Дубай и Оман – красотите на Персийския залив

Дубай и Оман – красотите на Персийския залив

В цената са включени:

 • Двупосочен самолетен билет за директен полет София – Дубай – София
 • Летищни такси
 • Малък салонен багаж до 7 кг. /макс. размер до 40 x 30 x 20cm/
 • 4 нощувки със закуска в избран хотел в Дубай
 • 1 нощувки със закуска в хотел 4* в Низва /Оман/
 • 2 нощувки със закуска в хотел 4* в Мускат/Оман/
 • Посрещане на летището от представител на фирмата на български език
 • Трансфери /летище-хотел-летище/
 • Вечеря в деня на настаняване /room service/ в Дубай
 • Дубай тур на Български език в Дубай
 • Арабска вечеря на брега на Дубай Крийк
 • Сафари в пустинята с вкл. вечеря в Дубай
 • Круиз Дубай Марина с вкл. вечеря
 • Еднодневен тур на Абу Даби на Български език
 • Полудневен тур на Ал Ейн /Оман/
 • Еднодневен тур на Низва и grand Canyon /Оман/
 • Полудневен тур на Мускат /Оман/
 • Луксозен транспорт Дубай - Оман - Дубай
 • Туристическа виза за Оман

В цената не са включени:

 • Лични разходи
 • Допълнителните екскурзии, изрично упоменати в програмата, че са по желание и срещу допълнително зашлащане
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит на отговорност 10 000 евро
 • Застраховка Oтмяна на пътуване – 2% - 3% от пакетната цена в зависимост от момента на закупуването на пакета
 • Tуристическа такса „Туризъм дирхам“ - между 10-20 дирхама на вечер/на стая според избрания от вас хотел

Дати:
01.10.2019 – 30.04.2020 /заминаване всеки вторник/

Дубай някога е бил спокойно градче със селски къщурки от корал и гипс, построени от персийските търговци и палмови хижи, подслонявали бедуинските рибари и търсачите на перли, а днес процъфтяващ като основния търговски център на средния изток.
Единствено тук, събрани на едно място, може да видите пърия в света „седем звезден“ хотел – оформения във вид на платноходка Burj Al Arab Hotel, най-високата сграда в света – Burj Khalifa, най-големия търговски център с най-красивите „танцуващи“ фoнтани – Dubai Mall и още много от най-най нещата в света.

Оман – Родината на Синбад Мореплавателя е една модерна и развиваща се страна, която се намира до нефтените гиганти, но успява да запази своята самобитност и достойнство. И това е така не само защото е най-старата независима държава на Арабския полуостров и с хилядолетна история, а защото хората, които живеят в нея вярват, че за да оцелее едно общество, моралът трябва да бъде определяща част от неговото съществуване.

ДЕН 1:
Пристигане на летището в Дубай и посрещане от представител на фирмата на български език. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря /room service вкл. в цената пакета/.

ДЕН 2:
Закуска в хотела.
Следва полудневен тур на Дубай с екскурзовод на български език /вкл. в цената на пакета/ и посещение на Рамката на Дубай /вкл. в цената на пакета/.


Посещение на Дубай мол /вкл. в цената на пакета/ - най-големия търговски център в света и най-красивите танцуващи фонтани. По желание /срещу допълнително заплащане - 55 евро на човек/ може да се качите на най-високата сграда в света Бурж Халифа - 828 метра/163 етажа. От туристическия 124-ти етаж се открива невероятна панорамна гледка към Дубай и възможността да се насладите на красотата и великолепието на фонтаните от високо.Вечеря в ресторант в Дубай мол /вкл. в цената на пакета/.
Нощувка.

ДЕН 3:
Закуска в хотела.
Посещение на най-голямата градина с естествени цветя в света Miracle garden / Чудните градини /По желание - 32 евро на човек с вкл. билет + транспорт/.


Сафари в пустинята с трансфер и вечеря /вкл. в цената на пакета/


ДЕН 4:
Закуска в хотела.
Еднодневен тур на Абу Даби с екскурзовод на български език с посещение на двореца на Шейха /вкл. в цената на пакета/.


Вечерта, Круиз с арабска галера по Дубай Марина с трансфери и вечеря /вкл. в цената на пакета/
или
Круиз с луксозна яхта по Дубай Марина с трансфери и вечеря от 5 звезден хотел /срещу доплащане - 15 евро на човек/.
Нощувка.

ДЕН 5:
Закуска в хотела. Отпътуване от Дубай рано сутринта по посока Ал Ейн /около 100 км/.
Полудневен тур в град Ал Ейн /вкл. в цената/ и посещение на оазиса в центъра на града, както и на двореца на Шейх Зайед, където е роден и израстнал.
По желание /срещу допълнително заплащане от 7 евро на човек/ , посещение на най-голямата зоoлогичекса градина в ОАЕ, открита през далечната 1968 г.. Свободно време за обяд. Преминаване на границата и отправяне към Низва - културната столица на Оман /около 300 км/. Пристигане в Низва в късния следобяд. Настаняване в хотела. Свободно време.

ДЕН 6 - Низва
Закуска. Еднодневен тур на Низва /вкл. в цената/ - посещение на стария град и известния пазар Низва, както и на средновековната крепост на града, която ще Ви пренесе в приказките на Шехерезада.
Свободно време за обяд. Посещение на планината Jebel Shams и известния Grand Canyon на Оман.


Пътят минава покрай скални села, където до ден днешен живеят хора. На върха на планината се открива гледка съпоставима само с Grand Canyon в Америка.
Пристигане в Мускат в късния следобяд. Настаняване. Свободно време.

ДЕН 7 - Мускат
Закуска. Свободно време или по желание /срещу допълнително заплащане от 43 евро на човек/ еднодневен тур до Wadi Shams. Wadi Shams е най-голямото “wadi” или скално езеро в Оман. Представлява изключително красив комплекс от скали, езера в скалите и подводни пещери. Възможност за плуване и плаж. Тура включва ходене в планинска местност около 1 час и плуване в плитки езера.<

img class="aligncenter size-full wp-image-1825" src="https://karta-holiday.com/wp-content/uploads/2019/10/maxresdefault.jpg" alt="" width="1280" height="720" />
ДЕН 8 - Мускат - Дубай - София
Закуска. Полудневен тур на Мускат /вкл. в цената/.Свободно време за обяд.
Отпътуване към Дубай /около 400 км/ и пристигане в късния следобяд.
Трансфер и полет за София.

ДАТИ:

01.10.2019 - 30.04.2020 /заминаване всеки вторник/

ЦЕНИ:

 • 1 475 евро при минимум двама записани
 • 1 220 евро при минимум четирима записани

ХОТЕЛИ:

Цени на човек в евро на база настаняване в двойна стая.

Настаняване в единична стая се доплаща.

 • Дубай - Ibis Al Barsha 3*
 • Низва - 4 звезди
 • Мускат - 4 звезди

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • При нощувки в Дубай туристите заплащат задължително туристическа такса „Туризъм дирхам“ - между 10-20 дирхама на вечер/на стая според избрания от вас хотел. Заплаща се директно от клиентите на рецепцията на хотела.

 • Електрическите контакти в хотелите в Дубай са АНГЛИЙСКИ СТАНДАРТ – с три входа. Ако не разполагате с подобен адаптор – Английски стандарт, може да получите такъв на рецепцията на хотела

 • За пътуването се изисква задграничен паспорт с валидност най-малко 6 месеца след датата на завръщането.


Продължителност на полетите:

 • София – Дубай – около 4 ч. и 45 мин.

 • Дубай – София – около 5 ч. и 45 мин.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ДУБАЙ:

Исторически тур на най-легендарния круизен кораб в света - Queen Elizabeth II (Кралица Елизабет II)
Quenn Elizabeth 2 е най-легендарния круизен кораб в света. Открит лично от Кралица Елизабет през 60-те години, корабът е активен до 2008 г., когато е закупен от Дубайското правителство. През това време оперира 17 околосветски пътешествия и стотици други круизи в цял свят. От това лято е отворен като хотел и музейна част. Турът ще ви даде възможност да обиколите легендарния кораб, да разгледате автентичните ресторанти и барове, както и най-голямата атракция: да посетите личната каюта на Кралица Елизабет, в която тя многократно е нощувала.
Цени:

 • Тур + трансфер: 45 евро

 • Тур + трансфер + обяд на кораба: 70 евро

 • Доплащане за екскурзовод на български език: 45 евро


Всички цени са за един човек. За провеждане на тура за необходими минимум двама човека.

Разходка с луксозна яхта по Дубай Марина
Разходка с луксозна яхта по Дубай Марина /2 часа/. Ще имате се почувствате като знаменитости, обикаляйки канала на Марината и залива около Палмата с луксозна яхта.

Цена: 70 евро /2 часа круиз + трансфер/ За провеждане на тура за необходими минимум двама човека.

Полет с балон + гурме закуска в бедуински лагер + преход през пустинята с винтидж Range Rover от 1950 г. + наблюдение на соколи
В тази екскурзия ще се насладите не само на полет с балон над едни от най – красивите и големи дюни в ОАЕ, а ще се пренесете в една арабска приказка и ще прекарате една вълнуваща сутрин в пустинята, както шейховете го правят и до ден днешен.
Екскурзията започва с ранен трансфер от Вашия хотел около 5:00 ч. След 40 мин преход навлизаме в пустинята, от където ще започне и приключението Ви. Ще имате възможност да се насладите на магическите отблясъци на пламака на най – големия балон в Света. Ще се любувате на изгрева, както никога до сега - от балон над необятната Дубайска пустиня! За да сте още по-очаровани нашите партьори са осигурили едни от най-добре обучени соколи в света, които ще кръжат в близост до Вашия балон.
След полета ще се настаните удобно във винтиж Land Rover от 1950 г. - една от любимите коли на шейховете. Ще се отправите към традиционен бедуински лагер за обилна гурме закуска с ръчно нарязана сьомга, хайвер, яйца Бенедикт, студени предястия и плодове. Преминавайки през един от частните резервати на Шейхското семейство ще имате възможност да видите калими, газели и други представители на местната фауна.

Цена: 260 евро /вкл. полет с балон + закуска + трансфер/ За провеждане на тура за необходими минимум двама човека

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ ОМАН:

 • Най-голямата зологичекса градина в ОАЕ /град Ал Ейн/ - 7 евро

 • Еднодневен тур до Wadi Shams - 43 евро


Дубай и Оман – красотите на Персийския залив Дубай и Оман – красотите на Персийския залив Дубай и Оман – красотите на Персийския залив Дубай и Оман – красотите на Персийския залив Дубай и Оман – красотите на Персийския залив Дубай и Оман – красотите на Персийския залив Дубай и Оман – красотите на Персийския залив Дубай и Оман – красотите на Персийския залив Дубай и Оман – красотите на Персийския залив

Разгледайте още

15 дни / 13 нощувки

Дати: 25.04.2020

от 3 090 евро
13 15

13 дни / 10 нощувки

Дати: 07.04.2020

от 2 450 2 350 евро
10 13