Патагония: Накрая на света и отвъд него

В миналото хората са вярвали, че когато си на края на света, можеш да седнеш нa неговия ръб и да си клатиш краката.
Е, Патагония е края на света, но всъщност е едно голямо начало на ново приключение.

Патагония е изключително живописен и красив район,  разположен на крайния юг на Южна Америка. Носи в себе удивителни пейзажи, които оставят впечатления и вълнуват сетивата. На границата между Аржентина и Чили, тя е дом на някои от най-невероятните природни красоти на нашата планета.

А за всички, които се опитват да се сетят за нещо, което да ги свързва с Патагония, ще отбележим, че в Софийския зоопарк има едно животно, наречено „Патагонска мара“, но е трудно да се види и  наблюдава, тъй като копае дупки и живее под земята.
Така че, време е за ново пътуване, за да срещнем поне веднъж в живота си това мистично животно.

Извън шегата, един от най-забележителните елементи на пейзажа на Патагония е планинският масив на Андите, който се издига с мощност и величие. Високи върхове, покрити с вечни снегове и ледници, пречупени в мрака на небето, създават впечатление, че времето тук е спряло някъде… като във „ Властелинът на пръстените“.

Този регион е дом на някои от най-високите върхове в Южна Америка, като Аконкагуа, който се извисява на 6 959 метра надморска височина.

Ледниковите полета са също толкова впечатляващи, простиращи се на десетки километри, издигащи се като вековни свидетели на времето. Сред тях е и Перито Морено, един от най-големите и най-внушителни ледници в света.

Патагония е богата и на изключително разнообразни животински видове.  От безкрайните степи и пустини на юг до прелестните зелени долини и планински реки, регионът привлича почитатели на природата от целия свят. Забележителната фауна включва уникални видове като гуанакото, пумата, андския кондор и много други.

И, разбира се, Патагонската Мара – гризач от вида „Мари“. Често е наричан и „Патагонски заек“!

Съществуват множество начини да се изживее Патагония – а ние, от @ Карта Холидей ще ви ги предложим всички!

Заедно ще посетим много вълнуващи места, и ще си създадем спомени за цял живот.

Ето и малко акценти: Лагуна Торе

Лагуна Торе (Laguna Torre) е една от най-прекрасните природни забележителности в националния парк Лос Гласиарес в Патагония, Аржентина. Това езеро е известно с кристално чистата си вода и невероятните планински пейзажи наоколо!

Пътят до Лагуна Торе води през красиви пейзажи с гледки към големи глетчери, снежни планини и диви реки. Посещението на Лагуна Торе е незабравимо пътешествие, което предоставя възможност за наслаждаване на едно от най-красивите и диви места в Аржентина и Южна Америка.

Торес дел Пайне

Националният парк Торес дел Пайне е един от най-забележителните природни райони в Южна Америка и е наричан „основата на света“ . С неговите впечатляващи върхове, е символ на региона и едно от най-красивите и забележителни места в в Южна Америка.

Торес дел Пайне е дом на няколко впечатляващи ледници, включително Грей, Франциско и Диксън.

А за да сте готови да решавате кръстословици…
В националния парк се срещат много диви животни, включително гуанакото, пумата, гуанакито, андското нанду и много други видове.

Ушуая – най-големият град в архипелага Огнена земя и най-южното населено място на планетата по-известен като „Края на света“ или  “Fin del Mundo”. До него ще стигнем с красиво влакче, сякаш излязло от серия за „Хари Потър“. Толкова магическо е и самото преживяване…

Ушуая привлича най-вече с природните си забележителности и приключенски туризъм.

Градът е разположен в близост до Каналите на Фуего /Национален парк Tierra del Fuego/, които предлагат възможности за красиви морски пътешествия и круизи, и изключително приятните гледки наоколо

И най-важното – всеки човек, пристигнал в Ушуая, взима сертификат, че е стигнал до края на света! Това е задължително за всеки пътешественик и приключенец!

Независимо дали сте почитател на активния отдих или просто търсите спокойствие и връзка с природата, Патагония е място, което никога не разочарова. Със своята дива и сурова природа, красота и магия, този регион привлича неудържимо, оставяйки незабравими спомени и желание за повече…

Тук може да видите и цялата програма на това приключение – Патагония с Карта Холидей

Ще пътуваме до края на света и обратно, нали?

 

Разгледайте още

8 дни / 6 нощувки

Дати: 28.04.2024, 23.05.2024, 29.08.2024, 07.09.2024 и 20.09.2024

от 2 130 1 930 евро
6 8

11 дни / 8 нощувки

Дати: 17.06.2024, 02.09.2024 и 20.09.2024

от 2 590 евро
8 11

8 дни / 7 нощувки

Дати: 16.06.2024, 30.06.2024, 07.07.2024, 21.07.2024, 04.08.2024, 18.08.2024, 01.09.2024 и 22.09.2024

от 860 евро
7 8