци и островърхи осмоъгълни кули.
Ще разгледаме и малката базилика "Светата кръв". В нея се съхранява кристален флакон, за който се смята, че съдържа капка от Христовата кръв.
На площада ще видим и друга интересна сграда. До 1984 г. в нея се е помещавал местният съд. Ще минем през малък тунел, който е част от сградата, ще тръгнем по павирана улица продължаваща в мост, и ще се озовем на Рибния площад.
Следва разходка с лодка /срещу допълнително заплащане/ по каналите на Брюж. Те са една от основните му забележителности и именно заради тях града често е наричан "Северната Венеция". Ще се насладим на старите сгради и скритите кътчета на Брюж.
Ще завършим деня с посещение на Музеят на бирата. Той се намира в стара пивоварна, строена в началото на миналия век. Около пенливата течност, станала запазена марка на Белгия, има много истории, свързани с монаси и тайни рецепти, които и до днес се пазят зад дебелите стени на манастирите.
Връщане в Брюксел.
Нощувка.

ДЕН 3: Гент
Закуска. Ще се качим на влак и ще се отправим към Гент. "Историческо сърце на Фландрия", "Средновековен Манхатър", "Най-добре пазената тайна на Европа"- прякорите, които Гент е придобил през годините са толкова колоритни, колкотпо самия него. Града е основан през 630 г. на мястото, където се пресичат реките Шелда и Лис. Старото име на града е Генда, което в превод от келтски означава "пресичане".
Първата ни спирка е Кулата-камбанария /Belfort/. Висока 91 метра, кулата е символ на независимостта на града. По много тясна и стръмна вита стълба ще се изкачим почти до върха ѝ, за да огледаме целия град. На върха на купола е разположен позлатен дракон.
След кулата ще се отправим към готическа катедрала Свети Баво - величествена сграда от тухли и гранит. Ще влезем вътре, за да видим Олтарът в Гент, известен като най-великият шедьовър на старата фламандска живопис.


Продължаваме с църквата Свети Никола и мостът Сан Мишел. Мостът е също емблематичен за Гент и от него се открива прекрасна гледка.
Мостът Сан Мишел свързва двете крайбрежни улици Грейслей и Коренлей. Несъмнено най-красивата част на Гент. В миналото тази част на града е оредставлявала средновековно пристанище, а днес там се вижда уникална редица от красиви сгради, които се отразяват във водата на преминаващата река.
Ще завършил деня с посещение на замъка Гравенстейн, известъем като замъка на графовете. Намира се на брега на реката, а посещението му, ще ни потопи в далечни и отдавна отминали епохи.


Връщане в Брюксел.
Нощувка.

ДЕН 4: Брюксел - София
Ранен трансфер до летището и полет за София.
Пристигане на летище София.

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

ДАТИ И ЦЕНИ:

Дата Хотел Цена на човек в двойна стая Цена на човек в единична стая
18.06.2021 - 21.06.2021 Alma Grand Place Hotel 3* или подобен 490 евро 550 евро
23.07.2021 - 26.07.2021 Alma Grand Place Hotel 3* или подобен 490 евро 550 евро
13.08.2021 - 16.08.2021 Alma Grand Place Hotel 3* или подобен 490 евро 550 евро
10.09.2021 - 13.09.2021 Alma Grand Place Hotel 3* или подобен 490 евро 550 евро


 • При лоши метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства програмата може да претърпи промяна в реда на провеждане!

 • Няма задължителни имунизации и други здравни изисквания.


Екскурзия в Белгия – Брюксел, Гент и Брюж Екскурзия в Белгия – Брюксел, Гент и Брюж Екскурзия в Белгия – Брюксел, Гент и Брюж Екскурзия в Белгия – Брюксел, Гент и Брюж Екскурзия в Белгия – Брюксел, Гент и Брюж Екскурзия в Белгия – Брюксел, Гент и Брюж Екскурзия в Белгия – Брюксел, Гент и Брюж Екскурзия в Белгия – Брюксел, Гент и Брюж Екскурзия в Белгия – Брюксел, Гент и Брюж

В цената са включени:

 • Самолетен билет София - Брюксел - София с вкл. 7 кг ръчен багаж
 • Летищни такси
 • Трансфер летище - хотел - летище
 • 4 нощувки със закуски в Брюксел
 • Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина"
 • Водач на български език

В цената не са включени:

 • 20 кг. чекиран багаж
 • Лични разходи /телефонни разговори, мини-бар, градски транспорт и др./
 • Входни такси за музеи и атракциони
 • Неупоменати в програмата услуги
 • Билети за влак, градски транспорт и пр.
 • Градска такса /city tax/
 • Застраховка „Отмяна на пътуване"

Разгледайте още

6 дни / 5 нощувки

Дати: 01.09.2021; 01.10.2021; 03.05.2022 и 22.05.2022

от 1 495 евро
5 6

8 дни / 7 нощувки

Дати: Заминаваме с много дати през юни, юли, авуст, септември и октомври 2021 г.

от 690 лева
7 8

6 дни / 4 нощувки

Дати: 24.09.2021 и 08.10.2021

от 810 евро
4 6