Транссибирската железница – Русия, Монголия и Китай

Транссибирската железница – Русия, Монголия и Китай

В цената са включени:

 • Всички трансфери по програмата /летище-хотел-летище и гара-хотел-гара/
 • Билети за влака: I-ва класа /спално отделение с 2 легла/ или II-ра класа /спално отделение с 4 легла/
 • Виза за Русия /еднократно влизане/
 • Настаняване хотели 3*
 • Ръководство за всички програми /английски език и руски език/
 • Всички екскурзии по програмата
 • Входни билети за музеи
 • Медицинска застраховка

В цената не са включени:

 • Самолетни билети - София - Москва и Пекин - София
 • Такса за издаване на монголска виза в размер на 40 лева
 • Разходи от личен характер

Транссибирската железница – Пътуване за цял живот.

Москва – Екатеринбург – Новосибирск – Иркутск – Улан Батор – Пекин
Private tour

Дата на тръгване:
Вашето транссибирско приключение започва всяка събота от Москва

Private tour /няма да има други хора във вашата група/

Това пътуване ще остане завинави в спомените ви! Ще имате възможност да посетите три държави – Русия, Монголия и Китай в едно незабравимо пътуване не с обикновен влак, а с легендарната Транссибирска железница. Ще бъдете погълнати от Москва, столицата на Русия и превърналия се в неин символ – Червения площад. Ще посетите също Екатеринбург, който е свързан със съдбата на последния руски цар – Николай II Романов, Новосибирск и Иркутск, включително екскурзия до езерото Байкал – най-голямото и най-красивото езеро в света. Монголия ще ви посрещне с безкрайните си степи, пустинята Гоби и номадските си племена. Китай ви чака с Великата стена, Забранения град и Гробниците на династия Мин.

ДЕН 1 – Москва /събота/
Москва, столицата на Руската федерация, е отправна точка за вашето голямо транссибирско пътуване.
При пристигане в Москва ще бъдете посрещнати от наш партньор. Трансфер и настаняване в хотел.


Москва е столицата и най-голям град в Русия с население над 10 мил. души. Този невероятен град е бил столица на Съветския съюз, Руското царство и Московското княжество. Москва има бурна история, датираща от средновековието, когато е основана от принц Юрий Долгоруки /Юрий на дългото оръжие, известен с дължината на ръцете му/ в началото на 12 век. Москва е била обект на многобройни нахлувания и обсади от монголи, поляци, кримските татари на Наполеон и накрая на нацистите. Градът е известен с уникалната си архитектура. Тук се намират – Кремъл, Червения площад, гигантските небостъргачи на Сталин, удивително красивата метро система и още много други. Москва е център на политическата и икономическата сила в Русия и посетителите могат да усетят енергията по улиците. В Москва винаги се случва нещо и има много неща, които да се видят.

ДЕН 2 – Москва /неделя/
Закуска в хотела. Свободно време за разходка.
Следобед започва вашата панорамна обиколка на града. Тази обиколка е чудесно начало на вашето пътуване и най-добрият начин да се запознаете с много от основните забележителности на града. Обиколката започва с посещение на Vorobyeva Hills,


от където се открива невероятна гледка към града. Продължавате към Московския държавен университет, който е пример за архитектура от времето на Сталин и един от най-престижните руски университети.

Обиколката продължава с посещение на Новодевически манастир, дипломатическото селище, Парк на победата, Триумфалната арка и много други.
Отпътуване за Екатеринбург.

ДЕН 3 – Екатеринбург /понеделник/
Ще ви отнеме 26 часа, за да стигнете до град Екатеринбург в сърцето на Урал /Сибир/, на около 1600 км от Москва. Почти всички градове по пътя датират от 11-ти до 13-ти век. Първото място, където ще спре влака е град Владимир известен със своята история и красиви златни куполи. Той е част от т. нар. Златния пръстен. Следващия град е Нижни Новгород, известен със зашеметяващия си Кремъл, разположен на брега на величествената река Волга.
През нощта ще прекосите река Вятка, град Котелнич, Вятка, Бализино и пристигате в подножието на Уралските планини. Сутринта влакът ще спре в град Перм - стар руски град, известен като град на балета и литература. След още 6 часа ще пристигнете в Екатеринбург. При пристигане в Екатеринбург ще бъдете посрещнати от наш партньор. Трансфер и настаняване в хотел.


Екатеринбург е основан през 1723 г. и носи името на Св. Катрин, съименничка на съпругата на цар Петър Велики, императрица Катрин I /Екатерина/. Скоро след Руската революция, на 17 юли 1918 г. цар Николай II Романов, съпругата му Александра и техните деца Великите дукеси Олга, Татяна, Мария, Анастасия и Царевич Алексей са били екзекутирани от болшевиките в Ипатиевата къща. Екатеринбург е известен също с това, че се намира точно на границата между Европа и Азия. Това е родния град на първия руски президент Борис Елцин.

ДЕН 4 – Екатеринбург /вторник/
Закуска в хотела. Следва обиколка на града, която проследява последните дни на цар Николай II.
Екскурзията ще ви запознае с историята на семейство Романови в Екатеринбург и за тяхната трагична смърт. Ще посетите манастира, посветен на семейството на последния цар. Манастирът се намира на мястото, където болшевиките се опитали да скрият трупа на Николай II в таен гроб. Днес това място се е превърнало в руска православна поклонническа площадка.
След като разгледате манастира и съседните дървени църкви, ще разгледате основните исторически забележителности на Екатеринбург - историческия парк, дървеният язовир на първия завод в града, старинния укрепление на града и паметника на Ленин, лидер на съветската Русия. Обиколката ще ви отведе до места, свързани с първия президент на Русия - Борис Елцин, който произхожда от Екатеринбург. След екскурзията ще се върнете в хотела и ще имате свободно време за разходка из града.
Трансфер до жп гарата, за да продължите пътуването си през Русия. Отпътуване за Новосибирск през нощта.

ДЕН 5 – Новосибирск /сряда/
Пристигане в Новосибирск - най-голямата жп гара по Трансибирската железопътна линия. Наш партньор ще ви посрещне на гарата. Трансфер до вашия хотел. По пътя към хотела ще имате възможност да да разгледате този красив руски град. Настаняване. Нощувка в Новосибирск.


Новосибирск е третият по големина град в Русия след Москва и Санкт Петербург и най-големият град в Сибир. Градът е основан през 1893 г. в бъдещия район на транссибирския железопътен мост, пресичащ великата река Об. Градът е кръстен в чест на Свети Никола и цар Николай II. По време на Сталинската индустриализация на Русия градът се развива бързо и се превръща в една от най-големите седалища на индустрията в Съветския съюз. През 50-те години научноизследователският комплекс Академгородок е построен на около 30 км южно от центъра на града. Сибирският клон на Академията на науките е със седалище в Академгородок, а градът е домакин на общо четиринадесет научноизследователски институти и университети, което го прави един от най-важните центрове за научни изследвания в света. През 1962 г. Новосибирск достига население от един милион души. По това време той е бил най-младият град в света с над един милион души население.

ДЕН 6 – Новосибирск /четвъртък/
Закуска. Започва вълнуваща обиколка до научния град Академгородок, построен изцяло за учени и техните семейства.


Градът е известен в цялата международна научна общност. Обиколката ще ви отведе до Геологическия музей към Геоложкия изследователски институт, Музея на открито, представящ колекция от стари транссибирски влакове /на 30 км от Новосибирск/.
Следва панорамна обиколка на града. Ще имате възможност да посетите Красни проспект, Александровската катедрала и площад Ленин. Ще посетите и най-старата част на града, улица Горкого със старите си дървени къщи, малкия параклис Св. Никола, която отбелязва самия център на Русия и речните насипи на река Ор и други. След екскурзията обиколката на града ще имате свободно време, преди да ви отведат до гарата. Нашите партньори могат да ви помогнат при избора на добър местен ресторант, където може да опитате истинска сибирска кухня. Трансфер до гарата, за да продължите пътуването си до Иркутск.

ДЕН 7 /петък/
Тази част от транссибирския маршрут е определяна като най-красивата. Днес пътуването ще продължи почти през целия ден. Влакът ще прекоси много реки, включително Кам, Чуна, Ля, Ока, Ангара и Йенисей.

ДЕН 8 - Иркутск /събота/
Ще пристигнете в Иркутск, където наш партньор ще ви посрещне и отведе до езерото Байкал - най-дълбокото и най-голямото сладководно езеро в света.


По пътя от Иркутск ще спрете в Етнографския музей Талци, където ще видите сибирски дървени къщи от минали векове.
След посещение на езерото Байкал, наш партньор ще ви отведе в хотела, където ще имаме обяд /по желание, срещу допълнително заплащане/.
След настаняване и кратка почивка ще посетите Лимнологический музей, където са изложени експонати от уникалната фауна и флора, които обграждат езерото. Има и аквариум, в който можете да видите различни видове местни риби и Байкалски тюлен – един от 3-те вида тюлени, живеещи в пресни води. Следва посещение на Чудотворната Православна Църква Св. Никола.

Езерото Байкал е най-голямото сладководно езеро в света с площ 31 722 км2 и съдържа приблизително 20 % от световната количество прясна вода. Водното тяло е известно още като Байкалско море и Перлата на Сибир. В най-дълбоката си част достига 1 642 м, което го прави най-дълбокото в света. Езерото е на повече от 25 мил години, което го прави и най-старото езеро в света. Байкал е дом на повече от 1 700 вида растения и животни, 2/3 от които не могат да се видят никъде другаде по света. През 1996 г. е обявено за обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Той е дом и на хората от Бурит, които следват тибетската будистка религия и живеят на източната страна на езерото, отглеждащи кози, камили, добитък и овце.

ДЕН 9 - Иркутск /неделя/
Закуска. Следва туристическа обиколка на града. Ще посетите катедралата Знаменски. Освен красивия иконостас, катедралата е известна с гробницата си. Ще посетите Музея на декабристите. Музеят се помещава в имение, принадлежащо на един от лидерите на Въстанието на декабристите. Въстанието на декабристите или Бунтът на декабристите е първият организиран бунт срещу формата на държавно устройство и управление в Руската империя. Декабристите са членове на революционно движение в Русия /името им е дадено след неуспешния им опит през декември 1825 г. за сваляне на руския цар в полза на конституционен режим/, съставено както от действащи и бивши руски царски офицери, произхождащи от благороднически семейства, така и от прости военнослужещи, повлияни от революционната пропаганда.

Основан е през 1661 г. като крепост. През 1686 г. получава статут на град. Още по това време Иркутск е голям търговски център, като оттук са минавали повечето кервани между Сибир и Китай. До 1700 г. в града живеят около 1000 души. През средата на 18-ти век е построен път между Москва и Иркутск. През 1879 г. в Иркутск избухва голям пожар, който изпепелява историческия център на града и разрушава около ¾ от сградите му. Въпреки това Иркутск се възстановява бързо в началото на 1880-те, когато е разцветът на златодобива в района. През 1896 г. е прокарано електричество, а през 1898 г. е построена жп гара в града, част от Транссибирската магистрала. Железопътната линия въздейства изключително благоприятно на икономиката на града. През 1930-те години са сложени основите на самолетостроенето и металургията в града. По времето на Втората световна война около 20 хил. жители на Иркутск са изпратени на фронта, половината от които така и не се връщат.


Вечерта ще бъдете отведени до гарата, за да продължите пътуването си.

ДЕН 10 /понеделник/
Днес ще останете във влака, който минава по брега на езерото Байкал. Гледките към езерото и заобикалящата природа са спиращи дъха. По-късно през деня ще преминете руско-монголската граница.

ДЕН 11 – Улан Батор /вторник/
На сутринта пристигане в столицата на Монголия – Улан Батор, където ще бъдете посрещнати от наш партньор. Оттук започва монголската част от вашето пътуване. Трансфер и настаняване в хотел. След закуска в хотела ще посетите национален парк Горки Терелж, разположен в живописна планинска долина. Ще спрете до Овоо - купчина камъни, поставени като ориентир за поклонение близо до планинския проход.


Следва традиоционен местен обяд /включен в пакетната цена/. След обяд ще можете да се възползвате от допълнителни дейности, които се предлагат на място /срещу допълнително заплащане на място/, като стрелба с лък, конна езда и трекинг и др. Вечерята /включена в пакетната цена/ ще се сервира в затънтено кафене и ще прекарате нощта в традиционна монголска номадска къща в средата на безкрайната степ.

ДЕН 12 – Улан Батор /сряда/
След закуска ще се отправите към Улан Батор. По пътя ще посетите истинско номадско семейство.

Улан Батор е основан през 1639 г. като будистки манастир, град Урга се развива като търговски център на пътя на чая между Русия и Китай. Когато е обявен за столица на новата Монголска народна република през 1924 г., градът е преименуван на Улан Батор /„червен герой“ на монголски език/, в чест на Сухе Батор, участник в установяването на комунистическия режим в Монголия.


Ще посетите Ганданския манастир, унищожен по времето на управление на Сталин, след което е възстановен. След обяд /включена в пакетната цена/ обиколката ще продъулжи с посещение на Музея за естествена история, който е най-стария публичен музей в Монголия. Най-впечатляващите експонати са огромните скелети на два динозавъра, намерени в пустинята Гоби, както и техните гнезда. В музеят включва също експонати на снежния леопард, мечка Гоби, червен вълк и други видове животни характерни за Монголия.
След музея ще имате свободно време да пазарувате в истински монголски универсален магазин. Вечерята е в местен ресторант /включена в пакетната цена/. Нощувка в Улан Батор.

ДЕН 13 – Улан Батор /четвъртък/
Ранна закуска. Трансфер до жп гарата, за да вземете влака до Пекин в 08:10 ч. Ще прекарате целия ден във влака, наслаждавайки се на забележителната природа.

ДЕН 14 – Пекин /петък/
Пристигане в Пекин - столицата на Китай и втория по големина град в Китай след Шанхай с повече от 17 млн. души в по-голямата област Пекин. Пекин е признат за политически, образователен и културен център на Китай, докато Шанхай и Хонг Конг преобладават в икономическите области. Пекин е един от най-големите градове в света и неразделна част от историята на Китай в продължение на векове. Градът е известен с красивите си дворци, храмове и огромни каменни стени и порти. Неговите съкровища и университети отдавна са превърнали града в център на културата и изкуството на Китай.

При пристигането си в Пекин ще бъдете посрещнати на гарата от наш партньор. Трансфер и настатяване в хотел. По време на обиколката ще видите основните забележителности на Пекин, включително Забранения град.


Забраненият град се намира в самото сърце на Пекин. Построен между 1406 и 1420 г., този дворец служи за дом на императорите на Китай от династиите Минг и Цин в продължение на пет века - от 1406 до 1908 г. Дворецът се състои от 9 000 зали и стаи, съдържащи много ценни реликви. Дворецът се счита за най-големия дворец в света и един от най-значимите обекти на културното наследство на човечеството. Вечерта ще имате свободно време за разходка и пазар. Нощувка в Пекин.

ДЕН 15 – Пекин /събота/
След закуска в хотела ще се отправите към един от най-значимите символи на древната китайска цивилизация - Великата китайска стена, простираща се на 6 350 км.


Великата стена е построена като защитна структура. Строителството започна през много нестабилно време на китайската история, воюващият период от 476 - 221 г. пр. Хр. В началото стените са били построени на стратегически места от различни царства за защита на собствените им територии. След като първият император Цин Шихуан от династията Чин обедини Китай през 221 г. пр.н.е., той реши да обедини отделните стени, за да създаде една Велика стена. Отнело повече от 1 млн. души и повече от 10 г., за да се завърши строителството ѝ. През 1987 г. Великата стена е добавена към списъка за световно културно наследство на ЮНЕСКО.

След посещението на Великата китайска стена имате обяд в местен ресторант /включен в пакетната цена/. Втората част от екскурзията ще ви отведе до Гробниците на династия Минг.


Гробниците на Минг са група от мавзолеи, построени за 13 императори от династията, императриците и техните наложници. Гробниците са разположени на площ от 25 квадратни мили. Две от гробниците, Changling и Dingling са отворени за посетители. Нощувка в Пекин.

ДЕН 16 – Пекин /неделя/
Закуска. Напускане на хотела и трансфер до летището.
Днес завършва транссибирското ви пътешествие, което несъмнено ще остане пътуване за цял живот!
Обиколката на града ще започне с площад Сухе Батор със статуята на националния герой Сухе Батор.

 

Застраховка „Отмяна на пътуване“:
Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка "Отмяна на пътуване". Полицата покрива разходите за анулиране на пътуването, за прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови близки, съкращаване от работа, изпускане на полет и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора. Взима се предвид и възрастта на пътуващия. Стойността на застраховката е между 2% и 5% върху крайната дължима сума по договора за пътуване.

ЦЕНИ:

Цени на човек в евро на база настаняване в двойна стая във всички хотели от пътуването.

Настаняване в единична стая се доплаща с 325 евро.

В периода: 1-ви ноември - 30-ти април
Брой пътуващи Първа класа* Втора класа**
1 4 885 € 4 335 €
2 3 560 € 3 010 €
3-4 3 340 € 2 790 €
5-6 3 240 € 2 690 €

 

В периода: 1-ви май - 30-ти октомври
Брой пътуващи Първа класа* Втора класа**
1 5 100 € 4 470 €
2 3 770 € 3 150 €
3-4 3 550 € 2 925 €
5-6 3 455 € 2 822 €

*Първа класа - спално отделение с 2 легла във влака

**Втора класа - спално отделение с 4 легла във влака

Забележка: Предлагаме отстъпки за групи от 7 или повече човека. За групова цена, моля, свържете се с нас.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • При промяна в графикът и/или разписанието на влакове, програмата може да претърпи промени.

 • По време на пътуването се използват редовни влакове /напр. на борда няма душ/. За всеки етап от пътуването се използва различен влак.

 • Няма водач, който да ви придружава по време на пътуването с влак. Във всеки град ще бъдете посрещнати от различен водач на фирмата партньор, който ще ви посреща на гарата при пристигането ви и ще ви придружи обратно до гарата последния ден.

 • Международен паспорт, валиден минимум 6 месeца от крайната дата на пътуването


УСЛОВИЯ НА ПЛАЩАНЕ И АНУЛАЦИЯ:

 • Пътуването трябва да бъде изцяло платено 61 дни преди заминаването.Политика за анулиране:

 • 61 или повече дни преди заминаването - такса, равна на 15% от целия пакет

 • 60-15 дни преди тръгване - такса, равна на 30% от целия пакет ще бъде таксувана

 • 14 дни или по-малко преди отпътуването или непристигане - заплаща се такса, равна на 100% от пакета.


Транссибирската железница – Русия, Монголия и Китай Транссибирската железница – Русия, Монголия и Китай Транссибирската железница – Русия, Монголия и Китай Транссибирската железница – Русия, Монголия и Китай Транссибирската железница – Русия, Монголия и Китай Транссибирската железница – Русия, Монголия и Китай Транссибирската железница – Русия, Монголия и Китай Транссибирската железница – Русия, Монголия и Китай Транссибирската железница – Русия, Монголия и Китай Транссибирската железница – Русия, Монголия и Китай Транссибирската железница – Русия, Монголия и Китай Транссибирската железница – Русия, Монголия и Китай Транссибирската железница – Русия, Монголия и Китай Транссибирската железница – Русия, Монголия и Китай Транссибирската железница – Русия, Монголия и Китай

В цената са включени:

 • Всички трансфери по програмата /летище-хотел-летище и гара-хотел-гара/
 • Билети за влака: I-ва класа /спално отделение с 2 легла/ или II-ра класа /спално отделение с 4 легла/
 • Виза за Русия /еднократно влизане/
 • Настаняване хотели 3*
 • Ръководство за всички програми /английски език и руски език/
 • Всички екскурзии по програмата
 • Входни билети за музеи
 • Медицинска застраховка

В цената не са включени:

 • Самолетни билети - София - Москва и Пекин - София
 • Такса за издаване на монголска виза в размер на 40 лева
 • Разходи от личен характер

Разгледайте още

8 дни / 7 нощувки

Дати: Заминаване всеки понеделник, вторник, сряда, петък, събота и неделя

от 790 евро
7 8

8 дни / 7 нощувки

Дати: Заминаваме с много дати от март до ноември 2022 г.

от 690 лева
7 8