Доминикана – създадена за дом на боговете

Нима това е реалност?!

Снежнобели пясъчни плажове, огромни палмови гори, лазурно море…

…да, това място съществува.

Още при стъпването на острова ще се влюбите. Тук ще разберете, че на света има място, където водата е наистина ярко синя, където филтрите на камерата са просто ненужни.

И да, ако се чудите, дали Доминикана е настина толкова приказно красива, ние ще ви отговорим… Да, да, да. Още повече, че страната е разделена на няколко курорта, толкова различни един от друг, че сякаш сте на различни места. Доминикана е красотата на плажовете на Малдиви, тропическите гори на Бали, горещите скали на Тайланд и неспирния купон на Лас Вегас. Доминикана е розовото фламинго, огромните морски звезди, плажа от рекламата на Bounty. Тя е именно това докосване до рая, за което мечтае всеки турист.

Местните жители /предимно католици/, казват, че когато Бог създавал Земята, той я направил за хората, а Доминикана сътворил за себе си.

Няма сезони, температурата на въздуха е между 26  и 30 градуса, а през нощта около 22.

Температурата на водата е само с няколко градуса по-ниска от дневната.

Въпреки това за „силен“ сезон тук се смята периода от средата на есента до април… Не заради времето, а просто защото тогава курортите във Франция, Испания, Турция и Гърция са доста хладни за почивка на плажа.

Да, влажността тук е доста висока – около 90%, но с това бързо се свиква. Единственото неудобство е, че кърпата на плажа ще съхне малко по-бавно. Но за сметка на това, благодарение на климата и влажността, кожата ви ще стане като коприна.

Единственото време, когато не ви съветваме да посещавате Доминикана е от средата на август до средата на септември, тогава е сезона на бурите в Атлантика, и вероятно ще се окажете на пътя на някой ураган.

Курортите в Доминикана са отличават много един от друг.

Най-известния е Пунта Кана – къпещ се във водите на Атлантическият океан а коралов риф го защитава от вълните и опасните морски обитатели. Тук пясъкът е бял, водата прелива от изумруден до наситен лазурен оттенък. Тук има най-много хотели и отлично обслужване.

Баябе и Ла Романа – това са вторите по популярност курорти, прозрачната, лазурна вода на Карибско море, без водорасли и бял като мляко пясък. Тук също има скъпи хотели, но болшинството са на по-достъпни цени в сравнение с Пунта Кана.

Бока Чика и Хуан Долио – това са най-достъпните в ценово отношение курорти. Красиви плажове с бял или сив пясък, водата е с цвят на тюркоаз.

Пуерто Плата и Самана са най-новите курорти в страната – диви тропически гори, сякаш сте в Бали, водопади, буйна растителност, много различни плажове. Изключително подходящи за еко туризъм.

Барахона и Залива на орела– това е най-красивия курорт. Отдалечен, с недокосната природа. Въпреки че хотелите all Inclusive са малко, именно тук са най-красивите плажове, кристални планински реки, колонии розово фламинго, които живеят в лагуните и езерата.

Плажовете в Доминикана са най-голямото богатство на страната

Баваро по данни на портала Reader‘s Digest е най-посещавания плаж на планетата и определено е най-„фотогеничен“ Баваро и Залива на орела според Tripadvisor са в топ 25 на най-красивите Карибски плажове.

Плажът Ринкон е направо рекордьор по награди на списание Condé Nast Traveler. Класира го в ТОП 10 на най-добрите плажове на планетата. А National Geographic  през 2018 го поставя на 3-то място в своята класацията на най-добрите точки на Карибите

Райската република не е само плажове. Все пак това е първата земя на Която стъпва Христофор Колумб. Именно от тук започва завладяването на Новия Свят.

Тук хармонично се съчетават уникалната природа и историческите забележителности. Двореца и Фара на Колумб, непристъпни крепости, храмове и катедрали.

Тук е живял и управлявал и известният конквистадор Хуан Понсе де Леон  – прословутият търсач на „Извора на младостта“ .

Доминикана по много показатели е рекордьор в региона си. Тук е най-високата точка на Антилите – Пик Дуарте – 3 098 м. Най-високият водопад в Карибският регион – Ля Халда – 210 м. Тук е прословутата планина Редонда – където се намира люлката с която летите в облаците.

Острова Саона – познат ни от рекламата на Bounty и остров Кайо Левандо където е снимана рекламата на Бакарди. Уникалният природен аквапарк в Damajagua с 27 водопада, в който може да се спускате като по пързалки.

Невероятно красивата лагуна Ду Ду, където има комплекс от подземни пещери и езера.

Наистина Доминикана сякаш е създадена за боговете. Тук всеки турист може да открие своето любимо място или забележителност. Има всичко – красиви места за снимки, риболов, дайвинг, релакс…

Доминиканa ни зове.

ВИЖТЕ НАШАТА ОФЕРТА ЗА ПОЧИВКА В ДОМИНИКАНА ТУК

Свързани оферти

Няма свързани оферти